|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
tylko ze jak dla mnie tą odpowiedzia Damian zastosowal typowa spychologię...a to nie konczy sie dobrze.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Każdy trener gra o "coś" chocby o swoją posadę. W Polsce nie ma miejsca na model "angielski" gdzie sredni staż trenerski to 5 lat...a przynajmniej w Wisle nie ma. W Pogoni ostatnio oglosili wielki 2 letni projekt Maciej Skorża który przetrwal 4 miesiące. I jeszcze raz podkreślę. Nie popieram tego, ale rozumiem przesłanki sztabu szkoleniowego. Po Kiko widać presję wyniku. Oj widac Zarząd wg mnie zachowuje się prawidłowo. Nawet w tym wywiadzie Dukat nie chowa glowy w piasek, ale potwierdza pewne problemy. To normalna zasada, że daje zaufanie i wolną rękę, aż do momentu gdy coś nie ucieknie spoza kontroli... i trzeba jak teraz interweniować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Wizjonerem to Kiko nie jest, bo gdyby był, to nie kazałby swoim zawodnikom grać 2 meczów, które przedłużą ich pauze o kolejne 2 miesiące, ale też nie stawiałby na nasz obecny hehe 'styl', bo w przyszłości nie będzie z tego żadnej korzyści. Kopania w przód można się nauczyć w miesiać, gra w piłkę wymaga trochę więcej czasu, pomysłu i mózgu za kierownicą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Nie wiem czy "profesjonalizm" to dobre słowo w tej sytuacji. Duża część piłkarzy, których sprowadziliśmy nie grała do tej pory w takiej "siłowej" lidze. To samo przeżywają nasi zawodnicy, gdy przechodzą do silniejszych lig; potrzebują pół roku albo rok na przystosowanie się do innych obciążeń, tempa itd. Klub z kolei musi mieć wyniki tu i teraz, dlatego zajeżdżamy piłkarzy. Gdybyśmy tego nie robili, byłoby mniej punktów i pewnie nowy trener. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Pisałem o tej sprawie już kilkakrotnie.
Widać sprawa jest już tak irytująca ze wypłyneła do Krakowskiej. Wszystko w tym artykule zgadza sie z tym o czym słyszałem do tej pory. Pewny jedynie nie jestem jak jest z monitorowaniem ale znając zdolności techniczne naszego szpeca od przygotowania to może tak być. Ponoć sprzętu który zakupiony został na prośbe Bahra nie umiał obsługiwać. Nie wiem na ile Pan Dukat jest przy drużynie i zna pewne kwestie. Jedno co wiem to o wszystkim wie Junco/ W sensie o tym że Kiko jest mądrzejszy od lekarzy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Przejrzałem ostatnie strony i zerknąłem na artykuły. Przepraszam, ale nie mam czasu czytać więcej. Jeżeli dobrze rozumiem Ramirez wystawia na mecze zawodników, którzy nie są na to gotowi i których występ zagraża zdrowiu. Nie tylko tych, którzy nie są przygotowani wytrzymałościowo i kondycyjnie, ale także tych, którzy mają niezaleczone urazy.
W mojej opinii na pierwszym miejscu powinno być zdrowie zawodników. Jeżeli zbliża się mecz sezonu, decydujący o awansie etc. i na własne ryzyko chcą wystąpić, a trener zgadza się również ponieść odpowiedzialność za wystawienie takiego piłkarza, to ok, niech w drodze wyjątku grają. Natomiast w pozostałych przypadkach (czyli dla nas 90% meczów) grać powinni tylko ci, których występ nie zagraża zdrowiu. Nie chcę w Wiśle ludzi, którzy dla swoich własnych celów (bo nie klubu, nie oszukujmy się) instrumentalnie posługują się innymi ludźmi. Należałoby się także zastanowić, czy zawodnik, którego trener wstawia do składu i który dostaje polecenie gry pomimo zaleceń lekarskich, nie ma roszczenia wobec klubu w przypadku doznania uszczerbku na zdrowiu. Wówczas zachowanie Ramireza nie tylko byłoby niemoralne i nieprzystające do dobrego imienia Wisły, ale także narażało klub na odpowiedzialność prawną. Do tego, jeżeli słowa kolegów są prawdziwe, należy się poważnie zastanowić nad dalszą współpracą z trenerem od przygotowania fizycznego. Nie wiem, skąd wyciągnął go Ramirez, ale jak na trenera z hiszpańskiej okręgówki ma całkiem spory tupet. Może mógłby swój zapał skierować na pogłębianie własnej wiedzy i troskę o formę zespołu, a nie wtrącanie się w sprawy kadrowe, na których - najwyraźniej - się nie zna. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...arzy,11657118/ http://historiawisly.pl/wiki/index.p...le=Jordi_Jodar |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Długą drogę do Krakowa przebył w takim razie ten fachowiec.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Ciekawe jak wyglądałyby komentarze gdyby taki artykuł odnośnie przygotowania fizycznego pojawił się za czasów Smudy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Zmiencie nazwe tematu na "Jak dojebac sie do Ramireza"
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Prosze sformułuj zarzut majac jakies podstawy...
Bo wydaje mi sie ze szukasz czegoś na siłe. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dokladnie.
Dla mnie zalosni sa ci 'anonimowi informatorzy' - jesli w ogole istnieja to mam nadzieje, ze wyjdzie kto to i zostana jak najszybciej wyj...ni na zbity pysk. Takie rzeczy zalatwia sie wewnatrz druzyny, a nie z pismakami. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No cóż. Najpewniej to nie są obcokrajowcy, jeśli mowa o piłkarzach.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
|
Najpewniej nie sa to w ogole pilkarze, bo jedyni ktorzy mogli by miec pretensje to wlasnie ... obcokrajowcy. Cuesta i Velez.
Bo chyba nie mowimy o krotkim urazie Maleckiego, Brozku - ktory wszedzie apeluje o wiecej minut w 1 skladzie, czy majacym swoje lata Glowackim? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Głowacki nie, bo ma charakter. Ale Brożek i Małecki? Dlaczego nie? Chociaż kto to wie. Nie jest sielankowo. Ale mimo wszystko chyba nieprzypadkowo. |
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
|
Bo obydwu ma taki charakter, ze predzej probowali by wymusic gre gdy nie sa w 100% gotowi, nizli ktos by probowal ich do czegos zmuszac.
Tutaj np. zmuszony do gry po kontuzji Malecki: https://youtu.be/M8zQTyn56DE?t=2m33s Powód: dzieki FraMat ;)
Ostatnio edytowane przez Snow : 03.11.2017 o godz. 17:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Obydwoje... znowu kurna to samo: czyli Małecka i Brożek? czy Brożkówna i Małecki?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Czyli jak strzelaliśmy gole w końcówce, to Wisła świetnie przygotowana i dobry ten Jordi
a teraz nagle Wisła już źle przygotowana i Jordi jest zły |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Sobolewskiego skreślcie z waszej listy informatorów, z dziennikarzami nie rozmawia
![]() |
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
|
Moim zdaniem jakis blad zostal popelniony z wprowadzaniem zawodnikow zakontraktowanych po okresie przygotowaczym.
Praktycznie nie ma problemow z tymi, ktorzy go przepracowali od deski do deski. I tyle.
Ostatnio edytowane przez Snow : 03.11.2017 o godz. 17:50.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 03.11.2017 o godz. 18:18.
![]()
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Na dzień dzisiejszy
Real Madryt Navas, Luca, Carvajal, Kovačić, Bale, Rafa Varane Bayern Monachium : Manuel Neuer, Franck Ribéry, Juan Bernat, Thomas Müller, Joshua Kimmich, Kingsley Coman Borussia Dortmund: Marco Reus, Erik Durm, Lukasz Piszczek, Sebastian Rode Więcej mi się nie chciało szukać. Ale co ja tam wiem
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 03.11.2017 o godz. 18:49.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I o czym to niby ma swiadczyc
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Kto nie byłby trenerem od przygotowania, to i tak co sezon musi pojawić się ten temat. Cuesta jak i Velez zostali wpuszczeni za szybko no i efekty mamy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zasadniczo sie z tym zgadzam. Niektorych kontuzji mozna bylo uniknac.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Wszystko to nie zmienia faktu, że jeśli Kiko kazał grać komuś z kontuzjami mimo ich woli, ryzykując przy tym ich zdrowie, to jest podczłowiekiem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak zwykle nie wnosisz nic do dyskusji poza szczekaniem. |
|
|

|