The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2017, 16:05
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze jedna uwaga, gdyby nie duża grupa piszących, którzy zachowują się w temacie trenera jak klienci "Coffeshop Amnesia" (http://www.coffeeshopmenus.org/Amnes...s/Amnesia.html) i zwalniają trenera po każdym meczu (nawet czasami zwycięskim) to dyskusję można by prowadzić trochę inaczej.

Może zamiast wynajdywać wyimaginowane problemy (nie jesteśmy w top 3 - zwolnić trenera) to można by dyskutować o realnych problemach. Fajnie, że Gazeta Krakowska się tym zajęła. Szkoda, że dopiero 1 listopada 2017.
Wymien mi prosze forumowiczow z tej duzej grupy, piszacych o zwalnianiu trenera po kazdym meczu. Powaznie pytam.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 02.11.2017, 16:15
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.11.2017, 16:15
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Publikacja GK z wczoraj, odpowiedź zarządu z dzisiaj.
Chyba zarząd od tego jest by rozwiązywać konflikty wśród pracowników klubu.
tylko ze jak dla mnie tą odpowiedzia Damian zastosowal typowa spychologię...a to nie konczy sie dobrze.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.11.2017, 16:17
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się, dobre przykłady. Zwróć jednak uwagę na zasadnicze różnice:

1. wtedy nie mieliśmy szerokiej kadry i zmienników - teraz mamy
2. wtedy teoretycznie graliśmy o coś (realne szanse na Mistrzostwo, europejskie puchary, Lazio) - teraz nie gramy o tak wysoką stawkę

Moim skromnym zdaniem ryzykowanie zdrowia zawodników w obecnej naszej sytuacji nie jest wiele warte. My mamy kim grać, u nas ma się kto pokazać, my nie musimy zdobyć Mistrzostwa/awansować do pucharów- my jedynie możemy.

Klasyczna dobra mina do złej gry w stylu naszego nowego Zarządu. (..)
Dużo rozsądnych słów jednak mam dwa ale..

Każdy trener gra o "coś" chocby o swoją posadę. W Polsce nie ma miejsca na model "angielski" gdzie sredni staż trenerski to 5 lat...a przynajmniej w Wisle nie ma. W Pogoni ostatnio oglosili wielki 2 letni projekt Maciej Skorża który przetrwal 4 miesiące.

I jeszcze raz podkreślę. Nie popieram tego, ale rozumiem przesłanki sztabu szkoleniowego. Po Kiko widać presję wyniku. Oj widac

Zarząd wg mnie zachowuje się prawidłowo. Nawet w tym wywiadzie Dukat nie chowa glowy w piasek, ale potwierdza pewne problemy. To normalna zasada, że daje zaufanie i wolną rękę, aż do momentu gdy coś nie ucieknie spoza kontroli... i trzeba jak teraz interweniować.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 02.11.2017, 16:47
Wizjonerem to Kiko nie jest, bo gdyby był, to nie kazałby swoim zawodnikom grać 2 meczów, które przedłużą ich pauze o kolejne 2 miesiące, ale też nie stawiałby na nasz obecny hehe 'styl', bo w przyszłości nie będzie z tego żadnej korzyści. Kopania w przód można się nauczyć w miesiać, gra w piłkę wymaga trochę więcej czasu, pomysłu i mózgu za kierownicą.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.11.2017, 21:44
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post

Ci zawodnicy to profesjonaliści (teoretycznie). Sztab to też profesjonaliści (teoretycznie). Od przygotować do sezonu minęły 3 miesiące. Jeżeli zaległości nie zostały do tego momentu nadrobione to o czymś to niedobrze świadczy- albo o lenistwie piłkarzy (nie poświęcają wolnego czasu na samodzielną pracę) albo o niekompetencji sztabu (obciążanie są skrajnie niewłaściwe dobrane, bądź nie dobrane w ogóle).

Oczywiście, gdyby był zespół rezerw to byłaby bajka. Ale nie ma. Dlaczego nie możemy grać sparingów jeden raz w tygodniu z jakimiś, z całym szacunkiem, leszczami?

Nie wiem czy "profesjonalizm" to dobre słowo w tej sytuacji. Duża część piłkarzy, których sprowadziliśmy nie grała do tej pory w takiej "siłowej" lidze. To samo przeżywają nasi zawodnicy, gdy przechodzą do silniejszych lig; potrzebują pół roku albo rok na przystosowanie się do innych obciążeń, tempa itd. Klub z kolei musi mieć wyniki tu i teraz, dlatego zajeżdżamy piłkarzy. Gdybyśmy tego nie robili, byłoby mniej punktów i pewnie nowy trener.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.11.2017, 15:12
Pisałem o tej sprawie już kilkakrotnie.
Widać sprawa jest już tak irytująca ze wypłyneła do Krakowskiej.

Wszystko w tym artykule zgadza sie z tym o czym słyszałem do tej pory.
Pewny jedynie nie jestem jak jest z monitorowaniem ale znając zdolności techniczne naszego szpeca od przygotowania to może tak być.

Ponoć sprzętu który zakupiony został na prośbe Bahra nie umiał obsługiwać.

Nie wiem na ile Pan Dukat jest przy drużynie i zna pewne kwestie. Jedno co wiem to o wszystkim wie Junco/ W sensie o tym że Kiko jest mądrzejszy od lekarzy...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.11.2017, 16:15
Przejrzałem ostatnie strony i zerknąłem na artykuły. Przepraszam, ale nie mam czasu czytać więcej. Jeżeli dobrze rozumiem Ramirez wystawia na mecze zawodników, którzy nie są na to gotowi i których występ zagraża zdrowiu. Nie tylko tych, którzy nie są przygotowani wytrzymałościowo i kondycyjnie, ale także tych, którzy mają niezaleczone urazy.

W mojej opinii na pierwszym miejscu powinno być zdrowie zawodników. Jeżeli zbliża się mecz sezonu, decydujący o awansie etc. i na własne ryzyko chcą wystąpić, a trener zgadza się również ponieść odpowiedzialność za wystawienie takiego piłkarza, to ok, niech w drodze wyjątku grają. Natomiast w pozostałych przypadkach (czyli dla nas 90% meczów) grać powinni tylko ci, których występ nie zagraża zdrowiu. Nie chcę w Wiśle ludzi, którzy dla swoich własnych celów (bo nie klubu, nie oszukujmy się) instrumentalnie posługują się innymi ludźmi.

Należałoby się także zastanowić, czy zawodnik, którego trener wstawia do składu i który dostaje polecenie gry pomimo zaleceń lekarskich, nie ma roszczenia wobec klubu w przypadku doznania uszczerbku na zdrowiu. Wówczas zachowanie Ramireza nie tylko byłoby niemoralne i nieprzystające do dobrego imienia Wisły, ale także narażało klub na odpowiedzialność prawną.

Do tego, jeżeli słowa kolegów są prawdziwe, należy się poważnie zastanowić nad dalszą współpracą z trenerem od przygotowania fizycznego. Nie wiem, skąd wyciągnął go Ramirez, ale jak na trenera z hiszpańskiej okręgówki ma całkiem spory tupet. Może mógłby swój zapał skierować na pogłębianie własnej wiedzy i troskę o formę zespołu, a nie wtrącanie się w sprawy kadrowe, na których - najwyraźniej - się nie zna.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 03.11.2017, 16:42
czaro napisał(a):Wyświetl post
Przejrzałem ostatnie strony i zerknąłem na artykuły. Przepraszam, ale nie mam czasu czytać więcej. Jeżeli dobrze rozumiem Ramirez wystawia na mecze zawodników, którzy nie są na to gotowi i których występ zagraża zdrowiu. Nie tylko tych, którzy nie są przygotowani wytrzymałościowo i kondycyjnie, ale także tych, którzy mają niezaleczone urazy.

W mojej opinii na pierwszym miejscu powinno być zdrowie zawodników. Jeżeli zbliża się mecz sezonu, decydujący o awansie etc. i na własne ryzyko chcą wystąpić, a trener zgadza się również ponieść odpowiedzialność za wystawienie takiego piłkarza, to ok, niech w drodze wyjątku grają. Natomiast w pozostałych przypadkach (czyli dla nas 90% meczów) grać powinni tylko ci, których występ nie zagraża zdrowiu. Nie chcę w Wiśle ludzi, którzy dla swoich własnych celów (bo nie klubu, nie oszukujmy się) instrumentalnie posługują się innymi ludźmi.

Należałoby się także zastanowić, czy zawodnik, którego trener wstawia do składu i który dostaje polecenie gry pomimo zaleceń lekarskich, nie ma roszczenia wobec klubu w przypadku doznania uszczerbku na zdrowiu. Wówczas zachowanie Ramireza nie tylko byłoby niemoralne i nieprzystające do dobrego imienia Wisły, ale także narażało klub na odpowiedzialność prawną.

Do tego, jeżeli słowa kolegów są prawdziwe, należy się poważnie zastanowić nad dalszą współpracą z trenerem od przygotowania fizycznego. Nie wiem, skąd wyciągnął go Ramirez, ale jak na trenera z hiszpańskiej okręgówki ma całkiem spory tupet. Może mógłby swój zapał skierować na pogłębianie własnej wiedzy i troskę o formę zespołu, a nie wtrącanie się w sprawy kadrowe, na których - najwyraźniej - się nie zna.
Jordi Jodar. Trener przygotowania fizycznego, który przyszedł do nas z Hong-Kongu.

http://www.dziennikpolski24.pl/sport...arzy,11657118/
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...le=Jordi_Jodar
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.11.2017, 16:49
Długą drogę do Krakowa przebył w takim razie ten fachowiec.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 03.11.2017, 16:56
Ciekawe jak wyglądałyby komentarze gdyby taki artykuł odnośnie przygotowania fizycznego pojawił się za czasów Smudy.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.11.2017, 16:57
Zmiencie nazwe tematu na "Jak dojebac sie do Ramireza"
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.11.2017, 17:00
czaro napisał(a):Wyświetl post
Długą drogę do Krakowa przebył w takim razie ten fachowiec.
Prosze sformułuj zarzut majac jakies podstawy...

Bo wydaje mi sie ze szukasz czegoś na siłe.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 03.11.2017, 17:01
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Zmiencie nazwe tematu na "Jak dojebac sie do Ramireza"
Dokladnie.

Dla mnie zalosni sa ci 'anonimowi informatorzy' - jesli w ogole istnieja to mam nadzieje, ze wyjdzie kto to i zostana jak najszybciej wyj...ni na zbity pysk.

Takie rzeczy zalatwia sie wewnatrz druzyny, a nie z pismakami.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 03.11.2017, 17:04
Snow napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie.

Dla mnie zalosni sa ci 'anonimowi informatorzy' - jesli w ogole istanieja to mam nadzieje, ze wyjdzie kto to i zostana wyj...ni na zbity pysk.

Takie rzeczy zalatwia sie wewnatrz druzyny, a nie z pismakami.
No cóż. Najpewniej to nie są obcokrajowcy, jeśli mowa o piłkarzach.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 03.11.2017, 17:09
Najpewniej nie sa to w ogole pilkarze, bo jedyni ktorzy mogli by miec pretensje to wlasnie ... obcokrajowcy. Cuesta i Velez.

Bo chyba nie mowimy o krotkim urazie Maleckiego, Brozku - ktory wszedzie apeluje o wiecej minut w 1 skladzie, czy majacym swoje lata Glowackim?
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 03.11.2017, 17:12
Snow napisał(a):Wyświetl post
Najpewniej nie sa to w ogole pilkarze, bo jedyni ktorzy mogli by miec pretensje to wlasnie ... obcokrajowcy. Cuesta i Velez.

Bo chyba nie mowimy o krotkim urazie Maleckiego, Brozku - ktory wszedzie apeluje o wiecej minut w 1 skladzie, czy majacym swoje lata Glowackim?
Myślisz, że Cuesta i Velez kopaliby doła pod swoim amigo (ich dobre występy we Wiśle to potencjalna możliwość transferu i lepszego zarobku)?

Głowacki nie, bo ma charakter. Ale Brożek i Małecki? Dlaczego nie?

Chociaż kto to wie. Nie jest sielankowo. Ale mimo wszystko chyba nieprzypadkowo.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 03.11.2017, 17:15
Bo obydwu ma taki charakter, ze predzej probowali by wymusic gre gdy nie sa w 100% gotowi, nizli ktos by probowal ich do czegos zmuszac.
Tutaj np. zmuszony do gry po kontuzji Malecki: https://youtu.be/M8zQTyn56DE?t=2m33s
Powód: dzieki FraMat ;)
Ostatnio edytowane przez Snow : 03.11.2017 o godz. 17:19.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.11.2017, 17:18
Obydwoje... znowu kurna to samo: czyli Małecka i Brożek? czy Brożkówna i Małecki?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.11.2017, 17:37
Czyli jak strzelaliśmy gole w końcówce, to Wisła świetnie przygotowana i dobry ten Jordi
a teraz nagle Wisła już źle przygotowana i Jordi jest zły
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.11.2017, 17:39
Sobolewskiego skreślcie z waszej listy informatorów, z dziennikarzami nie rozmawia
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 03.11.2017, 17:45
Moim zdaniem jakis blad zostal popelniony z wprowadzaniem zawodnikow zakontraktowanych po okresie przygotowaczym.
Praktycznie nie ma problemow z tymi, ktorzy go przepracowali od deski do deski.
I tyle.
Ostatnio edytowane przez Snow : 03.11.2017 o godz. 17:50.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 03.11.2017, 18:14
W.S napisał(a):Wyświetl post
Czyli jak strzelaliśmy gole w końcówce, to Wisła świetnie przygotowana i dobry ten Jordi
a teraz nagle Wisła już źle przygotowana i Jordi jest zły
Radze sobie sprawdzic na ile meczow tego "swietnego przygotowania" im wystarczylo. Kontuzje pomine bo szkoda strzepic ryja. Poza tym to zwolennicy Kiko piali peany na temat "Kiko time" i swietnego przygotowania Snow ma akurat racje. Jakis blad popelniono przy wprowadzaniu nowych zawodnikow w trakcie sezonu.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 03.11.2017 o godz. 18:18.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.11.2017, 18:43
Na dzień dzisiejszy
Real Madryt Navas, Luca, Carvajal, Kovačić, Bale, Rafa Varane
Bayern Monachium : Manuel Neuer, Franck Ribéry, Juan Bernat, Thomas Müller, Joshua Kimmich, Kingsley Coman
Borussia Dortmund: Marco Reus, Erik Durm, Lukasz Piszczek, Sebastian Rode

Więcej mi się nie chciało szukać.
Ale co ja tam wiem
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 03.11.2017 o godz. 18:49.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 03.11.2017, 18:48
I o czym to niby ma swiadczyc? Przeciez nikt nie ma pretensji do tego, ze kontuzje sa.
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.11.2017, 18:51
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Radze sobie sprawdzic na ile meczow tego "swietnego przygotowania" im wystarczylo. Kontuzje pomine bo szkoda strzepic ryja. Poza tym to zwolennicy Kiko piali peany na temat "Kiko time" i swietnego przygotowania Snow ma akurat racje. Jakis blad popelniono przy wprowadzaniu nowych zawodnikow w trakcie sezonu.
Poprostu wkurza mnie to ciągłe gadanie o przygotowniu.
Kto nie byłby trenerem od przygotowania, to i tak co sezon musi pojawić się ten temat.
Cuesta jak i Velez zostali wpuszczeni za szybko no i efekty mamy
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 03.11.2017, 19:02
Zasadniczo sie z tym zgadzam. Niektorych kontuzji mozna bylo uniknac.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.11.2017, 19:45
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Na dzień dzisiejszy
Real Madryt Navas, Luca, Carvajal, Kovačić, Bale, Rafa Varane
Bayern Monachium : Manuel Neuer, Franck Ribéry, Juan Bernat, Thomas Müller, Joshua Kimmich, Kingsley Coman
Borussia Dortmund: Marco Reus, Erik Durm, Lukasz Piszczek, Sebastian Rode

Więcej mi się nie chciało szukać.
Ale co ja tam wiem
Ale gównoburzę wywołał TIR_DO_SŁUBIC niech zasiada za sterami i odpowiada też za przygotowanie fizyczne
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 03.11.2017, 19:46
Wszystko to nie zmienia faktu, że jeśli Kiko kazał grać komuś z kontuzjami mimo ich woli, ryzykując przy tym ich zdrowie, to jest podczłowiekiem.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 03.11.2017, 19:49
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ale gównoburzę wywołał TIR_DO_SŁUBIC niech zasiada za sterami i odpowiada też za przygotowanie fizyczne
.... mnie interesuje Bayern, Real, Borussia. Mnie interesuje Wisła i udowodniona niekompetencja trenera (za artykułem prasowym).

Jak zwykle nie wnosisz nic do dyskusji poza szczekaniem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów