|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Możesz mieć rację, zobaczymy.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Jak narazie gra wyglada słabo ale wyniki robią pomyślmy teraz co by było jakby z miejsca byli zgrani. Potencjał każdy z naszych zawodników ma bez wątpienia dajmy im popracować. Już ktoś pisał na wiosnę prawdopodobnie możemy zbierać plony z udanych żniw.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A winny jest zawsze trener. Nie ma okoliczności łagodzących, obiektywnych problemów, bo to wielka Wisła, nie ważne czy na środku jest Szymkowiak czy Basha.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.09.2017 o godz. 23:24.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ok moje skromne przemyślenia.
1. Niestety, Ze Manuel i Jezus to mogą być duże niewypały Junco. I dobrze, że mają umowy tylko na rok. Tak jak ktoś wcześniej napisał - graliśmy w 9. I tylko po cholere Kiko ich wypuszcza w podstawie... mają za wejściówki płacone i daje im zarobić? 2. Niestety ale nie widać schematów gry, nie ma sensownego rozegrania i środek boiska totalnie kuleje. W zasadzie to go nie ma. W 1 połowie jedyne akcje wynikały z przerzutu na skrzydło i wygrania pojedynku 1 na 1. ZERO gry w piłkę. Dobrze, że Piast to drużyna co najmniej 1 ligowa i nie zdziwię się jeśli tam wylądują za rok. 3. Wojtkowski się ogarnął po paru meczach na ławce. Zasługuje na podstawę w PP. 4. Pocieszeniem dotyczącym naszej ch*** gry jest to, że zdobywamy punkty. Gdy w końcu zaczniemy coś grać, to będziemy trudnym rywalem dla każdego. A o to, że będzie lepiej, jestem przekonany. Przyjdzie zgrane, Balaniuk lub Kolar odpalą, może Perez dojdzie do formy fizycznej i uporządkuje grę. Wróci Głowacki i Velez wg mnie filary tej drużyny. Nie możemy grać takiej kupy całą rundę, po prostu nie możemy. Mamy szeroką ławkę, więc końcówka jesieni powinna być nasza. A i ja nie chcę zwolnienia Kiko. Do zimy ma być pierwsza 8. Na wiosnę ma poukładać naszą grę i dać nam puchary czy to przez PP czy to przez pierwszą 4 w lidze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Hoho, zebys sie nie zdziwil jak puchary przez PP bedziemy mieli z glowy juz za kilka dni.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
D
R A M A T ! ! ! Nie dało się na to patrzeć. Rozumiem, że dużo zmian w zespole, ale ten burdel jest niesamowity. Ze Manuel - co on robi na boisku to nie wiem, powinien powąchać ławkę przez 2-3 męczę Jezus - narazie bezbarwny, ale dać mu chociaż tyle czasu co Manuelowi Obrona - chyba cała linia zagrała w końcu w miarę dobrze, a większość sytuacji pod nasza bramka prowokowała linia pomocy Pomoc - wszyscy na żenującym poziomie No i ten paradoks, że Wisła gra pytę na wygrywa, gra dobrze a dostaje w....... Ehh ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jeżeli mam oceniać - obrona jako monolit - bardzo dobrze. Na pewno pomagało posiadanie dwóch takich przecinaków jak Basha i Llonch. Niestety z przodu tragedia. Jedynie Carlitos znowu dał koncert.
Co do pomocy - niby Basha, jak i Llonch pokazują się do gry i próbują rozegrać od tyłu, ale robimy to za wolno. Nie wiem czy problem leży po stronie słabo dysponowanych ofensywnych pomocników / skrzydłowych, czy raczej po stronie założeń przedmeczowych. A może po prostu dwa grzyby w barszcz to za dużo i Basha z Llonchem nie powinni grać razem, jeżeli chcemy liczyć na coś więcej niż łut szczęścia z przodu? Ciężko to jednoznacznie ocenić. To co mogę powiedzieć i chyba każdy widzi - nasza gra to kopanina i liczenie na Carlitosa, że on coś wymyśli. Liczę, że będzie lepiej w następnych meczach, ale nie postawiłbym na to nawet 10 złotych widząc w jaki sposób ustawia zespół Kiko. Cieszą 3 punkty i to chyba jedyny pozytyw (Oczywiście poza Carlitosem - ale to, że koleś jest z kosmosu widzi każdy).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 17.09.2017 o godz. 00:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Dodam od siebie, że Ze Manuel miał po raz kolejny najsłabszy Instat Index w naszym zespole a to rzadka sztuka. Trzeba być wyjątkowym drewnem. Jesus Imaz też niezły prawdziwek. Wygrał 2 z 11 pojedynków i miał 0 zwodów i 0 odbiorów Sobol musi się strasznie męczyć przy Kiko |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Masz dostęp do instat index? Jesteś w stanie wrzucić go tutaj? (Chodzi mi o oceny naszych) Ciekawią mnie takie rzeczy, ale nie są ogólnodostępne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Dla mnie Basha, Llonch, Velez (powiedzmy dwóch z tej trójki jako startujący środkowi pomocnicy) to nie jest marzenie, ale całkiem zrozumiały zestaw do którego podchodzę z ostrożnym optymizmem. Znacznie bardziej martwi mnie przód - wybitny jest Carlitos, do formy wrócił po przerwie na kadrę Małecki, a poza tym w obecnym sezonie jest żałośnie i fatalnie.
Wszystkie udane zagrania : Ze Manuela, Boguskiego, Brożka, Ondraska, Wojtkowskiego, Bartosza Halilovicia, Imaza i ... (pewnie o kimś zapomniałem jeszcze) - ile ich było? Mówię o efektywnej grze. dwa razy główkę wygrał Bartosz, raz wygrana główka i raz dobra piłka Ondraska, raz niezły mecz i raz dobra zmiana Halilovic, dobra zmiana z Piastem Wojtkowskiego i tyle. A to jest połowa formacji ofensywnej ;/ Więc najbardziej brak dwóch kolejnych dobrze grających zawodników z przodu (skrzydło i kompan dla Carlitosa z przodu). Dotychczas przynajmniej trzech graczy jest fatalnych (Boguski, Brożek, Ze Manuel). Reszta nawet nie tyle chimerycznych, co słabych z przebłyskami. CZYLI DRAMAT. I tu modlić się trza o progres, wystrzał.
Ostatnio edytowane przez forthy : 17.09.2017 o godz. 00:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
. Więc wygląda to jak wybór między dżumą i cholerą. Oczywiście tylko na teraz, bo przecież nie mamy pojęcia kto gra na ile procent swoich możliwości i jaki jest jego rzeczywisty potencjał.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 17.09.2017 o godz. 01:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Boże... co ja tutaj czytam... Co wy kur.wa, chcecie żeby grali jak Barcelona, każdego łotali po 5-0? Rozpędźcie się i baranek o ścianę, dla otrzeźwienia.
Mamy przemeblowany skład, 3/4 pierwszej jedenastki to nowi piłkarze. Przyszli do nas ludzie, którzy albo nie grali pół roku, albo co najmniej parę miesięcy. A wy chcecie pięknej gry? Zgrania? Po 5 treningach? Zastanówcie się frustraci, zanim napiszecie o zwolnieniu trenera. Po takim przetrzebieniu składu, z którego wypadły dwa główne ogniwa, w którym w większości grają piłkarze nie znający się, nie grający ze sobą nigdy, klepiemy resztę i mamy 2 pkt do lidera. Nie wiem, jak można więcej oczekiwać. To nie jest era Cupiała, w której kupowaliśmy od razu gotowych do gry piłkarzy, którzy mieli nam dać mistrzostwo. Otrząśnijcie się marzyciele, mistrza w tym sezonie nie będzie. Ale zgranie przyjdzie, wtedy znowu będziecie się spuszczać jaki ten Kiko i Junco są świetni. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
1906% poparcia.... ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Wygraliśmy tylko 2:0, a nie 7:0
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czyli lepiej wygrywac 2:0 niz 7:0? Bo nie rozumiem.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Zagraliśmy słabo i tego się trzeba trzymać. Carlitos to powinien natychmiast dostać kontrakt na 2/3 lata z wysoką klauzurą, żeby do 7egła nie kupiła ani nikt inny! Basha również super mecz, jedynie dać mu trzeba trochę czasu żeby kondycyjnie go podciągnąć, bo wydawało mi się jakby ok. 60' gościa nieznacznie odcięło ale to być może złudzenie. Sadlok też brawa bo ten sezon jest jego chyba najlepszym ze wszystkich w Wiśle, szkoda że nie ma na swojej stronie kogoś równie dynamicznego do gry. na minus Ze Manuel, Arsenić i Małecki. Pierwszy o charakterze Brożka w obecnej formie: drepta gdzieś po boisku byle by być jak najdalej od akcji, byle by do niego piłka nie dotarła. Arsenić nie umie wyprowadzać piłki i bawi się w niepotrzebne dryblingi w polu karnym, albo już na szesnastce co zawsze wiąże się ze stratom i niepotrzebnym smrodem... Mały też fajnie by było gdyby się obudził bo póki co więcej pyskowania z sędziami niż bramek i akcji na bramkę przeciwnika...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ważne punkty ale wynik nie odzwierciedla gry. Gramy słabo i bez pomysłu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Skoro lubisz porazki to w sumie w 50 procentach mozesz byc zadowolony bo za Kiko polowe meczow przegralismy. Problem w tym, ze od tej nauki nikt nie madrzeje. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 17.09.2017 o godz. 08:43.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
4 miejsce drogi przyjacielu ![]()
Ostatnio edytowane przez Laszi : 17.09.2017 o godz. 08:59.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Doczekaliśmy się napastnika z prawdziwego zdarzenia. Carlos, żeby Ci chłopie nie przyszło do głowy odejść z Wisły już zimą.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
raindog, nie jest źle, jest dobrze! Mamy dwa punkty straty do lidera po 9 kolejkach. Gra na razie wygląda jak uzębienie Himilsbacha (jeden, za to złoty, na przodzie), ale przecież czas działa na korzyść Wisły.
Są mocne podstawy do tego, żeby się spodziewać progresji, a główny cel na ten sezon, czyli zapewnienie sobie utrzymania już po 30. kolejce, wydaje się osiągalny, prawda? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Mam wiele do powiedzenia, ale postaram się jak najkrócej.
Carlitos odejdzie po sezonie. Każdy dobry zawodnik odszedł od nas bo w koncu jesteśmy z polskiej ligi, której mistrz nie mógł przejść mistrza mołdawii....każda inna liga jest lepsza. Co do gry. Kikowi został zabrany brlek i mączyński. Na te chwile nie ma gościa co wziąłby na siebie ciężar gry i kreatywnie rozegrał. Dlatego gramy długa piłę z pominięciem drugiej lini. Wystawił dzisiaj dwóch drwali na środku do obrony bo nie chciał stracić znowu 3 bramek. Udało mu się. (Od Bashy powinien być ustalany środek pola) Gra się nie zmieni długo dopóki nie ściągną rozgrywającego, albo halilovic lub wojtkowski nie zaczną rozgrywać i brać ciężaru gry na siebie. co do ze manuela gośc może mieć w kontrakcie wypożyczenia obowiązkową grę w iluś tam spotkaniach. Daje mu szanse teraz bo jak sie nie sprawdzi to szybko go odeślą. Dla mnie już się nie sprawdził. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Być może zbiorę dużą falę hejtu, ale uważam że szalenie nieprofesjonalne jest skreślanie Jesusa Imaza po jego drugim meczu w Wiśle Kraków. Chłopak jest w klubie dwa tygodnie, a wielu zdążyło okrzyknąć go ogórem, pomyłką Junco itp.
Ja widzę w nim potencjał, tak samo jak widziałęm swego czasu w Brleku i tak samo jak widzę obecnie w Arsenicu, swoją drogą grającego z meczu na mecz coraz pewniej. Odnośnie Imaza, obserwowałem go wczoraj i zauważyłem że starał się być mobilny, często cofał się po piłkę, szukał gry, jak mawia Hajto parę razy zagrał fajnie z kija |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ale .......isz.... Popatrz jeszcze raz w tabele i zobacz na różnice bramek wszystkich drużyn w ekstraklasie. Na chwilę obecną tylko 3 drużyny mają wybitnie lepszy bilans bramkowy i akurat te 3 druYny są przed nami... Tutaj jest polską liga. Kilka razy wygrasz 1:0 albo dostaniesz w dupę w tym samym stosunku, by za chwilę wygrać mecz 5:1 lub dostać w pałę 4:1... Liga jest wyrównana i tyle można o niej powiedzieć patrzac na różnice bramek.
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Już nie róbcie z Piasta takich łajz do bicia, z Lechia robili co chcieli pomimo wyniku, oglądałem tamten mecz i szczerze to obawiałem się wczorajszego. Albo zagrali po prostu gorzej, albo faktycznie my dobrze w obronie. Nie lepiej mysleć o tym drugim? Arsenic pomimo jednego głupiego wykopu pod nogi przeciwnika na duży plus, oby tak dalej, jak coś to jest jeszcze Velez, środek obrony możemy mieć bogaty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Chciałem napisać posta, ale przeczytałem 3 strony i dostałem raka.
spróbuje: - poprawny mecz - w miare uporządkowana gra - dobra intuicja trenera odnosnie zmian - kapitalna dyspozycja Carlitosa, który pamiętajmy musiał grac za dwóch bo wysuniętego napastnika póki co nie mamy i disclaimer (konieczny , bo jedna większość forumowiczów to tacy znawcy piłki jak i skoków narciarskich, formuły 1 za Kubicy itd) : przezuty crossowe =/= laga do przodu ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Już nie róbcie z Piasta takich łajz do bicia, z Lechia robili co chcieli pomimo wyniku, oglądałem tamten mecz i szczerze to obawiałem się wczorajszego. Albo zagrali po prostu gorzej, albo faktycznie my dobrze w obronie. Nie lepiej mysleć o tym drugim? Arsenic pomimo jednego głupiego wykopu pod nogi przeciwnika na duży plus, oby tak dalej, jak coś to jest jeszcze Velez, środek obrony możemy mieć bogaty.
Inna rzecz, że jak w razie Carlitos odejdzie albo (tfu tfu) złapie jakąś poważną kontuzję, to będzie większa kupa niż po stracie Meliksona... Zanim nauczą się grać na nowo, to chyba wpadnie z 8 porażek z rzędu... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|