The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2017, 00:29
Arku Czerepachu, spróbuj kiedyś obserwować i myśleć samodzielnie. Jeśli będziesz ciągle liczył na kogoś, kto ci ma mówić jak wygląda rzeczywistość, to daleko nie zajdziesz.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.09.2017, 07:14
Ludzie, ciężko oczekwiać od piłkarzy nie wiadomo jakiej gry skoro licząc najnowszych, kopnęli piłkę razem na treningach z 5 razy...
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 16.09.2017, 07:17
Mało mnie obchodzą inne rzeczy, jak tylko sprawa 3 punktów.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.09.2017, 07:47
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Zbyt dużo oczekujecie. Moim zdaniem "asekurancka" taktyka wynika z bardzo słabego zgrania zespołu. Wystarczy popatrzeć na mecz przez 15 minut, żeby widzieć, jak wiele niedokładnych podań i nieprzemyślanych decyzji przydarza się naszym piłkarzom. Zgrany przeciwnik wykorzysta takie potknięcie bezlitośnie. Dlatego z tyłu musi być gęściej.

Przyszła grupka ludzi, o których dopiero wkrótce się dowiemy, czy w ogóle są piłkarzami. Odeszło dwóch zawodników. Za to dwóch kluczowych. Przed trenerem trudne zadanie i osobiście mu współczuję. Więcej krótkich podań, więcej gry z pierwszej piłki, więcej pressingu na 60 metrze, więcej udanych odbiorów, więcej dryblingów, więcej Kostala, mniej kontuzji, odstaw rodaków...
Z częścią tez sie zgadzam, ale..

Mówimy że naszym problemem jest brak zgrania, tymczasem... na boisku wystepuje średnio 3 nowych zawodników! W tym obrona gra w niezmienionym składzie.

Czemu jedna drużyna po zmianach kadrowych moze grać lepiej, a inna gorzej? Magia? Czary? Większość drużyn w e-klapie przetasowala swój sklad. Wyjściowy nawet bardziej niż my.

To trener odpowiada za wyniki. Ktoś bierze pieniądze za ciagniecie tego wózka. Pilka nozna jest dla kibiców i trzeba liczyć sie z ich zdaniem.

Na Piasta musimy wyjść pewni siebie i dążyć do wygranej. Rok temu ostrzeliwalismy bramkę Piasta z kazdej mozliwej pozycji. Jak dobrze pamiętam 9 zawodników oddalo strzał na bramkę. Takiej gry oczekuję i nawet remis będzie zrozumiały jesli drużyna da z siebie wszystko.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.09.2017, 10:53
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Arku Czerepachu, spróbuj kiedyś obserwować i myśleć samodzielnie. Jeśli będziesz ciągle liczył na kogoś, kto ci ma mówić jak wygląda rzeczywistość, to daleko nie zajdziesz.
kiedy właśnie to robie, i dlatego tak często mam odmienne zdanie niż gros forumowiczów
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 16.09.2017, 12:11
Przewidywany skład wg redakcji Wislakrakow.com WISŁA (4-4-2): Buchalik – Cywka, Arsenić, Gonzalez, Sadlok, Boguski, Llonch, Velez, Małecki, Ze Manuel, Carlitos

Podobno Velez miał pauzować.....
Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 16.09.2017, 12:15
Witam jestem w wielkiej potrzebie i na wylacznosci zeby mecz obejrzec na smartfonie. Da rady to osiagnac? Jakis link czy patent?
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 16.09.2017, 12:21
Musisz znaleźć kogoś, kto ma NC+ i użyczy Ci konta, wtedy obejrzysz na aplikacji canalplussport albo NC+GO
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2017, 13:21
Boguski i Ze Manuel zagrali fatalny mecz z Arką. Obecność obu tych Panów w składzie to by było strzelenie sobie samobója...

Halilovic w sektorze rodzinnym, czyli pewnie Kiko woli trzymać na ławce nieprzygotowanego Pereza.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 16.09.2017, 13:22
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Przewidywany skład wg redakcji Wislakrakow.com WISŁA (4-4-2): Buchalik – Cywka, Arsenić, Gonzalez, Sadlok, Boguski, Llonch, Velez, Małecki, Ze Manuel, Carlitos

Podobno Velez miał pauzować.....
Jak znowu zagramy kaszane, znowu ktos bedzie tlumaczyl to "przemeblowaniami", "nowymi systemami gry, ktorych wprowadzenie zajmuje tyle czasu", liczba nowych, niezgranych zawodnikow, to do Czestochowy na kolanach zdrowaski za wlasne zdrowie umyslowe... patrzac na ten przypuszczalny sklad oczywiscie
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 16.09.2017 o godz. 17:02.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 16.09.2017, 13:27
Nie no proszę nie. Oby skład był inny.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2017, 13:35
Boguski i Ze Manuel jako defensywni napastnicy oznaczali by w sumie 9 defensywnych zawodników na Piasta. Całkiem rozsądnie.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.09.2017, 13:40
Manuela strzeli hattricka, Carlitos ze cztery - powieziemy ich na luzie. Na pewno kluczowe będą długie podania na Carlitosa.
A poważnie skończy się 1-1, albo 2-1 dla Piasta. Obym się mylił i tylko ta pogoda tak człowieka nastrajała negatywnie

Byłoby dobrze zgarnąć 3 pkt., bo potem wjeżdza Korona,Jaga, Śląsk, Legła i Amika. A tam przy naszej ladze do przodu może być o punkty trudno.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.09.2017, 14:58
Jak zobaczę w składzie dzisiaj to drewno Buchalika to mnie szlag trafi!!! Chorążka na bramke! Chorążka, Cywka, Arsenić, Gonzalez, Sadlok, Kostal, Basha, Llonch, Małecki, Carlitos, Jesus. Tak ja to widzę.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2017, 15:22
Nie oglądaj składu w którym zagramy. Tylko tak go nie zobaczysz
Odpowiedz cytując
bob85
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 16.09.2017, 15:31
siedzenaganku2 napisał(a):Wyświetl post
Witam jestem w wielkiej potrzebie i na wylacznosci zeby mecz obejrzec na smartfonie. Da rady to osiagnac? Jakis link czy patent?
Sciagnij sobie Opera VPN i aplikacje dailymotion, potem szukasz kanalu ekstraklasy w apce i jestes w domu. Oczywiscie mowie o androidzie na ios/windows phone nie mam pojecia.
Odpowiedz cytując
Pepinho
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 16.09.2017, 16:57
Ramirez widzę przez ponad pól roku pracy w Wiśle nie nauczył się że nie mamy na tyle jakości w przodzie by pozwalać sobie na wystawianie tylu zawodników o inklinacjach defensywnych.
Ewentualna porażka w dzisiejszym spotkaniu, odpadnięcie w tygodniu z PP i Kiko nie będzie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.09.2017, 17:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Co za róźnica z kim? Piast to nie są jacyś totalni frajerzy, a my mamy szpital w drużynie. Drużyna ma grać o zwycięstwo ale jak ktoś nie widzi (bo nie chce) że nam wypadła połowa składu jest zwykłym internetowym napinaczem.

Pisanie że Piasta musimy i tak rozwalić to frajerstwo, stawianie się na pozycji hegemona kiedy nie wiadomo kto zagra na stoperze (przy okazji - Komisja Ligii to skończeni oszuści i nadają się na zieloną trawkę).
Połowa składu czyli Głowa i może Velez no i dziś gramy z WIELKIM PIASTEM który tylko przez kolosalnego pecha jest na miejscu 13. Jeśli chcemy wejść do top 8 to z kim i kiedy mamy wygrywać jak nie dziś?z górną połową na pewno pójdzie nam lepiej co widzimy po dotychczasowych meczach...
Ten autobus piłkarzy sprowadzono żeby cokolwiek ugrał czy tylko żeby galerie i knajpy w Krakowie miały się lepiej?
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 16.09.2017, 18:08
Buchal - Cywka, Arsenić, Ivan, Sadlok - Basha, Llonch - Mały, Imaz, Manuel - Carlitos.

Jesus Ufam Tobie
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.09.2017, 19:14
Serio ,ale jak dzis nie zobaczę jakies lepszej gry,albo grę jak z cracovią, i zwyciestwa to naprawde zaczne byc zwolennikiem wywalenia Ramireza.Bo zaczyna mnie juz lekko w....iac.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 16.09.2017, 20:17
Wyjściowy skład może mylić, podano tam, że wychodzimy w 11 piłkarzy, aczkolwiek wprawne oko zauważy, że biega ich po boisku tylko 9. Jesus jest jeszcze większym widmem od manuela a to naprawdę sztuka
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.09.2017, 20:29
No tak, cudów brak.

Trzeba coś wcisnąć. Patrząc z boku to Piast w końcu nie zesra się na kolejnej kontrze z rzędu i nas rozklepie.
Oby nie i szczęśliwe 1-0 dla nas.

Ale patrząc na terminarz o to ja dupce.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 16.09.2017, 21:23
Zero Manuel i Jesus przez kilka kolejnych tygodni na trybuny. Od wejścia Wojtkowskiego zaczęła się dobra gra. Tak czy owak Carlitos znowu ciągnie tą drużynę za uszy. Mamy naprawdę kupe szczęscia, że taki zawodnik zasilił nasze szeregi.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.09.2017, 21:27
Coś tu nie gra... wchodzi Wojtkowski i robi różnicę wchodzi Brozio i robi różnicę.Perez też słabo po co ściąga Bashe ? Ze Manuel to jednak cienias....3 pkt po chvoym meczu karnego nie powinno być
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Pepinho
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 16.09.2017, 21:28
Carlitos, Carlitos, Carlitos i długo, długo nic. Środek pola zero rozegrania. Nie będziemy wygrywać spotkań bez kreowania sytuacji bramkowych napastnikom. Wojtkowski powinien grać w pierwszym składzie bo na to zasłużył. Widać, że zbyt duża ilość słabych obcokrajowców w naszej kadrze daje się nam we znaki no i na koniec prawdziwy rodzynek nasz treneiro, którego spokojnie można nazwać Dyzmą z Hiszpanii - Junco kto Ci podpowiadał, że to dobry taktyk, no kto do huja...
Odpowiedz cytując
Kataryniarz
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 16.09.2017, 21:30
Do momentu gdy na boisku był emmanuel i jezus nie było gry. Wojtkowski rozruszał mecz za co pewnie w nagrodę w nastepnym meczu wejdzie manuel bo tak. Carlitos robi nam wynik ponad stan już jutro bym przedłużał z nim kontrakt.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.09.2017, 21:32
Na gorąco kilka przemyśleń po dzisiejszym spektaklu:
1. Poziom spotkania - dno dna.
2. Gdyby nie Carlitos, to szorowalibyśmy dno tabeli.
3. Nowe nabytki zaprezentowały się równie imponująco, co reszta zespołu.
4. Powoli zaczynam tracić zaufanie do Kiko - nie da się patrzeć na grę naszej drużyny, nie widać żadnego postępu w grze. Dodatkowo nie podoba mi się kurczowe przywiązanie trenera do nazwisk (patrz np. Ze Manuel).
5. Węgrzyn - kończ waść, wstydu oszczędź. Komentarz tego pana był jeszcze bardziej żenujący niż nasza gra.
6. Zdobyliśmy kolejne 3 punkty i to jedyny pozytyw po dzisiejszym spotkaniu. Wygraliśmy mecz, ale jakoś nie potrafię się z nich cieszyć...
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 16.09.2017, 21:38
Cytat:
Jesus Ufam Tobie
Jesus Trochę Mniej Ufam Tobie

Ze Manuela to bałbym się wystawiać nawet na trybuny, ja mam zwykle duży kredyt zaufania dla każdego nowego piłkarza, ale to jest już za dużo nawet jak na mnie. Wojtkowski asysta i ładna akcja, jak dla mnie trochę za mało, żeby się nim specjalnie zachwycać, ale fajnie, że zrobił chociaż tyle (więcej niż Ze Manuel przez wszystkie swoje spotkania). Zasłużył na kolejną szansę w wyjściowej 11.

Imaz ma szczęście, że to jego pierwszy mecz, więc z oceną można się wstrzymać, bo gdyby nie to, to byłaby to taka sama ocena jak naszego Portugalczyka.

Jeżeli chodzi o plusy, to dzisiaj moim zdaniem naprawdę solidny mecz w obronie. Piasta było stać tylko na strzały z dystansu, z którymi dobrze sobie radził Buchalik (może go to podniesie na duchu bo babolu w Gdyni). No i dobre wyjście przy ostatnim stałym fragmencie gości.

Natomiast z przodu syf, malaria, kiła, brud, smród i ubóstwo. Niech "dziesiątka" się natychmiast wyłoni, albo grajmy dwoma napastnikami. Nawet Brożkiem, przecież gorzej nie będzie.

Tyle ode mnie na gorąco. Ale jeśli chodzi o Puchar Polski, to cytując znaną sagę "I have a bad feelings about this".
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.09.2017, 21:40
Fajnie, że błysnął mój ulubieniec Wojtkowski. Ma potencjał, gdyby jeszcze tak biegał cały czas, bo mam wrażenie, że trochę się leni... Ale nawet bez tego aż się prosi dać mu plac.

Pozytywnie zaskoczył mnie środek obrony. Carlitos - wiadomo.

Aha:
ze Manuel musi być mega kozakiem na treningach, skoro trener wystawia go w pierwszej jedenastce. Za to Bartosz, który jeszcze niedawno miał być autorskim projektem Kiko, musi grać straszną padakę. Nie potrafię inaczej wytłumaczyć wyborów Ramireza.

Aha2:
Wiedziałem, że Węgrzyn lubi popłynąć z komentarzem, ale poleciał grubo. Od postulatów preferencyjnego traktowania Polaków, przez fantazjowanie o konflikcie narodowościowym w szatni, aż po teksty, że Brożek musi być lepszy od wszystkich oprócz Carlitosa, bo kiedyś strzelał bramki - odlot.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 16.09.2017, 21:43
czaro napisał(a):Wyświetl post

Aha2:
Wiedziałem, że Węgrzyn lubi popłynąć z komentarzem, ale poleciał grubo. Od postulatów preferencyjnego traktowania Polaków, przez fantazjowanie o konflikcie narodowościowym w szatni, aż po teksty, że Brożek musi być lepszy od wszystkich oprócz Carlitosa, bo kiedyś strzelał bramki - odlot.
Dodalbym jeszcze, ze nie powinno byc karnego bo faul byl za delikatny
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów