|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jeżeli to nie są oni, to jesteśmy w czarnej dupie.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Poczekajmy na komunikat TS.
Też nie wiem czy się bać czy cieszyć. Ze też nie można mieć chwili radości po udanym rozpoczęciu sezonu |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Wszystkie w miare legitne źródła (Janekx oraz Miga), potwierdziły już, że to jest Stechert. Innej opcji nie ma, średnio mi się chce wierzyć w to, że potentat meblowy z RPA obracający takim hajsem ot tak podjął sobie decyzją o kupnie klubu piłkarskiego w Polsce który o którym w ich ojczystym kraju najprawdopodobniej słyszeli tylko imigranci z Polski... Wszystkie klocki się układają w miarę logicznie (Stechert chce się promować i wejść na Polski rynek -> zajmują się produkcją krzesełek stadionowych na całym świecie + mają chyba nawet kilka hal sportowych pod patronatem -> Polska ekstraklasa za zachodnia granica jest na pewno o wiele bardziej znana i rozpoznawalana niż na drugim końcu półkuli południowej)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Więc kilka pytań mam: 1. Czy wraz z ofertą wpłynęła już kasa lub WIARYGODNE gwarancje bankowe ? Czy jest to oferta od biednego słupa napisana na kolanie ? 2. Czy w przypadku braku jakiejkolwiek wiarygodności oferty złożonej przez Steichert do TF Wisła ma w ogóle prawo odmowy udostępnienia tajemnic ? Kto będzie weryfikował ofertę i niemieckie kwity ? Gaszyński ? Cupiałówna ? 3. Co będzie, jeśli jednak oferent uzna po 60 dniach, że towar lipny i nie wart stówki ? Czy będzie mógł bezkarnie grzebać na R22 a potem za darmo się wykręcić z interesu ? 4. Jak to wpłynie na dalsze lub nawet obecne negocjacje Wisły ze sponsorami lub innymi partnerami ? I najważniejsze - ile będzie trwał ten burdel i jak to wpłynie na drużynę !? ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie wiem co to za firma - ale jeśli faktycznie przeleją 40 mln dla TF i TS to gorzej niż w takiej Lechii nie powinno być. Inna kwestia czy nowy właściciel zainwestuje naprawdę duże pieniądze w Wisłę. Trzeba czekać bo co innego możemy.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mógłbyś napisać skąd masz takie info? Wszyscy inny, czy to Mateusz Miga czy JanekX twierdzą że to niestety biedaki z niemiec Steichert... Nie pisz takich rzeczy jeżeli nie masz 100 % pewności, bo robisz tylko złudne marzenie a skończy się tym że przejmie nas anonimowa firma z Niemiec, anonimowa nie tylko jeżeli chodzi o standardy europejskie czy światowe, ale również anonimowa na rynku niemieckim. Wystarczy ją wygooglować, i nawet w języku niemieckim jest bardzo mało artykułów, odnośników, czy ogólnie informacji na temat firmy Steichert. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
Dziwicie się, ze ktoś najpierw skłąda ofertę a później robi audyt? A na podstawie czego miałby go robić? Gdyby było na odwrót, to każdy z nas mógłby sobie dowolnie wejść do klubu prosto z ulicy i go audytować - bo, może będę chciał kupić, al może nie - tak sobie po prostu przeglądam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
A tak bardziej poważnie to zmiany jakiekolwiek by nie były w tym półroczu nie dotkną drużyny. Transakcja zakończy się po zamkniętym oknie w połowie rundy. Powinny zniknąć długi pojawić się spokój (zwłaszcza finansowy) w drużynie i ta wraz z Kiko będzie mieć rundę żeby pokazać na co ich stać. Moim zdaniem na dużo. W zimie 2-3 transfery w tym jeden głośny i powinniśmy spokojnie powalczyć o coś więcej niż górną 8. P.S Widzę że masz obawy o germanizację nasze hiszpańskiej Wisły. Nie ma wyjscia musisz być na każdym meczu i pilnować żeby do tego nie doszło.
Ostatnio edytowane przez Tarann : 22.07.2017 o godz. 13:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
http://www.moebelmarkt.de/beitrag/st...uhlfabrikanten |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ktoś pyta ile ''potrwa burdel z przejęciem'' - na całość transakcji mają 60 dni. W tym czasie należy wykonać audyt, sprawdzić ewentualnych kupujących pod kątem finansowym, prawny - a jak wiemy TF Kable ma w tym dość duże doświadczenie. (Ironia)
A tak na serio. Jestem na chwilę obecną dość sceptycznie nastawiony do ewentualnej zmiany właściciela. Nie wiem co się za tym wszystkim kryje (albo kto) i jakim zapleczem finansowym dysponuje ta firma. W tym momencie jesteśmy skazani na domysły/wymysły i mało sprawdzone informacje dziennikarzy, którzy często swoje źródła mają na tym forum. W żadnym stopniu nie pije tutaj do Mateusza Migi. Chodzi mi tylko i wyłącznie o to, aby nie powielać i samemu nie tworzyć plotek, bo zaraz będzie ''Miał być RB a jest jakaś nieznana firma'' i nagle wielkie rozczarowanie. Nie jesteśmy PSG, Barceloną czy innym światowym potentatem żeby reklamowały się u nas firmy dla których wydaje 100 mln euro to jak otwarcie jednej szuflady w szafce. Rozważyć należy, czy zmiana faktycznie wyjdzie nam na dobre, czy za tą zmianą pójdą realne finanse i czy my na własne oczy to wszystko zobaczymy, czy raczej będzie to stagnacja jak w końcowych latach BC.. W tej chwili to jedyne co można zrobić to podziękować za dotychczasowe działania Pani Marzenie i Damianowi, bo ogarnęli ten burdel w miarę szybko i w miarę swoich możliwości. Życzyłbym sobie aby za tym wszystkim stały naprawdę poważne pieniądze, których tak bardzo nam brakuje. Czas pokaże jednak, jaki i czy w ogóle w sprzedaży klubu miała TF Kable. Tyle czekać na unormowanie sytuacji w klubie, na spłacenie kilku trupów, itp.. I nagle się ktoś połakomił na taki kąsek. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ja nie wierze ze oni sa tam tak glupi zeby drugi raz sprzedac klub jakims kretaczom.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to wygląda mi na jakieś dywersyjne działanie. Nikt tak nie składa sobie ofert od tak że nikt o tym nie wcześniej nie wiedział i wszyscy w klubie zaskoczeni. Takie kontakty pojawiają się sporo wcześniej, są rozmowy, przecieki, negocjacje, spotkania a tu przychodzi firma, nikt nie wie kto, i daje z dupy 40 baniek. Trochę to śmierdzi
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A ja tam nie byłbym taki pewien...
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To inne rozwiązanie zagadki:
TS miał już blisko dogadane sprzedaż udziałów (raczej części udziałów) i mocnego kopa finansowego (wzrost kilkanaście razy ... ). Sprzedaż za, powiedzmy 10 mln zł. Pieniądze te w całości mogłyby pójść do TS Wisła jako właściciela co po odjęciu kwoty do zapłacenia TFK (4 mln ?) dałoby duży bonus. A Wiśle stabilizację Wtedy o całości dowiaduje się Cupiał/ Cupiałówna/ Kapka z SB/ Mendziara / Antoni M *) i chcą zarobić parę groszy. Wpada więc oferta za 40 mln. I co teraz może zrobić potencjalny Inwestor ? 1. Wycofać się z interesu - nikt nic z tego nie ma, dupa zbita, Wisła dalej bieduje 2. Negocjować z cwaniakami z TFK - czyli dołożyć do wcześniej ustalonej opcji kolejne miliony. Zamiast Neymara to Cupiałówna prze...li na głupoty. 3. Poczekać 60 dni na zdemaskowanie lipy (bo oferta biedaka na S. to lipa jak z Meresiem) i wrócić we wrześniu do rozmów bez myślenickiego grzyba. Dla mnie opcja 3 jest dzisiaj najbardziej prawdopodobna. Sezon może być w plecy, ale jeśli kupiec się nie wysypie a my nie posypiemy finansowo (a jest krucho), to odkujemy się w następnych latach. ps. oj Marzena, Marzena.... nie trza było chlapać jęzorem ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Przyznam, że wolałbym spekulować na temat wyższości Ondraska nad Brożkiem albo Brożka nad Ondraskiem w pierwszym składzie. No, ale może jednak jakimś cudem czeka nas drugie Chelsea. Zobaczymy, a na razie - spekulujemy. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wielka kasa w piłce to zło. Cofamy się...
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zemsta Cupiego za bojkot?
![]()
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
Będzie lipa z tego wszystkiego.
Ostatnio edytowane przez heoij : 22.07.2017 o godz. 15:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tam zemsta, interesy.
"Naprawdę, to nic osobistego, to tylko biznes". (kurde, z jakiego to filmu ?)* dobra, już wiem Powód: demencja
Ostatnio edytowane przez szorstki : 22.07.2017 o godz. 14:32.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odnośnie Stechert Gruppe - trudno znaleźć coś konkretnego. Są wzmianki o:
STW GmbH TIL GmbH |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dziwne jest to, że firma od śmierci dyrektora w 2016 popadła w ciężki kryzys, ktoś ją wykupił i nigdzie nie ma informacji kto. Gdyby to faktycznie był Steinhoff, to chyba by się tym pochwalili, uwzględnili w strukturach grupy. Chyba najłatwiej będzie wytropić co to za podmiot po osobie, która przyjechała do Krakowa. Ponoć to ktoś z zarządu.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Troszkę z innej beczki: ktoś pisał w temacie że na foteliki nie ma zbytu tymczasem polski odpowiednik tych Niemców czyli Grupa Nowy Styl, robiąca właśnie te fotele do hal estradowych i sportowych a także zwykłe krzesła i podobne pierdoły jest potentatem a właściciel jest w pierwszej 30 najbogatszych Polaków.
Piszę o tym tylko dlatego, że jak widać biznes w tej branży się kręci i zapotrzebowanie i popyt są cały czas. P.s. Boję się cholernie nowego rozdania ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Jak tak was czytam to mi się robi gorzej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Najlepsze jest to, że na innych forach lament bo Wisła się odradza, a tutaj lament z tego, że może być jak za Meresia.
Pożyjemy zobaczymy, ja jestem umiarkowanym optymistą. Jak czytam niektóre tu posty to kurde w depresje można wpaść. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To niech ci sie zrobi lepiej.
Znalazl juz ktos cos o tym konsorcjum? Rozumiem Ze nie maja nawet strony w internecie? Konsorcjum widmo? ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mają amatorską stronę firmową, i tyle. Firma jest nawet nie rozpoznawalna w Niemczech, mają 3 filie na jakichś zadupiach w Niemczech, zatrudniają 250 pracowników.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
http://www.steinhoffinternational.com/ http://www.stechert.de/de/home/ ? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Steinhoff zostal zdementowany przez informatorów.
Jesli to stechert to mysle ze to lipa moze byc. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czaro co ma jedna firma wspólnego z drugą? Steinhoff i Stechert to dwie zupełnie inne firmy, pierwsza to gigant, będący na giełdzie i mający swoje filie na całym świecie, gigant o którym każdą informację możemy w prosty i przejrzysty sposób znaleźć na internecie. W przypadku Wisły przewija się póki co tylko Stechert, co może niepokoić... Bo jeżeli o tej firmie jest mało wzmianek nawet na niemiecko języcznych stronach to sorry ale coś tu śmierdzi i to grubo. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|