The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2017, 13:24
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Jakieś poważne źródło czy pobożne życzenia?

Fakt, że obroty Steinhoff International za ostatni kwartał 2016 to 5,3 mld euro. Zdecydowanie to logiczniejsze niż 40 mln euro rocznego obrotu Steichert. Poza tym Steinhoff jest mocno obecny w Polsce (Abra, Grupa Steinpol).
Jeżeli to nie są oni, to jesteśmy w czarnej dupie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.07.2017, 13:31
Poczekajmy na komunikat TS.
Też nie wiem czy się bać czy cieszyć.

Ze też nie można mieć chwili radości po udanym rozpoczęciu sezonu
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 22.07.2017, 13:33
Wszystkie w miare legitne źródła (Janekx oraz Miga), potwierdziły już, że to jest Stechert. Innej opcji nie ma, średnio mi się chce wierzyć w to, że potentat meblowy z RPA obracający takim hajsem ot tak podjął sobie decyzją o kupnie klubu piłkarskiego w Polsce który o którym w ich ojczystym kraju najprawdopodobniej słyszeli tylko imigranci z Polski... Wszystkie klocki się układają w miarę logicznie (Stechert chce się promować i wejść na Polski rynek -> zajmują się produkcją krzesełek stadionowych na całym świecie + mają chyba nawet kilka hal sportowych pod patronatem -> Polska ekstraklasa za zachodnia granica jest na pewno o wiele bardziej znana i rozpoznawalana niż na drugim końcu półkuli południowej)
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.07.2017, 13:34
Steinhoff jako anonimowy inwestor Steichert? Wątpię, tego rodzaju firmy tak nie działają.
Może nie, ale z tych kulawych komunikatów na razie wcale nie wynika, że Wisła została sprzedana. Na razie w terminie określonym zeszłoroczną umową została złożona przez słupa oferta kupna za minimalną kwotę. TS ma 60 dni na wydanie akcji klubu. W tym czasie oferent podobno może dokonać audytu kupowanego klubu (czyli grzebać w papierach i szukać trupów w szafach).
Więc kilka pytań mam:
1. Czy wraz z ofertą wpłynęła już kasa lub WIARYGODNE gwarancje bankowe ? Czy jest to oferta od biednego słupa napisana na kolanie ?
2. Czy w przypadku braku jakiejkolwiek wiarygodności oferty złożonej przez Steichert do TF Wisła ma w ogóle prawo odmowy udostępnienia tajemnic ? Kto będzie weryfikował ofertę i niemieckie kwity ? Gaszyński ? Cupiałówna ?
3. Co będzie, jeśli jednak oferent uzna po 60 dniach, że towar lipny i nie wart stówki ? Czy będzie mógł bezkarnie grzebać na R22 a potem za darmo się wykręcić z interesu ?
4. Jak to wpłynie na dalsze lub nawet obecne negocjacje Wisły ze sponsorami lub innymi partnerami ?

I najważniejsze - ile będzie trwał ten burdel i jak to wpłynie na drużynę !?
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.07.2017, 13:34
Nie wiem co to za firma - ale jeśli faktycznie przeleją 40 mln dla TF i TS to gorzej niż w takiej Lechii nie powinno być. Inna kwestia czy nowy właściciel zainwestuje naprawdę duże pieniądze w Wisłę. Trzeba czekać bo co innego możemy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Flinston
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.07.2017, 13:36
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Steinhoff International to jest prawdziwy inwestor

Mógłbyś napisać skąd masz takie info? Wszyscy inny, czy to Mateusz Miga czy JanekX twierdzą że to niestety biedaki z niemiec Steichert... Nie pisz takich rzeczy jeżeli nie masz 100 % pewności, bo robisz tylko złudne marzenie a skończy się tym że przejmie nas anonimowa firma z Niemiec, anonimowa nie tylko jeżeli chodzi o standardy europejskie czy światowe, ale również anonimowa na rynku niemieckim. Wystarczy ją wygooglować, i nawet w języku niemieckim jest bardzo mało artykułów, odnośników, czy ogólnie informacji na temat firmy Steichert.
Odpowiedz cytując
smook
Junior Member

Od: 07.2013

Stary 22.07.2017, 13:40
czaro napisał(a):Wyświetl post
To samo sobie wczoraj pomyślałem. Znów TFK się wmieszało, a powodem było to, że chcieli spłaty wcześniej niż później.
Przecież nikt jeszcze nic nie kupił. Złożył ofertę i teraz przeprowadzi audyt. Jeśli będzie im się zgadzał, to wtedy dopiero dojdzie do formalnego zakupu.
Dziwicie się, ze ktoś najpierw skłąda ofertę a później robi audyt? A na podstawie czego miałby go robić? Gdyby było na odwrót, to każdy z nas mógłby sobie dowolnie wejść do klubu prosto z ulicy i go audytować - bo, może będę chciał kupić, al może nie - tak sobie po prostu przeglądam.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.07.2017, 13:40
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Teraz jak czytam te skoki myślowe jakie niektórzy tutaj robią (Niemcy = bogaci = znają się na zarządzaniu = transfery = przegonimy Legię) to mi się nóż w kieszeni otwiera.
Nie wiem gdzie ty tu widzisz błąd logiczny. Niemieckie firmy dzięki dobremu zarządzaniu i kilku innym czynnikom są bogate czytaj mają większe możliwości finansowe. Kupując klub za jednak nie takie drobne muszą mieć jakiś plany z nim związane. Może chcą wejść z przytupem na nasz rynek nie wiem nie jestem czarodziejem, ale logiczne jest że jak dasz 10 mln euro na klub to nie po to żeby grać w grupie spadkowej i dwa razy w tygodniu zagadywać do piłkarzy że przelew przyjdzie już niedługo. Transfery i te rażące cie w oczy euraski są logiczną kontynuacją takiego zakupu. Co do przegonienia legi to w tej chwili klub z największym budżetem, snując jakieś optymistyczne plany po takiej zmianie właściciela do kogo mamy się odwoływać do Piasta?

A tak bardziej poważnie to zmiany jakiekolwiek by nie były w tym półroczu nie dotkną drużyny. Transakcja zakończy się po zamkniętym oknie w połowie rundy. Powinny zniknąć długi pojawić się spokój (zwłaszcza finansowy) w drużynie i ta wraz z Kiko będzie mieć rundę żeby pokazać na co ich stać. Moim zdaniem na dużo. W zimie 2-3 transfery w tym jeden głośny i powinniśmy spokojnie powalczyć o coś więcej niż górną 8.

P.S Widzę że masz obawy o germanizację nasze hiszpańskiej Wisły. Nie ma wyjscia musisz być na każdym meczu i pilnować żeby do tego nie doszło.
Ostatnio edytowane przez Tarann : 22.07.2017 o godz. 13:42.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.07.2017, 13:46
Jakieś poważne źródło czy pobożne życzenia?

Fakt, że obroty Steinhoff International za ostatni kwartał 2016 to 5,3 mld euro. A bez podania konkretnego okresu chwalą się 8,645 mld euro przychodu brutto i 1,11 mld euro zysku operacyjnego. Zdecydowanie to logiczniejsze niż 40 mln euro rocznego obrotu Steichert. Poza tym Steinhoff jest mocno obecny w Polsce (Abra, Grupa Steinpol).

P.S.
Steinhoff jako anonimowy inwestor Steichert? Wątpię, tego rodzaju firmy tak nie działają.
Tyle to Telefonika chyba miała
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.07.2017, 13:48
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie w miare legitne źródła (Janekx oraz Miga), potwierdziły już, że to jest Stechert. Innej opcji nie ma, średnio mi się chce wierzyć w to, że potentat meblowy z RPA obracający takim hajsem ot tak podjął sobie decyzją o kupnie klubu piłkarskiego w Polsce który o którym w ich ojczystym kraju najprawdopodobniej słyszeli tylko imigranci z Polski... Wszystkie klocki się układają w miarę logicznie (Stechert chce się promować i wejść na Polski rynek -> zajmują się produkcją krzesełek stadionowych na całym świecie + mają chyba nawet kilka hal sportowych pod patronatem -> Polska ekstraklasa za zachodnia granica jest na pewno o wiele bardziej znana i rozpoznawalana niż na drugim końcu półkuli południowej)
Nie będę się bawił w zgadywankę, kto tak naprawdę chce kupić Wisłę, ale Stechert raczej wchodzi w grę tylko jako dawca nazwy (krzaczek?). Przecież ich ktoś przejął parę miesięcy temu, gdy byli na krawędzi bankructwa i doinwestował:

http://www.moebelmarkt.de/beitrag/st...uhlfabrikanten
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 22.07.2017, 13:55
Ktoś pyta ile ''potrwa burdel z przejęciem'' - na całość transakcji mają 60 dni. W tym czasie należy wykonać audyt, sprawdzić ewentualnych kupujących pod kątem finansowym, prawny - a jak wiemy TF Kable ma w tym dość duże doświadczenie. (Ironia)

A tak na serio. Jestem na chwilę obecną dość sceptycznie nastawiony do ewentualnej zmiany właściciela. Nie wiem co się za tym wszystkim kryje (albo kto) i jakim zapleczem finansowym dysponuje ta firma.

W tym momencie jesteśmy skazani na domysły/wymysły i mało sprawdzone informacje dziennikarzy, którzy często swoje źródła mają na tym forum. W żadnym stopniu nie pije tutaj do Mateusza Migi. Chodzi mi tylko i wyłącznie o to, aby nie powielać i samemu nie tworzyć plotek, bo zaraz będzie ''Miał być RB a jest jakaś nieznana firma'' i nagle wielkie rozczarowanie. Nie jesteśmy PSG, Barceloną czy innym światowym potentatem żeby reklamowały się u nas firmy dla których wydaje 100 mln euro to jak otwarcie jednej szuflady w szafce.

Rozważyć należy, czy zmiana faktycznie wyjdzie nam na dobre, czy za tą zmianą pójdą realne finanse i czy my na własne oczy to wszystko zobaczymy, czy raczej będzie to stagnacja jak w końcowych latach BC..

W tej chwili to jedyne co można zrobić to podziękować za dotychczasowe działania Pani Marzenie i Damianowi, bo ogarnęli ten burdel w miarę szybko i w miarę swoich możliwości.

Życzyłbym sobie aby za tym wszystkim stały naprawdę poważne pieniądze, których tak bardzo nam brakuje. Czas pokaże jednak, jaki i czy w ogóle w sprzedaży klubu miała TF Kable. Tyle czekać na unormowanie sytuacji w klubie, na spłacenie kilku trupów, itp.. I nagle się ktoś połakomił na taki kąsek.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.07.2017, 13:58
Ja nie wierze ze oni sa tam tak glupi zeby drugi raz sprzedac klub jakims kretaczom.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 22.07.2017, 14:03
to wygląda mi na jakieś dywersyjne działanie. Nikt tak nie składa sobie ofert od tak że nikt o tym nie wcześniej nie wiedział i wszyscy w klubie zaskoczeni. Takie kontakty pojawiają się sporo wcześniej, są rozmowy, przecieki, negocjacje, spotkania a tu przychodzi firma, nikt nie wie kto, i daje z dupy 40 baniek. Trochę to śmierdzi
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.07.2017, 14:10
A ja tam nie byłbym taki pewien...
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 22.07.2017, 14:12
To inne rozwiązanie zagadki:
TS miał już blisko dogadane sprzedaż udziałów (raczej części udziałów) i mocnego kopa finansowego (wzrost kilkanaście razy ... ). Sprzedaż za, powiedzmy 10 mln zł. Pieniądze te w całości mogłyby pójść do TS Wisła jako właściciela co po odjęciu kwoty do zapłacenia TFK (4 mln ?) dałoby duży bonus. A Wiśle stabilizację
Wtedy o całości dowiaduje się Cupiał/ Cupiałówna/ Kapka z SB/ Mendziara / Antoni M *) i chcą zarobić parę groszy. Wpada więc oferta za 40 mln. I co teraz może zrobić potencjalny Inwestor ?
1. Wycofać się z interesu - nikt nic z tego nie ma, dupa zbita, Wisła dalej bieduje
2. Negocjować z cwaniakami z TFK - czyli dołożyć do wcześniej ustalonej opcji kolejne miliony. Zamiast Neymara to Cupiałówna prze...li na głupoty.
3. Poczekać 60 dni na zdemaskowanie lipy (bo oferta biedaka na S. to lipa jak z Meresiem) i wrócić we wrześniu do rozmów bez myślenickiego grzyba.

Dla mnie opcja 3 jest dzisiaj najbardziej prawdopodobna. Sezon może być w plecy, ale jeśli kupiec się nie wysypie a my nie posypiemy finansowo (a jest krucho), to odkujemy się w następnych latach.

ps. oj Marzena, Marzena.... nie trza było chlapać jęzorem
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.07.2017, 14:13
smook napisał(a):Wyświetl post
Przecież nikt jeszcze nic nie kupił. Złożył ofertę i teraz przeprowadzi audyt. Jeśli będzie im się zgadzał, to wtedy dopiero dojdzie do formalnego zakupu.
Dziwicie się, ze ktoś najpierw skłąda ofertę a później robi audyt? A na podstawie czego miałby go robić? Gdyby było na odwrót, to każdy z nas mógłby sobie dowolnie wejść do klubu prosto z ulicy i go audytować - bo, może będę chciał kupić, al może nie - tak sobie po prostu przeglądam.
Tak, masz rację. Początkowo mówiło się, że zmiana właściciela już się dokonała i tym się sugerowałem. Jak widać, spekulujemy.

Przyznam, że wolałbym spekulować na temat wyższości Ondraska nad Brożkiem albo Brożka nad Ondraskiem w pierwszym składzie. No, ale może jednak jakimś cudem czeka nas drugie Chelsea. Zobaczymy, a na razie - spekulujemy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 22.07.2017, 14:16
Wielka kasa w piłce to zło. Cofamy się...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 22.07.2017, 14:17
zemsta Cupiego za bojkot?
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 22.07.2017, 14:24
szorstki napisał(a):Wyświetl post
To inne rozwiązanie zagadki:
TS miał już blisko dogadane sprzedaż udziałów (raczej części udziałów) i mocnego kopa finansowego (wzrost kilkanaście razy ... ). Sprzedaż za, powiedzmy 10 mln zł. Pieniądze te w całości mogłyby pójść do TS Wisła jako właściciela co po odjęciu kwoty do zapłacenia TFK (4 mln ?) dałoby duży bonus. A Wiśle stabilizację
Wtedy o całości dowiaduje się Cupiał/ Cupiałówna/ Kapka z SB/ Mendziara / Antoni M *) i chcą zarobić parę groszy. Wpada więc oferta za 40 mln. I co teraz może zrobić potencjalny Inwestor ?
1. Wycofać się z interesu - nikt nic z tego nie ma, dupa zbita, Wisła dalej bieduje
2. Negocjować z cwaniakami z TFK - czyli dołożyć do wcześniej ustalonej opcji kolejne miliony. Zamiast Neymara to Cupiałówna prze...li na głupoty.
3. Poczekać 60 dni na zdemaskowanie lipy (bo oferta biedaka na S. to lipa jak z Meresiem) i wrócić we wrześniu do rozmów bez myślenickiego grzyba.

Dla mnie opcja 3 jest dzisiaj najbardziej prawdopodobna. Sezon może być w plecy, ale jeśli kupiec się nie wysypie a my nie posypiemy finansowo (a jest krucho), to odkujemy się w następnych latach.

ps. oj Marzena, Marzena.... nie trza było chlapać jęzorem
Też się skłaniam ku takiemu scenariuszowi i rozwiązaniu.

Będzie lipa z tego wszystkiego.
Ostatnio edytowane przez heoij : 22.07.2017 o godz. 15:31.
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 22.07.2017, 14:25
TS FANATIC napisał(a):Wyświetl post
zemsta Cupiego za bojkot?
A tam zemsta, interesy.
"Naprawdę, to nic osobistego, to tylko biznes". (kurde, z jakiego to filmu ?)* dobra, już wiem
Powód: demencja
Ostatnio edytowane przez szorstki : 22.07.2017 o godz. 14:32.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 22.07.2017, 14:30
Odnośnie Stechert Gruppe - trudno znaleźć coś konkretnego. Są wzmianki o:
STW GmbH
TIL GmbH
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.07.2017, 14:55
Dziwne jest to, że firma od śmierci dyrektora w 2016 popadła w ciężki kryzys, ktoś ją wykupił i nigdzie nie ma informacji kto. Gdyby to faktycznie był Steinhoff, to chyba by się tym pochwalili, uwzględnili w strukturach grupy. Chyba najłatwiej będzie wytropić co to za podmiot po osobie, która przyjechała do Krakowa. Ponoć to ktoś z zarządu.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.07.2017, 15:15
Troszkę z innej beczki: ktoś pisał w temacie że na foteliki nie ma zbytu tymczasem polski odpowiednik tych Niemców czyli Grupa Nowy Styl, robiąca właśnie te fotele do hal estradowych i sportowych a także zwykłe krzesła i podobne pierdoły jest potentatem a właściciel jest w pierwszej 30 najbogatszych Polaków.
Piszę o tym tylko dlatego, że jak widać biznes w tej branży się kręci i zapotrzebowanie i popyt są cały czas.

P.s. Boję się cholernie nowego rozdania
Odpowiedz cytując
force93TS
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 22.07.2017, 15:17
Jak tak was czytam to mi się robi gorzej
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.07.2017, 15:25
Najlepsze jest to, że na innych forach lament bo Wisła się odradza, a tutaj lament z tego, że może być jak za Meresia.
Pożyjemy zobaczymy, ja jestem umiarkowanym optymistą. Jak czytam niektóre tu posty to kurde w depresje można wpaść.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 22.07.2017, 15:25
force93TS napisał(a):Wyświetl post
Jak tak was czytam to mi się robi gorzej
To niech ci sie zrobi lepiej.

Znalazl juz ktos cos o tym konsorcjum? Rozumiem Ze nie maja nawet strony w internecie? Konsorcjum widmo?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Flinston
Senior Member

Stary 22.07.2017, 15:28
regan napisał(a):Wyświetl post
To niech ci sie zrobi lepiej.

Znalazl juz ktos cos o tym konsorcjum? Rozumiem Ze nie maja nawet strony w internecie? Konsorcjum widmo?
Mają amatorską stronę firmową, i tyle. Firma jest nawet nie rozpoznawalna w Niemczech, mają 3 filie na jakichś zadupiach w Niemczech, zatrudniają 250 pracowników.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.07.2017, 15:33
Flinston napisał(a):Wyświetl post
Mają amatorską stronę firmową, i tyle. Firma jest nawet nie rozpoznawalna w Niemczech, mają 3 filie na jakichś zadupiach w Niemczech, zatrudniają 250 pracowników.
Mówimy o tych stronach:
http://www.steinhoffinternational.com/
http://www.stechert.de/de/home/
?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 22.07.2017, 15:37
Steinhoff zostal zdementowany przez informatorów.

Jesli to stechert to mysle ze to lipa moze byc.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Flinston
Senior Member

Stary 22.07.2017, 15:38
czaro napisał(a):Wyświetl post
Mówimy o tych stronach:
http://www.steinhoffinternational.com/
http://www.stechert.de/de/home/
?

Czaro co ma jedna firma wspólnego z drugą? Steinhoff i Stechert to dwie zupełnie inne firmy, pierwsza to gigant, będący na giełdzie i mający swoje filie na całym świecie, gigant o którym każdą informację możemy w prosty i przejrzysty sposób znaleźć na internecie.

W przypadku Wisły przewija się póki co tylko Stechert, co może niepokoić... Bo jeżeli o tej firmie jest mało wzmianek nawet na niemiecko języcznych stronach to sorry ale coś tu śmierdzi i to grubo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów