The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2017, 17:32
Po Mączyńskim nie powinniśmy płakać już po kilku kolejkach. Jeżeli nie odejdzie Brelek na co się jak narazie zapowiada to środek pola będzie nadal wyglądał bardzo dobrze. Jeżeli natomiast odejdzie to z pewnością zarząd ma coś w zanadrzu żeby uzupełnić lukę w środku pola. Mączyński ani nie był typem gracza defensywnego jak Llonch ani nie był typem ofensywnym. w reprezentacji grał dobrze bo miał wokół siebie dobrych zawodników na wysokim poziomie, w klubie przy słabszych piłkarzach grał po prostu na tyle na ile potrafił najlepiej. Maka nie wygrał dla nas żadnego meczu, nie strzelał fantastycznych bramek z szesnastki czy nie grał krosów przez pół boiska do nogi, tak jak mu się zdarzało w reprezentacji, więc ja nie widzę tutaj wielkiej straty. Szkoda tylko, że nie dało się wyciągnąć za niego więcej kasy....

co do płaczu o napastniku to popatrzcie jak Legii jest ciężko o napastnika po odejściu Nikolicia i Prijovicia, także my bez kasy to możemy zapomnieć o napastniku gotowym do wejścia do podstawowego składu. trzeba liczyć na to że nasi odpalą.

Mimo wszystko ja nadal liczę na jakiś transfer bo do końca okienka jeszcze daleko, a skład jeszcze można uzupełnić, a nawet wziąć jeszcze kogoś na testy bo jak na tą chwile robione są one z głową.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.07.2017, 17:42
masada napisał(a):Wyświetl post
Mnie tylko strasznie ciekawi, czy gdyby poszedł np. do Amiki to też byłby tutaj taki płacz. Ale wiadomo, to Legia, największa kosa, wiec obraza majestatu.

Wiadomo, Mąka niepotrzebnie chlapał ozorem kiedyś i teraz sam jest sobie winien, ale sportowo i finansowo to nie jest to wcale takie złe rozwiązanie, raczej z pkt widzenia Legii to branie za całkiem niemałe pieniądze 30 letniego defensywnego pomocnika, którego za pół roku mogli by mieć za darmo (tak, z ich plecami właśnie za pół roku, a nie za rok - vide Cierzniak :d) który przecież wcale żadną gwiazda nie jest, a nawet nie wybija się jakoś znacząco ponad przeciętność i, (jeśli to prawda) płacenie mu potem półtora miliona złotych rocznie to lekka przesada
mi przynajmneij nei chodzi czy to klub na literę l,R,,G...dla mnei nie do przyjęcia jest,że rozmawialiśmy w ogóle ze złodziejami i oszustami.do takich rozmow nie powinno dojść.i nazwa klubu nie ma tu nic do rzeczy.
natomiast jesli ktoś czuje się Wiślakiem,czuje sie związany emocjonalnie z klubem,kibicami z sukcesami i porazkami to dwóch opcji po prostu by nie wybrał nigdy.nie musze mowic jakich.skoro mączynski poszedl do legii to znaczy,ze Wislakiem nei był nigdy.a skoro tak to nie mam pretensji o to gdzie poszedł...gdyby tylko nie łgał.
Ostatnio edytowane przez picasso : 06.07.2017 o godz. 17:45.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 06.07.2017, 17:48
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
Jesteście śmieszni... Jakby nie spojrzeć współczesny sport to jest biznes...
Nie śmiało przypomnę, że mamy problemy finansowe i nie płacimy terminowo pensji...
Pomimo takiej sytuacji część z was wolałaby trzymać na siłę Mąkę w klubie a najlepiej zesłalibyście go do rezerw!
Gdzie tu jakaś logika? Ogarnijcie się... Przy okazji warto przypomnieć, że ruch nie chciał sprzedać Lipskiego (pomimo trudności finansowych) więc ten rozwiązał kontrakt z winy klubu bo ten nie wypłacał terminowo pensji... Z was też są tacy "janusze biznesu"...
Mąka zachował się jak się zachował... ważne że na nim zarobimy i wyjdziemy troche na prostą...
Napisz w jakim markecie na kasie robisz, to będziemy podziwiać rekina biznesu....

Z tego co tutaj czytam większości chodzi o ZACHOWANIE Mączyńskiego i sposób kłamania, a nie żeby go trzymać obecnie jak kasy nie ma ...

Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 06.07.2017, 17:52
Osobiscie mocno mnie to ubodlo... nigdy po nim sie czegos takiego nie spodziewalen trudno jebal go pies... zawsze bylem zanim.jak lepiej gral.i jak i gorzej cenilem go ale tego nie mozna mu darowac... ludzie on schanbil siebie jak nikt inny w Wisle szkoda slow opisujacych tego...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.07.2017, 17:58
Żeby zmienić temat: Nasz klub wykupil definitywnie Patryka Plewke z Górnika Libiąż. Myślę że wraz z Śliwa będą wymiatac w CLJ, a za jakieś 2 lata mocno wejdą do pierwszej drużyny. Świetny ruch klubu.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 06.07.2017, 18:02
Teraz pora na Brleka i wyjdziemy z długów. 2 bański za Mąkę i 10 za Petara pozwoli nam na spłatę zaległości względem miasta i piłkarzy.

Też mnie wkurzyło zachowanie Mączyńskiego, ale proponuje już dać mu spokój. a nie wyładowywać swoich frustracji na naszym byłym piłkarzy. Powiedział co powiedział, napisał co napisał, nie zmieni już tego. Najlepiej jak przestanie się udzielać w mediach przez pewien czas.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.07.2017, 18:09
Długo nie zabierałem głosu, bo czekałem na potwierdzenie.

Od strony emocjonalnej :
Szczerze to żal dupę ściska, gościu mnie mega rozczarował, bo myślałem, że to Wiślak, a okazał się jedynie kolejnym najemnikiem. Po tym co powiedział w canal+ nie ma opcji, żeby ktokolwiek go gdziekolwiek traktował poważnie. Co innego jakby nie kreował się na takiego Wiślaka. Sobol by kazał im wypier*** na szuwary i tym właśnie się różni Wiślak od kłamcy. Niech się udławi tą Liga Mistrzów (którą pewnie zobaczy jak świnia niebo) i spierdala, bo szkoda mi na niego nerwów. Oglądać go nie mam ochoty.

Od strony sportowej:
Maczyński to bardzo dobry piłkarz, ale od jakiegoś czasu miałem wrażenie, że nie chciało mu się u nas grać. Zaliczył bardzo przeciętny sezon - wcale nie było czuć, że go nie ma jak leczył kontuzję. 500 tyś Euro nam na pewno pomoże, pod względem sportowym lepiej, że odszedł on niż Brlek. Mamy w środku pola na tyle jakości, że nie powinniśmy tego transferu jakoś poważnie odczuć.
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 06.07.2017, 18:31
W moim odczuciu Mączyński musiał odejść z kilku powodów:
- zwęszył kasę, na koniec kariery,
-może żona mu kazała
- w klubie chcieli się go pozbyć, bo dużo zarabiał,
-klub wiedział, że jak 7egia teraz daje kasę to trzeba brać, bo za dwa miesiące wezmą go za darmo,

Subiektywnie stwierdzam piłkarsko to wiele do drużyny nie wnosił (poza meczem nomen omen z 7egią) grał raczej na pół gwizdka, co było aż widoczne na meczach repry- jak może grać gdy chce. Niech idzie a Mioduski niech zapłaci nim całkiem braknie mu kasy.
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 06.07.2017, 19:30
@Marcinnno
Julian i Lopez mają 1+1 (jak sie sprawdzi to klub z nim przedłuży)
Głowa, Boguski, Brożek to po sezonie mogą przejść na emeryturę
Stilić, Bartkowski, Hugo, Buchalik, Żemło, Kuczak nie przekonują - jak nie zagrają dobrego sezonu, bez żalu pożegnamy
Sadloka albo sprzedamy albo on nie przedłuzy kontraktu i odejdzie
Trzeba przedłużyć z Małeckim, Llonchem, Cywką i Gonzalezem

nie ma tragedii
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.07.2017, 19:31
Reprezentacja a Wisła... troszkę inaczej wygląda gra z potykającym się o własne nogi Pawłem niż z Lewandowskim. Łatwiej się gra takiemu zawodnikowi jak Mączyński, jeśli jest otoczony klasowymi piłkarzami, którzy mają repertuar trochę większy niż przyjęcie piłki z 2-metrowym odskokiem.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.07.2017, 19:45
Co nie zmienia faktu, że na poziomie meczów w poprzednim sezonie rozegrał jak na lekarstwo. Z reguły było raczej solidnie, ale bezbarwnie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.07.2017, 19:59
Dokladnie.Takich dobry meczów Mąki to w sumie mozna by na palcach jednej reki zliczyc.Grał przecietnie i tyle.

Mi juz to wisi,szkoda tylko tych jego gadek,ale tak to jest nigdy nie mów nigdy.Zycie.
DObrze ze mamy zastepców,a kasa sie przyda.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.07.2017, 20:38
czaro napisał(a):Wyświetl post
Bardzo się cieszę.

Teraz sprzedać Brleka i ....... Zdenek jest naszym najlepszym strzelcem okresu przygotowawczego, może jednak nie warto go odpalać, .
W obecnej sytuacji ,własnie broń Boże sprzedawać Brleka
Zdenek dobrze wypada chyba tylko na tle niższych lig...
Ktoś tu napisał,ze On i Pablo nie mogą już zaliczyć gorszego sezonu.....obawiam się że mogą...przynajmniej Pablo.
Upatruję szansę w nowych (przynajmniej w 50% tego nabytku)
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 06.07.2017, 21:00
Tzn w sytuacji gdzie nie mamy zaleglosci wzgledem pilkarzy, dlugow wzgledem miasta i innych "trupow z szafy"? Sprzedac Brleka za dobra kase to mus i do tego dojdzie predzej czy pozniej.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 06.07.2017 o godz. 21:00.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.07.2017, 21:20
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
W obecnej sytuacji ,własnie broń Boże sprzedawać Brleka
Zdenek dobrze wypada chyba tylko na tle niższych lig...
Ktoś tu napisał,ze On i Pablo nie mogą już zaliczyć gorszego sezonu.....obawiam się że mogą...przynajmniej Pablo.
Upatruję szansę w nowych (przynajmniej w 50% tego nabytku)
Jeżeli mamy być fabryką talentów, to Brleka prędzej czy później musimy sprzedać. Na to prędzej wskazuje fakt, że mamy już za niego zastępcę (Halilović musi grać, żeby się rozwijać, to kolejna sprawa) i że mamy długi, od których naliczane są odsetki.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2017, 21:30
Musimy pójść drogą Lecha i sprzedawać obiecujacych piłkarzy za duże pieniądze. Pamiętam jak po transferze Marcelo do PSV, nasi nowi zawodnicy rzucali za przyklad, jak można się w Wiśle wypromować i zasłużyć na dobry transfer.

Jak opchniemy teraz Brleka do dobrej ligi to tym bardziej beda trafiać do Wisly kolejni utalentowani Chorwaci. Tylko w ten sposób możemy wyjść z długów, bo niestety inne sposoby ( np sprzedaz dużej ilości karnetów) bardzo zawodzą.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 06.07.2017, 21:48
Dziwne, że nikt jeszcze tego tu nie wkleił

"Nigdy nie powiedziałem złego słowa na Legię. Mogę dzisiaj przyjść tutaj, rozmawiać z wami, bo mam tego pełną świadomość. Jedyna deklaracja, którą kiedyś złożyłem to to, że nigdy nie zagram w Cracovii".

"Ja na piersi nosiłem już trzy herby: Górnika Zabrze, ŁKS-u Łódź i Guizhou Renhe. W każdym z tych klubów oddawałem serce i w każdym z nich zyskałem szacunek".

Gdzie Wisła Kraków?

Ostatnio edytowane przez heoij : 07.07.2017 o godz. 08:53.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 06.07.2017, 21:54
Pogubił się chłopak.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.07.2017, 22:03
Ta nowa deklaracja brzmi jak wyzwanie, wręcz rzucenie rękawicy Filipiakowi...

Chociaż, tak naprawdę to Krzyś mógł dzisiaj zdradzić w jakim klubie chciałby zakończyć karierę.

I naprawdę nie będę zaskoczony jak zagra kiedyś w pasiastej koszulce.
Odpowiedz cytując
dmc
Member

Od: 10.2014

Stary 06.07.2017, 22:04
Już nie panikujcie, bo w 2011 mieliście go wszyscy w du...

Po za tym 30 latek który grał u nas średnio poszedł za 400 tys euro, dobry interes.
Ciekawi Mnie tylko jak daleko dotrze ten nasz hiszpański kierunek.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.07.2017, 22:04
thechris napisał(a):Wyświetl post
Ta nowa deklaracja brzmi jak wyzwanie, wręcz rzucenie rękawicy Filipiakowi...

Myślę, że tak naprawdę Krzyś mógł dzisiaj zdradzić w jakim klubie chciałby zakończyć karierę.
za kasę w każdym
a szacunek kibiców?widać mu nie zalezy
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 06.07.2017, 22:06
Dobrze by było Brleka teraz nie oddawać, a Halilović przecież ma miejsce, które zwolnił wychowanek Wiślak. Fran zastąpi jednak Głowackiego, który w sparingach szybkością nie imponował, ale czemu się tu dziwić? Kostal skrzydło, nie ma innej opcji. Bez kombinacji, w takiej formacji, jaką graliśmy za Kiko na wiosnę, to mamy Pola, Tibora, Petara,Semira, i może któryś z dwójki Skórki/Laskoś zagra pare ogonów. Tragedii nie ma.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.07.2017, 05:34
Kiko nie postawi na tyle nowych twarzy od początku. Piszesz tak jakbyś go nie znał.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.07.2017, 06:55
dmc napisał(a):Wyświetl post
Już nie panikujcie, bo w 2011 mieliście go wszyscy w du...

Po za tym 30 latek który grał u nas średnio poszedł za 400 tys euro, dobry interes.
Ciekawi Mnie tylko jak daleko dotrze ten nasz hiszpański kierunek.
srednio gral bo mamy średnią druzyne. Zauważ jak KM gra w reprze, inny gość. W 7 tez będzie miał z kim grac. (o ile wejdzie do 11)
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 07.07.2017, 07:36
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Kiko nie postawi na tyle nowych twarzy od początku. Piszesz tak jakbyś go nie znał.
Słusznie, nawet Lloncha trzymał na ławce przez pierwsze mecze, mimo że piłkarza i jego walory znał doskonale. Dobry ruch swoją drogą, bo pokazuje, że na wejście do składu każdy musi zapracować.

PS. Dobra, dawać już tę pierwszą kolejkę ligową
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.07.2017, 08:49
Zastąpmy Mąke Furmanem - podobno jest na wylocie z Płocka [zanim zacznie się hejt - to ma być ironia]...
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.07.2017, 08:50
mój skład na najbliższe mecze -

Julian
Cywka - Głowa- Gonzalez-Sadlok
Boguski-Llonch-Brlek-Małecki
Carlitos-Ondrasek

a potem jak nowe chłopaki się wkomponują to:

Julian
Cywka-Arsenic-Gonzalez-Sadlok
Kostal-Llonch-Halilovic-Małecki
Brlek
Carlitos
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 07.07.2017 o godz. 08:52.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.07.2017, 09:03
Sporo kombinacji ze składem można zrobić, jedynie ten atak taki nadal ubogi
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.07.2017, 09:10
Dzisiejszy sparing odpowie na pewno na wiele pytań odnośnie personaliów. Jeśli tylko nikt specjalnie nie zabłyśnie to obstawiam na starych sprawdzonych zawodników.

Oczywiście Kiko może wyskoczyć z pomysłem gry 5 obrońców, choć mam nadzieję że mu jedne z drugim już przetłumaczył jak to wyglądało za Wdowczyka.

Myślę, że możemy mieć sytuację, że z nowych zawodników od początku wyjedzie tylko Cuesta. Halilović, Lopez i może Kostal weszliby z ławki.

Ondrasek strzelał dużo w sparingach, a środek LLonch- Brlek- Stillić już kilka razy ze sobą grał. Nie podoba mi się to ustawienie, ale Kiko jest w pewnych kwestiach bardzo przewidywalny.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.07.2017, 09:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Żeby zmienić temat: Nasz klub wykupil definitywnie Patryka Plewke z Górnika Libiąż. Myślę że wraz z Śliwa będą wymiatac w CLJ, a za jakieś 2 lata mocno wejdą do pierwszej drużyny. Świetny ruch klubu.
Widział ktoś w akcji tego Śliwę ? Mnie udało się znaleźć tylko taki filmik z jakiejś amatorskiej ligi :

https://www.youtube.com/watch?v=DEjrO4UdG_8
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów