The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2017, 11:52
a właśnie, gdzie jest Kostal mega utalentowany chłopak.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.07.2017, 11:57
W takich chwilach mi brakuje Cupiała.

W takiej sytuacji wykonałby jeden telefon i oferta dla Legii wynosiła by 2 mln euro i ani pół eurocenta mniej, Mączyński zesłanie do rezerw z brakiem mozliwości zbliżania się do obiektów wiślackich na 5 kilometrów i nakaz pompowania piłek dla grup młodzieżowych.

EDIT:

"Jeżeli chodzi o moją odpowiedź w studio nc+: na tę chwilę, kiedy było zadawane pytanie, czyli około pół roku temu, nie wyobrażałem sobie, że kiedykolwiek odejdę z Wisły Kraków. Wróciłem do tego klubu i chciałem zakończyć tam karierę. Niestety, nie miałem na pewne rzeczy wpływu i kilka czynników wpłynęło na to, że musiałem podjąć taką decyzję. Dzisiaj oczywiście żałuję, że powiedziałem taką rzecz. Życie pokazało, że jestem w Legii Warszawa. Być może mój przykład pokaże młodym chłopakom, że czasami warto ugryźć się w język i nie składać żadnych deklaracji, bo życie jest brutalne. Nigdy nie powiedziałem złego słowa na Legię. Mogę dzisiaj przyjść tutaj, rozmawiać z wami, bo mam tego pełną świadomość. Jedyna deklaracja, którą kiedyś złożyłem to to, że nigdy nie zagram w Cracovii i tego słowa dotrzymam. Chyba, że życie potoczy się tak, że zagram w Cracovii i wtedy będę żałował swoich słów, ale na razie mogę sobie nabijać respekt na dzielni gadaniem głupot pod publiczkę"
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 06.07.2017 o godz. 12:42.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 06.07.2017, 12:02
Rolą zarządu jest wyprowadzenie Wisły na prostą finansową jak najmniejszym kosztem sportowym. Na razie wygląda to dobrze. Sprzedaż kłamliwego Krzysia jest z tego punktu widzenia decyzją zupełnie zrozumiałą, choć dla mnie jako kibica trudną.

Naszą rolą jest systematyczne zapełnianie stadionu. Dla własnej satysfakcji powinniśmy też zadbać o godne przywitanie kłamliwego Krzysia, choć szczerze wątpię, żeby miał jaja i kiedykolwiek zagrał przeciwko Wiśle na R22.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 06.07.2017, 12:03
Będzie ciekawie, jak kibice Legii nie zapomną mu słów. że nigdy u nich nie zagra . Powitanie może być różne, czego mu z głębi serca życzę.
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.07.2017, 12:25
Zarząd Wisła SA ludzie bez honoru.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 06.07.2017, 12:39
Przecież mąka myślami już dawno nie był z nami. Robił złą atmosferę bo od dłuższego czasu myślał o 7egii. Więc skoro udało się coś za niego wziąć, to czemu nie? za pół roku i tak by poszedł za darmo. Przynajmniej będzie na wypłaty. A o nim szybko zapomnijmy. Nie jest wart by o nim dyskutować, pamiętać.
Odpowiedz cytując
mightyvenomous
Junior Member

Od: 05.2003

Stary 06.07.2017, 12:42
:( szkoda i żal ... myślałem, że jednak gdzie indziej pójdzie ..

Jak widać deklaracja nie dość, że głupia (piłkarz to obecnie zawód) to pusta ... Nie wiem jak było mu finansowo w Wiśle, jak mu płacili ... może faktycznie z tą sytuacją było coś na rzeczy. Echh był Mąka .. nie ma Mąki ..

Od lżenia go jestem daleki: "powodzenia, byle nie w meczach z nami", chyba, że zachowa się jak inny nasz gracz, który wybrał stolicę ... i będzie całował (7). Mam nadzieje, że do tego nie dojdzie a na naszym Stadionie zarobi co najwyżej złośliwy transparent np. "Z tej mąki chleba nie będzie" i tyle .. bo na więcej zainteresowania naszego nie zasłużył jak widać .. był i nie ma ... ot tyle.

Ale że nie dajemy perspektyw naszym wychowankom i w ogóle ten aspekt leży .. to fakt i nie da się go ukryć.
TWIERDZA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.07.2017, 12:49
Następny który przebiera nogami Sadlok. Jego nikt nie chce?
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.07.2017, 13:06
W związku ze sprzedażą Mączyńskiego mam nadzieję że środki chociaż w części zostaną przekazane na transfery.
Strata kolejnego w tym okienku zawodnika z podstawowej 11-stki w naszej sytuacji byłaby na prawdę ciężka.
Temat Mączyńskiego należy zakończyć bo tak jak zawodnik swoimi nieprzemyślanymi wypowiedziami zagalopował się tak nasz duet z Hiszpanii również chyba w ostatnim czasie za bardzo nie wiedział jak się zachować.
Fakty są takie, że straciliśmy gracza z podstawowego składu, oczekuję od władz klubu konkretnej odpowiedzi na to w postaci kolejnych transferów.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.07.2017, 13:14
prostytutka>mączyński

jak chcecie, to banujcie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.07.2017, 13:18
Merkury, dziecko, ogarnij się. Te transfery które widzisz to odpowiedź na jaką nas stać.
I przestań opowiadać o rozsprzedawanym składzie, na razie odeszli Mączyński i Załuska.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 06.07.2017, 13:23
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
W takich chwilach mi brakuje Cupiała.

W takiej sytuacji wykonałby jeden telefon i oferta dla Legii wynosiła by 2 mln euro i ani pół eurocenta mniej, Mączyński zesłanie do rezerw z brakiem mozliwości zbliżania się do obiektów wiślackich na 5 kilometrów i nakaz pompowania piłek dla grup młodzieżowych.

EDIT:

"Jeżeli chodzi o moją odpowiedź w studio nc+: na tę chwilę, kiedy było zadawane pytanie, czyli około pół roku temu, nie wyobrażałem sobie, że kiedykolwiek odejdę z Wisły Kraków. Wróciłem do tego klubu i chciałem zakończyć tam karierę. Niestety, nie miałem na pewne rzeczy wpływu i kilka czynników wpłynęło na to, że musiałem podjąć taką decyzję. Dzisiaj oczywiście żałuję, że powiedziałem taką rzecz. Życie pokazało, że jestem w Legii Warszawa. Być może mój przykład pokaże młodym chłopakom, że czasami warto ugryźć się w język i nie składać żadnych deklaracji, bo życie jest brutalne. Nigdy nie powiedziałem złego słowa na Legię. Mogę dzisiaj przyjść tutaj, rozmawiać z wami, bo mam tego pełną świadomość. Jedyna deklaracja, którą kiedyś złożyłem to to, że nigdy nie zagram w Cracovii i tego słowa dotrzymam. Chyba, że życie potoczy się tak, że zagram w Cracovii i wtedy będę żałował swoich słów, ale na razie mogę sobie nabijać respekt na dzielni gadaniem głupot pod publiczkę"
Cupiała sobie podarujmy bo dzięki jego ekstrakcji ze sprzedażą klubu gimbazjaliście jesteśmy tu gdzie jesteśmy
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 06.07.2017, 13:29
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...mpaign=fanpage
Dobry tekst. I remedium na sfrustrowanych nastolatków. Wisła tak na prawdę zyskała, ale lepiej pierdzielić o Judaszu...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 06.07.2017, 13:30
W związku ze sprzedażą Mączyśkiego to Stilić może zacząć grać regularnie i wrócić do formy. A Stilić w formie da nam dużo więcej niż Mączyński. W chwili obecnej nie musimy nikogo na gwałt kupować. Lepiej spłacić długi.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.07.2017, 13:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Merkury, dziecko, ogarnij się. Te transfery które widzisz to odpowiedź na jaką nas stać.
I przestań opowiadać o rozsprzedawanym składzie, na razie odeszli Mączyński i Załuska.
Naucz się czytać ze zrozumieniem dzieciaku !!!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 06.07.2017, 13:37
No ludzie, odejście Mączyńskiego było dla każdego trzeźwo myślącego człowieka. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem, jedynym wyjściem było wyciągnąć z tego jak najwięcej kasy - tyle że to było "delikatnie" utrudnione tym, że nikt się po Mączyńskiego jakoś zgłosić nie chciał, więc negocjować nie bardzo było co. Ugrali co się dało. Na miejscu zarządu zrobiłbym dokładnie to samo, bo zarząd ma dbać o dobro klubu.

Oczywiście moglibyśmy walnąć focha, tyle że na focha nas nie stać. Cupiała też w ostatnim czasie (przykłady Cierzniaka, Stolarskiego i Sadloka) nie za bardzo było stać, ale wtedy przynajmniej bawił się za - jak się wydawało - swoje. Później okazało się, że nie do końca za swoje, bo konsekwencje tej zabawy (długi) do dzisiaj spoczywają na TS.

Warto zauważyć jedno - Mączyński znalazł się w poprzednim sezonie w takiej samej sytuacji jak Guzmics. Ale różnica w zachowaniu zawodnika wobec klubu - ogromna na korzyść tego ostatniego. Nie wiem, być może poprzedni zarząd dżetnelmeńsko obiecał Mączyńskiemu, że po roku go puści a umowa była dłuższa ze względu na potencjalny zarobek, a nowy zarząd tego nie respektował. To jedyne (jakiekolwiek) wytłumaczenie zachowania Mączyńskiego. Ale niezależnie od tego, zachował się fatalnie, jakby nie wiedział, że to, co się mówi ma jakieś znaczenie, że jest się odpowiedzialnym za swoje słowa. A jego agent z tym fejsbukowym oświadczeniem, to już w ogóle, tragedia. Medialna amatorka.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.07.2017, 13:38
krzywy napisał(a):Wyświetl post
Zarząd Wisła SA ludzie bez honoru.
Mają więcej honoru niż Ci się wydaje.

Mają poczucie odpowiedzialności za klub, w przeciwieństwie do Ciebie.

Proponuję zapomnieć o Panu Mączyńskim. Rozsądnie wydać pieniądze, spłacić miasto, piłkarzy i zatrudnić Kostala. Jeśli z klubu odejdzie też Brlek to jednak proponowąłbym poszukać wzmocnienia. Dukat na TT zresztą już napisał, że nie wykluczają że jeszcze ktoś za Mączyńskiego dołączy do zespołu.
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 06.07.2017, 13:40
Arked napisał(a):Wyświetl post
W chwili obecnej nie musimy nikogo na gwałt kupować. Lepiej spłacić długi.
Na gwałt to nie musimy, same łażą po Biskupim jak ktoś lubi.
Ale do grania to nam potrzeba napastnika. Na już, na gwałt i tak za późno.
NAPASTNIKAAAAAAA...
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.07.2017, 13:46
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...mpaign=fanpage
Dobry tekst. I remedium na sfrustrowanych nastolatków. Wisła tak na prawdę zyskała, ale lepiej pierdzielić o Judaszu...
Ale co ma jedno do drugiego? To, że Junco & spółka biorąc pod uwagę beznadziejność sytuacji wyciągneli z tego transferu możliwie najwięcej nie znaczy, że Mączyński nie okazał się judaszem bez honoru, którego słowa mają taką wartość jak polityka tuż przed wyborami?

Przecież nawet po tym jak Wisła na oficjalnej stronie ogłosiła ten transfer pokazuje jak są zażenowani w samym klubie jego zachowaniem i najchętniej nie pisaliby nic.

Aaa, zapomniałem, nie zagra dla Cracovii, taki Wiślak z niego. Chyba, że zagra, ale to wtedy się będzie tłumaczył.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 06.07.2017, 13:53
szorstki napisał(a):Wyświetl post
NAPASTNIKAAAAAAA...
Z takim budżetem transferowym to życzę powodzenia. Znacznie bogatsze od nas kluby mają z tym problem. Nie liczyłbym na nikogo lepszego niż zawodnicy, których już mamy.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 06.07.2017, 14:00
Kostal na testach medycznych !
I to jest to, kupować młodych perspektywicznych którzy nas wiele nie kosztują, promować i sprzedawać za miliony złotych!
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.07.2017, 14:07
szorstki napisał(a):Wyświetl post
NAPASTNIKAAAAAAA...
Przy naszym stanie kasy trzeba liczyc na cud i że ktoś niespodziewanie wypali. Ondrasek ma dobra serie, może Lopez zaskoczy, a i mozna by poeksperymentowac z Kostalem lub Wojtkowskim w ataku. Za rasowego, doswiadczonego napastnika płaci się kasę której Wisla po prostu nie ma. Może po sprzedaży Brleka bedzie z tym lepiej.
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 06.07.2017, 14:33
No niestety
Pan Mąkącwks okazał się świnią i szmatą
ale trzeba pamiętać że nie był w żadnym wypadku kandydatem na legende
ot zawodnik dwa lata pograł w Wiśle

mam tylko nadzieje na dwie rzeczy
Piłkarze przestaną pierdzielić głupoty o przywiązaniu do klubu a kibice przestaną im wierzyć
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.07.2017, 14:38
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Kostal na testach medycznych !
I to jest to, kupować młodych perspektywicznych którzy nas wiele nie kosztują, promować i sprzedawać za miliony złotych!
Bardzo się cieszę.

Teraz sprzedać Brleka i wyjaśnić sytuację z Ondraskiem i Sadlokiem. Zdenek jest naszym najlepszym strzelcem okresu przygotowawczego, może jednak nie warto go odpalać, Sadloka też chętnie bym zostawił.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 06.07.2017, 15:20
a była gdzieś mowa o sprzedaży Sadloka? Chyba raczej nie.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 06.07.2017, 15:24
Bardzo ciesze sie z medycznych Kostala. Co do ataku to chyba też nie jest gorzej, niż w w zeszłym sezonie, bo przecież ani Zdenek, ani Pablo nie mogą chyba mieć gorszego sezonu, a na dodatek nadzieja w Carlitosie.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.07.2017, 15:35
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
a była gdzieś mowa o sprzedaży Sadloka? Chyba raczej nie.
Ten temat powraca jak bumerang i nie zdziwiłbym się, gdyby już po starcie ligi zaczęło się coś dziać.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.07.2017, 15:40
Z tego co patrzyłem, to dużej liczbie zawodników kończą się umowy w czerwcu 2018 roku. https://www.transfermarkt.pl/wis%C5%...id/2017/plus/1
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.07.2017, 16:02
Jesteście śmieszni... Jakby nie spojrzeć współczesny sport to jest biznes...
Nie śmiało przypomnę, że mamy problemy finansowe i nie płacimy terminowo pensji...
Pomimo takiej sytuacji część z was wolałaby trzymać na siłę Mąkę w klubie a najlepiej zesłalibyście go do rezerw!
Gdzie tu jakaś logika? Ogarnijcie się... Przy okazji warto przypomnieć, że ruch nie chciał sprzedać Lipskiego (pomimo trudności finansowych) więc ten rozwiązał kontrakt z winy klubu bo ten nie wypłacał terminowo pensji... Z was też są tacy "janusze biznesu"...
Mąka zachował się jak się zachował... ważne że na nim zarobimy i wyjdziemy troche na prostą...
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 06.07.2017, 16:20
Ale to już nawet nie rozchodzi się o ten nieszczęsny klubik z Wawy czy kwotę, za jaką go opyliliśmy... Problem jest w tym, że facet od dłuższego czasu mydlił ludziom oczy, zamiast wyłożyć przysłowiową kawę na ławę i powiedzieć, że chciałby zmienić otoczenie. Nikt w takiej sytuacji nie miałby do niego pretensji, bo wiemy wszyscy, jaka jest aktualna sytuacja finansowa klubu. Każda złotówka zarobiona na wartościowym piłkarzu jest na wagę złota. Gdyby rozegrał to sprytnie i z głową mógłby dodać otoczkę martyrologii, która by zdjęła, chociaż część tego negatywnego odium związanego z jego transferem. Niestety on wolał pójść drogą pseudofilozoficznych wypocin na Twitterze, wysługując się przy okazji swoim agentem, który ten ewidentny blamaż jeszcze pogłębił. A wypominanie wydarzeń z 2011 roku, to już szczyt bezczelności i totalny absurd. Sam przyznawał w wywiadach, że w tamtym okresie sportowo odstawał od ówczesnej pierwszej jedenastki. Teraz gdy na horyzoncie pojawiła się Legia, postanowił sobie o tej ranie na swoim sercu przypomnieć? Żenada i tyle.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów