|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Z tego co tutaj czytam większości chodzi o ZACHOWANIE Mączyńskiego i sposób kłamania, a nie żeby go trzymać obecnie jak kasy nie ma ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Osobiscie mocno mnie to ubodlo... nigdy po nim sie czegos takiego nie spodziewalen trudno jebal go pies... zawsze bylem zanim.jak lepiej gral.i jak i gorzej cenilem go ale tego nie mozna mu darowac... ludzie on schanbil siebie jak nikt inny w Wisle szkoda slow opisujacych tego...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Żeby zmienić temat: Nasz klub wykupil definitywnie Patryka Plewke z Górnika Libiąż. Myślę że wraz z Śliwa będą wymiatac w CLJ, a za jakieś 2 lata mocno wejdą do pierwszej drużyny. Świetny ruch klubu.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Teraz pora na Brleka i wyjdziemy z długów. 2 bański za Mąkę i 10 za Petara pozwoli nam na spłatę zaległości względem miasta i piłkarzy.
Też mnie wkurzyło zachowanie Mączyńskiego, ale proponuje już dać mu spokój. a nie wyładowywać swoich frustracji na naszym byłym piłkarzy. Powiedział co powiedział, napisał co napisał, nie zmieni już tego. Najlepiej jak przestanie się udzielać w mediach przez pewien czas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Długo nie zabierałem głosu, bo czekałem na potwierdzenie.
Od strony emocjonalnej : Szczerze to żal dupę ściska, gościu mnie mega rozczarował, bo myślałem, że to Wiślak, a okazał się jedynie kolejnym najemnikiem. Po tym co powiedział w canal+ nie ma opcji, żeby ktokolwiek go gdziekolwiek traktował poważnie. Co innego jakby nie kreował się na takiego Wiślaka. Sobol by kazał im wypier*** na szuwary i tym właśnie się różni Wiślak od kłamcy. Niech się udławi tą Liga Mistrzów (którą pewnie zobaczy jak świnia niebo) i spierdala, bo szkoda mi na niego nerwów. Oglądać go nie mam ochoty. Od strony sportowej: Maczyński to bardzo dobry piłkarz, ale od jakiegoś czasu miałem wrażenie, że nie chciało mu się u nas grać. Zaliczył bardzo przeciętny sezon - wcale nie było czuć, że go nie ma jak leczył kontuzję. 500 tyś Euro nam na pewno pomoże, pod względem sportowym lepiej, że odszedł on niż Brlek. Mamy w środku pola na tyle jakości, że nie powinniśmy tego transferu jakoś poważnie odczuć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
W moim odczuciu Mączyński musiał odejść z kilku powodów:
- zwęszył kasę, na koniec kariery, -może żona mu kazała - w klubie chcieli się go pozbyć, bo dużo zarabiał, -klub wiedział, że jak 7egia teraz daje kasę to trzeba brać, bo za dwa miesiące wezmą go za darmo, Subiektywnie stwierdzam piłkarsko to wiele do drużyny nie wnosił (poza meczem nomen omen z 7egią) grał raczej na pół gwizdka, co było aż widoczne na meczach repry- jak może grać gdy chce. Niech idzie a Mioduski niech zapłaci nim całkiem braknie mu kasy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
@Marcinnno
Julian i Lopez mają 1+1 (jak sie sprawdzi to klub z nim przedłuży) Głowa, Boguski, Brożek to po sezonie mogą przejść na emeryturę Stilić, Bartkowski, Hugo, Buchalik, Żemło, Kuczak nie przekonują - jak nie zagrają dobrego sezonu, bez żalu pożegnamy Sadloka albo sprzedamy albo on nie przedłuzy kontraktu i odejdzie Trzeba przedłużyć z Małeckim, Llonchem, Cywką i Gonzalezem nie ma tragedii ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Reprezentacja a Wisła... troszkę inaczej wygląda gra z potykającym się o własne nogi Pawłem niż z Lewandowskim. Łatwiej się gra takiemu zawodnikowi jak Mączyński, jeśli jest otoczony klasowymi piłkarzami, którzy mają repertuar trochę większy niż przyjęcie piłki z 2-metrowym odskokiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Co nie zmienia faktu, że na poziomie meczów w poprzednim sezonie rozegrał jak na lekarstwo. Z reguły było raczej solidnie, ale bezbarwnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dokladnie.Takich dobry meczów Mąki to w sumie mozna by na palcach jednej reki zliczyc.Grał przecietnie i tyle.
Mi juz to wisi,szkoda tylko tych jego gadek,ale tak to jest nigdy nie mów nigdy.Zycie. DObrze ze mamy zastepców,a kasa sie przyda. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Zdenek dobrze wypada chyba tylko na tle niższych lig... Ktoś tu napisał,ze On i Pablo nie mogą już zaliczyć gorszego sezonu.....obawiam się że mogą...przynajmniej Pablo. Upatruję szansę w nowych (przynajmniej w 50% tego nabytku) ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Tzn w sytuacji gdzie nie mamy zaleglosci wzgledem pilkarzy, dlugow wzgledem miasta i innych "trupow z szafy"
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 06.07.2017 o godz. 21:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Musimy pójść drogą Lecha i sprzedawać obiecujacych piłkarzy za duże pieniądze. Pamiętam jak po transferze Marcelo do PSV, nasi nowi zawodnicy rzucali za przyklad, jak można się w Wiśle wypromować i zasłużyć na dobry transfer.
Jak opchniemy teraz Brleka do dobrej ligi to tym bardziej beda trafiać do Wisly kolejni utalentowani Chorwaci. Tylko w ten sposób możemy wyjść z długów, bo niestety inne sposoby ( np sprzedaz dużej ilości karnetów) bardzo zawodzą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Dziwne, że nikt jeszcze tego tu nie wkleił
"Nigdy nie powiedziałem złego słowa na Legię. Mogę dzisiaj przyjść tutaj, rozmawiać z wami, bo mam tego pełną świadomość. Jedyna deklaracja, którą kiedyś złożyłem to to, że nigdy nie zagram w Cracovii". "Ja na piersi nosiłem już trzy herby: Górnika Zabrze, ŁKS-u Łódź i Guizhou Renhe. W każdym z tych klubów oddawałem serce i w każdym z nich zyskałem szacunek". Gdzie Wisła Kraków? ![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 07.07.2017 o godz. 08:53.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Pogubił się chłopak.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ta nowa deklaracja brzmi jak wyzwanie, wręcz rzucenie rękawicy Filipiakowi...
Chociaż, tak naprawdę to Krzyś mógł dzisiaj zdradzić w jakim klubie chciałby zakończyć karierę. I naprawdę nie będę zaskoczony jak zagra kiedyś w pasiastej koszulce. |
|
|
|
Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Już nie panikujcie, bo w 2011 mieliście go wszyscy w du...
Po za tym 30 latek który grał u nas średnio poszedł za 400 tys euro, dobry interes. Ciekawi Mnie tylko jak daleko dotrze ten nasz hiszpański kierunek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
a szacunek kibiców?widać mu nie zalezy ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Dobrze by było Brleka teraz nie oddawać, a Halilović przecież ma miejsce, które zwolnił wychowanek Wiślak. Fran zastąpi jednak Głowackiego, który w sparingach szybkością nie imponował, ale czemu się tu dziwić? Kostal skrzydło, nie ma innej opcji. Bez kombinacji, w takiej formacji, jaką graliśmy za Kiko na wiosnę, to mamy Pola, Tibora, Petara,Semira, i może któryś z dwójki Skórki/Laskoś zagra pare ogonów. Tragedii nie ma.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kiko nie postawi na tyle nowych twarzy od początku. Piszesz tak jakbyś go nie znał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
srednio gral bo mamy średnią druzyne. Zauważ jak KM gra w reprze, inny gość. W 7 tez będzie miał z kim grac. (o ile wejdzie do 11)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
PS. Dobra, dawać już tę pierwszą kolejkę ligową ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Zastąpmy Mąke Furmanem - podobno jest na wylocie z Płocka
[zanim zacznie się hejt - to ma być ironia]...![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
mój skład na najbliższe mecze -
Julian Cywka - Głowa- Gonzalez-Sadlok Boguski-Llonch-Brlek-Małecki Carlitos-Ondrasek a potem jak nowe chłopaki się wkomponują to: Julian Cywka-Arsenic-Gonzalez-Sadlok Kostal-Llonch-Halilovic-Małecki Brlek Carlitos
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 07.07.2017 o godz. 08:52.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Sporo kombinacji ze składem można zrobić, jedynie ten atak taki nadal ubogi
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dzisiejszy sparing odpowie na pewno na wiele pytań odnośnie personaliów. Jeśli tylko nikt specjalnie nie zabłyśnie to obstawiam na starych sprawdzonych zawodników.
Oczywiście Kiko może wyskoczyć z pomysłem gry 5 obrońców, choć mam nadzieję że mu jedne z drugim już przetłumaczył jak to wyglądało za Wdowczyka. Myślę, że możemy mieć sytuację, że z nowych zawodników od początku wyjedzie tylko Cuesta. Halilović, Lopez i może Kostal weszliby z ławki. Ondrasek strzelał dużo w sparingach, a środek LLonch- Brlek- Stillić już kilka razy ze sobą grał. Nie podoba mi się to ustawienie, ale Kiko jest w pewnych kwestiach bardzo przewidywalny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
https://www.youtube.com/watch?v=DEjrO4UdG_8 |
|
|

|
||||||