|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Cos tu nie gra i ktos po prostu kogoś pod c..j ładuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Prawie się wzruszyłem tym tekstem Mąki. Jeśli będzie konkretna oferta- sprzedać. To nie jest Szymkowiak, żeby za nim płakać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za rok i tak będziemy musieli go zastąpić, tylko że wtedy nie dostaniemy ani złotówki.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Sprzedać go, płakał nie będę. Byle nie do Elki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Warto aby pokazać te momenty w których ratował zespół. Błędy natomiast popełnia każdy bramkarz, Putnocky został wybrany najlepszym bramkarzem ligi, natomiast przypominam co zrobił w meczu z nami. Według Weszło, Załuska był w TOP6 najlepszych bramkarzy ligi, to nie jest przypadek. I tego będę się trzymał, do momentu kiedy nie zobaczę, że przyszedł ktoś, kto prezentuje ten sam poziom lub lepszy. A tym, którzy piszą, że Pawełek to ten sam poziom co Załuska, to radzę oglądać ligę, a nie tylko skróty. Bo takie gadanie, świadczy o zerowej wiedzy.
**** Z Mączyńskim widzę ta sama sytuacja co pół roku temu, wszyscy eksperci go doceniają na czele z Nawałką, tylko na forum Wisły brak docenienia. ![]() ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
W kwestii transferów z wywiadu z Junco można wyciągnąć następujące wnioski:
- Przyjdzie bramkarz z zagranicy (2?) - Przyjdzie skrzydłowy (2?) - Przyjdzie napastnik (2?) - wzmocnienia będą zagraniczne, ale o młodych zawodników, - możemy iść nawet tropem Jagiellonii która miała 9 obcokrajowców w 1 składzie Czy będzie mnoga liczba to zależy kogo odpalimy(Zachara, Ondrasek, Buchalik, Miśkiewicz, Valencia, Videmont, Echavarria), ale że to zrobimy jestem niemal przekonany. Za dużo mamy w kadrze przeciętnych zawodników. W dodatku D.Dukat się wygadał, że za Mąkę oczekują 550 tys euro i jest wolny. Pamiętam jak dziś sytuację, gdy powrót Mąki do Wisły to były tylko marzenia ściętej głowy. Jak dobrze wiemy, urodziło mu się wtedy dziecko i bardzo chciał wrócić do Polski. Wyciągnął (wtedy) do bardzo zadłużonej Wisły pomocną dłoń. Myślę, że choćby za to należy mu się transfer do dobrego klubu, jeśli tylko będzie taka oferta. Niemniej jednak byłoby bardzo trudno go wtedy zastąpić. Szkoda, że Chrapek podpisuje kontrakt ze Śląskiem, bo byłby idealnym kandydatem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie wiem, ile sobie śpiewa Lechia za Chrapka, ale nawet danie 300K €, gdyby udało się Mączyńskiego sprzedać za 500K, to byłby dobry deal. Pewnie jednak Junco nastawiony jest, by próbować kolejnego Hiszpana za "grosze" ściągnąć. Może trafi na lepszego jak Chrapek?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że sprowadzenie Chrapka byłoby dobrym pomysłem w przypadku odejścia Mąki i Brleka, co wydaje się stosunkowo prawdopodobne. Sam zawodnik na pewno ma sentyment do Wisły i chętnie by tu wrócił, a my mielibyśmy pomocnik na całkiem dobrym poziomie. Dlatego szkoda, oby Junco faktycznie miał jakiś plan.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przechwytywanie.PNG
Strasznie szkoda ze odpuszczamy Chrapka, idealny nastepca Brleka albo Maki a jakby mial 2 podobne oferty to na pewno by woal wrocic do Krakowa niz isc do Slaska ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Online |
||
- Nie grał w żadnym poważnym klubie w swojej karierze. - Kontrakt kończy się za rok, za pół roku podpiszą za darmo. - Dukat napisał na Twitterze, że 550 tysięcy euro, tyle chcieli. Milion euro to kwota niemożliwa do zyskania dzisiaj [chyba, że znajdzie się wariat]. Po Euro2016 była taka możliwość. **** Transfer Chrapka byłyby idealny, chłopak potrafi zagrać piłkę, ma to coś w sobie. Gdyby mu zaufać, byliby z niego ludzi. No ale nas nie stać widocznie...
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 09.06.2017 o godz. 18:28.
![]()
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chrapka bardzo lubię i doceniam, ale uważam, że jest dość przereklamowany. Przyzwoity / solidny środkowy pomocnik nic więcej. Do Krzyśka czy chociażby Brleka to mu jednak sporo brakuje moim zdaniem. Wolałbym takiej zamiany nie przeprowadzać mimo wszystko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dokładnie. Nie ma o sobie oczu wypłakiwać za Chrapkiem. W Lechii pokazał niewiele. A wierzę, że Junco, jeśli tylko zarząd da mu minimum niezbędnych środków, ściągnie na każdą pozycję gracza, który w naszej buraczanej lidze będzie się wyróżniał. I za dużo mniejsze pieniądze niż "gwiazdeczki" naszej ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
Ale to nie jest rozmawianie z piłkarzem za pomocą prasy. To informacja dla publiki i kibiców, że Mączyński kłamał. Osobna prywatna rozmowa na pewno była. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
W przypadku dojrzałych zawodników z buraczanych lig takich jak nasza mam wrażenie, że jedyne czynniki podbijające cenę to 1. puchary 2. turnieje reprezentacyjne - i z tego względu szkoda, że nie udało się rzeczywiście sprzedać Krzyśka zaraz po Euro.
Ostatnio edytowane przez d : 09.06.2017 o godz. 19:53.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
![]() Mógł się zachować profesjonalnie...i powiedzieć że dżentelmeni o kasie nie rozmawiają. Tyle w temacie. Ps. Następnym razem proponuję zapytac Mączyńskiego : 1. Jaka kasę inkasujesz od Wisły? 2. Dlaczego Nawałka Cie powołuje? 3. Ile zarobiłeś w Chinach? 4. Z żoną się gimnastykujesz, czy raczej preferujecie po bożemu? Liczę na równie szczere odpowiedzi.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 09.06.2017 o godz. 20:55.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Niewiem czy wam przykład Lloncha dalej nie uświadomił ze transfery to przewaznie robi sie na chybił trafił,mozna gościa za czapkę gruszek znaleśc,i ten gośc w 2 miesiace robi sie naszym kluczowym pilkarzem i jednym z lepszych w lidze....
litości......ufam Junco i wiem ze tu nie o nazwiska chodzi,tylko o materiał ludzki. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Online |
||
![]()
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
||
Cytat:
Generalnie możemy człowieka puścić i za 200 koła euro, tylko żeby potem nie było, że sami sobie robimy kuku. |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Junco na plus ma póki co tylko Gonzaleza. Arsenic jeszcze ne wiemy co potrafi. Bo Llonch to autorski pomysł Ramireza. Do tego Np. Ściągnięcia takiego Videmonta to delikatnie mówiąc porażka. Valencia nie wiadomo ale mozna usłyszeć na Krakowie, ze gość woli inne rozrywki od gry w pilke i z takim podejściem kariery moze nie zrobić.
Natomiast bardzo nie podoba mi sie pomysł, że Wisła może grać nawet 9 obcokrajowcami. Liczę, ze w tym okienku wzmocni nas jednak jakis Polak. Co do Mączynskiego.. Polecial czy tez 'tylko odpowiadał prawde' do gryzipiórka, ktory ma ewidentna satysfakcje z tego ze w Wiśle złe sie dzieje. Dał mu tylko pożywkę czego robic jako Wiślak (za ktorego sie ma) nie powinien. Nie wiem jakie są relacje miedzy szatnia a zarządem ale jak sam dziennikarzyna na Twitterze napisał ze piłkarze sami sie śmieją ze kibice wierzą zarządowi. Moze kłamie, moze nie. Ale mąka dał asumpt do tych wszystkich kwasów. I nie wydaje mi sie zeby teraz były dobre kontakty na na linii zarząd-mąka o czym świadczy dzisiejszy wywiad junco. Najlepsze wyjście to sprzedaż w tym okienku o ile znajdzie sie chetny.
Ostatnio edytowane przez pomeran : 09.06.2017 o godz. 22:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A z Mączyńskim sytuacja jest prosta - wszyscy go raczej doceniają, ale kończy mu się kontrakt, chce odejść a klub nie ma pieniędzy. Rozumiem że na "Weszło" o tym nie pisali, a skoro tak poważny portal branżowy o tym nie wspomniał... Po Mączyńskim nie będzie płaczu nie dlatego, bo jest słaby tylko takie jest życie i trzeba się z tym pogodzić. Tak więc twoje złote myśli na temat jego wartości na nikim raczej nie zrobią wrażenia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.06.2017 o godz. 22:39.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie wiem, czemu piszecie, że Valencia to niewiadoma, a Videmont to niewypał-przysięgam, nie wiem. Videmont dał 3 asysty, a Valencia oprócz paru zgubionych piłek nic. Dejta se spokój janusze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Pewnie dlatego, że Valencia jest młodszy i grał do tej pory w pilke w lidze, której taktyki jest tylko co w polskiej 3. Nie wiem czy oglądałeś chociaz jeden mecz mistrzostwa u20 Ameryki Poludniowej ale mecze wyglądały jak w pucharze Afryki. Jak w niego wierzą- mozna dać mu jeszcze czas. A ten uwielbiany przez ciebie Videmonta przychodzi po kilku latach rozegranych w 'powaznej' lidze i prezentuje sie jak gabovs z korony albo jak pianista z warszawy. Chociaz tamten miał chociaz szybkość. Gość grał tragicznie, co najlepiej podsumował Ramirez regularnie pomijając go w 18 meczowych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
? |
|
|

|