The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2017, 21:19
@ Adenalix

Na TT Damian Dukat wyśmiał propozycję powrotu Pawełka do Wisły, więc nie czarnowidztw już tak.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 08.06.2017, 21:26
Załuska adijos. Zero żalu...nie poszedł o coś walczyc. Poszedł by mieć jeszcze pensję przez co najmniej 2 lata co przy jego wieku 35 lat jest logiczne.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.06.2017, 21:29
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Mam czarnowidztwo. Najpierw Miasto pozwało do sądu Wisłę, teraz nasz Wiślak-Mąka sprzedaje newsa, że, w domyśle, w kwietniu ostatnio zapłacili i to za luty, a teraz będziemy patrzeć na transfery. Jak przyjdzie Pawełek to będzie to nieomylny znak, że gramy o utrzymanie. Mam nadzieję, że jest wyjście z tego czyśćca. A Załuska był na pewno lepszy od Miśka i Buchala. Złapał formę i na tej pozycji była stabilizacja. Teraz będzie wielka niewiadoma. Trzymam kciuki i wiele razy dziennie sprawdzam media żeby złapać trochę optymizmu, ale nie da się ukryć, że sprzątanie po TF będzie nie tylko czasochłonne, ale i będzie wymagało wielkiej zręczności, wręcz lawirowania, ale na legalu i bez utraty wiarygodności. Jeśli nie płacimy piłkarzom, od razu oblezą nas media, sponsorzy nie będą chcieli współpracować, a piłkarze nie będą chcieli tu grać. Proste. I trudne.
Nie jest jeszcze aż tak źle jak Ci się wydaje. Myślę, że w niedługim czasie pospłacają część zobowiązań. Oczywiście pieniądze napłyną z dwóch źródeł - kasy za transmisje telewizyjne i pieniędzy z transferów. Z pewnością włodarze będą chcieli schodzić z kosztów konkretnych zawodników, by zastępować ich jakościowo porównywalnymi, choć może jeszcze nie aż tak rozwiniętymi, jak zastępowani. Nie bądźmy w gorącej wodzie kąpani. Odbudowa Wisły to proces, który trzeba rozłożyć na lata. Wiele zależeć będzie od kibiców, którzy muszą hurmem pojawiać się na stadionie, ale także brać udział w różnych akcjach, wykładać dodatkowe grosze na różne gadżety, kupować koszulki etc.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.06.2017, 22:57
Ktoś wspominał Pawełka. Załuska to mu akurat butki może czyścić, więc wcale bym nie płakał z tego powodu

Elektryka na podobnym poziomie ale generalnie Pawełek gra nogami dużo lepiej i więcej ma meczy, które sam potrafi wybronić. W przeciwieństwie też do Załuski, coś w życiu wygrał zamiast sobie grzecznie ławkować przez większość kariery.

No i to w jakimś stopniu Wiślak, więc zawsze będzie miał u mnie taryfę ulgową (w przeciwieństwie do legionisty).
Ja bym tam mimo wszystko wolał, żeby ściągnąć kogoś do dalszej odsprzedaży.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 08.06.2017 o godz. 23:45.
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 08.06.2017, 23:09
Dubravka chyba z kartą w ręku już...
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 08.06.2017, 23:45
Wywiad z Załuską na Weszło w sierpniu ubiegłego roku:

Cytat:
- Załucha, w Polsce jest może 3-4 zawodników, których kibice i dziennikarze będą po latach pamiętać z tego, co zrobili na boisku. Ciebie w tej grupie nie ma. Popatrz na swoich kolegów, którzy kończą kariery i nie mają zapewnionej przyszłości. Ja uważam, że najważniejsze jest to, byś wykorzystał tę karierę finansowo. Nie myśl tylko o sobie, pomyśl o rodzinie. Zapewnij im przyszłość.
Łukasz nastawiony jest na pieniądze i nie kryje tego. Widocznie dostał większą kasę i dłuższy kontrakt.

Co do jego odejścia to ja nie będę ukrywał, że traktuje to jako spore osłabienie. Łukasz gwarantował pewny poziom w bramce, raz było trochę lepiej, raz było trochę gorzej. W ogólnym rachunku - solidnie. Czyli jak na nasze obecne warunki, bramkarz spełniający zadanie. Dodajmy, że chwalili go również nasi rywale [kibice]. Jego wiek kompletnie mnie nie obchodzi. Bramkarze w dzisiejszych czasach mogą grać spokojnie do 40 roku życia, co pokazuje choćby Gianluigi Buffon, oczywiście zaznaczając odpowiednie propozycje poziomu. Nie wiem kogo klub planuje sprowadzić na miejsce Łukasza, może ktoś odpali i za pół roku nie będę tęsknił za Załuską, ale może też tak być, że przyjdzie Mario Pawełek tylko z paszportem hiszpańskim, oby tak nie było

Nie rozumiem trochę waszego lekkiego pozbywania się Załuski, mają w pamięci jakich orłów mieliśmy w bramce, nawet za najlepszych czasów.

Bardzo chciałbym aby zasilił nas Emilijus Zubas, bardzo pozytywnie go wspominam z naszej ligi. Jednak to raczej transfer z tych sajns-fikszyn.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 08.06.2017 o godz. 23:50.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.06.2017, 00:55
Ok, no to łopatologicznie. Załuska rozegrał u nas 28 meczy, w których zdążył :
1) wpaść z piłką do bramki (mecz z Wisła Płock - przepchnął go gościu 2x mniejszy od niego)
2) wypuścić prosta piłkę w polu karnym prawie pod nogi napastnika (Głowa go chyba wtedy uratował w ostatniej chwili).
3) nie interweniować przy conajmniej dwóch bramkach dla rywali (klasyczny przyroś)
4) próbował głupiego dryblingu, który mógł się zakończyć stratą bramki (z L co go Voo zahaczył bardzo nieznacznie, sędzia mógł tego nie odgwizdać i byłaby bramka, bo tak naprawdę Załuska po prostu spieprzył, ale miał farta że jak sobie źle piłkę wypuścił to Vadis go lekko trącił nogą). Inny sędzia by tego mógł nie gwizdnąć.
5) w innym meczu przy dośrodkowaniu przeciwnika wzdłuż linii jakoś ok 7 metra gość wychodzi na 5 metr z bramki, piłki nie sięga po czym... kładzie się tam i zostawia pustą bramkę, nawet nie próbując wrócić do bramki (może płaskostopie? ja nie wiem). Przeciwnik ładuje do pustaka lekko w sam środek bramki. Jakby próbował wrócić po nieudanym wyjściu do bramki miałby dużą szansę to wybić.
6) wyplucie bardzo prostego strzału pod nogi napastnika (jakoś z początku z Lechią bodajże, Paixao tak się tego nie spodziewał, że chybił.
7) dał się przelobować, bo wyszedł z bramki, kiedy miał przed sobą obrońcę a sam nie miał szans na dojście do piłki (powinien był zostać w bramce).

Wydaje mi się, że jeszcze nam jakąś bramkę zajebał, ale za cholerę teraz sobie nie mogę przypomnieć o co chodziło.

Do tego dużo wybić ala Misiek do przeciwnika na 40 metr od naszej bramki nienaciskany lub nieznacznie naciskany (z reguły walił po autach). Im dłużej grał tym gorzej wybijał o dziwo.

% obronionych strzałów dolna połówka ekstraklasy.
Ilość puszczonych bramek / mecz - dolna połówka ekstraklasy.
Ilość czystych kont - dolna połówka ekstraklasy.

Dużo tego, jak na taką ilość meczy, nie sądzisz? Statystyki też nie powalają.

Solidność to za mocne słowo. Przeciętny OK. Na pewno nie solidny. Takich jak on jest wielu. Pawełek też zajebał Śląskowi parę bramek, tylko ma gorszą prasę bo to Pawełek Ale interwencja sezonu tak czy siak należy do niego. I nie to żebym chciał jego powrotu. Wolałbym nową gębę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 09.06.2017 o godz. 00:57.
Odpowiedz cytując
ricenb
Member

Od: 03.2005

Stary 09.06.2017, 01:33
Zaluska niewiadomo czy utrzyma forme stary juz , o bramkarzu juz sie mowi od zimy niepotrzebne trzesienie ziemi o nic patrzcie ciezniak z rundy na runde go zlapalo i tyle starosc nieradosc
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.06.2017, 06:00
Też nie płacze po Załuska. Pareiko też byl dobrym bramkarzem, ale w pewnym momencie przyszedł ogromny zjazd formy. Załuska w perspektywie 2 lat również mógł taki mieć. Życie zweryfikuje naszą decyzję.

Jeśli będziemy mieć kogoś młodszego o podobnej klasie sportowej, to czemu nie?
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 09.06.2017, 06:47
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Jak tym nowym bramkarzem okaże się Mariusz Pawełek to umrę ze śmiechu
To już wole, aby Miśkiewicz został.

nesta napisał(a):Wyświetl post
Damian Dukat na TT napisał, ze wkrótce kilka transferów.. czekamy zatem
Szkoda, że nie doprecyzował czy to będą "do" czy "z" klubu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2017, 07:34
Mączyński ponownie przymierzany do Legii.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.06.2017, 07:35
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że nie doprecyzował czy to będą "do" czy "z" klubu.
Pewnie takie i takie. Przy naszych finansach żeby ktoś przyszedł, musi ktoś najpierw odejść.

btw
Ja tam za Załuską płakał nie będę.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 09.06.2017, 07:51
jesli ma isc do legiii to lepiej jakby poszedł do Slavii. Nie wierze, że Legia zapłaci nam więcej kasy za Mąke, niż dawali Czesi.
Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 09.06.2017, 08:06
A ja mysle ze Legia jednak ma wiecej kasy niz Slavia i nawet ze 6 mln zl by dali jesli tylko maka by chcial. Legia chce lige mistrzow, a Maka moglby im w tym grubo pomoc swoja gra w srodku pola. Wszystkie 3 strony by na tym skorzystaly
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 09.06.2017, 08:09
siedzenaganku2 napisał(a):Wyświetl post
A ja mysle ze Legia jednak ma wiecej kasy niz Slavia i nawet ze 6 mln zl by dali jesli tylko maka by chcial. Legia chce lige mistrzow, a Maka moglby im w tym grubo pomoc swoja gra w srodku pola. Wszystkie 3 strony by na tym skorzystaly
To sobie może sprawdź, kto jest właścicielem Slavii
Odpowiedz cytując
MaciekJ87
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2011

Stary 09.06.2017, 08:21
Mączyński już nie raz mówił że do Legii nie przejdzie, jeśli mam wierzyć któremuś z piłkarzy Wisły to jednym z nich jet Mąka, który niejednokrotnie w wywiadach czy na tt co powiedział tak faktycznie było
Święte Barwy Swe Wznieś i Zaśpiewaj Tę Pieśń, Niech Patrzy Cały Świat, Jak Nasza Wisła Gra.
Więc, Naprzód W Bój, Kochany Klubie Mój, Przy Tobie Nasza Brać, Na Wieki Będzie Trwać.

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.06.2017, 08:38
Trudno wierzyć, by Mąka chciał iść do Legii. Zauważcie, że sam napisał ostatnio, że chce w Wiśle wypełnić kontrakt, a ten obowiązuje jeszcze przez rok. Inna sprawa, że za pół roku możemy już na nim nic nie zarobić, bo podpisze z kimś za darmo.
Gdyby pojawiła się dobra oferta za Krzyśka - powyżej miliona euro - to powinniśmy ją zaakceptować. Chyba, że jedynym klubem, który te pieniądze zaproponuje będzie Legia.
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.06.2017, 08:48
"Pojawiają się plotki o hiszpańskim bramkarzu. To prawda, że macie na oku takiego zawodnika?
- W tym momencie mamy 4-5 opcji i mogę powiedzieć, że wśród nich jest bramkarz z Hiszpanii. "

wywiad z Junco , interia
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.06.2017, 11:05
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...go,nId,2403980

wywiad z junco caly

imho, rozmawianie z pilkarzem za pomoca prasy jest słabe w .... i nie podoba mi się takie zachowanie
E: jasne emjot, zale na klub przy pomocy prasy tez sa slabe. Kominukacja winna sie odbywac w szatni/gabinecie prezesa a nie w mediach.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 09.06.2017 o godz. 11:18.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.06.2017, 11:12
szprotson napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...go,nId,2403980

imho, rozmawianie z pilkarzem za pomoca prasy jest słabe w .... i nie podoba mi się takie zachowanie
Wisła nie puściła mnie do Slavii

można śmiało napisać że żale na klub przy pomocy prasy jest słabe
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.06.2017, 11:34
Załuska zagrał bardzo średni sezon, który wykazał jego słabe strony
Jeżeli chodzi o ligę plasuje się mniej więcej w środku stawki. IMHO jest słabszy niż Pawełek, z ktorego szydzi połowa forum, bo tak robi "Weszło".
Rozumiem decyzję zawodnika ponieważ to prawdopodobnie jego ostatni kontrakt na takim poziomie. Rozumiem decyzję klubu, nie jest on piłkarzem o którego warto kruszyć kopię.
Czy jest to osłabienie? Każdy kto tak pisze histeryzuje. W samej ekstraklasie i pierwszej lidze jest sporo bramkarzy na lepszym poziomie. Zawsze jest ryzyko wpadki, ale Załuska nie zawiesił wysoko poprzeczki.
Znalezienie następców Brleka czy Mączyńskiego będzie problemem. Załuski - nie bardzo...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 09.06.2017, 12:32
Kolejny hiszpański szrot ?
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 09.06.2017, 12:37
Najlepsze jest to, że ,,dziennikarze" wyśmiewają/krytykują możliwość zatrudnienia kolejnego Hiszpana w Wiśle.
Gonzalez i Llonch to bardzo dobre ruchy, więc to pokazuje jak bardzo duży mają ból d.....
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.06.2017, 12:38
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Najlepsze jest to, że ,,dziennikarze" wyśmiewają/krytykują możliwość zatrudnienia kolejnego Hiszpana w Wiśle.
Gonzalez i Llonch to bardzo dobre ruchy, więc to pokazuje jak bardzo duży mają ból d.....
ci sami dziennikarze ktorzy jak jechali po Kiko jak po burej suce?
Czy Ci sami ktorzy szydzili z Lloncha i całego projektu?
czy może Ci którzy woleliby Smude niz Kiko?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.06.2017, 13:05
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli chodzi o ligę plasuje się mniej więcej w środku stawki. IMHO jest słabszy niż Pawełek, z ktorego szydzi połowa forum, bo tak robi "Weszło".
Rozumiem decyzję zawodnika ponieważ to prawdopodobnie jego ostatni kontrakt na takim poziomie. Rozumiem decyzję klubu, nie jest on piłkarzem o którego warto kruszyć kopię.
Czy jest to osłabienie? Każdy kto tak pisze histeryzuje. W samej ekstraklasie i pierwszej lidze jest sporo bramkarzy na lepszym poziomie. Zawsze jest ryzyko wpadki, ale Załuska nie zawiesił wysoko poprzeczki.
Znalezienie następców Brleka czy Mączyńskiego będzie problemem. Załuski - nie bardzo...
Zgadzam się praktycznie ze wszystkim (z wyjątkiem zestawienia z Pawełkiem) i odnoszę wrażenie, że niektórym zlewają się występy Załuski i Cierzniaka. Pewnie wyjdę na fana flekowanego tu przy każdej okazji Miśkiewicza, ale w jego przypadku jestem w stanie wymienić choć jeden genialny mecz, gdzie uratował nam skórę (słynne 0-0 w Bielsku). W przypadku Załuski nie jestem w stanie -“ to bramkarz przyzwoity, ale absolutnie trudno traktować jego odejście jako osłabienie. Klub słusznie uznał, że nie ma sensu inwestować w Łukasza większych pieniędzy, a zawodnik odszedł w sposób kulturalny i cywilizowany. Wypada życzyć powodzenia.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 09.06.2017, 13:27
bramkarz z AC Milan to nie w kij dmuchał !
Odpowiedz cytując
konvict1993
Member

Od: 09.2016

Stary 09.06.2017, 13:29
d napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się praktycznie ze wszystkim (z wyjątkiem zestawienia z Pawełkiem) i odnoszę wrażenie, że niektórym zlewają się występy Załuski i Cierzniaka. Pewnie wyjdę na fana flekowanego tu przy każdej okazji Miśkiewicza, ale w jego przypadku jestem w stanie wymienić choć jeden genialny mecz, gdzie uratował nam skórę (słynne 0-0 w Bielsku). W przypadku Załuski nie jestem w stanie -“ to bramkarz przyzwoity, ale absolutnie trudno traktować jego odejście jako osłabienie. Klub słusznie uznał, że nie ma sensu inwestować w Łukasza większych pieniędzy, a zawodnik odszedł w sposób kulturalny i cywilizowany. Wypada życzyć powodzenia.
Nic dodać nic ująć.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.06.2017, 13:33
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Teza jakoby Pawełek był lepszy od Załuski to pobożne życzenia
Załuska popełnił kilka błędów w trakcie sezonu, ale Pawełka wciąga nosem. Poza tym nie muszę przypominać fucków Pawełka do kibiców Wisły?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 09.06.2017, 13:56
d napisał(a):Wyświetl post
Ze wszystkim tym się zgadzam, ale na dzień dzisiejszy odejście Załuski, to jest osłabienie, bo nie ma nikogo na jego miejsce. A mimo wszystko grał lepiej od Miśka czy Buchala. Niemniej, na pewno po Załusce płakać nie ma powodu, bo tak jak piszecie - typek jest po prostu średniakiem. Jeśli w grę wchodziła licytacja o jego "względy", to nie było sensu jej podejmować, bo zwyczajnie by się nam to nie opłaciło. Liczę, że klub szybko ściągnie kogoś na jego miejce, najlepiej Polaka, i będzie ok.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 09.06.2017, 13:56
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Mączyński ponownie przymierzany do Legii.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów