The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2017, 11:10
Uwazam, ze Zaluska byl dobry. Moze nie byl az tak dobry zeby wygrywac nam mecze ale napewno mozna bylo na niego liczyc.
Majac to na uwadze nalezy tez powiedziec, ze nie byl to tez chlop do zatrzymania za wszelka cene i w klubie poprostu uznali, ze nia ma potrzeby nadwyrezac budzetu. Sytuacja pewnie bylaby zgola inna gdyby Zaluska byl tak z 7 lat mlodszy i po pierwsze gwarantowal kilka lat grania lub mozliwosc sprzedania go i zarobienia na transferze.
Wydaje mi sie zatem, ze oddanie go do Pogoni, ktora jest zdeterminowana aby pozyskac doswiadczonego golkipera jest calkiem logiczna.
Ostatnio edytowane przez As : 08.06.2017 o godz. 11:20.
Odpowiedz cytując
opolan
Member

Od: 07.2006

Stary 08.06.2017, 11:17
Jeżeli Junco ma sprowadzać swoich rodaków podobnych umiejętnościami do dwóch już grających u nas z możliwością jeszcze zarobienia na nich to nie mam nic przeciwko temu.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.06.2017, 11:22
opolan napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Junco ma sprowadzać swoich rodaków podobnych umiejętnościami do dwóch już grających u nas z możliwością jeszcze zarobienia na nich to nie mam nic przeciwko temu.
a jesli ma sprowadzac Videmontów ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 08.06.2017, 11:24
Ciężko mieć 100% skuteczność strzałów na rynku transferowym
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 08.06.2017, 11:26
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a jesli ma sprowadzac Videmontów ?
A co zlego jest z Videmontem? Facet notuje asyste co 88 minut, sprowadzali go zeby poszerzyl lawke i swoja role spelnia. Pare rezy wszedl na zmiane i dal asyste wiec nie wiem o co Ci chodzi.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.06.2017, 11:31
As napisał(a):Wyświetl post
A co zlego jest z Videmontem? Facet notuje asyste co 88 minut, sprowadzali go zeby poszerzyl lawke i swoja role spelnia. Pare rezy wszedl na zmiane i dal asyste wiec nie wiem o co Ci chodzi.
serio ma az takie statystyki ? szok
a w czym jest dobry ?

dla mnie sygnał jest jasny jak na pomoc wchodzi Bartosz a nie byly playmaker z Ligue 2.
co w nim złego?Wg. mnie złe jest to ze ma jeszcze rok umowy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
konvict1993
Member

Od: 09.2016

Stary 08.06.2017, 11:42
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ja sobie tez nie przypominam spektakularnego wystepu Cierzniaka a takie placze byly jak odchodzil. Kazdego bramkarza da sie zastapic a juz nawet jednego mamy na oku
Ja sobie przypominam chociażby domowy mecz z amicą. Cierzniak był o poziom wyżej niż Załuska.

Charlie napisał(a):Wyświetl post
Załuska ma ten plus, że jest o dwie klasy lepszym bramkarzem niż Miśkiewicz i Buchalik.
No niekoniecznie, Załuska ma większe doświadczenie i lepszą grę nogami od Miśkiewicza, ale refleks czy grę na linii już nie.

Myślę że w ocenie sztabu szkoleniowego Załuska nie pokazywał wystarczająco dużo by być pierwszym bramkarzem przez dwa lata. Niekoniecznie byłoby nas stać na jego pensje jako rezerwowego.
Mam coraz większe przekonanie że Junco podchodzi do klubu biznesowo i bardzo dobrze.
Widać to po kontraktach, nie stać nas na długie umowy to ich nie podpisujemy.
Najpierw trzeba ogarnąć finanse i w miarę możliwości wzmacniać klub z głową i spokojnie wrócimy na szczyt.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 08.06.2017, 12:17
Chłopaki czy np . Chorążka już pasuje na bramkarza nr 1 w Naszej drużynie?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 08.06.2017, 13:12
Panowie jak nasi negocjują z bramkarzem z Hiszpanii to pewnie o Tytonia chodzi
Odpowiedz cytując
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 08.06.2017, 13:46
Ja np. Tytonia chciałbym bardzo. Nie tylko dlatego, że palę Niestety, to nierealne.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 08.06.2017, 13:56
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a w czym jest dobry ?

dla mnie sygnał jest jasny jak na pomoc wchodzi Bartosz a nie byly playmaker z Ligue 2.
co w nim złego?Wg. mnie złe jest to ze ma jeszcze rok umowy.
Przegrywa rowylizacje z Bartoszem to fakt. Ale zarzuciles "Sprowadzanie takich Videmontow" wiec chcialem jedynie zwrocic uwage, ze do skladu trzeba sprowadzac zawodnikow do pierwszej jedenastki ale rowniez takich do rywalizacji.
Boguski ostatnio gra niezle, Bartosz tez jak wchodzi to cos daje wiec ewidentnie rywalizacja jest i motywuje.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 08.06.2017, 14:49
Ja pamiętam jak pluliście na Brleka, że już lepszy Popović, bo tyle nie traci, a teraz jest ostatnim piłkarze, którego odejścia byście chcieli. W czym Videmont jest gorszy od Małeckiego w obecnej formie? Przecież nic pozytywnego do gry Patryk nie wnosi. Przyjmując, że Bartosz i Videmont są na identycznym poziomie (teoretycznie), to zawsze Bartosz będzie miał miejsce w składzie, bo jest wychowankiem i całe życie spędził w tym klubie. Ja tam wierze w Hugo.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 08.06.2017, 15:12
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Chłopaki czy np . Chorążka już pasuje na bramkarza nr 1 w Naszej drużynie?
Tego nikt nie wie, ale jakby Jaga nie zaryzykowała z Drągowskim w wieku 16 lat to by nie miała 3 mln euro za niego.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 08.06.2017, 15:23
fansorina napisał(a):Wyświetl post
Tego nikt nie wie, ale jakby Jaga nie zaryzykowała z Drągowskim w wieku 16 lat to by nie miała 3 mln euro za niego.
Z Dragowskim to nie bylo tak, ze on wyskoczyl jak filip z konopii. W Jagiellonii bardzo dobrze znali skale talentu, nikt tam nie postawil na juniora i byl w szoku ze sobie chlopak tak dobrze radzil. Nawet gdyby nie kontuzja dwoch innych bramkarzy to Drazek i tak by wczesniej lub pozniej do bramki wskoczyl.

Nie wiem czy mozna postawic znak rownosci pomiedzy sytuacja z Dragowski i Chorazka.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.06.2017, 16:00
As napisał(a):Wyświetl post
Nawet gdyby nie kontuzja dwoch innych bramkarzy to Drazek i tak by wczesniej lub pozniej do bramki wskoczyl.
Tego nie wiesz na pewno. To tylko i wyłącznie gdybanie.

Nie każdy w piłce otrzymuje swoją szansę. Potrzebne jest czasem szczęście. A na pozycji bramkarza to w szczególności. Równie dobrze Drągowski mógł pójść na wypożyczenie do II ligi i tyle go by widzieli. Choć trzeba przyznać, że Jaga (Probierz) potrafią stawiać na młodych.

U nas od lat znamy skalę talentów w juniorach (w tym bramkarskich), ale nie potrafimy ich wprowadzać do dorosłej piłki. Powiedzmy, że nad wieloma sprawami można by postawić grubą kreskę (po przejęciu Wisły przez TS) i najbliższe lata będą dużą weryfikacją dla naszych juniorskich talentów.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.06.2017, 17:15
szprotson napisał(a):
Na papierze Videmont wygląda fajnie, ale tak naprawdę, to te trzy asysty to jedna idealna wrzutka z Piastem, dobrze wykonany rożny z Łęczną i oddanie piłki Semirowi w meczu w Płockiem. Napisałem "oddanie", bo ten gol to indywidualny popis Stilicia i trudno tam mówić o jakiejś szczególnej zasłudze podającego.

W praktyce, Hugo w rundzie finałowej bodaj 5 razy nie załapał się do kadry meczowej, a z tego co wiem, to nie miał jakiejś poważnej kontuzji. To chyba pokazuje co Kiko sądzi o jego przydatności dla zespołu. Raczej nie wiązałbym z tym zawodnikiem przyszłości, bo moim zdaniem wygląda do bólu przeciętnie. W sumie nie wiem nawet, czy na nazwanie go "przeciętnym ligowcem" on sobie zasłużył. Wiadomo, że zawsze jest szansa, że nagle odpali i się znacząco poprawi, ale raczej nic na to w tej chwili nie wskazuje.

Czytając niektóre komentarze o Hugo, mam flashbacki z czasów Jirsaka. Czech też był przez cztery lata młodym zdolnym, który za chwilę miał odpalić, choć nigdy nie grał lepiej niż przyzwoicie. Dajcie spokój z tym przywoływaniem pozytywnego przykładu Brleka - tacy zawodnicy to wyjątki, a nie norma.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.06.2017, 18:07
Tak niektórzy narzekają na tego Videmonta, a w rzeczywistości on miał od początku pełnić jedynie rolę zmiennika. Dlatego sam nie spodziewałem się po nim jakichś większych rewelacji, aczkolwiek nie jest to to, czego powinniśmy się po nim spodziewać. Brakowało mi w nim trochę dynamiki. Był zbyt statyczny na boisku.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.06.2017, 18:43
No tak, miał być zmiennikiem, ale chyba takim, który naciska na Boguskiego i Małeckiego, i walczy z nimi o miejsce w składzie. To mu nie bardzo wychodzi, bo w końcówce sezonu tę rolę spełniał Bartosz, który praktycznie zajął miejsce Hugo w kadrze meczowej i w rundzie finałowej w każdym meczu grał po 20+ minut, podczas gdy Francuz ani razu nie wszedł na boisko. Moim zdaniem to, że miał być zmiennikiem, go nie broni, bo raczej nie oczekiwano od niego, że będzie dawał zespołowi tak mało. Miał prawo przegrać rywalizację z Boguskim i Małeckim, ale chyba nie zakładano, że może spaść w hierarchii zespołu poniżej Bartosza, który moim zdaniem miał więcej przebłysków dobrej gry.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 08.06.2017, 18:54
Damian Dukat na TT napisał, ze wkrótce kilka transferów.. czekamy zatem
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.06.2017, 19:39
Czyli nowy bramkarz musi juz byc zaklepany ,Zaluska praktycznie w kazdym wywiadzie nawet nie pytany o to mowił ze chce zostać.Innej normalnej drogi nie widzę,a traktuje ten zarząd normalnie,jakby to bylo za Cupiała to by bylo inaczej.
A transfery to takie jak Llonch ,poproszę,dziekuje

Cytat:
Uwazam, ze Zaluska byl dobry. Moze nie byl az tak dobry zeby wygrywac nam mecze ale napewno mozna bylo na niego liczyc.

no walsnie nie do konca,bronił,ale takie bramki jak chyba z Plockiem ,gdzie nie trafil w piłkę ktroą chcial wybic,no sory ale to babol na jego konto,pare innych bramek w tym sezonie tez,on był sredniak .Nie mam nic do niego,ale jak znajdą kogos innego ,lepszego to sie ciesze.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 08.06.2017 o godz. 20:08.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 08.06.2017, 19:52
Jak tym nowym bramkarzem okaże się Mariusz Pawełek to umrę ze śmiechu
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.06.2017, 20:00
Może nam ściągną Jakuba Szmatułe?
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 08.06.2017, 20:12
Czy raz nie może to być bramkarz przed 30? Czy proszę o tak wiele?
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 08.06.2017, 20:14
Przecież dostałeś Buchalika....
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 08.06.2017, 20:19
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Czyli nowy bramkarz musi juz byc zaklepany ,Zaluska praktycznie w kazdym wywiadzie nawet nie pytany o to mowił ze chce zostać.Innej normalnej drogi nie widzę,a traktuje ten zarząd normalnie,jakby to bylo za Cupiała to by bylo inaczej.
A transfery to takie jak Llonch ,poproszę,dziekuje

no walsnie nie do konca,bronił,ale takie bramki jak chyba z Plockiem ,gdzie nie trafil w piłkę ktroą chcial wybic,no sory ale to babol na jego konto,pare innych bramek w tym sezonie tez,on był sredniak .Nie mam nic do niego,ale jak znajdą kogos innego ,lepszego to sie ciesze.
No tak zdażały mu się wtopy straszne. Z Lechem u na też mało brakowało. Natomiast miał kilka świetnych interwencji, jak choćby we wspomnianym meczu z Płockiem po bombie tego Gruzina.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.06.2017, 20:46
Dla mnie Załuska jak na swoje 'doświadczenie' to był zwyczajnie zbyt elektryczny.

Poza wspominanymi akcjami zdarzały mu się typowe Przyrosie, gdy w ogóle nie próbował interweniować jak i sytuacje w których się kładł i zostawiał pustą bramkę, mimo że wcale nie musiał. Puste przeloty również były, nawet kilka. Do tego dołożyć wcale nie tak pewną grę nogami (im dłuzej grał tym częściej po autach walił) i wyłania nam się obraz przeciętnego bramkarza bez perspektyw dalszej odsprzedaży w przyszłości.

Bywały mecze, w których bronił dobrze lub bardzo dobrze ale jak na tak doświadczonego golkipera był zbyt chimeryczny. Jak ktoś ma tyle błędów popełniać to niech chociaż będzie młody i się uczy na Wiśle, żeby coś potem zarobić.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.06.2017, 20:55
Z tym doświadczeniem to bym tak nie szalal
przed przyjsciem do Wisly seniorskich meczów mial raptem 124
Żadna strata dla nas
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.06.2017, 21:02
Gościowi zaraz stuknie 35 lat, lepszy nie będzie, zdarzały mu się rażące błędy, jeśli miał wygórowane wymagania finansowe to krzyż na drogę i smacznych śledzi.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.06.2017, 21:09
Mam czarnowidztwo. Najpierw Miasto pozwało do sądu Wisłę, teraz nasz Wiślak-Mąka sprzedaje newsa, że, w domyśle, w kwietniu ostatnio zapłacili i to za luty, a teraz będziemy patrzeć na transfery. Jak przyjdzie Pawełek to będzie to nieomylny znak, że gramy o utrzymanie. Mam nadzieję, że jest wyjście z tego czyśćca. A Załuska był na pewno lepszy od Miśka i Buchala. Złapał formę i na tej pozycji była stabilizacja. Teraz będzie wielka niewiadoma. Trzymam kciuki i wiele razy dziennie sprawdzam media żeby złapać trochę optymizmu, ale nie da się ukryć, że sprzątanie po TF będzie nie tylko czasochłonne, ale i będzie wymagało wielkiej zręczności, wręcz lawirowania, ale na legalu i bez utraty wiarygodności. Jeśli nie płacimy piłkarzom, od razu oblezą nas media, sponsorzy nie będą chcieli współpracować, a piłkarze nie będą chcieli tu grać. Proste. I trudne.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.06.2017, 21:17
Dajcie już spokój z tym Pawełkiem.

Ostatnio edytowane przez blanco : 08.06.2017 o godz. 21:21.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów