|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jeżeli Junco ma sprowadzać swoich rodaków podobnych umiejętnościami do dwóch już grających u nas z możliwością jeszcze zarobienia na nich to nie mam nic przeciwko temu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a jesli ma sprowadzac Videmontów ?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ciężko mieć 100% skuteczność strzałów na rynku transferowym
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Member
Od: 09.2016
Offline |
||
Myślę że w ocenie sztabu szkoleniowego Załuska nie pokazywał wystarczająco dużo by być pierwszym bramkarzem przez dwa lata. Niekoniecznie byłoby nas stać na jego pensje jako rezerwowego. Mam coraz większe przekonanie że Junco podchodzi do klubu biznesowo i bardzo dobrze. Widać to po kontraktach, nie stać nas na długie umowy to ich nie podpisujemy. Najpierw trzeba ogarnąć finanse i w miarę możliwości wzmacniać klub z głową i spokojnie wrócimy na szczyt. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Chłopaki czy np . Chorążka już pasuje na bramkarza nr 1 w Naszej drużynie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Panowie jak nasi negocjują z bramkarzem z Hiszpanii to pewnie o Tytonia chodzi
|
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Ja np. Tytonia chciałbym bardzo. Nie tylko dlatego, że palę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Boguski ostatnio gra niezle, Bartosz tez jak wchodzi to cos daje wiec ewidentnie rywalizacja jest i motywuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Ja pamiętam jak pluliście na Brleka, że już lepszy Popović, bo tyle nie traci, a teraz jest ostatnim piłkarze, którego odejścia byście chcieli. W czym Videmont jest gorszy od Małeckiego w obecnej formie? Przecież nic pozytywnego do gry Patryk nie wnosi. Przyjmując, że Bartosz i Videmont są na identycznym poziomie (teoretycznie), to zawsze Bartosz będzie miał miejsce w składzie, bo jest wychowankiem i całe życie spędził w tym klubie. Ja tam wierze w Hugo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie wiem czy mozna postawic znak rownosci pomiedzy sytuacja z Dragowski i Chorazka. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Nie każdy w piłce otrzymuje swoją szansę. Potrzebne jest czasem szczęście. A na pozycji bramkarza to w szczególności. Równie dobrze Drągowski mógł pójść na wypożyczenie do II ligi i tyle go by widzieli. Choć trzeba przyznać, że Jaga (Probierz) potrafią stawiać na młodych. U nas od lat znamy skalę talentów w juniorach (w tym bramkarskich), ale nie potrafimy ich wprowadzać do dorosłej piłki. Powiedzmy, że nad wieloma sprawami można by postawić grubą kreskę (po przejęciu Wisły przez TS) i najbliższe lata będą dużą weryfikacją dla naszych juniorskich talentów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
szprotson napisał(a):
W praktyce, Hugo w rundzie finałowej bodaj 5 razy nie załapał się do kadry meczowej, a z tego co wiem, to nie miał jakiejś poważnej kontuzji. To chyba pokazuje co Kiko sądzi o jego przydatności dla zespołu. Raczej nie wiązałbym z tym zawodnikiem przyszłości, bo moim zdaniem wygląda do bólu przeciętnie. W sumie nie wiem nawet, czy na nazwanie go "przeciętnym ligowcem" on sobie zasłużył. Wiadomo, że zawsze jest szansa, że nagle odpali i się znacząco poprawi, ale raczej nic na to w tej chwili nie wskazuje. Czytając niektóre komentarze o Hugo, mam flashbacki z czasów Jirsaka. Czech też był przez cztery lata młodym zdolnym, który za chwilę miał odpalić, choć nigdy nie grał lepiej niż przyzwoicie. Dajcie spokój z tym przywoływaniem pozytywnego przykładu Brleka - tacy zawodnicy to wyjątki, a nie norma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tak niektórzy narzekają na tego Videmonta, a w rzeczywistości on miał od początku pełnić jedynie rolę zmiennika. Dlatego sam nie spodziewałem się po nim jakichś większych rewelacji, aczkolwiek nie jest to to, czego powinniśmy się po nim spodziewać. Brakowało mi w nim trochę dynamiki. Był zbyt statyczny na boisku.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
No tak, miał być zmiennikiem, ale chyba takim, który naciska na Boguskiego i Małeckiego, i walczy z nimi o miejsce w składzie. To mu nie bardzo wychodzi, bo w końcówce sezonu tę rolę spełniał Bartosz, który praktycznie zajął miejsce Hugo w kadrze meczowej i w rundzie finałowej w każdym meczu grał po 20+ minut, podczas gdy Francuz ani razu nie wszedł na boisko. Moim zdaniem to, że miał być zmiennikiem, go nie broni, bo raczej nie oczekiwano od niego, że będzie dawał zespołowi tak mało. Miał prawo przegrać rywalizację z Boguskim i Małeckim, ale chyba nie zakładano, że może spaść w hierarchii zespołu poniżej Bartosza, który moim zdaniem miał więcej przebłysków dobrej gry.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Czyli nowy bramkarz musi juz byc zaklepany ,Zaluska praktycznie w kazdym wywiadzie nawet nie pytany o to mowił ze chce zostać.Innej normalnej drogi nie widzę,a traktuje ten zarząd normalnie,jakby to bylo za Cupiała to by bylo inaczej.
A transfery to takie jak Llonch ,poproszę,dziekuje ![]() Cytat:
no walsnie nie do konca,bronił,ale takie bramki jak chyba z Plockiem ,gdzie nie trafil w piłkę ktroą chcial wybic,no sory ale to babol na jego konto,pare innych bramek w tym sezonie tez,on był sredniak .Nie mam nic do niego,ale jak znajdą kogos innego ,lepszego to sie ciesze.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 08.06.2017 o godz. 20:08.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Jak tym nowym bramkarzem okaże się Mariusz Pawełek to umrę ze śmiechu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Może nam ściągną Jakuba Szmatułe?
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czy raz nie może to być bramkarz przed 30? Czy proszę o tak wiele?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Przecież dostałeś Buchalika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dla mnie Załuska jak na swoje 'doświadczenie' to był zwyczajnie zbyt elektryczny.
Poza wspominanymi akcjami zdarzały mu się typowe Przyrosie, gdy w ogóle nie próbował interweniować jak i sytuacje w których się kładł i zostawiał pustą bramkę, mimo że wcale nie musiał. Puste przeloty również były, nawet kilka. Do tego dołożyć wcale nie tak pewną grę nogami (im dłuzej grał tym częściej po autach walił) i wyłania nam się obraz przeciętnego bramkarza bez perspektyw dalszej odsprzedaży w przyszłości. Bywały mecze, w których bronił dobrze lub bardzo dobrze ale jak na tak doświadczonego golkipera był zbyt chimeryczny. Jak ktoś ma tyle błędów popełniać to niech chociaż będzie młody i się uczy na Wiśle, żeby coś potem zarobić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Z tym doświadczeniem to bym tak nie szalal
przed przyjsciem do Wisly seniorskich meczów mial raptem 124 Żadna strata dla nas ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Gościowi zaraz stuknie 35 lat, lepszy nie będzie, zdarzały mu się rażące błędy, jeśli miał wygórowane wymagania finansowe to krzyż na drogę i smacznych śledzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Mam czarnowidztwo. Najpierw Miasto pozwało do sądu Wisłę, teraz nasz Wiślak-Mąka sprzedaje newsa, że, w domyśle, w kwietniu ostatnio zapłacili i to za luty, a teraz będziemy patrzeć na transfery. Jak przyjdzie Pawełek to będzie to nieomylny znak, że gramy o utrzymanie. Mam nadzieję, że jest wyjście z tego czyśćca. A Załuska był na pewno lepszy od Miśka i Buchala. Złapał formę i na tej pozycji była stabilizacja. Teraz będzie wielka niewiadoma. Trzymam kciuki i wiele razy dziennie sprawdzam media żeby złapać trochę optymizmu, ale nie da się ukryć, że sprzątanie po TF będzie nie tylko czasochłonne, ale i będzie wymagało wielkiej zręczności, wręcz lawirowania, ale na legalu i bez utraty wiarygodności. Jeśli nie płacimy piłkarzom, od razu oblezą nas media, sponsorzy nie będą chcieli współpracować, a piłkarze nie będą chcieli tu grać. Proste. I trudne.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dajcie już spokój z tym Pawełkiem.
![]()
Ostatnio edytowane przez blanco : 08.06.2017 o godz. 21:21.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|