The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.06.2017, 19:49
Pierwsi leca rozwiazywac kontrakty i nplakac po mediach ze kasy nie dostaja a jak jest okazja dla klubu zeby zarobic dobre kilkaset zlotych to olewaja bo maja wakacje. I sory ale ten Ramirez coraz mniej mnie przekonuje ze mamy sznase z nim cos osiagnac.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.06.2017, 19:49
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Mam takie wrażenie że z końcem ery Cupiała, mocnym przykręceniem przez niego kurka w ostatnich latach nasze zblazowane panienki mają koło huja kibiców, finanse klubu etc.
Nie ma Bednarza, wszystko jest ok!
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.06.2017, 19:59
Awansowaliśmy do górnej ósemki. Nic nie musieliśmy, ale dużo mogliśmy. W praktyce nie zrobiliśmy przez te siedem meczów nic nadzwyczajnego. A graliśmy jednak bez ciśnienia. Tak naprawdę od momentu zapewnienia sobie awansu do grupy mistrzowskiej drużyna jako całość bardzo mocno spuściła z tonu. Co było wyraźnie widać po beznadziejnym meczu w Łęcznej.

I trudno mi szczerze mówiąc znaleźć wytłumaczenie tego stanu rzeczy. Dzisiejsze pożegnanie z sezonem, w dodatku na swoim własnym stadionie, było z kibicowskiego punktu widzenia, po prostu przykre. I żal było patrzeć na taką grę. Nie chcę atakować Ramireza i oceniać jego pracy, bo na to wciąż jest za wcześnie, ale te ostatnie nasze spotkania to na pewno również, a może przede wszystkim, kamyczek do jego ogródka.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 04.06.2017, 20:01
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Pierwsi leca rozwiazywac kontrakty i nplakac po mediach ze kasy nie dostaja a jak jest okazja dla klubu zeby zarobic dobre kilkaset zlotych to olewaja bo maja wakacje. I sory ale ten Ramirez coraz mniej mnie przekonuje ze mamy sznase z nim cos osiagnac.

Jak czytam takie gimnazjalne płacze (mamo, dlaczego nie ma pucharów? Przecież miały być! Nic innego mnie nie interesuje!!!), to nabieram przeświadczenia, że z takimi kibicami wiele nie osiągniemy.

Klub jest w takiej sytuacji, w jakiej jest. Mimo to udało się osiągnąć 6 miejsce, co jeszcze do niedawna wydawało się mało możliwe. Są w tej lidze kluby, w których płaci się na bieżąco (i to pewnie wcale nie tak mało), a piłkarze mają jeszcze mniejszą motywację.

A do autora cytowanego posta: teraz zacznij beczeć, że domagasz się inwestora, bo chcesz pucharów, trenera i piłkarzy na najwyższym poziomie.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 04.06.2017, 20:03
Alan jest tak zachowawczy... nie On po prostu jest zajebiście chvjowy. Alan miej honor i wypierdalaj.
Pozdro!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.06.2017, 20:06
W świecie profesjonalnej piłki mało jest przypadku, taki Ramirez czy piłkarze, którzy zimą do nas dołączyli grali w niższych ligach bez powodzenia. Jeżeli do tego dodamy naszych dinozaurów na czele z Głowackim, Boguskim, Brożkiem to na prawdę ciężko tu mówić o powiewie czegoś nowego bo czy Wisła gra lepiej za Ramireza od poprzedników mających podobną ilość czasu danego do pracy?
Swoją drogą jestem ciekawy jak TS poradzi sobie z prowadzeniem klubu w nowym sezonie bo kasy raczej więcej nie będzie a pod względem sportowym wiadomo że stracimy bo taki Brlek czy Mączyński będą musieli odejść by było na spłatę wierzycieli. Bez inwestora z prawdziwego zdarzenia w dłuższej perspektywie model zarządzania klubem od strony sportowej bardzo szybko się wypali, na zawodników z kartą na ręku mogących nas realnie wzmocnić nas nie stać.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 04.06.2017 o godz. 20:11.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 04.06.2017, 20:06
Spektakl żenady. Ondrasek to powinien się już pakować i wracać do Wyszehradu pilnować księżniczki na zamku, bo do gry w piłkę to on się nie nadaje.

Uryga i Załuska elegancko, reszta dno.

Nie opłacało się być dziś na meczu. Poziom piłki drugoligowy, atmosfera na trybunach jak na Weselu o 2 w nocy.

Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 04.06.2017 o godz. 20:11.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 04.06.2017, 20:07
speedfashion
Nikt nie ma pretensji brak pucharów, tylko brak ambicji.

speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Klub jest w takiej sytuacji, w jakiej jest. Mimo to udało się osiągnąć 6 miejsce, co jeszcze do niedawna wydawało się mało możliwe. Są w tej lidze kluby, w których płaci się na bieżąco (i to pewnie wcale nie tak mało), a piłkarze mają jeszcze mniejszą motywację.
Ta? Łęczna więcej płaci, że dostaliśmy od nich 3:1 w żenującym stylu? Czy może Termalica zatrudnia gwiazdy ligi, które comebackują nas na naszym stadionie? Nie popadajmy w paranoje, nie można wszystkiego usprawiedliwiać w ten sposób. Nie płacą im tak mało, żeby jedli bułki ze szczawiem i nie mieli siły trochę powalczyć na boisku.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.06.2017, 20:13
enzo napisał(a):Wyświetl post
I trudno mi szczerze mówiąc znaleźć wytłumaczenie tego stanu rzeczy. Dzisiejsze pożegnanie z sezonem, w dodatku na swoim własnym stadionie, było z kibicowskiego punktu widzenia, po prostu przykre. I żal było patrzeć na taką grę. Nie chcę atakować Ramireza i oceniać jego pracy, bo na to wciąż jest za wcześnie, ale te ostatnie nasze spotkania to na pewno również, a może przede wszystkim, kamyczek do jego ogródka.

Ja bym mimo wszytsko pokusił sie o stwierdzenie ze to był wyjatkowo ZWARIOWANY sezon i chyba nie mozna go brac tak do konca na powaznie.
Koniec Cupiala,potem Jakub M,potem zawirowania ,widmo nawet upadku, ostatnie miejsce w tabeli ..jak mozna bylo grać w takich warunkach to ja niewiem.Nie bylo zdrowych warunków przez conajmniej polowe meczy.

Dlatego ciezko oceniac mimo wszystko tych pilkarzy .Tak dziwnego sezonu to niepamietam,dlatego akurat wyjatkowo ten sezon biore w cudzysłow i piszę jako "sezon".
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.06.2017, 20:14
Co wy robicie wy Białą Gwiazdę hańbicie!!!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.06.2017, 20:22
Ten mecz była jak ten temat meczowy. Biedny i śmieszny. Może nasi zagrali u buka, że zajmą na koniec sezonu 6 miejsce?

Brlek zagrał najgorszy mecz odkąd jest w Wiśle. On już jest na wakacjach w Choracji. Spicić to samo(zresztą obaj razem jadą).
Ondrasek w 75 minucie rzucił koszulką i zszedł do szatni. Oby go zarząd opchnął gdziekolwiek. Nawet do 3 ligi słowackiej. Żenujący zawodnik.
Urydze i drugie 100 spotkań w ekstraklasie nie wystarczą do nauczenia się seniorskiej piłki. Żałować możemy tylko tyle czasu i energii włożonej w stawianiu na tego zawodnika.

O reszcie szkoda strzępić ryja. Do zobaczenia w następnym sezonie. Oby doszło do dużych czystek w zespole, bo zbyt wielu nas zawiodło.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.06.2017, 20:33
Wstyd i żenada żeby w takim stylu zakończyć sezon.

W rundzie finałowej 4 punkty w 7 meczach...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 04.06.2017, 20:34
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ten mecz była jak ten temat meczowy. Biedny i śmieszny. Może nasi zagrali u buka, że zajmą na koniec sezonu 6 miejsce?

Ondrasek w 75 minucie rzucił koszulką i zszedł do szatni. Oby go zarząd opchnął gdziekolwiek. Nawet do 3 ligi słowackiej. Żenujący zawodnik.
....a... nie ma to jak dorabiac teorie... a strzały było slychac ?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.06.2017, 20:34
Kurs na 1/2 siadł jak złoto

Tak tylko sobie mówię
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.06.2017, 20:42
@mic

Jak znasz lepsze wytłumaczenie tej żenady dzisiaj to dawaj. Jakby sobie coś dorobili to bym chociaż zrozumiał położenie takiej lagi na kibicach dzisiaj.

Tak, słyszałem strzały. Termaliki. 24 strzały do 11 naszych zawodników.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 04.06.2017, 20:47
@mic

Jak znasz lepsze wytłumaczenie tej żenady dzisiaj to dawaj. Jakby sobie coś dorobili to bym chociaż zrozumiał położenie takiej lagi na kibicach dzisiaj.

Tak, słyszałem strzały. Termaliki. 24 strzały do 11 naszych zawodników.
Odnosze sie do Twojego komentarza odnosnie "wyrzucenia" koszulki. Na poziom gry mam wyjebane
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.06.2017, 20:52
@mic a czy to moja wina, że Ondrasek tylko tym się wyróżnił w tym meczu?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 04.06.2017, 20:57
@mic a czy to moja wina, że Ondrasek tylko tym się wyróżnił w tym meczu?
Ja .......e... chlopie... zszedl z boiska, z pokazywal cos do kogos w tunelu po czym rzucil mu koszulke i poszedl na lawke i siedzial w dresie...
Niektorzy ma naprawde maja bujna wyobraznie
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 04.06.2017, 21:00
Ten mecz była jak ten temat meczowy. Biedny i śmieszny.
Bardzo dobrze, że na forum jest napływ nowych użytkowników. Co więcej - bardzo dobrze, że ci użytkownicy chcą brać aktywny udział w życiu forum.

Do tej pory na forum i shoutboxie silna grupa wzajemnej adoracji pijąca sobie z dzióbków. Mam nadzieję, że taki przykładowy Czerepach będzie częściej autorem tematów, na przykład, meczowych.

Dziwny był ten sezon. Katastrofalny początek a potem wznoszenie się w górę, za które chwała opcji hiszpańskiej. Uważam, że nie ma w Polsce trenera który mógłby dać radę w takich okolicznościach. A Ramirez dał.

Ostatnie mecze sezonu to typowy piknik. Nikomu nie zależało chyba na dobrych wynikach, dlatego ostatnich 7 meczów nie można traktować jak wyznacznik.

Przyszły sezon nie będzie łatwiejszy. Trzeba nadal mądrze budować klub, starając się dorównać czołowej czwórce ligi. I dopiero na tych fundamentach, racjonalnie, podjąć się szturmu na pierwszą trójkę a potem na pierwsze miejsce.

Problemy z jakimi zmaga się Wisła nie miną z dnia na dzień. Na razie minął niecały rok od tego kiedy brakowało Wiśle tylko jednwgo kroku w przepaść. Dotychczasowe dzialania zarządu napawają optymizmem, ale należy pamiętać żeby nie traktować go jako huraoptymizmu. Krok po kroku, mądrze, cierpliwie.

Przykre będzie te 1,5 miesiąca, jak co roku :-(

Sezon ogórkowy start!
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 04.06.2017 o godz. 21:14.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.06.2017, 21:10
Możliwości tej drużyny dawno już zostały określone. Średniak z ambicjami, ale bardzo konkretnymi brakami w składzie i chimerycznymi piłkarzami.

Teraz chyba faktycznie szatnia zostanie przewietrzona. I bardzo dobrze. Inna rzecz, że kto liczy na jakieś super transfery i hegemonię w lidze ten się pewnie rozczaruje.

Dobrze, że ten sezon się już skończył.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.06.2017, 21:22
Dzisiaj nasza drużyna to była jakaś parodia. Obrona słabiutka. Gonzalez moim zdaniem jest słaby, zazwyczaj jego podania są niecelne, a to tak wqurwia jak sk...... Głowacki słabiutko i Spicić też. Atak nie istniał, pomoc róznież. Boguskie się ośmieszył totalnie tym przyjęciem i rzutem wolnym. dostał nowy kontrakt i siadł na dupie. O to mu chodziło, żeby tylko kontrakt nowy dali!! Z tymi dziadkami my nic nigdy nie osiągniemy. Połowa składu do wyjebania na już, łącznie z Załuską. On prawie wszystko wpuszcza!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.06.2017, 21:24
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobrze, że na forum jest napływ nowych użytkowników. Co więcej - bardzo dobrze, że ci użytkownicy chcą brać aktywny udział w życiu forum.

Do tej pory na forum i shoutboxie silna grupa wzajemnej adoracji pijąca sobie z dzióbków. Mam nadzieję, że taki przykładowy Czerepach będzie częściej autorem tematów
Nic nie mam do kolegi ktory założył ten temat, ale naprawdę można sie wysilic i napisac 2-3 zdania i poprawnie nazwac temat.

A powtórzę za wolfy'm: Dobrze że się ten sezon już skończył.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.06.2017, 21:32
Fakt.
Dobrze, że ten sezon się skończył... w miarę pozytywnie.

Nie mam pretensji o miejsce w lidze. W obliczu trzęsienia ziemi latem 2016 i wszystkich zawirować i tak jest nieźle.

Mam pretensje o:
- olewactwo
- minimalizm
- nonszalancję
- wsadzenie sobie w d..pę kibiców

Jeśli wam klub nie płaci to powiedzcie to głośno i żądajcie uregulowania należności.
Ale odpuszczanie sobie ostatniego meczu sezonu (i kilku innych) i robienie z kibiców i klubu idiotów, zasługuje na kary dyscyplinarne.

Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki.

Za dzisiejszy mecz nie należy się wam podanie ręki. Nie chodzi o porażkę. Chodzi o postawę.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.06.2017, 21:35
Zamknąć ....y! Kibice od sraczki zafajdani.

------

W swoim imieniu chciałem pogratulować klubowi i całej Wislackiej rodzinie sezonu 2016/17. Szalonego roku, zakończonego małym sukcesem mimo przeciwnosci losu i dramatycznych zawirowan właścicielskich.

Chcialem podziękować piłkarzom, włodarzom oraz sztabowi , że mimo zwątpienia w swoich przez "dziwnych" kibiców... nie poddali sie i przejęli ich rolę - uwierzyli. Uwierzyli w Wisłę i uwierzyli w siebie oraz w prace wykonywaną dla naszego klubu.
Dzieki...że pokazali światełko i dali nam zaślepionym miłością kibicom potrzebny sygnał - jest lepiej i musi byc kvrwa lepiej !

Świadomy jak wiele pracy przed nami...Dzieki za emocjonalny rollercoster. Do zobaczenia w kolejnym lepszym sezonie!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.06.2017 o godz. 21:40.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 04.06.2017, 21:45
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
speedfashion
Nikt nie ma pretensji brak pucharów, tylko brak ambicji.

Ta? Łęczna więcej płaci, że dostaliśmy od nich 3:1 w żenującym stylu? Czy może Termalica zatrudnia gwiazdy ligi, które comebackują nas na naszym stadionie? Nie popadajmy w paranoje, nie można wszystkiego usprawiedliwiać w ten sposób. Nie płacą im tak mało, żeby jedli bułki ze szczawiem i nie mieli siły trochę powalczyć na boisku.

Musisz sobie uświadomić, że mamy średnią drużynę, w której wiele zależy od motywacji i dyspozycji dnia. Kolejny mecz bez większej stawki, zaległości finansowe i - jednak - poczucie bezpieczeństwa, to wszystko raczej nie spowoduje, że w ostatnim meczu sezonu piłkarze będą grać na 120%.

I nigdzie nie napisałem, że wygrywa klub, którego zawodnicy dostają więcej pieniędzy. Chodziło mi raczej o to, że pomimo naprawdę ciężkiej sytuacji nasi piłkarze wzięli się do roboty i skończyli sezon na 6 miejscu. Ja jestem im za to wdzięczny, podobnie jak trenerowi i zarządowi.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 04.06.2017, 21:51
Nic nie mam do kolegi ktory założył ten temat, ale naprawdę można sie wysilic i napisac 2-3 zdania i poprawnie nazwac temat..
ad vocem: w zamyśle to miał być apel do etatowych zakładaczy tematów meczowych, a nie autonomiczny temat, dlatego nie nazywałem go jak należy, bo nie chciałem narazić się na bana za podszywanie się (były już takie przypadk) nie ma już co tego ciągnąć , przynajmniej jest jakiś temat meczowy i płaczki mogą sobie ponarzekać

wracając do meczu to w opinii Weszło tragedii nie było, wręcz przeciwnie
http://weszlo.com/2017/06/04/warunki...rywa-krakowie/
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.06.2017, 23:11
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Fakt.
Dobrze, że ten sezon się skończył... w miarę pozytywnie.

Nie mam pretensji o miejsce w lidze. W obliczu trzęsienia ziemi latem 2016 i wszystkich zawirować i tak jest nieźle.

Mam pretensje o:
- olewactwo
- minimalizm
- nonszalancję
- wsadzenie sobie w d..pę kibiców
Nic dodać, nic ująć: przeżyliśmy, w całkiem dobrym stylu, i to jest najważniejsze - jeśli ktoś tego nie rozumie to współczuję. Kiko nie tyle można, ale wręcz należy oceniać (oczywiście pozytywnie), ale olewactwo niestety dość często bolało i nie chodzi tylko o bilans 1-1-5.

Pana powyżej może niech rzeczywiście ktoś odholuje do Słubic, bo gimnazja wracają dopiero od września i pewnie ciężko będzie to zdzierżyć reszcie czytelników.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.06.2017, 06:01
Jasne. Weszło. Kędziora strzelił na pustaka. Żal.pl
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.06.2017, 06:34
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Zamknąć ....y! Kibice od sraczki zafajdani.

Świadomy jak wiele pracy przed nami...Dzieki za emocjonalny rollercoster. Do zobaczenia w kolejnym lepszym sezonie!
Kolego życzę Ci abyś się tylko za rok nie zdziwił, przykro nie zaskoczył i nie otwarł ...y jak pozostali kibice od sraczki. Przydało by się wiecej pokory i obiektywizmu, a ponad to mniej fanatycznego zaślepienia.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 05.06.2017, 07:14
Nie jest dla mnie żadną argumentacją to, jakie były zawirowania w lecie 2016. Przegraliśmy po żenującym meczu z drużyną, która w grupie mistrzowskiej była dostarczycielem punktów. Termalica pokazała, że ma więcej ambicji i większe jaja od piłkarzy, którzy ubrali koszulki z Białą Gwiazdą na piersi. Nie ma żadnego usprawiedliwienia po tym meczu. Żenada! Wstyd przed dziećmi które tak licznie przyszły na R22.
Ostatnio edytowane przez Barti : 05.06.2017 o godz. 07:23.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów