|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Na wstępie szacun chłopaki za temat, bardzo profesjonalnie to wygląda.
Po ostatnim meczu z Górnikiem gdzie nasi piłkarze położyli lachę na tamten mecz (różne plotki się kręcą wokól tego meczu i powodów ich postawy) nie mam już żadnych oczekiwań co do reszty sezonu. Jesteśmy w sezonie przejściowym, gdzie klub prawie nie upadł, teraz jest oczywiście lepiej, ale szczerze w dalszym ciągu daleko od ideału. Byłoby lepiej gdyby kibice nie wypinali się na drużynę i chodzili na mecze, a nie jak na Zagłębiu 12k. Z Legią chciałbym zobaczyć walkę, przegrać pewnie przegramy, ale mam nadzieję że pokażemy jaja. Bo z Łęczną pokazaliśmy wielki chu.j. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak.
10 znaków. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przecież 12k to standard, najczęściej osiągany wynik.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie standard. Chyba, że gramy z Legią Warszawa, wtedy już nie standard
![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Dla porównania na kuchenkach dziś 11 tysięcy, a przecież oni grają o majstra i nie mają konkurencji w regionie. Ja wiem, że my jesteśmy Wisła i nie powinniśmy sie na nikogo oglądać, ale jednak nie czepiałbym się przesadnie naszej frekwencji, choć oczywiście mogłoby być lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Równie dobrze można będzie liczbę wyjazdowiczow albo frekwencję w meczu z Lechią zwalić na weekend majowy, pyry mogą zrobić dokładnie tak samo. Rekordy frekwencyjne pobite w poprzednich kolejkach, wraca szara ligowa rzeczywistość.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Bo Legia to nie standard. Gdy Łęczna przyjeżdża do stolycy to też stadion się nie zapełnia, co innego, gdy przyjeżdżamy my czy pyry. Działa to w obie strony i w każdym z 3 polskich topowych klubów (Wisła, Lech, Legia)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ważne aby nie napompować zbytnio balonika, już po Łęcznej co głupsi zaczeli krytykę "hiszpańskiej mysli szkoleniowej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Ramirez na konferencji powiedział, że "Legia ma intensywne początki" i trzeba je "przetrwać".
Legia w tym sezonie u siebie nie wygrała 5 meczów (Jaga, Ruch, ZL, BBT i Petra). W 4 z tych meczów tracili bramkę jako pierwsi i to między 1. a 22. minutą! Jest więc dokładnie odwrotnie niż to opowiedział Kiko. Błąd jest tak oczywisty, że nie chcę nawet myśleć, że nasz trener powiedział to na serio. Dodatkowo większość bramek, które my traciliśmy u Kiko padło w czasie, kiedy totalnie odpuszczaliśmy pressing i wręcz prosiliśmy się o gonga, bo nasza obrona zaczynała się na 30. metrze od naszej bramki. Z drugiej strony, jeśli to jest zasłona dymna, to niech się lepiej skupi na trenowaniu niż gierkach, bo słabo mu one wychodzą. ![]() Na Legię musimy wyjść na pełnej Cracovii. Bez kalkulowania i prób "przetrwania". Jeśli oddamy im pole cofając obronę zbyt głęboko, to nas powiozą. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Bez względu na to jak zagramy, wszystko zależy od formy rywala. Jeśli L zagra na swoim najwyższym poziomie, to nie mamy szans. Tyle.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
tez mi sie tw\ak wydaje.Wiadomo ze trzeba byc optymistą,ale jednak na dzis nie mamy armat zeby mierzyć sie z taką Legia jak równy z równym.Nie te czasy.Remis bylby super. Jedyne co to walka o kazdy metr,zwlaszcza na srodku boiska.A jak odpuscimy choc poł metra i damy im pograc,to sie moze nieciekawie zakończyć. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Nie sądzisz, że żeby strzelić bramkę należy atakować, a nie "próbować przetrwać"?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
(Czytaj: Gra w obronie jest bardzo ważna, a może bardziej ważniejsza niż atak. A mecze wygrywa się obroną.) Sądzę że będziemy grali żeby nie stracić gola a dopiero potem będziemy myśleli o ataku. Nie będzie ataków na hura ani wymiany ciosów. Tym bardziej nie będziemy atakować od 1 minuty. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak w obronie zagra drewno Uryga to szkoda mojego czasu na ogladanie meczu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
po zwyciestwie Amiki - nie widze innego wyniku niz przegrana niestety ...... bez napastnika nic nie ugramy ....jesli jeszcze wyjdzie cyrkowiec Stilic to po Nas ....chce sie mylic .... ale nie wierze - tzn nie postawilbym nawet zlotowki nawet na remis ......Rozum wygral z sercem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
P.s: Głowacki z urazem. Juz wiadomo, ze ta niedziela nie bedzie udana. Ofoe pomimo, ze mocno przereklamowany, to zrobi jutro z Urygi powidło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Oczywiście, że jeśli cofniemy się na 30 metr to legia to wykorzysta i nas rozjedzie. Z drugiej strony jak pójdziemy na otwartą walke i zaczniemy za wysoko, również może się to źle skończyć. Kluczem będzie grać agresywnie w środku, ważne żeby Mąka i Pol opanowali środek i nie odpuszczali żadnej piłki.
Skąd info o Głowackim |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zawsze można przesunąć Sadloka do środka a na lewą wystawić kogoś lepszego niż Uryga (czyli kogokolwiek).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Prawda jest taka ze musimy wygrac w Warszawie,zeby grac jeszcze o cos w tym sezonie, w co cięzko uwierzyc nawet mojemu wislackiemu sercu (ale dopoki pilka w grze
) . Jak nie zdobedziemy kompletu punktow Kiko moze spokojnie dac sie "ogrywac" Urydze do konca sezonu przez pełne 90' w kazdym z meczów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Juz bez przesady, ogrywac to on sie moze w I lidze na wypożyczeniu. Nawet mimo dzisiejszej porazki ( niestety bardzo mozliwej) maja walczyc o jak najwyzsze miejsce, choćby 4.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
W celu uatrakcyjnienia naszej kochanej ligi.
Rozegrać 37 kolejek a następnie drugie 37 kolejek już na konsolach,po tym wszystkim iść do pubu na 37 kolejek. Marzy mi się,aby Pan Prezes Ekstraklasy do końca nie wiedział,ile dostanie wypłaty i w jakim terminie. W celu uatrakcyjnienia. A w dzisiejszym meczu padnie jedna bramka,w doliczonym czasie,z karnego,dla Legii. Powód: Dodanie treści zgodnych z tematem działu.
Ostatnio edytowane przez Krzysiek Grabski : 30.04.2017 o godz. 07:46.
![]()
Kibic Legii Warszawa.
|
|
|
|
Guest
|
|
W coś więcej niż piąte nie wierzę bo swoje zdanie w kwestii walki o puchary orły pokazały w meczu z Franzem więc tutaj dla mnie raczej wszystko jasne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jak chcemy się rozwijać, to musimy się porównywać do lepszych a nie takich samych lub gorszych...
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Z tego co kiedyś przeczytałem to każde wyższe miejsce w lidze to około 200 tys. zł więcej z tytułu praw telewizyjnych. Warto bić sie zatem o 5 miejsce, bo ono może dawać o około 600 tyś więcej do budżetu niż 8 pozycja. Pewnie można byłoby te środki rozsądnie zagospodarować.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 30.04.2017 o godz. 15:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Po zwycięstwach Lechii, Lecha i (być może) Jagiellonii eLka będzie na musiku i spięta. Obyśmy to jakoś wykorzystali. Oczywiście, porażka nie będzie niczym dziwnym, ani niczym strasznym.
Ciekaw jestem czy deklaracje Kiko o walce o podium to tylko takie hiszpańskie gadanie i co na to piłkarze.... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wszystko fajnie, ale wychodzimy w 10 przeciw Legii. W takiej sytuacji można pogratulować Legii wygranej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
a gdzie Valencia? Został w domu? Naprawdę musimy mieć na ławce i Bartkowskiego i Spicica a brak miejsca dla gościa który wprowadza jakiś pierwiastek nieobliczalności?
Powód: ..
Ostatnio edytowane przez Adenalix : 30.04.2017 o godz. 16:19.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|