|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Tylko nie wiem czy nie powinien mieć przełącznika żeby nie zjarać konwertera. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wymiana dekodera na własny i wzięcie modułu zamast tunera od Polsatu wchodzi w gre?
![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2016
Offline |
|
|
A ja mam pytanie odnośnie kosmetyków. Tzn widziałam na stronie http://enaturalnie.pl/ ciekawe kosmetyki. Podobno są robione z naturalnych składników i ponoć są bardzo zdrowe. Czy ktoś coś kupował z tej strony? Próbowaliście używać coś takiego? Podobno są to bardzo fajne kosmetyki, zdrowe i fajnie wpływające na cere. Co Wy o tym sądzicie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Panowie gdzie mogę "usłyszeć" dzisiejszy mecz? Któreś radio prowadzi relację?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Polecam relacje na forum
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Czy ktos kojarzy aplikację na androida tak aby po otrzymaniu smsa czy wiadomości na fb, od razu pokazywalo mi ją na całym wyswietlaczu telefonu?
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dobra książka historyczno - geopolityczna o krajach dawnej Jugosławii? Chodzi mi o rzetelne źródło wiedzy o konflikcie bałkańskim. Poleci ktoś cos?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ze swojej strony tylko ten dokument mogę polecić:
https://www.youtube.com/watch?v=DdS9M7oSVOg |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
|
Dzięki! Rozumiem że te z podwyższonymi parametrami akustycznymi byłyby ok nawet gdyby były cieńsze od ceramiki (8/10cm vs 12cm)? Niestety nie wiem czy użyją zwykłych czy lepszych, deweloper buduje więc pewnie wybierze najtańsze. Najwyżej nie odbiorę mieszkania bo w planie i umowie mam ścianki działowe o szerokości 12cm (pierwotny plan: ceramika), a teraz mówią, że będą robić z bloczków gipsowych i z tego co widzę to bloczki mają 8, max 10cm, więc szerokość ścian nie ma szans zgodzić się z umową...
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 05.04.2017 o godz. 14:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
chyba grubość... ale to detal
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Na lajcie bedzie 12.... Na to idzie tyn przeciez.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żeby tak porównać musisz wiedzieć z czego miało być murowane a z czego jest. Możesz iść na budowę? Najlepiej popytaj na budowie z czego murują. Możesz też zarządzać atestów i innych papierów na materiał. Jak myślisz, że kierownik Cię wrabia, popytaj pracowników. Poza tym powinny stać palety z materiałem i mogą być papiery ponaklejane z właściwościami m.in. akustyka. Zwróć też uwagę, że cieńsze ściany to większa powierzchnia mieszkania - więcej do zapłaty. Jak masz w umowie 12 cm to śmiało możesz takich zarządzać. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nie wymagaja tynkowania
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wymagają. To są bloczki gipsowe dużych gabarytów, wystarczy gładź. Podobnie niektórzy deweloperzy nie tynkują sufitów (vide DOM-BUD) gdyż często używają stropów prefabrykowanych typu Filigran, które zwykle są gładkie od spodu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Informację czy są tynki czy nie, powinien mieć w umowie.
Jak robiliśmy mieszkaniówkę z filigranami, zawsze sufity były tynkowane. Ale to w sumie zależy od inwestora, czego oczekuję. Poza tym zakładam, że jak pójdzie na budowę, to nie potraktują go jak intruza tylko normalnie pogadają. Ale może moja firma jest za dobra dla ludzi. ![]() Zresztą napisał wcześniej, że ma w umowie ściany 12 cm, to może domagać się wyjaśnień dlaczego zostały zmienione oraz papierów, że zostały zachowane właściwości np. akustyczne. Wiadomo, że wykonawca na spółkę z inwestorem może go poszczuć psami, ale wtedy trzeba ich po prostu kopnąć w dupę. A jest kilka sposobów, żeby choć trochę to odczuli. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
||
|
Jeżeli chodzi o to co opisałem wyżej to tak buduje "Echo Investment"
Na budowę można wejść w ściśle wyznaczonych terminach (raz-dwa w miesiącu) i tylko z pracownikami z biura, ale najpierw spróbuję porozumieć się z kierownikiem. W planie i umowie rezerwacyjnej mam zaznaczone ściany 12cm, w umowie deweloperskiej na rzucie mieszkania nie ma zaznaczonych grubości ścian wewnętrznych, ale wspomina ona o umowie rezerwacyjnej. Co do zwiększenia powierzchni mieszkania to zdaję sobie z tego sprawę - przy nowej wielkości byłoby kilka tys. więcej do zapłaty... W umowie jest, że jeśli finalna wielkość mieszkania wzrośnie o nie więcej niż 2% w stosunku do planu to klient za to płaci, ale to chyba powinno być stosowane wtedy, gdy taka zmiana wielkości mieszkania wynika z nieplanowego działania (wiadomo, że trudno do milimetra wszystko zrobić), a tutaj ta wielkość mieszkania wzrasta przecież przez zaplanowane działanie (zwiększenie mieszkania poprzez zmniejszenie ścian, a do tego zastosowanie pewnie gorszego materiału).
![]()
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 06.04.2017 o godz. 12:30.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
tutaj (w danii) czesto w ogole nic nie robia ze stropami, pomalują i nara :0
ps. tak samo z wizytami na budowie, kazdy wchodzi kiedy chce i oglada ![]() ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Też kiedyś układałem u siebie bloczki. Faktycznie, wystarczyło lekko zatrzeć gładzią, a potem pomalować
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
na booking com pojawiła się oferta "zapraszaj i zarabiaj", stoję akurat przed dokonaniem rezerwacji, może ktoś posiada własny link i chciałby zarobić 50zł?
w drugą stronę również zapraszam, chętnym mogę podesłać swój link promocyjny (zaproszony i zapraszający dostaje 50zł) |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Wiadomość o rozliczeniu PIT usunąłem, ponieważ jak się okazało z 10 lat temu odliczałem sobie neta... teraz już nie mogę :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bo to się rozlicza rok w rok a nie kiedy się chce.....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|