The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
seta
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2017, 21:13
nero napisał(a):Wyświetl post
potrzebuje kupić małe urządzenie które podłączę obok dekoderów. Nic nie nagrywam, nie mam jak wymienić konwertera.
http://www.euro.com.pl/rozdzielacze-...FQc_GQodtv8Ciw

Tylko nie wiem czy nie powinien mieć przełącznika żeby nie zjarać konwertera.
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.02.2017, 01:15
nero napisał(a):Wyświetl post
potrzebuje kupić małe urządzenie które podłączę obok dekoderów. Nic nie nagrywam, nie mam jak wymienić konwertera.
Wymiana dekodera na własny i wzięcie modułu zamast tunera od Polsatu wchodzi w gre?
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.03.2017, 16:28
Szybkie pytanie od kiedy wchodzi podwójna cena przeglądu ? od tego roku ? bo mi kończy się w weekend a mam pecha,że auto u mechanika będzie stało przez weekend
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 02.03.2017 o godz. 09:21.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.03.2017, 18:29
Jest po staremu. Na razie nic się nie zmieniło.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.03.2017, 07:46
Czy ktoś orientuje się kiedy są dostawy ciuchów w ramach akcji 12Bohater?
Czekam na bluzę...
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Buffy
Junior Member

Od: 06.2016

Stary 09.03.2017, 08:27
A ja mam pytanie odnośnie kosmetyków. Tzn widziałam na stronie http://enaturalnie.pl/ ciekawe kosmetyki. Podobno są robione z naturalnych składników i ponoć są bardzo zdrowe. Czy ktoś coś kupował z tej strony? Próbowaliście używać coś takiego? Podobno są to bardzo fajne kosmetyki, zdrowe i fajnie wpływające na cere. Co Wy o tym sądzicie?
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.03.2017, 23:12
Hej,
czy jest na sali ktoś kto starał się (najlepiej z powodzeniem) o dofinansowanie dla bezrobotnych z Urzędu Pracy na otwarcie własnej działalności gospodarczej? Mam kilka pytań i chętnie posłucham rad kogoś bardziej doświadczonego w tych kwestiach.
Zapraszam na prv.
pozdro
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.03.2017, 11:48
Panowie gdzie mogę "usłyszeć" dzisiejszy mecz? Któreś radio prowadzi relację?
Odpowiedz cytując
ola27
Junior Member

Od: 11.2016

Stary 16.03.2017, 07:46
Polecam relacje na forum
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.03.2017, 18:08
poszukuje osoby, która stała przed wyborem i takiego dokonała w temacie routera

mogę przedłużyć umowę z play i wziąć router Huawei B618, który po szybkim policzeniu będzie mnie kosztował 580zł

oczywiście tak po prostu nie mogę kupić (taka przypadłość), dlatego zwracam się z pytaniem czy są alternatywy na rynku które oferują to co powyższy sprzęt lub więcej w zbliżonej cenie? Szczególnie mam tutaj na myśli agregacje pasm (kat. 11), wyjście RJ45, USB, WiFi i gniazdo SIM

rzućcie propozycje, bym miał o czym poczytać
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 30.03.2017, 14:17
Czy ktos kojarzy aplikację na androida tak aby po otrzymaniu smsa czy wiadomości na fb, od razu pokazywalo mi ją na całym wyswietlaczu telefonu?
Ddf
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.03.2017, 19:42
Dobra książka historyczno - geopolityczna o krajach dawnej Jugosławii? Chodzi mi o rzetelne źródło wiedzy o konflikcie bałkańskim. Poleci ktoś cos?
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 30.03.2017, 21:09
Ze swojej strony tylko ten dokument mogę polecić:
https://www.youtube.com/watch?v=DdS9M7oSVOg
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.04.2017, 10:55
Hej,
Wie ktoś może o ściankach działowych - czym różni się ceramika od bloczków gipsowych? W internecie znajduję tylko opisy techniczne, wagę i wymiary, a bardziej interesują mnie takie sprawy jak: akustyka (tłumienie/wyciszenie między pokojami), czy możliwości montażu mebli ściennych (która konstrukcja utrzyma większą wagę). Początkowo miałem mieć ceramikę o szerokości 12cm, a teraz chcą mi wcisnąć bloczki gipsowe 8cm/max 10cm i zastanawiam się czym to się różni?

Z góry dzięki
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 04.04.2017 o godz. 11:22.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 05.04.2017, 06:42
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Hej,
Wie ktoś może o ściankach działowych - czym różni się ceramika od bloczków gipsowych? W internecie znajduję tylko opisy techniczne, wagę i wymiary, a bardziej interesują mnie takie sprawy jak: akustyka (tłumienie/wyciszenie między pokojami), czy możliwości montażu mebli ściennych (która konstrukcja utrzyma większą wagę). Początkowo miałem mieć ceramikę o szerokości 12cm, a teraz chcą mi wcisnąć bloczki gipsowe 8cm/max 10cm i zastanawiam się czym to się różni?

Z góry dzięki
Jeśli to ma być zwykła ceramika albo zwykły bloczek, nie o jakiś podwyższonych parametrach akustycznych, to bierz ceramikę.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 05.04.2017, 14:05
Dzięki! Rozumiem że te z podwyższonymi parametrami akustycznymi byłyby ok nawet gdyby były cieńsze od ceramiki (8/10cm vs 12cm)? Niestety nie wiem czy użyją zwykłych czy lepszych, deweloper buduje więc pewnie wybierze najtańsze. Najwyżej nie odbiorę mieszkania bo w planie i umowie mam ścianki działowe o szerokości 12cm (pierwotny plan: ceramika), a teraz mówią, że będą robić z bloczków gipsowych i z tego co widzę to bloczki mają 8, max 10cm, więc szerokość ścian nie ma szans zgodzić się z umową...
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 05.04.2017 o godz. 14:07.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.04.2017, 16:04
chyba grubość... ale to detal
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.04.2017, 18:04
Dzięki! Rozumiem że te z podwyższonymi parametrami akustycznymi byłyby ok nawet gdyby były cieńsze od ceramiki (8/10cm vs 12cm)? Niestety nie wiem czy użyją zwykłych czy lepszych, deweloper buduje więc pewnie wybierze najtańsze. Najwyżej nie odbiorę mieszkania bo w planie i umowie mam ścianki działowe o szerokości 12cm (pierwotny plan: ceramika), a teraz mówią, że będą robić z bloczków gipsowych i z tego co widzę to bloczki mają 8, max 10cm, więc szerokość ścian nie ma szans zgodzić się z umową...
Avia lub Nowe Czyżyny?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 05.04.2017, 18:11
Na lajcie bedzie 12.... Na to idzie tyn przeciez.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 05.04.2017, 18:12

Żeby tak porównać musisz wiedzieć z czego miało być murowane a z czego jest.
Możesz iść na budowę?
Najlepiej popytaj na budowie z czego murują. Możesz też zarządzać atestów i innych papierów na materiał. Jak myślisz, że kierownik Cię wrabia, popytaj pracowników. Poza tym powinny stać palety z materiałem i mogą być papiery ponaklejane z właściwościami m.in. akustyka.
Zwróć też uwagę, że cieńsze ściany to większa powierzchnia mieszkania - więcej do zapłaty.
Jak masz w umowie 12 cm to śmiało możesz takich zarządzać.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 05.04.2017, 18:20
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Możesz iść na budowę?
Najlepiej popytaj na budowie z czego murują. Możesz też zarządzać atestów i innych papierów na materiał. Jak myślisz, że kierownik Cię wrabia, popytaj pracowników. Poza tym powinny stać palety z materiałem i mogą być papiery ponaklejane z właściwościami m.in. akustyka.
Zwróć też uwagę, że cieńsze ściany to większa powierzchnia mieszkania - więcej do zapłaty.
Może iść na budowę i powiedzą mu, że nie jest dla nich stroną więc żadnej informacji nie dostanie. Możes żądać atestów, kart technicznych itp. i nikt z budowy nie ma obowiązku mu ich dać. Jeśli stoją palety z materiałem to jest to informacja, że takiego używają ale jeśli używają to mają na to zgodę inwestora i projektanta, zatem GW jest czysty. Często się ostatnio zamienia działówki z silikatów na bloczki multigips lub rigirock, nie wymagają one tynkowania a jedynie szpachlowania. Jest to generalnie wielkie gówno bo strasznie się kruszy i pęka (jeszcze bardziej niż silikaty). Nie wiem co ma zapisane w umowie ale podejrzewam, że jest możliwość zmiany materiału. Na pewno nie zmienili ścian międzymieszkaniowych, zewnętrznych i między mieszkaniami a korytarzami - bo co do tych ścian istnieją wymagania akustyczne/termiczne.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 05.04.2017, 18:23
Nie wymagaja tynkowania Niezly patent.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 05.04.2017, 18:28
Nie wymagają. To są bloczki gipsowe dużych gabarytów, wystarczy gładź. Podobnie niektórzy deweloperzy nie tynkują sufitów (vide DOM-BUD) gdyż często używają stropów prefabrykowanych typu Filigran, które zwykle są gładkie od spodu.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 05.04.2017, 19:30
Informację czy są tynki czy nie, powinien mieć w umowie.
Jak robiliśmy mieszkaniówkę z filigranami, zawsze sufity były tynkowane. Ale to w sumie zależy od inwestora, czego oczekuję.
Poza tym zakładam, że jak pójdzie na budowę, to nie potraktują go jak intruza tylko normalnie pogadają. Ale może moja firma jest za dobra dla ludzi.
Zresztą napisał wcześniej, że ma w umowie ściany 12 cm, to może domagać się wyjaśnień dlaczego zostały zmienione oraz papierów, że zostały zachowane właściwości np. akustyczne. Wiadomo, że wykonawca na spółkę z inwestorem może go poszczuć psami, ale wtedy trzeba ich po prostu kopnąć w dupę. A jest kilka sposobów, żeby choć trochę to odczuli.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 06.04.2017, 09:58
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Avia lub Nowe Czyżyny?
Jeżeli chodzi o to co opisałem wyżej to tak buduje "Echo Investment"

Możesz iść na budowę?

Na budowę można wejść w ściśle wyznaczonych terminach (raz-dwa w miesiącu) i tylko z pracownikami z biura, ale najpierw spróbuję porozumieć się z kierownikiem. W planie i umowie rezerwacyjnej mam zaznaczone ściany 12cm, w umowie deweloperskiej na rzucie mieszkania nie ma zaznaczonych grubości ścian wewnętrznych, ale wspomina ona o umowie rezerwacyjnej. Co do zwiększenia powierzchni mieszkania to zdaję sobie z tego sprawę - przy nowej wielkości byłoby kilka tys. więcej do zapłaty... W umowie jest, że jeśli finalna wielkość mieszkania wzrośnie o nie więcej niż 2% w stosunku do planu to klient za to płaci, ale to chyba powinno być stosowane wtedy, gdy taka zmiana wielkości mieszkania wynika z nieplanowego działania (wiadomo, że trudno do milimetra wszystko zrobić), a tutaj ta wielkość mieszkania wzrasta przecież przez zaplanowane działanie (zwiększenie mieszkania poprzez zmniejszenie ścian, a do tego zastosowanie pewnie gorszego materiału).

Zresztą napisał wcześniej, że ma w umowie ściany 12 cm, to może domagać się wyjaśnień dlaczego zostały zmienione oraz papierów, że zostały zachowane właściwości np. akustyczne. Wiadomo, że wykonawca na spółkę z inwestorem może go poszczuć psami, ale wtedy trzeba ich po prostu kopnąć w dupę. A jest kilka sposobów, żeby choć trochę to odczuli.
Mógłbyś podzielić się informacją co masz konkretnie na myśli?
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 06.04.2017 o godz. 12:30.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 06.04.2017, 20:12
MatMario napisał(a):Wyświetl post
tutaj (w danii) czesto w ogole nic nie robia ze stropami, pomalują i nara :0

ps. tak samo z wizytami na budowie, kazdy wchodzi kiedy chce i oglada
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.04.2017, 20:39
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Też kiedyś układałem u siebie bloczki. Faktycznie, wystarczyło lekko zatrzeć gładzią, a potem pomalować
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.04.2017, 09:41
na booking com pojawiła się oferta "zapraszaj i zarabiaj", stoję akurat przed dokonaniem rezerwacji, może ktoś posiada własny link i chciałby zarobić 50zł?

w drugą stronę również zapraszam, chętnym mogę podesłać swój link promocyjny (zaproszony i zapraszający dostaje 50zł)
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.04.2017, 15:11
Wiadomość o rozliczeniu PIT usunąłem, ponieważ jak się okazało z 10 lat temu odliczałem sobie neta... teraz już nie mogę :/
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.04.2017, 15:51
Bo to się rozlicza rok w rok a nie kiedy się chce.....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów