The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2017, 19:07
Najpierw alarm, że będziemy ściągać no-name'ów, przyjaciół trenera, jego krewnych i powinowatych.

Później alarm, że Polacy z I Ligi nie dają żadnej gwarancji i na pewno są gorsi od najgorszych.

Teraz alarm, że zbyt dużo obcokrajowców, zachwiane proporcje, wzór holenderski...

Rzeczywistość jest taka, że większość graczy z rodzimego podwórka po prostu nam odmawia, bo mają lepsze oferty z Zagłębia, Termaliki itp. Ale za to wypadałoby docenić rozwój Akademii oraz ciągłe szukanie młodych Polaków (np. Słomka). Ale nie, tego nie dostrzegajmy, wróżmy model holenderski.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.02.2017, 19:07
regan napisał(a):Wyświetl post
Ja nie porownuje do Holendrow, tylko wskazuje na to, ze droga ktora zmierzamy moze miec swoj koniec z takim samym efektem jak za Holendrow czyli z pilkarzami ktorzy beda nas mieli w dupie do tego roszczeniowi i marni. Znowu sie zrobi internazionale a w naszych warunkach to nie przejdzie. To nie Anglia!
Chodzi mi tez o druga rzecz, zeby tez skupic sie na nastepcach generacji Wislakow z krwi i kosci typu Brozek Glowa Sobol Bogus Maly, ktorzy za Wisle dadza sie pokroic i w trudnych chwilach nie zawiodą. Ostatnio ten obszar zaniedbali Holendrzy i teraz takiej generacji juz nie mamy. Trzeba ja stworzyc od nowa, dlatego trzeba stawiac na naszych.
Obcokrajowcow juz wystarczy
Dobrze że w międzyczasie kilku wychowanków "umierało" za klub.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 03.02.2017, 19:14
Zwróćcie uwagę jak mądrze Junco zarządza tym wszystkim. Valckx niemal całkowicie odciął się od polskiego rynku. Sprowadził jedynie Wilka, oprócz niego przyszła cała gromada zagranicznych zawodników, w tym również kilku znakomitych grajków m. in. Maor, Iliew, czego nie można mu odmówić. To prawda.....

Junco natomiast równorzędnie monitoruje polski rynek. Pozyskaliśmy jednego z najlepszych zawodników z CLJ, pozyskaliśmy Bartkowskiego, a wcześniej nie wyszło nam z Czerwińskim. To są przecież Polacy. Dajemy szansę młodym biorąc ich na zgrupowanie. Tego w czasach Holendrów nie było.
Ktoś pomyślał że należy wypożyczyć Drzazgę bo chłopak potrzebuje gry.

Hiszpan dobrze zarządza tym klubem. Robi wszystko żeby Wisła jak najszybciej wróciła na szczyt.

Tacy zawodnicy jak Stilić, Popović którzy mówią płynnie po polsku nie zachwieją równowagą w szatni, spokojnie.
Petar i Zdenek też z każdym dniem swobodniej się dogadują.
Odpowiedz cytując
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 03.02.2017, 19:17
przeciez w tym okienku odeszlo 2 obcokrajowcow i 2 kosmitow wiec proporcja sie zgadza
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.02.2017, 19:17
Polski rynek jest zepsuty. Zagra jeden z drugim jedna rundę i juz jest lizanie po fiutach przez dziennikarzy i robienie gwiazd. I bardzo dobrze Junco ich olał i szuka za granicą. Kto wie czy za kasę jaka zaoferowaliśmy Mazkowi nie przyjdzie tu Videmont. A piłkarzem gorszym nie jest na pewno (patrząc na doświadczenie i ten filmik to można śmiało zaryzykować ze lepszym).
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.02.2017, 19:20
Tak jak regan mówi (i słusznie zresztą), że Polska to nie Anglia, to wypada też dodać, że piłkarze umierający za klub to marzenia ściętej głowy. Tacy zawodnicy trafiają się dziś bardzo rzadko. Piłka to biznes, piłka to pole do popisu dla menedżerów, którzy psują głowy młodym chłopcom. Kokoszka, Handzlik, Stolarski - dalej nie chce mi się nawet wymieniać. Tu nie ma ani miejsca, ani czasu na sentymenty.

Równie dobrze możemy wychować sobie gościa z zagranicy, który będzie umierał za klub, mimo że trafi do nas w wieku 20 lat, ale będzie tu szanowany i doceniany; jak również stracić grajka, który trenuje o Wiśle od 7 roku życia, ale nagle, gdy stukną mu 20 urodziny odchodzi do Legii, gdzie dostanie 3 razy tyle co u nas.

Grunt to klub funkcjonujący na zdrowych zasadach. Za Telefoniki tego nie było, bo właściciel jednego dnia był w stanie wyłożyć grubą kasę na transfery, by za pół roku kompletnie zamknąć budżet transferowy, co prowadziło do tego, że uzupełnialiśmy tylko skład szrotem. Bo takie miał widzimisię i kropka - jego piaskownica, jego zabawki. Więc nie ma sensu w ogóle porównywać obecnych realiów z tymi, które dotychczas znaliśmy.

Prawda jest taka, że wszystko zweryfikuje boisko i czas. Ocenianie ruchów transferowych przed startem ligi to chyba nie jest najlepszy pomysł (a przynajmniej dopóki nie ściągamy na pęczki piłkarzy pokroju Beto czy inny Burdenski, dając im kilkuletnie kontrakty).
Ostatnio edytowane przez enzo : 03.02.2017 o godz. 19:23.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 03.02.2017, 19:26
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Sprowadził jedynie Wilka,
Gwoli ścisłości Wilk przyszedł miesiąc przed pojawieniem się Valckx'a w Wiśle.
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Junco natomiast równorzędnie monitoruje polski rynek. Pozyskaliśmy jednego z najlepszych zawodników z CLJ, pozyskaliśmy Bartkowskiego, a wcześniej nie wyszło nam z Czerwińskim. To są przecież Polacy. Dajemy szansę młodym biorąc ich na zgrupowanie. Tego w czasach Holendrów nie było.
Stan był zainteresowany pozyskaniem m. in. Baszczyńskiego, Wasilewskiego, Gola, Olkowskiego, Iwańskiego. Jednak Cupiał chciał od razu LM w lecie bez wcześniej planowanych kosztów. Za czasów Holendra była też dobrze rozbudowana siatka scoutingowa, w tym ta odpowiadająca za rejon Polski.
Ostatnio edytowane przez R33 : 03.02.2017 o godz. 19:29.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 03.02.2017, 19:29
regan napisał(a):Wyświetl post
Ja nie porownuje do Holendrow, tylko wskazuje na to, ze droga ktora zmierzamy moze miec swoj koniec z takim samym efektem jak za Holendrow czyli z pilkarzami ktorzy beda nas mieli w dupie do tego roszczeniowi i marni. Znowu sie zrobi internazionale a w naszych warunkach to nie przejdzie. To nie Anglia!
Chodzi mi tez o druga rzecz, zeby tez skupic sie na nastepcach generacji Wislakow z krwi i kosci typu Brozek Glowa Sobol Bogus Maly, ktorzy za Wisle dadza sie pokroic i w trudnych chwilach nie zawiodą. Ostatnio ten obszar zaniedbali Holendrzy i teraz takiej generacji juz nie mamy. Trzeba ja stworzyc od nowa, dlatego trzeba stawiac na naszych.
Obcokrajowcow juz wystarczy
ooooooo
toś pan poleciał

z koksem, miałem i węglem po całości
Wiślak z krwi i kości Brożek
czy myślimy o tym samym macha_czu rękami i ....ującym gościu na każdego kto mu nie odda piły?
opowieści o specyfice Brożka są znane jak Kraków długi i szeroki i nijak się mają do jego teoretyczno-praktycznej wiślackości

a Boguski? tenże który jakiś czas temu rzekł był (bo mu się oczko odkleiło od tych kilku goli co to strzelił jesienią) że on wypełni kontrakt z Wisłą ale jak dostanie dobry kontrakt w kraju lub zagranicą... to wicie rozumicie

może ci umknęło, ale z tego co mówili ostatnio i Junco i Sarapata jasno wynika że Akademia ma być podstawą tego co się będzie działo w Wiśle, ale wychować na każdą pozycję ... cóż tego się u nas nie da z różnych względów osiągnąć

Na razie poszerzanie składu odbieram jak najbardziej na plus
tym bardziej że przyszło dwóch Polaków jeden do składu (Bartkowski) na już drugi na potem (Słomka)
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 03.02.2017, 19:41
R33 napisał(a):Wyświetl post
Za Valckx'a tak było. Piłkarze którzy wtedy przychodzili byli solidnymi graczami na papierze (a Kew Jaliensem to się wszyscy w Polsce jarali, że megahit transferowy na tamte czasy). Jedynie Lamey i Nunez budzili wtedy wątpliwości jak dobrze pamiętam. Zresztą można sobie przewinąć temat do 2011 r. i samemu sprawdzić.

Mnie też martwi ilość obcokrajowców w zespole (myślałem, że te czasy już za nami) ale sami widzicie jak to jest z Polakami, za tego samego gracza trzeba zapłacić więcej. Zamknięte koło.
Tak i zdobyli mistrzostwo, byli 5 minut od LM i wyszli z grupy LE, także ja życzył bym sobie powtórki. Zwłaszcza że problemami finansowymi to się raczej nie skończy bo kontrakty obecnych obcokrajowców pewnie ze 3 razy niższe...
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 03.02.2017, 19:50
Cytat:
Gwoli ścisłości Wilk przyszedł miesiąc przed pojawieniem się Valckx'a w Wiśle.
Masz rację, mój błąd....

Cytat:
Stan był zainteresowany pozyskaniem m. in. Baszczyńskiego, Wasilewskiego, Gola, Olkowskiego, Iwańskiego. Jednak Cupiał chciał od razu LM w lecie bez wcześniej planowanych kosztów. Za czasów Holendra była też dobrze rozbudowana siatka scoutingowa, w tym ta odpowiadająca za rejon Polski.
I podobnie się tłumaczył, że Polak jest 2x droższy i miał rację owszem.

Junco działa z Kuźbą i póki co chyba tylko z nim.
Pomimo to odwala kawał dobrej roboty, podobno to Hiszpan wypatrzył Arsenica. Duży talent i materiał na dobrego piłkarza. Póki co nie sprowadza szrotu, czyli zawodników którzy albo grali ogony za granicą albo zdobyli w karierze 1-2 bramki i tyle samo asyst.

Ja jestem zadowolony ale weryfikacji przyjdzie za kilka tygodni, mimo wszystko jednak kierunek napawa optymizmem.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 03.02.2017, 19:50
Jedyny problem z obcokrajowcami jest taki, że mogą gorzej się aklimatyzować. I to w sumie tyle. Można stworzyć świetną drużynę składającą się z 20 obcokrajowców, bez żadnego Polaka. Liczą się parametry piłkarskie i mentalne, a nie narodowość.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 03.02.2017, 19:53
Arked napisał(a):Wyświetl post
Jedyny problem z obcokrajowcami jest taki, że mogą gorzej się aklimatyzować. I to w sumie tyle. Można stworzyć świetną drużynę składającą się z 20 obcokrajowców, bez żadnego Polaka. Liczą się parametry piłkarskie i mentalne, a nie narodowość.
Też kiedyś tak uważałem, ale im dłużej na tym świecie żyję to coraz bardziej przekonuję się do tego, by jednak inwestować w wychowanków i zawodników z którymi można się utożsamiać. Można obrażać się, że Paweł Brożek jest nie w formie, czy Arek Głowacki sadzi "babole", ale kurde... Ci ludzie tworzą klimat tego klubu. Niestety, ale ja już w te zaciągi cudownych obcokrajowców, którzy oddadzą serce za klub po prostu nie wierzę.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.02.2017, 19:55
Nie muszą oddawać serca, wystarczy by uznali Wisłę za okno na świat, czyt. Europę.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.02.2017, 20:00
Póki co pod względem proporcji graczy krajowych i zagranicznych nie dzieje się absolutnie nic niepokojącego. Przyszedł Bartkowski i Słomka, do tego Stilić, który zdecydowaną większość kariery grał w Polsce i pod względem językowym a pewnie też i mentalnym jest w pełni zintegrowany.
Wśród nowego zaciągu mamy na razie jedynie Gonzaleza, Lloncha i w perspektywie Videmonta. Trzech zawodników. A odeszło dwóch.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 03.02.2017, 20:01
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Też kiedyś tak uważałem, ale im dłużej na tym świecie żyję to coraz bardziej przekonuję się do tego, by jednak inwestować w wychowanków i zawodników z którymi można się utożsamiać. Można obrażać się, że Paweł Brożek jest nie w formie, czy Arek Głowacki sadzi "babole", ale kurde... Ci ludzie tworzą klimat tego klubu. Niestety, ale ja już w te zaciągi cudownych obcokrajowców, którzy oddadzą serce za klub po prostu nie wierzę.
i na tym klimacie .... prosto do I ligi

nie ma się co oszukiwać, że Głowacki jest już na końcówce kariery. I jak pomyśli to skończy w czerwcu i nie da się już namówić na kolejny sezon. 38 lat i pociąg odjeżdża coraz szybciej

Brożek? To nie jest przypadek że strzelił tyle ile strzelił w zeszłej rundzie.
Zobaczymy jak będzie wyglądał wiosną. Przede wszystkim czy zrzucił widoczną nadwagę.
Jak nie ... w czerwcu trzeba się żegnać i tyle. Bo na wspomnieniach nikt nic nigdy nie zbudował.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 03.02.2017, 20:17
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Mało było w naszej lidze Serbów, Chorwatów czy nawet Brazylijczyków, którzy stawali się ostojami swoich klubów? Tacy zawodnicy trafiają się oczywiście rzadko ale i Polaków o takich cechach ze świecą szukać.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.02.2017, 20:22
Generalnie wszystkie ruchy transferowe na pierwszy rzut oka, na duży plus. Co do Mójty to nie ma co owijać w bawełnę, był słaby, niech idzie gdzie jego miejsce i powodzenia w dalszej "karierze".

Brozio według mnie ze Stiliciem może trochu nastrzelać w rundzie wiosennej. Jak dalej nic specjalnie nie wpadnie, to raczej poprawy już nie będzie i też może być to ostatnia runda w jego wykonaniu.

Czas leci bardzo szybko,co raz mniej zostaje nazwisko naprawdę, które kojarzyły się z Wisłą od lat.
Ważne, żeby nie pogubić proporcji i szukać tez młodych w Polsce, dla których dalej jesteśmy topową marką.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.02.2017, 20:33
Fajna dyskusja. Natomiast chcialem jeszcze dodac ze druzyne powinno sie budowac powoli nie na hurra, bez rewolucji i z głową. U nas trzon druzyny jest, sa mlodzi Polacy sa obcokrajowcy ok. Natomiast jestem sceptyczny do sprowadzania na raz 6 obcokrajowcow w tym samym czasie z roznych stron swiata. Aklimatyzacja to raz, dwa ze powinni byc lepsi, a nie byc uzupelnieniem skladu. Po trzecie trzeba pamietac o tozsamosci. Mozna i 20 murzynow sciagnac i twierdzic ze to ok. Sorry za rasizm
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 03.02.2017, 20:35
Nie za bardzo mieliśmy inne wyjście w sytuacji kiedy właściwie nie mieliśmy ławki rezerwowych. Jedna kartka czy kontuzja oznaczała często klęskę w nadchodzącym meczu bo zmiennicy byli na poziomie 4 ligi.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 03.02.2017, 20:44
Pozwolę sam siebie zacytować (post kilka stron wstecz)

PvD napisał(a):Wyświetl post
Jestem pewien ze M Junco chce bilansować ilość Polaków i obcokrajowców w drużynie.

Jak życie pokazuje zdecydowanie trudniej jest czasami dogadać się z polskim piłkarzem, a w szczególnosci jego agentem niż z obcokrajowcami.

Tacy Serbowie czy Chorwaci chętnie piszą się na polska ekstraklasę, bo w Polsce zarabia się lepiej, jakościowo są to często ograni piłkarze, a ich agenci nie świruja jak Polacy. W przypadku Serbów problem jest taki ze kraj ten nie należy do UE.

Co do Lloncha Puyaltó, to podobno jakościowo byłby ciekawym piłkarzem
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.02.2017, 20:47
nesta napisał(a):Wyświetl post
Serio, Junco to chyba najlepsza rzecz jaka nam się przydarzyła ostatnio...
Ale nie ma co zapeszać na razie. Videmont dopiero w drodze do nas.
Gorzej jak sie okaze ze te wszsytkie transfery Junco to ogóry

Ale nie kracze , oby to byly wzmocnienia
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.02.2017, 20:48
Na konkretnych, perspektywicznych, polskich graczy raczej nie mamy szans, więc czemu nie szukać za granicą? Kontrakt na pół roku/rok z opcją przedłużenia, nie sprawdza się to dostaje bilet powrotny i tyle. Wystrzegałbym się tylko zawodników z bardzo odległych zakątków świata, którym zgrupowania/turnieje reprezentacji zazwyczaj rujnują okres przygotowawczy w klubie.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 03.02.2017, 20:51
Tak zupełnie ciekawostkowo - polecam lekturę tego tematu z okolic 24.01.2011. Sprowadzaliśmy wtedy Jaliensa. Na forum była zbiorowa ekstaza A wiedomo, jak ię skończyło.
Nasze transfery wyglądają super i jestem bardzo pozytywnie nastawiona, ale jednak rozsądek każe mi zachować chłodną głowę. Jest fajnie, ale to nie znaczy, że nagle wracamy do gry o mistrza
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 03.02.2017, 21:26
emjot napisał(a):Wyświetl post
a Boguski? tenże który jakiś czas temu rzekł był (bo mu się oczko odkleiło od tych kilku goli co to strzelił jesienią) że on wypełni kontrakt z Wisłą ale jak dostanie dobry kontrakt w kraju lub zagranicą... to wicie rozumicie
Od ponad dekady z dumą reprezentuje barwy Wisły. Nie miałem okazji grać w zagranicznym klubie, dlatego jeśli miałbym zmienić barwy klubowe to z większym entuzjazmem zapatrywałbym się na wyjazd z kraju. Jednak nie zamykam się na żadną ewentualność. Również na przedłużenie kontraktu z Wisłą.

Kolega o tym mówi?
W klubie w ogóle chcą by ten miś został?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.02.2017, 21:30
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Tak zupełnie ciekawostkowo - polecam lekturę tego tematu z okolic 24.01.2011. Sprowadzaliśmy wtedy Jaliensa. Na forum była zbiorowa ekstaza A wiedomo, jak ię skończyło.
Nasze transfery wyglądają super i jestem bardzo pozytywnie nastawiona, ale jednak rozsądek każe mi zachować chłodną głowę. Jest fajnie, ale to nie znaczy, że nagle wracamy do gry o mistrza

jak sprowadalismy Mójte to tez jakos nikt nie narzekał,ze dobre dosrodkowanie ,itd .taaa....

tak to jest ,przychodzi ktos nowy i do do Twojego klubu to zawsze łudzisz sie ze on bedzie dobry,ze wypali,ze jego kariera własnie tutaj nabierze rozmachu.I chyba kazdy nawet teraz co do wsyztskich nowych tez tak mysli .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 03.02.2017, 21:34
Mówicie o jakimś trzonie drużyny? Jaki trzon w takim razie ma Legia. która w grupie LM zaprezentowała się bez wstydu? Ich pierwszy skład jeśli chodzi o długość pobytu w klubie prezentuje się następująco na chwilę obecną (a przecież LM była pół roku temu):
W latach
2,2,1,4, 2 i pół, pół roku, 1 i pół, 2,2,2. Tylko Bereszyński (którego już tam nie ma) był w klubie jakiś znaczący czas.

Obecnie w Wiśle potrzebny jest powiew świeżości, jakiś ruch w szatni. Czas takich legend jak nasz kapitan kiedyś się kończy. Nie wyobrażam sobie, żeby Głowa, Boguski czy Brożek zostali na kolejny sezon. Kontrakty na pewno mają niekiepskie, a wierzę, że można w ich miejsce (przy obecnej liście nazwisk) sprowadzić młodych perspektywicznych.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 03.02.2017, 22:27
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Od ponad dekady z dumą reprezentuje barwy Wisły. Nie miałem okazji grać w zagranicznym klubie, dlatego jeśli miałbym zmienić barwy klubowe to z większym entuzjazmem zapatrywałbym się na wyjazd z kraju. Jednak nie zamykam się na żadną ewentualność. Również na przedłużenie kontraktu z Wisłą.

Kolega o tym mówi?
W klubie w ogóle chcą by ten miś został?
dokładnie o tym
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 03.02.2017, 22:49
Może mi ktoś powiedzieć co takiego złego jest w tej wypowiedzi Boguskiego?

Bo naprawdę niektórzy się do niego próbują przyj..ć na każdym kroku....
Ddf
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.02.2017, 23:05
Poza Semirem, które wszyscy znamy żaden przeciętny kibic o pozostałych zawodnikach, którzy do nas dołączyli wcześniej nie słyszał. Poza Ivanem Gonzalezem, który miał w przeszłości przynajmniej jedną udaną rundę a nawet sezon o pozostałych tego nie można powiedzieć. Wszystkim bez wyjątku należy dać szansę i po sezonie zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeżeli trafi do nas jeszcze skrzydłowy czy nawet dwóch pod względem ilości kadrę będziemy mieli dość szeroką. Martwi fakt braku konkurenta dla Brożka i Ondraska, którzy raczej w ostatnim czasie zawodzili, trudno bowiem Zacharę określić rasowym napastnikiem.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 04.02.2017, 00:42
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
jak sprowadalismy Mójte to tez jakos nikt nie narzekał,ze dobre dosrodkowanie ,itd .taaa....

tak to jest ,przychodzi ktos nowy i do do Twojego klubu to zawsze łudzisz sie ze on bedzie dobry,ze wypali,ze jego kariera własnie tutaj nabierze rozmachu.I chyba kazdy nawet teraz co do wsyztskich nowych tez tak mysli .
I tu się mylisz. Mójta był jednym z wyjątków. Przez wielu na tym forum był uważany za pechowca i specjalistę od spuszczania swojego zespołu z ekstraklasy. Ja też jestem spokojniejszy jak nie ma go u nas na liście płac.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów