The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
konvict1993
Member

Od: 09.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2017, 14:36
nesta napisał(a):Wyświetl post
Śmiem twierdzić, że Videmont pomoże nam teraz bardziej niż Valencia. Dużo większe doświadczenie w seniorskim futbolu, nie do porównania wręcz.
Niech przyjdą obaj to porównamy
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.02.2017, 14:38
Śmiem twierdzić, że Videmont pomoże nam teraz bardziej niż Valencia. Dużo większe doświadczenie w seniorskim futbolu, nie do porównania wręcz.

Teoretycznie Hugo powinien kumać europejski futbol. Valencia to południowiec, dla niego powrót i pomoc w defensywie to SCI-FI
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 03.02.2017, 14:38
Zgadzam się, zwłaszcza że Valencia jest bardzo słaby w obronie. Videmont dzięki doświadczeniu na pewno będzie w tym lepszy.

Zwłaszcza że zaplecze we Francji wydaje mi się bardzo defensywna ligą.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.02.2017, 15:45
Może tak być. Młody Kolumbijczyk to jednak zawsze większe ryzyko.

X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Możesz ich z ciekawości wymienić?
Ondrasek jak na napastnika statystykami dupy nie urywa, ale dużo daje przy zawiązywaniu akcji ofensywnych. Podobnie Brożek. Mało kto liczy kluczowe podania które zapoczątkowały akcję w statystykach, a one również są bardzo ważne i często o wiele trudniejsze niż ostatnie podanie.

Poza tym taki Boguski miałby sporo więcej asyst gdyby nasi napastnicy strzelali chociaż połowę bramek. Liczy się z kim grasz w ofensywie.

Same liczby nie mówią wszystkiego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.02.2017 o godz. 15:50.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.02.2017, 16:06
Mahrez tez przychodził z zaplecza francuskiej ekstraklasy moze i nam sie uda
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.02.2017, 16:11
d:
Cytat:
Ten Videmont aż za dobrze wygląda. Co - poza tym, że w tym sezonie stracił miejsce w składzie - sprawia, że chciałby u nas grać?

CV jak na wiek i wymogi naszej ekstraklapy ma bardzo dobre, porównajcie sobie z Moulinem.

Ed: nawet nie stracił, 13 występów
Stracił. Niby 13 spotkań, ale przełożyło się to na 500 minut. Czyli głównie wchodził z ławki.
Ok, facet nie wygląda najgorzej, ale znowu nie przesadzajmy w drugą stronę. Był zmiennikiem w 15 drużynie Ligue 2.
Z drugiej strony jest w dobrym wieku, notuje w miarę regularne występy, nawet jeśli nie w pełnym wymiarze czasowym, więc pod względem kondycyjnym jest pewnie dobrze przygotowany, ale co sobą prezentuje zobaczymy jak tu przyjdzie. CV ma przyzwoite.
O Valencii w takim razie raczej możemy zapomnieć. Szkoda, bo nawet jeżeli w defensywie początkowo by sobie nie radził, to po odpowiednim oszlifowaniu go rokował mega.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 03.02.2017, 16:15
[QUOTE=X-Ray;1463362]Zgadzam się, zwłaszcza że Valencia jest bardzo słaby w obronie. Videmont dzięki doświadczeniu na pewno będzie w tym lepszy.

Zwłaszcza że zaplecze we Francji wydaje mi się bardzo defensywna ligą.

A twierdzisz , ze Valencia jest słaby w oboronie bo co? bo widziales bramki które strzelił na mistrzostwach? ile jego meczów widzialeś?
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.02.2017, 17:04
Rachunek prawdopodobieństwa każe twierdzić, że Valencia nie jest mistrzem destrukcji. Gość grający z "10" na plecach w reprezentacji kraju południowoamerykańskiego?
Swoją drogą jestem mega zdziwiony jak to wszystko u nas w klubie wygląda. Nie wiem tylko jakim sposobem w pół roku z poziomu "groziła likwidacja klubu" wskoczyliśmy na poziom "profesjonalna polityka transferowa".
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 03.02.2017, 17:09
Ten Hugo Videmont przez pierwsze 10 kolejek zagral w 3 meczach co dalo cale 18min. Pozniej sie rozkrecil bo od 11 kolejki regularnie wystepowal tylko ze w roznym wymiarze czasowym. Ciekawie to wszystko wyglada. Zapowiada sie ciekawa wiosna. Duza rywalizacja. Oby tylko nowi pokazali sie z dobrej strony
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.02.2017, 17:51
Guerrier przychodził do nas jako lewy obrońca reprezentacji Haiti, a jaki z niego był defensor to każdy z nas wie. Więc po pomocniku młodzieżowej reprezentacji Kolumbii tym bardziej nie ma co oczekiwać cudów w obronie.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 03.02.2017, 17:55
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
A twierdzisz , ze Valencia jest słaby w oboronie bo co? bo widziales bramki które strzelił na mistrzostwach? ile jego meczów widzialeś?
Przeanalizowałem 70 minut materiału z ligi i mistrzostw z jego akcji/udziałem.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 03.02.2017 o godz. 18:00.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.02.2017, 18:01
Moze juz dosc sciagania zagranicznych pilkarzy? Znowu idziemy w kierunku zachwiania rownowagi w druzynie i sciagania na peczki obcokrajowcow jak za holendrow.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 03.02.2017, 18:04
regan napisał(a):Wyświetl post
Moze juz dosc sciagania zagranicznych pilkarzy? Znowu idziemy w kierunku zachwiania rownowagi w druzynie i sciagania na peczki obcokrajowcow jak za holendrow.
Mimo wszystko wydaje mi się że zagraniczni na chwile obecną będą uzupełnieniem. Trzon to Polacy

Takie są realia że w kraju ciężko o tanich zawodników którzy coś potrafią z doświadczeniem...

Cytat:
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 03.02.2017, 18:09
Rozumiem kilku obcokrajowcow, ale u nas powoli idzie to w kierunek holenderski. W tym oknie juz mamy 4 + szykuja nam kolejnych dwoch to 6 przychodzi + ci ktorych mamy. Za duzo.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 03.02.2017, 18:14
Cytat:
Obecnie w kadrze mamy około 23 zawodników z czego 6 to zawodnicy zagraniczni, Hugo będzie 7 takim piłkarzem.
Zawodnicy zagraniczni stanowią około 31% kadry.

Dobra proporcja wg mnie. Musimy do takiej dążyć, a docelowo ściągać wyłącznie zawodników zagranicznych którzy są o poziom wyżej niż Polacy. Tylko wtedy takie transfery będą pozytywnie odbierane. Oby nowi okazali się wzmocnieniami.
Odpowiedz cytując
wazka
Member

Od: 12.2016

Stary 03.02.2017, 18:16
zawsze komuś będzie coś niepasować, zawsze
jak byli polacy to narzekanie że są słabi, jak przyszli naprawdę dobrzy piłkarze to narzekanie że obcokrajowcy
ludzie cieszcie się że wracamy do walki o najwyższe cele, a obcokrajowców wcale nie ma tak dużo
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 03.02.2017, 18:22
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Obecnie w kadrze mamy około 23 zawodników z czego 6 to zawodnicy zagraniczni, Hugo będzie 7 takim piłkarzem.
Zawodnicy zagraniczni stanowią około 31% kadry.

Dobra proporcja wg mnie. Musimy do takiej dążyć, a docelowo ściągać wyłącznie zawodników zagranicznych którzy są o poziom wyżej niż Polacy. Tylko wtedy będą takie transfery tak postrzegane. Oby nowi okazali się wzmocnieniami.
W tym okienku przyszedl Chorwat, drugi od czerwca 2 Hiszpanow, Stilic. To 5. Szykuja dwoch to 7. W kadrze mamy Brleka Zdenka Popovicia, czyli 10 nazwisk. Jak dla mnie juz za duzo. Do pelni szczescia btakuje tylko murzyna i muzułmanina.
Zdrowy uklad to polowa z tego.

Zaraz znowu bedziecie krzyczec "wpuscie mlodych Polakow" itp.
Znowu nie bedzie sie z kim utożsamiac, bo nasciagamy najemnikow dla ktorych tylko kasa sie liczy.
Wedlug mnie idziemy w zle proporcje. Takie moje zdanie.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.02.2017, 18:24
dokładnie Mahrez też przychodził z 2 Ligi a dokładniej z Le Havre, tylko że on tam był gwiazdą... ale rzeczywiście coś w tym jest
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 03.02.2017, 18:26
W tym okienku nie przyszedł jeszcze żaden Chorwat. W kadrze w tym momencie jest Ivan Gonzalez, Pol Llonch, Petar Brlek, Denis Popović, Semir Stilić i Zdenek Ondrasek+ewentualnie Hugo, czyli 7 zawodników to obcokrajowcy, pozostałych 16-17 to Polacy.

W erze holendrów w pierwszej 11 było aż 9-10 obcokrajowców i to był rzeczywisty problem. Obecnie w kadrze nie mamy nawet tylu zawodników zagranicznych ilu wówczas w pierwszym składzie.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.02.2017, 18:30
problemem nie jest ilość obcokrajowców, a ich jakość... gdyby było odwrotnie to kluby angielskie składałyby się z samych anglików...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 03.02.2017, 18:36
Nie zgadzam się.

1. Nie podpisujemy odrazu na kilka lat a dajemy ew. opcje.
2. Polo, Brlek, Stilic są już bardzo spolonizowani choćby językowo.
3. Podpisano 2 Polaków, sorry ale mieliśmy tak ważka kadrę że na inne proporcje stać by nas nie było.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 03.02.2017, 18:36
Ja pisze o perspektywie. Jak przyszedl Valks to w 1 mieisac tez nie sciagnal 11 obcokrajowcow tylko potrzebne mu byly 2 okienka. Junco w jednym chce sprowadzic 7 a 4 juz zakontraktował, jeszcze ma letnie przed soba.
Nie chce sytuacji z ery Holendrow i bandy najemnikow, dlatego zwracam uwage na pewien aspekt w tym biznesie.
Nie chce znowu donagania sie "wpuszczania mlodych Polakow".

A i jesli faktycznie sciagamy obcokrajowcow pod uzupelnienie to wedlug mnie kompletnie glupia polityka.
Albo sie sciaga sie talent typu Brlek albo lepszego zawodnika typu Stilic, albo wcale.
Uzpelnien mamy w 2, 3 ligach tysiace
Ostatnio edytowane przez regan : 03.02.2017 o godz. 18:41.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 03.02.2017, 18:40
To już wróżenie z fusów. A wnioski zbyt pochopnie.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 03.02.2017, 18:44
borys napisał(a):Wyświetl post
To już wróżenie z fusów. A wnioski zbyt pochopnie.
Przerabiamy to samo cyklicznie co pare lat. Slaba pamiec.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 03.02.2017, 18:44
Ale wiesz, że za Polaka w tym samym wieku i o tych samych umiejętnościach trzeba zapłacić 2x tyle bo agenci robię im wodę z mózgu? Taki chłopak wyróżnia się na tle swojej rodzimej ligi. Zawodnik z takimi umiejętnościami z francji czy hiszpanii nie łapie się nawet do szerokiej kadry 1 ligi w swoim kraju
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 03.02.2017, 18:48
Ja jestem bardzo zadowolona i pozytywnie zaskoczona trwającym okienkiem transferowym, ale uważam, że regan ma odrobinę racji. Może porównywanie do holenderskiego zaciągu jest przesadzone, ale trzeba uważać. Nawet zakładając, że większość sprowadzonych zawodników się sprawdzi, to trzeba brać pod uwagę atmosferę w zespole. Taka nagła rewolucja kadrowa może zachwiać szatnią i źle wpłynąć na zgranie (nie taktyczne, a ogólnie - interpersonalne). Nie mówię, że tak będzie tym razem, ale uważam, że trzeba mieć umiar. Niech przyjdzie ten Voldemorte (czy jak mu tam ) i wystarczy na razie.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.02.2017, 18:48
Przecież to sytuacja nie do porównania. Holendrom Valx załatwił chore kontrakty, na dodatek cały tamten zaciąg był wiekowy. Tu masz zawodników, którzy maja jeszcze sporo do udowodnienia. Z dużo większymi chęciami do gry, a nie emerytów odcinających kupony od nazwiska. Nawet Stilic jest w wieku, w którym musi sie postarać, bo inaczej nie przedłuży z nim Wisła i nie znajdzie innego klubu.

Proporcje nie maja nic do rzeczy. Jesli zawodnicy z zagranicy prezentują odpowiednią jakość to niech ich będzie nawet większość. Narodowość to ostatnia rzecz na jaką się patrzy teraz w piłce, za wyjątkiem tych wszystkich limitów.

Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie krzyczał, aby wpuścić młodych Polaków, chyba ze chce Wisle w 1 lidze. Bo taka jest właśnie ich jakość obecnie. Wiec nie wiem po co ktos kto dobrze życzy Wisle chciałby ich na boisku.

Utożsamianie z klubem. Nie wiem kto, ale ja sie utożsamiam z Wisła, z klubem jako całością i czy gra tam 11 obcokrajowcow czy 11 Polaków mnie nie obchodzi. Wisła ma mieć jakość i wyniki. Jak tych 11 obcokrajowcow będzie dobrych i Wisla będzie wygrywać to każdy ich będzie kochał i stadion będzie pełny. Tak to działa.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 03.02.2017, 18:57
regan napisał(a):Wyświetl post
Przerabiamy to samo cyklicznie co pare lat. Slaba pamiec.
Już Junco zarzucano że ściąga znajomych. Okazało się że to 3 rodzaj prawdy.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 03.02.2017, 19:00
Ja nie porownuje do Holendrow, tylko wskazuje na to, ze droga ktora zmierzamy moze miec swoj koniec z takim samym efektem jak za Holendrow czyli z pilkarzami ktorzy beda nas mieli w dupie do tego roszczeniowi i marni. Znowu sie zrobi internazionale a w naszych warunkach to nie przejdzie. To nie Anglia!
Chodzi mi tez o druga rzecz, zeby tez skupic sie na nastepcach generacji Wislakow z krwi i kosci typu Brozek Glowa Sobol Bogus Maly, ktorzy za Wisle dadza sie pokroic i w trudnych chwilach nie zawiodą. Ostatnio ten obszar zaniedbali Holendrzy i teraz takiej generacji juz nie mamy. Trzeba ja stworzyc od nowa, dlatego trzeba stawiac na naszych.
Obcokrajowcow juz wystarczy
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 03.02.2017, 19:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Bardzo solidni piłkarze przychodzą w tym okienku.
I jeśli któryś transfer z jakichś powodów nie wypalił to była gotowa opcja B.
Chyba nigdy tak nie było.
Za Valckx'a tak było. Piłkarze którzy wtedy przychodzili byli solidnymi graczami na papierze (a Kew Jaliensem to się wszyscy w Polsce jarali, że megahit transferowy na tamte czasy). Jedynie Lamey i Nunez budzili wtedy wątpliwości jak dobrze pamiętam. Zresztą można sobie przewinąć temat do 2011 r. i samemu sprawdzić.

Mnie też martwi ilość obcokrajowców w zespole (myślałem, że te czasy już za nami) ale sami widzicie jak to jest z Polakami, za tego samego gracza trzeba zapłacić więcej. Zamknięte koło.
Ostatnio edytowane przez R33 : 03.02.2017 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów