|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Tzn zle sie wyrazilem, sa czesci firm (nie ori) co robia pod szyldem GM'a czy jakos tak, w IC te zamienniki to szajs a w ASO jednak kupa hajsu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czyli szukasz zamiennikow wysokiej jakosci.
Zawieszeniowo to bedzie np.lemforder. Jak masz nie daleko to na Lindego maly sklepik Recco sprowadzi ci w dobrych cenach. Jak blizej na poludnie to Euro japan cars przy Nowosadeckiej. W intercarsie tez je maja, maja tez sporo szajsu zalezy kto czego szuka. Wystarczy powiedziec ze chcesz dobre czesci a nie najtansze.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 14.09.2016 o godz. 14:24.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zamawiał ktoś coś z was z firmy Motostacja s.c ? która mieści się w KRK opinie pozytywne czy raczej negatywne ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
To ci gdzieś koło Centralnej, Podbipięty?
Jeśli tak to brałem od nich prostownik Boscha 3 lata temu i w sumie byli najtańsi a prostownik działa do dzisiaj. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiesz co nie wiem, bo nie jestem z Krakowa po prostu zamówiłem kilka rzeczy z allegro od tej firmy i chciałem poznać opinię
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak zamówiłeś to już chyba za późno
Na allegro mają 66000 opinii to chyba dość poważni. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To wiem,że na allegro jest dużo pozytywów,ale mi bardziej chodziło czy ktoś coś kupował
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przyszła oferta przedłużenia ubezpieczenia (axa) na auto żony - jestem wpisany jako właściciel a żona współwłaściciel.
W zeszłym roku OC+NNW+Asisstance Mini - 556 zł. W tym, oferta na to samo - 980 zł Nie było nic ściągnięte z OC przez ten rok. Tyle OC pojechało do góry? Jest opcja, żeby znaleźć coś taniej? ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
U mnie poszybowało z 860 na 1460 (młody wiek) więc tak... niestety tak i to przy zmianie firmy ubezpieczeniowej (wcześniej TUZ, teraz HDI) na najtańszą według porównywarek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Z tego co wiem po znajomych to jeśli ktoś miał wszystkie zniżki to powinno podskoczyć 100-200 zł w górę. Także dziwne, że aż tyle Ci (Coglin) dowalili, bo rzeczywiście jak ktoś młody, prawko ma krótko to wtedy wyjebało około 5 stówek w górę, czego sam jestem ofiarą, tak jak i kolega wyżej.
Idź do jakiejś placówki, która porównuje różne oferty bo to przecież zawsze najlepsze rozwiązanie. Choćby te 50 zł taniej to też pieniądz. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli to oferta kopertowa, czyli normalne przedłużenie to możliwe że jest drożej.
Spróbuj sobie policzyć np na stronie mbanku. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po odwiedzeniu 3 punktów z ubezpieczeniami, stanęło na Avivie za 860 zł.
Masakra - 300 zł więcej. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jestem na kupnie samochodu (znowu).
Kwota do max. 30 000 zł, musi mieć podgrzewane fotele, spalanie max 6 litrów w trasie (no chyba że gaz) i naprawdę być silnikowo bezawaryjny, bo dwa poprzednie auta w ciągu roku mnie zrujnowały finansowo. Na ten moment mam kilka typów: - Volvo V50 2.0d 136KM - Honda Civic 2.2 i-CDTI - Subaru Impreza 2.0d 150KM - BMW 118d lub 120d - jakiś inny - bardzo chętnie terenówka typu Forester, RAV4, X3 itp. lub coś z 4x4, ale nie musi być Może ktoś z czystym sercem jak Wiślak Wiślakowi: 1. polecić lub odradzić któryś z tych samochodów? 2. polecić jakiś swój samochód które chcecie sprzedać będący w moich wymaganiach 3. Polecić jakiś komis w Małopolsce lub odradzić jakiś zdecydowanie? 4. Powiedzieć jakąś opinie o VIPGWARANT i AUTOTESTO? 5. Polecić jakiegoś rzeczoznawcę, który za jakieś pieniądze rzetelnie i bardzo dokładnie sprawdzi jakiś samochód z komisu? |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Subaru to tylko benzyna chyba że chcesz dorzucić trzecie auto które Cię zrujnuje ;P
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez picasso : 07.11.2016 o godz. 21:37.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Jak dla mnie nie musi być 2010 czy młodszy, może być 2006 czy 2007, byleby zadbany. P.S: Pewnie się tu "ogłaszałem" już, ale piszę to nie z chęci zysku tylko naprawdę z uwagi na Wiślackie braterstwo. Jak ktoś jest na kupnie nowego, lekko używanego samochodu to pisać śmiało tutaj lub PW, ogarnę dobry rabat. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ogólnie dizle i Subaru jakoś się nie polubiły - nie pamiętam teraz czy konkretnie ten jeden był akurat udany, ale było tyle skopanych że bym nie ryzykował/
Tak dużo jeździsz że musi być ropa? A sama benzyna bez lpg ? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
średnio 80km dziennie + każdy mecz na R22 100-150 km w jedną stronę.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
To sporo, fakt.
A rozważałeś Octavię? 2.0 Pomijając moje osobiste sympatie czy antypatię, znam już kilka Octavek co zrobiły po 300 tys km - jak picasso wspominał - jedynie po wymianie dwumasy (o ile pamiętam nawet wtryski były oryginalne). ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
nie rozważałem szczerze powiedziawszy. 2.0 TDI? też nie miały dobrych opinii. Zresztą wolałbym nie mieć sedana ani kombi.
dzisiaj już bardziej rozmyślam nad LPG, szukam różnych aut, ale opinie o gazie w tych modelach są w przeważającej części złe np. 1.8 VTEC Hondy, czy 2.0i BMW. Tylko Kocur mi pomoże? ![]() Żeby nie było - nie jestem januszem motoryzacji, sprzedaję nowe auta, dlatego też może mam spaczony pogląd - że wszystko musi być idealne jak w nowym aucie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
W dzisiejszych czasach za 3 dychy to będziesz kupował auto mające około 10 lat. W tym wieku auto już jest dość wyeksploatowane więc szukałbym czegoś do czego kupisz części w zamiennikach. Dodatkowo dużo jeździsz więc tym bardziej postój samochodu nietypowego na czas poszukiwania części jest słabym rozwiązaniem.
Sam jeżdżę Alfą, która mi się ostała jeszcze z czasów gdy miałem inne służbowe i bardziej postawiłem na oryginalność. Auto warte 15 tys. a sama zaślepka do reflektora czy klamka, którą ostatnio wyrwałem kosztuje 300 zł. Patologia. Poszedłbym tak jak Kocur radzi w benzyne + lpg lub diesla ale koniecznie przez filtra cząstek stałych. Passat moim zdaniem przereklamowany. Szczerze to z zaproponowanych chyba tylko Volvo się nadaje. Ja osobiście poleciłbym Octavię właśnie. Najlepiej z silnikiem 1.6 MPI i gazem. Ścigantem to nie jest ale silniki kręcą po pół melona. Zawieszenie też idealne na polskie Camel Trophy. Moja Mama taką użytkuje już 8 rok, od nowości, 250 tys na gazie przejechane, a w zawieszeniu chyba tylko 1 simmerblock wymieniony. Auto godne polecenia. W dieslu polecałbym coś z grupy FIAT i jego 1.9 JTD. Silniki nie do zajeb...nia, 150 KM w obojętnie jakiej budzie dają radę. Czy to Astra H, Fiaty Bravo, Alfa, Croma itd. Przepatrz tylko blachy, weź wersję bez DPF i śmigaj. W trasie przy 200 mi pali 10, 180 9 litrów, 160 to 7,5 a przy 110 średnio to weźmie ok 6. Kiedyś do Poznania spaliłem 5 litrów jadąc krajówkami i niemal 1200 na baku. Na prawdę dobre silniki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś mi accent nawala podczas jazdy i zmiany biegu z 2 na 3 jak dodaję gazu obroty idą w górę a prędkość nie.Moje pierwsze podejrzenia to albo skrzynia się kończy albo linka od gazu
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
sprzęgło Ci ślizga
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
rzekłbym że sprzęgło już na końcu drogi, wymieniaj jak najszybciej.
Mi padło jak wracałem z meczu, ledwo co się doczołgałem pod dom. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przejeździłem wczoraj 200 km i nic zero ślizgania się, wszystko normalnie zobaczę jeszcze dzisiaj
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Z innych propozycji: - laguna 3 - mondeo 2.0 d (136KM) - focus!!! - mazda 3 - sx4 Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Poleci ktoś może sprawdzony warsztat w Krk do przyciemnienia szyb?
Z góry dzięki. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
jak wjeżdżasz na kliny z zakopianki tuz przed wiaduktem w opatkowicach.po zjeździe pierwsza w prawo i po prawej stronie masz warsztat.sa juz dosyc długo.sam nie przyciemniam to nie moge za nich ręczyc ale slyszałem dobre opinie
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
@El'kabat www.teefka.com
![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Możecie sie ze mnie smiać ale........czy ktoś moze mi powiedziedzieć do czego służą te dwa przyciski
![]() ![]() ![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|