The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ted
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2016, 13:17
Tzn zle sie wyrazilem, sa czesci firm (nie ori) co robia pod szyldem GM'a czy jakos tak, w IC te zamienniki to szajs a w ASO jednak kupa hajsu
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.09.2016, 14:16
Czyli szukasz zamiennikow wysokiej jakosci.

Zawieszeniowo to bedzie np.lemforder.

Jak masz nie daleko to na Lindego maly sklepik Recco sprowadzi ci w dobrych cenach. Jak blizej na poludnie to Euro japan cars przy Nowosadeckiej. W intercarsie tez je maja, maja tez sporo szajsu zalezy kto czego szuka. Wystarczy powiedziec ze chcesz dobre czesci a nie najtansze.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 14.09.2016 o godz. 14:24.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.09.2016, 16:41
Zamawiał ktoś coś z was z firmy Motostacja s.c ? która mieści się w KRK opinie pozytywne czy raczej negatywne ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.09.2016, 20:44
To ci gdzieś koło Centralnej, Podbipięty?

Jeśli tak to brałem od nich prostownik Boscha 3 lata temu i w sumie byli najtańsi a prostownik działa do dzisiaj.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 30.09.2016, 08:42
Wiesz co nie wiem, bo nie jestem z Krakowa po prostu zamówiłem kilka rzeczy z allegro od tej firmy i chciałem poznać opinię
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 30.09.2016, 09:43
Jak zamówiłeś to już chyba za późno

Na allegro mają 66000 opinii to chyba dość poważni.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 30.09.2016, 15:40
To wiem,że na allegro jest dużo pozytywów,ale mi bardziej chodziło czy ktoś coś kupował Ale dzięki za chęci Kocur
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.10.2016, 20:41
Przyszła oferta przedłużenia ubezpieczenia (axa) na auto żony - jestem wpisany jako właściciel a żona współwłaściciel.

W zeszłym roku OC+NNW+Asisstance Mini - 556 zł.
W tym, oferta na to samo - 980 zł

Nie było nic ściągnięte z OC przez ten rok.

Tyle OC pojechało do góry?
Jest opcja, żeby znaleźć coś taniej?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Fifiorek
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 12.10.2016, 21:47
U mnie poszybowało z 860 na 1460 (młody wiek) więc tak... niestety tak i to przy zmianie firmy ubezpieczeniowej (wcześniej TUZ, teraz HDI) na najtańszą według porównywarek.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.10.2016, 00:12
Z tego co wiem po znajomych to jeśli ktoś miał wszystkie zniżki to powinno podskoczyć 100-200 zł w górę. Także dziwne, że aż tyle Ci (Coglin) dowalili, bo rzeczywiście jak ktoś młody, prawko ma krótko to wtedy wyjebało około 5 stówek w górę, czego sam jestem ofiarą, tak jak i kolega wyżej.
Idź do jakiejś placówki, która porównuje różne oferty bo to przecież zawsze najlepsze rozwiązanie. Choćby te 50 zł taniej to też pieniądz.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 13.10.2016, 10:00
Jeśli to oferta kopertowa, czyli normalne przedłużenie to możliwe że jest drożej.

Spróbuj sobie policzyć np na stronie mbanku.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.10.2016, 20:38
Po odwiedzeniu 3 punktów z ubezpieczeniami, stanęło na Avivie za 860 zł.
Masakra - 300 zł więcej.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 07.11.2016, 21:07
Jestem na kupnie samochodu (znowu).

Kwota do max. 30 000 zł, musi mieć podgrzewane fotele, spalanie max 6 litrów w trasie (no chyba że gaz) i naprawdę być silnikowo bezawaryjny, bo dwa poprzednie auta w ciągu roku mnie zrujnowały finansowo.
Na ten moment mam kilka typów:

- Volvo V50 2.0d 136KM
- Honda Civic 2.2 i-CDTI
- Subaru Impreza 2.0d 150KM
- BMW 118d lub 120d
- jakiś inny - bardzo chętnie terenówka typu Forester, RAV4, X3 itp. lub coś z 4x4, ale nie musi być

Może ktoś z czystym sercem jak Wiślak Wiślakowi:

1. polecić lub odradzić któryś z tych samochodów?
2. polecić jakiś swój samochód które chcecie sprzedać będący w moich wymaganiach
3. Polecić jakiś komis w Małopolsce lub odradzić jakiś zdecydowanie?
4. Powiedzieć jakąś opinie o VIPGWARANT i AUTOTESTO?
5. Polecić jakiegoś rzeczoznawcę, który za jakieś pieniądze rzetelnie i bardzo dokładnie sprawdzi jakiś samochód z komisu?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 07.11.2016, 21:24
Subaru to tylko benzyna chyba że chcesz dorzucić trzecie auto które Cię zrujnuje ;P
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.11.2016, 21:28
Marcinkrakwoj napisał(a):Wyświetl post

Kwota do max. 30 000 zł, musi mieć podgrzewane fotele, spalanie max 6 litrów w trasie (no chyba że gaz) i naprawdę być silnikowo bezawaryjny, bo dwa poprzednie auta w ciągu roku mnie zrujnowały finansowo.

- Volvo V50 2.0d 136KM
- Honda Civic 2.2 i-CDTI
- BMW 118d lub 120d
- jakiś inny - bardzo chętnie terenówka typu Forester, RAV4, X3 itp. lub coś z 4x4, ale nie musi być

2. polecić jakiś swój samochód które chcecie sprzedać będący w moich wymaganiach
5. Polecić jakiegoś rzeczoznawcę, który za jakieś pieniądze rzetelnie i bardzo dokładnie sprawdzi jakiś samochód z komisu?
z czzystym sercem to mogę powiedzieć,ze za założoną kwotę to w tych markach bym nie szukał.polecam mondeo z 2.0 tdci..ja zrobiłm juz takim autem 350 tys km i wymieniłem dopiero turbine przy 330 tys.ani wtryski ani dpf ani dwumasa.spalanie komp pokazuje mi w tej chwili 5,8 z tym,ze większośc to trasa.3o tyś zł jakie sobei załozyłes w budzecie powinno wysarczyc na autko z 2010 r.watpię czy kupisz równie mlode volvo bmw czy hondę
Ostatnio edytowane przez picasso : 07.11.2016 o godz. 21:37.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2016, 22:16
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Subaru to tylko benzyna chyba że chcesz dorzucić trzecie auto które Cię zrujnuje ;P
słyszałem że w Subaru 2.0d wolnossący 150KM to dobry silnik, masz inne mniemanie o tym?

Jak dla mnie nie musi być 2010 czy młodszy, może być 2006 czy 2007, byleby zadbany.

P.S: Pewnie się tu "ogłaszałem" już, ale piszę to nie z chęci zysku tylko naprawdę z uwagi na Wiślackie braterstwo. Jak ktoś jest na kupnie nowego, lekko używanego samochodu to pisać śmiało tutaj lub PW, ogarnę dobry rabat.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 07.11.2016, 23:15
Ogólnie dizle i Subaru jakoś się nie polubiły - nie pamiętam teraz czy konkretnie ten jeden był akurat udany, ale było tyle skopanych że bym nie ryzykował/

Tak dużo jeździsz że musi być ropa? A sama benzyna bez lpg ?
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2016, 23:28
średnio 80km dziennie + każdy mecz na R22 100-150 km w jedną stronę.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 08.11.2016, 11:24
To sporo, fakt.

A rozważałeś Octavię? 2.0

Pomijając moje osobiste sympatie czy antypatię, znam już kilka Octavek co zrobiły po 300 tys km - jak picasso wspominał - jedynie po wymianie dwumasy (o ile pamiętam nawet wtryski były oryginalne).
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2016, 19:29
nie rozważałem szczerze powiedziawszy. 2.0 TDI? też nie miały dobrych opinii. Zresztą wolałbym nie mieć sedana ani kombi.

dzisiaj już bardziej rozmyślam nad LPG, szukam różnych aut, ale opinie o gazie w tych modelach są w przeważającej części złe np. 1.8 VTEC Hondy, czy 2.0i BMW.

Tylko Kocur mi pomoże?

Żeby nie było - nie jestem januszem motoryzacji, sprzedaję nowe auta, dlatego też może mam spaczony pogląd - że wszystko musi być idealne jak w nowym aucie.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 08.11.2016, 20:50
W dzisiejszych czasach za 3 dychy to będziesz kupował auto mające około 10 lat. W tym wieku auto już jest dość wyeksploatowane więc szukałbym czegoś do czego kupisz części w zamiennikach. Dodatkowo dużo jeździsz więc tym bardziej postój samochodu nietypowego na czas poszukiwania części jest słabym rozwiązaniem.

Sam jeżdżę Alfą, która mi się ostała jeszcze z czasów gdy miałem inne służbowe i bardziej postawiłem na oryginalność. Auto warte 15 tys. a sama zaślepka do reflektora czy klamka, którą ostatnio wyrwałem kosztuje 300 zł. Patologia.

Poszedłbym tak jak Kocur radzi w benzyne + lpg lub diesla ale koniecznie przez filtra cząstek stałych. Passat moim zdaniem przereklamowany. Szczerze to z zaproponowanych chyba tylko Volvo się nadaje. Ja osobiście poleciłbym Octavię właśnie. Najlepiej z silnikiem 1.6 MPI i gazem. Ścigantem to nie jest ale silniki kręcą po pół melona. Zawieszenie też idealne na polskie Camel Trophy. Moja Mama taką użytkuje już 8 rok, od nowości, 250 tys na gazie przejechane, a w zawieszeniu chyba tylko 1 simmerblock wymieniony. Auto godne polecenia.

W dieslu polecałbym coś z grupy FIAT i jego 1.9 JTD. Silniki nie do zajeb...nia, 150 KM w obojętnie jakiej budzie dają radę. Czy to Astra H, Fiaty Bravo, Alfa, Croma itd. Przepatrz tylko blachy, weź wersję bez DPF i śmigaj. W trasie przy 200 mi pali 10, 180 9 litrów, 160 to 7,5 a przy 110 średnio to weźmie ok 6. Kiedyś do Poznania spaliłem 5 litrów jadąc krajówkami i niemal 1200 na baku. Na prawdę dobre silniki.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 16.11.2016, 17:11
Coś mi accent nawala podczas jazdy i zmiany biegu z 2 na 3 jak dodaję gazu obroty idą w górę a prędkość nie.Moje pierwsze podejrzenia to albo skrzynia się kończy albo linka od gazu
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.11.2016, 21:58
sprzęgło Ci ślizga
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Stary 17.11.2016, 21:05
rzekłbym że sprzęgło już na końcu drogi, wymieniaj jak najszybciej.
Mi padło jak wracałem z meczu, ledwo co się doczołgałem pod dom.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 18.11.2016, 09:58
Przejeździłem wczoraj 200 km i nic zero ślizgania się, wszystko normalnie zobaczę jeszcze dzisiaj
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
skorup74
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 26.11.2016, 14:38
Marcinkrakwoj napisał(a):Wyświetl post

- Volvo V50 2.0d 136KM
- Honda Civic 2.2 i-CDTI
- BMW 118d lub 120d

Civic ok, ale 2,2 nie spali Ci ponizej 6 l - zwłaszcza po mieście. Do 2009 bez DPF (przynajmniej w CRV). Impreza/ Forester tak, ale 2.0 boxer beznzyna (spalanie > 10l). BMW 1 - niestety ale w tej cenie kupisz porazkę. v50 - ten silnik jest bardzo ok - polecam. jeszcze kupisz CRV II z silnikiem 2,2

Z innych propozycji:
- laguna 3
- mondeo 2.0 d (136KM)
- focus!!!
- mazda 3
- sx4

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.12.2016, 18:54
Poleci ktoś może sprawdzony warsztat w Krk do przyciemnienia szyb?

Z góry dzięki.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.12.2016, 21:38
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Poleci ktoś może sprawdzony warsztat w Krk do przyciemnienia szyb?

Z góry dzięki.
jak wjeżdżasz na kliny z zakopianki tuz przed wiaduktem w opatkowicach.po zjeździe pierwsza w prawo i po prawej stronie masz warsztat.sa juz dosyc długo.sam nie przyciemniam to nie moge za nich ręczyc ale slyszałem dobre opinie
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 06.12.2016, 11:22
@El'kabat www.teefka.com
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.12.2016, 22:07
Możecie sie ze mnie smiać ale........czy ktoś moze mi powiedziedzieć do czego służą te dwa przyciski
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów