|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
No i skoro "jad na boisku" to obraza, to domniemuje kontakt z piłką mialeś tylko jako kibic w kapciach. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Vukovic gratuluje Sobolowi
.http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...a-wisly-krakow heh . |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Gratuluje bo Lecha traci 3 pkt a Legia zamiast stracić 2 odrabia 1
![]() ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Gratulacje Radek, Arek i Rafał
Arek i Rafał szczególnie nie wiem jak wy, ale ja jak sobie chce wyobrazic RB9 jako trenera to mam obraz chłopczyka w stylu Rumak co nie odzywa się słowem. Taki miks Pawła Janasa i Rumaka to idealna opcja dla Ślaska ![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Kiedy Sobol skończy UEFA A+B?
Ciężko będzie o to, żeby zaczął od razu PRO? Bo samo jego rozpoczęcie to chyba furtka do dostania licencji warunkowo. Ale żeby zacząć kurs też jest wiele obostrzeń, przede wszystkim nt. długości stażu na ławce trenerskiej... Może ktoś zorientowany wyjaśnić sytuację? |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2014
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
szprotson napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jest na tym samym etapie co Vuko, a ten w wywiadze mówił ze pod koniec (2016) zamyka etapi A+B i przechodzi na pro ktorego ukonczenie pozwala prowadzić samodzielnie druzyny w E-klasie. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Gdyby ktoś kazał mi wskazać kogoś z Legii, a kto jest w porządku, to bez wachania wskazałbym Wukowicza.
Boguś w którymś wywiadzie mówił, że sam siebie widzi jako trener młodzieży więc nie martwcie się za niego, tym bardziej że to rozsądny i inteligentny człowiek. Należy doceniać to, że ktoś poważnie myśli o życiu. Kurs B+A kończą w grudniu. Sobol już pracuje jako asystent z warunkową licencją A. PZPN ma furtkę i może uznaniowo dać warunkową licencję PZPN PRO i myślę, że Radek jako były reprezentant kraju który rozegrał wiele sezonów w e-klasie również jako kapitan powinien bez problemu ją dostać. Opinia Pasieki czy Majewskiego, osób odpowiedzialnych za szkołę trenerów, powinna też być pozytywna. Będzie mógł wtedy na wiosnę samodzielnie pracować jako I-trener. Przepracowanie jednej rundy jako I-trener osoby wcześniej będącej w tej drużynie asystentem umożliwia zapisanie się na kurs PRO. Nagraj próbkę swojego głosu to na forum ocenimy do czego się nadajesz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Dzięki za odpowiedź.
Trzymam kciuki, żeby ostatnie co mogłoby przeszkodzić Radkowi w prowadzeniu zespołu, to papiery. ![]()
Ostatnio edytowane przez Maciek17 : 05.12.2016 o godz. 16:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
To ja sie nie dziwie czemu w Polsce nie ma zadnych mlodych zdolnych trenerów jak szkolą ich tacy jak Pasieka czy Majewski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Sobol to taki sam charakterny gość jak Simeone i wierzę, że zostanie naszym krakowskim Simeone na lata. Waleczność, charakter, ambicja i inteligencja to wyróżniające cechy Sobola, w przyszłości widziałbym u jego boku jeszcze jednego gościa z jajami czyli Głowę. Mam nadzieję, że nowe władze dadzą czas Radkowi i nie postąpią z nim jak poprzednie władze nie przedłużając mu kontraktu lub jak postępowano z Moskalem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jeśli Sobolowi uda się utrzymać w zespole poziom mentalności/zaangażowania z ostatniego meczu to jestem spokojny o przyszłość. Z Lechią nasi zagrali ładnie, z pomysłem, agresywnie, ale nie brutalnie, zapieprzali na boisku z głową. Oglądając mecz można było na prawdę stwierdzić "o ręka Simeone"
Teraz trzymać kciuki, żeby nie był to jednorazowy wyskok/efekt nowej miotły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Jeszcze Engel mógłby szkolić nowych trenerów w dziedzinie wywyższania swojego wkładu w historię piłki nożnej i ogólnie elokwencji ...
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Po meczach z Arą i Lechią sądziłem ,że Wisła Sobola ma jakiś styl , tymczasem po derbach i szczególnie w meczu z Ruchem widać totalny chaos na boisku , zero składnych akcji. Gramy z ostatnia druzyna w tabeli i dajemy sie zepchnac do glebokiej defensywy liczac na kontry ,ktorych nie bylo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
6 meczów
bilans: 2 zwyciestwa, 1 remis, 3 porazki Gra co raz gorsza, moim zdaniem na Sobola jako pierwszego trenera jest zbyt wczesnie Nie obronił sie tymi meczami ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Już w I połowie widać było ze konieczne jest wpuszczenie kogoś do środka pola, Brlek i Mąka nie są defensywnymi pomocnikami i bardziej przydają sie bliżej bramki, a dzisiaj grali na wysokości 30-40 metra. Bezproduktywny Boguski, który wyróżniał sie głównie stratami, wystraszony Bartosz, słaby Sadlok. Ondraszek ustawiony z tylu a Brożek na szpicy podczas gdy obaj pewnie lepiej wyglądaliby gdyby sie zamienili pozycjami. Zmiany Kmiecik robi jak Smuda, Guzmics cienki, mam wrażenie, ze już po przerwie w miejsce Boguskiego wypuściłbym Cywka. Albo Popovici
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sobol nie ma praktycznie żadnego doświadczenia jako trener, nie tylko samodzielny, ale również jako asystent. Trudno się spodziewać albo wymagać jakichś cudów. Zobaczmy co będzie na wiosnę, na razie wg mnie biorąc pod uwagę inne okoliczności i kłopoty nie jest źle. wystarczy sobie przypomnieć Dariusza W. i jego 7 porażek pod rząd
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Tu trzeba trenera, za nic nie pozwolil bym dac okresu przygotowawczego temu duetowi. Sobol totalnie bez doswiadczenia a Pan Kmiecik za bardzi nie ogarnia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Przecież Sobol to dla nich kolega a nie żaden trener. Może za pięć lat jak się zmieni pokolenie, ale nie teraz.Zimowe przygotowanie pod jego okiem to będzie katastrofa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Sam Uryga po meczu dla Canal+ mówił, że nie ukrywa, że takie były założenia. Jak to usłyszałem to aż się przykro zrobiło. Jak można wyjść na boisko spadkowicza i bronić 0-0 od początku meczu?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jak słyszę Kazimierza Kmiecika który mówi o niewykorzystanych sytuacjach to ręce mi opadają do kolan. Mieliśmy wielki problem z dotarciem do bramki Ruchu a co tu mówić o sytuacjach. Chciałbym usłyszeć rzeczową analizę z podaniem przyczyn porażek z mega słabą c. i Ruchem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
pytanie jest jedno, czy warto dać Sobolowi się uczyć na Wiśle, wiedząc, że to ambitny gość, czy lepiej kogoś innego wziąć?
bo jak dla mnie to na boisku nie widać było nawet tej mitycznej walki, z której Sobol był znany, sorry, można przejebać mecz, ale nie w takim stylu i to drugi z rzędu zagrany w sposób dramatyczny i co gorsza, takie były założenia... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy Sobol po meczu z Arką i Lechią uwierzył, że jest jedyna słuszna taktyka, ale nie chce mi się wierzyć, że byłby tak głupi i w derbach czy z ruchem grałby tak samo. Że z Ruchem, wewnętrznie rozbitym w ostatnich dniach, ostatnim w tabeli, on każe grać defensywnie. W głowie się nie mieści. Jeśli to prawda to pozytywne opinie po Lechii były mocno na wyrost.
Dlaczego np. widząc, że Wisła oddaje środek pola i Ruch cały czas bez przeszkód wjeżdża, nie zmienił ustawienia na 4-5-1 kosztem jednego napastnika? Już w przerwie? Miałem nadzieje po Lechii, że doczekaliśmy się naszego Simeone. A tu niestety tak różowo to nie wygląda. Piłkarze wydają sie być w dobrej formie, a straty punktów w ostatnich meczach to niestety błędy w doborze taktyki i składu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Czy u Nas w klubie panuję jakiś zakaz robienia zmian podczas meczu? Smuda , Moskal , Wdowczyk i teraz znowu to samo! Boguski , Zdenek i Brozio nadawali się do zmiany już po przerwie lub max w 60 minucie..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie. Wisła po prostu ma tak wąską kadrę, że zmęczeni ww. piłkarze są i tak lepsi od rezerwowych w pełni sił.
Ciekawe co Junco wymyśli. Boże broń od Ojrzynskich czy Motyki. Moim zdaniem rynek czeski, słowacki, bałkański jest dobrym miejscem na poszukiwania ew nowego trenera. Za pieniądze jakie miał Wdowczyk mysle, ze wielu byłoby na tak. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Podobno brana jest pod uwagę opcja słowacka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ludzie, ale o czym wy piszecie? Przecież Sobolewski zostaje jako trener pierwszej drużyny.
Co do zmian - nie mamy ławki. Cywka to w ogóle zdrowy jest? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Radosław Sobolewski nie może pozostać trenerem na wiosnę, nie dlatego że jest słaby, on zwyczajnie nie ma doświadczenia, warsztatu. Potrzebuje jeszcze czasu, 2-3 lat u boku fachowca.
Biorąc pod uwagę, że czeka nas kluczowy okres przygotowawczy musimy powierzyć drużynę komuś kto ma wizję, autorytet i preferuje określony, bliski nam styl, styl który chcemy mieć, a chyba chcemy grać ładnie i skutecznie?! Dajmy sobie spokój z jakimiś autokarami za 1,5 mln, zbudujmy w pierwszej kolejności silną drużynę, a do tego potrzebujemy dobrego trenera i kilku solidnych zawodników, zawodników którym będzie się chciało i ciężko trenować i walczyć na boisku. Nie może być tak, że w derbach na własnym stadionie, przy pełnych trybunach bronimy się niemal przez cały mecz, zostajemy długimi fragmentami zdominowani. Nie może być tak, że jedziemy do Chorzowa, na mecz z absolutnie najsłabszą drużyną ostatnich tygodni i gramy na remis, błagając o to żeby mecz skończył się w 50 minucie. Szanujmy Sobolewskiego i właśnie dlatego dajmy mu szansę na zdobycie warsztatu u boku kogoś uznanego lub chociaż solidnego. Za kilka lat to może być nasza trenerska legenda, mocno w to wierzę. Ale jeszcze nie teraz..... W Polsce widzę jednego kandydata, jest nim Skorża (pewnie rozpętam burzę tą kandydaturą) Jeśli nie on to ktoś zagraniczny.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 17.12.2016 o godz. 19:48.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|