The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.12.2016, 11:07
abcabc napisał(a):Wyświetl post
"Sobolescu"? "Jad"?
Czy ty próbujesz Sobolewskiego obrazić, czy kalekie komplementy niezdarnie klecisz?
Jeżeli robienie z niego Rumuna Petrescu (od kopaniny, okopywania sie i dzid do przodu) jest komplementem, to jest gorzej niż myślałem.
oczywiście ze chce chłopa obrazić, dlatego miksuje jego nazwisko z nazwiskiem typa który nic w trenerce nie osiągnął, a i jego warsztat woła o pomste do nieba.

No i skoro "jad na boisku" to obraza, to domniemuje kontakt z piłką mialeś tylko jako kibic w kapciach.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.12.2016, 11:44
Vukovic gratuluje Sobolowi .http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...a-wisly-krakow heh .
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.12.2016, 11:56
Gratuluje bo Lecha traci 3 pkt a Legia zamiast stracić 2 odrabia 1 Nie żebym nie wierzył w dobre intencje
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.12.2016, 12:04
Gratulacje Radek, Arek i Rafał Arek i Rafał szczególnie

nie wiem jak wy, ale ja jak sobie chce wyobrazic RB9 jako trenera to mam obraz chłopczyka w stylu Rumak co nie odzywa się słowem. Taki miks Pawła Janasa i Rumaka to idealna opcja dla Ślaska

Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 05.12.2016, 12:16
Kiedy Sobol skończy UEFA A+B?
Ciężko będzie o to, żeby zaczął od razu PRO? Bo samo jego rozpoczęcie to chyba furtka do dostania licencji warunkowo.
Ale żeby zacząć kurs też jest wiele obostrzeń, przede wszystkim nt. długości stażu na ławce trenerskiej...
Może ktoś zorientowany wyjaśnić sytuację?
Odpowiedz cytując
Extodus
Junior Member

Od: 12.2014

Stary 05.12.2016, 13:41
Cytat:
Ciężko będzie o to, żeby zaczął od razu PRO? Bo samo jego rozpoczęcie to chyba furtka do dostania licencji warunkowo.
Ale żeby zacząć kurs też jest wiele obostrzeń, przede wszystkim nt. długości stażu na ławce trenerskiej...
Żeby na listę uczestników trenerskiego kursu być wpisanym, trzeba mieć maturę (!), skończyć kurs szkoleniowy niższego szczebla, czyli UEFA A. W dodatku przepracować przynajmniej rok na stanowisku pierwszego szkoleniowca z zespołami z II ligi (w Polsce obecnej pierwszej). Wyjątek jest jeden. Można przepracować z zespołem z zaplecza najwyższej klasy zaledwie pół roku. Pod warunkiem, że ten okres zakończy się awansem w ekstra-klasowe szeregi.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 05.12.2016, 14:19
szprotson napisał(a):
nie wiem jak wy, ale ja jak sobie chce wyobrazic RB9 jako trenera to mam obraz chłopczyka w stylu Rumak co nie odzywa się słowem. Taki miks Pawła Janasa i Rumaka to idealna opcja dla Ślaska
Dokładnie Boguś jeszcze nawet mutacji nie przeszedł, dla mnie to też żaden materiał na trenera. Niech gra i ładuje hat tricki!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.12.2016, 14:19
Maciek17 napisał(a):Wyświetl post
juz chyba jest na końcówce.
Jest na tym samym etapie co Vuko, a ten w wywiadze mówił ze pod koniec (2016) zamyka etapi A+B i przechodzi na pro ktorego ukonczenie pozwala prowadzić samodzielnie druzyny w E-klasie.

Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 05.12.2016, 16:02
Gdyby ktoś kazał mi wskazać kogoś z Legii, a kto jest w porządku, to bez wachania wskazałbym Wukowicza.

Boguś w którymś wywiadzie mówił, że sam siebie widzi jako trener młodzieży więc nie martwcie się za niego, tym bardziej że to rozsądny i inteligentny człowiek. Należy doceniać to, że ktoś poważnie myśli o życiu.

Kurs B+A kończą w grudniu. Sobol już pracuje jako asystent z warunkową licencją A.
PZPN ma furtkę i może uznaniowo dać warunkową licencję PZPN PRO i myślę, że Radek jako były reprezentant kraju który rozegrał wiele sezonów w e-klasie również jako kapitan powinien bez problemu ją dostać. Opinia Pasieki czy Majewskiego, osób odpowiedzialnych za szkołę trenerów, powinna też być pozytywna. Będzie mógł wtedy na wiosnę samodzielnie pracować jako I-trener.
Przepracowanie jednej rundy jako I-trener osoby wcześniej będącej w tej drużynie asystentem umożliwia zapisanie się na kurs PRO.

wolfu napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie Boguś jeszcze nawet mutacji nie przeszedł, dla mnie to też żaden materiał na trenera. Niech gra i ładuje hat tricki!
Nagraj próbkę swojego głosu to na forum ocenimy do czego się nadajesz.
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 05.12.2016, 16:25
Dzięki za odpowiedź.
Trzymam kciuki, żeby ostatnie co mogłoby przeszkodzić Radkowi w prowadzeniu zespołu, to papiery.
Ostatnio edytowane przez Maciek17 : 05.12.2016 o godz. 16:36.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.12.2016, 16:50
To ja sie nie dziwie czemu w Polsce nie ma zadnych mlodych zdolnych trenerów jak szkolą ich tacy jak Pasieka czy Majewski.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.12.2016, 18:25
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Gratulacje Radek, Arek i Rafał Arek i Rafał szczególnie

Moim zdaniem Rafał mógłby prowadzić młodzików
Odpowiedz cytując
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.12.2016, 11:51
Sobol to taki sam charakterny gość jak Simeone i wierzę, że zostanie naszym krakowskim Simeone na lata. Waleczność, charakter, ambicja i inteligencja to wyróżniające cechy Sobola, w przyszłości widziałbym u jego boku jeszcze jednego gościa z jajami czyli Głowę. Mam nadzieję, że nowe władze dadzą czas Radkowi i nie postąpią z nim jak poprzednie władze nie przedłużając mu kontraktu lub jak postępowano z Moskalem.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.12.2016, 12:36
Jeśli Sobolowi uda się utrzymać w zespole poziom mentalności/zaangażowania z ostatniego meczu to jestem spokojny o przyszłość. Z Lechią nasi zagrali ładnie, z pomysłem, agresywnie, ale nie brutalnie, zapieprzali na boisku z głową. Oglądając mecz można było na prawdę stwierdzić "o ręka Simeone" Teraz trzymać kciuki, żeby nie był to jednorazowy wyskok/efekt nowej miotły.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.12.2016, 16:42
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
To ja sie nie dziwie czemu w Polsce nie ma zadnych mlodych zdolnych trenerów jak szkolą ich tacy jak Pasieka czy Majewski.
Jeszcze Engel mógłby szkolić nowych trenerów w dziedzinie wywyższania swojego wkładu w historię piłki nożnej i ogólnie elokwencji ...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.12.2016, 22:24
Po meczach z Arą i Lechią sądziłem ,że Wisła Sobola ma jakiś styl , tymczasem po derbach i szczególnie w meczu z Ruchem widać totalny chaos na boisku , zero składnych akcji. Gramy z ostatnia druzyna w tabeli i dajemy sie zepchnac do glebokiej defensywy liczac na kontry ,ktorych nie bylo
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.12.2016, 22:25
6 meczów
bilans: 2 zwyciestwa, 1 remis, 3 porazki
Gra co raz gorsza, moim zdaniem na Sobola jako pierwszego trenera jest zbyt wczesnie
Nie obronił sie tymi meczami
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 16.12.2016, 22:32
Już w I połowie widać było ze konieczne jest wpuszczenie kogoś do środka pola, Brlek i Mąka nie są defensywnymi pomocnikami i bardziej przydają sie bliżej bramki, a dzisiaj grali na wysokości 30-40 metra. Bezproduktywny Boguski, który wyróżniał sie głównie stratami, wystraszony Bartosz, słaby Sadlok. Ondraszek ustawiony z tylu a Brożek na szpicy podczas gdy obaj pewnie lepiej wyglądaliby gdyby sie zamienili pozycjami. Zmiany Kmiecik robi jak Smuda, Guzmics cienki, mam wrażenie, ze już po przerwie w miejsce Boguskiego wypuściłbym Cywka. Albo Popovici
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.12.2016, 10:37
Sobol nie ma praktycznie żadnego doświadczenia jako trener, nie tylko samodzielny, ale również jako asystent. Trudno się spodziewać albo wymagać jakichś cudów. Zobaczmy co będzie na wiosnę, na razie wg mnie biorąc pod uwagę inne okoliczności i kłopoty nie jest źle. wystarczy sobie przypomnieć Dariusza W. i jego 7 porażek pod rząd
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.12.2016, 10:49
Tu trzeba trenera, za nic nie pozwolil bym dac okresu przygotowawczego temu duetowi. Sobol totalnie bez doswiadczenia a Pan Kmiecik za bardzi nie ogarnia.
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 17.12.2016, 10:56
Przecież Sobol to dla nich kolega a nie żaden trener. Może za pięć lat jak się zmieni pokolenie, ale nie teraz.Zimowe przygotowanie pod jego okiem to będzie katastrofa
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.12.2016, 10:58
Sam Uryga po meczu dla Canal+ mówił, że nie ukrywa, że takie były założenia. Jak to usłyszałem to aż się przykro zrobiło. Jak można wyjść na boisko spadkowicza i bronić 0-0 od początku meczu?
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 17.12.2016, 11:02
Jak słyszę Kazimierza Kmiecika który mówi o niewykorzystanych sytuacjach to ręce mi opadają do kolan. Mieliśmy wielki problem z dotarciem do bramki Ruchu a co tu mówić o sytuacjach. Chciałbym usłyszeć rzeczową analizę z podaniem przyczyn porażek z mega słabą c. i Ruchem.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.12.2016, 11:48
pytanie jest jedno, czy warto dać Sobolowi się uczyć na Wiśle, wiedząc, że to ambitny gość, czy lepiej kogoś innego wziąć?

bo jak dla mnie to na boisku nie widać było nawet tej mitycznej walki, z której Sobol był znany, sorry, można przejebać mecz, ale nie w takim stylu

i to drugi z rzędu zagrany w sposób dramatyczny
i co gorsza, takie były założenia...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 17.12.2016, 13:07
Nie wiem czy Sobol po meczu z Arką i Lechią uwierzył, że jest jedyna słuszna taktyka, ale nie chce mi się wierzyć, że byłby tak głupi i w derbach czy z ruchem grałby tak samo. Że z Ruchem, wewnętrznie rozbitym w ostatnich dniach, ostatnim w tabeli, on każe grać defensywnie. W głowie się nie mieści. Jeśli to prawda to pozytywne opinie po Lechii były mocno na wyrost.

Dlaczego np. widząc, że Wisła oddaje środek pola i Ruch cały czas bez przeszkód wjeżdża, nie zmienił ustawienia na 4-5-1 kosztem jednego napastnika? Już w przerwie?

Miałem nadzieje po Lechii, że doczekaliśmy się naszego Simeone. A tu niestety tak różowo to nie wygląda. Piłkarze wydają sie być w dobrej formie, a straty punktów w ostatnich meczach to niestety błędy w doborze taktyki i składu.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.12.2016, 13:35
Czy u Nas w klubie panuję jakiś zakaz robienia zmian podczas meczu? Smuda , Moskal , Wdowczyk i teraz znowu to samo! Boguski , Zdenek i Brozio nadawali się do zmiany już po przerwie lub max w 60 minucie..

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 17.12.2016, 14:00
Nie. Wisła po prostu ma tak wąską kadrę, że zmęczeni ww. piłkarze są i tak lepsi od rezerwowych w pełni sił.

Ciekawe co Junco wymyśli. Boże broń od Ojrzynskich czy Motyki. Moim zdaniem rynek czeski, słowacki, bałkański jest dobrym miejscem na poszukiwania ew nowego trenera. Za pieniądze jakie miał Wdowczyk mysle, ze wielu byłoby na tak.
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 17.12.2016, 15:19
Podobno brana jest pod uwagę opcja słowacka
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.12.2016, 17:38
Ludzie, ale o czym wy piszecie? Przecież Sobolewski zostaje jako trener pierwszej drużyny.
Co do zmian - nie mamy ławki.
Cywka to w ogóle zdrowy jest?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 17.12.2016, 19:38
Radosław Sobolewski nie może pozostać trenerem na wiosnę, nie dlatego że jest słaby, on zwyczajnie nie ma doświadczenia, warsztatu. Potrzebuje jeszcze czasu, 2-3 lat u boku fachowca.
Biorąc pod uwagę, że czeka nas kluczowy okres przygotowawczy musimy powierzyć drużynę komuś kto ma wizję, autorytet i preferuje określony, bliski nam styl, styl który chcemy mieć, a chyba chcemy grać ładnie i skutecznie?!

Dajmy sobie spokój z jakimiś autokarami za 1,5 mln, zbudujmy w pierwszej kolejności silną drużynę, a do tego potrzebujemy dobrego trenera i kilku solidnych zawodników, zawodników którym będzie się chciało i ciężko trenować i walczyć na boisku.

Nie może być tak, że w derbach na własnym stadionie, przy pełnych trybunach bronimy się niemal przez cały mecz, zostajemy długimi fragmentami zdominowani. Nie może być tak, że jedziemy do Chorzowa, na mecz z absolutnie najsłabszą drużyną ostatnich tygodni i gramy na remis, błagając o to żeby mecz skończył się w 50 minucie.

Szanujmy Sobolewskiego i właśnie dlatego dajmy mu szansę na zdobycie warsztatu u boku kogoś uznanego lub chociaż solidnego. Za kilka lat to może być nasza trenerska legenda, mocno w to wierzę. Ale jeszcze nie teraz.....

W Polsce widzę jednego kandydata, jest nim Skorża (pewnie rozpętam burzę tą kandydaturą)
Jeśli nie on to ktoś zagraniczny.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 17.12.2016 o godz. 19:48.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów