The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kubad99
Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2016, 23:40
Ktoś opisze co się działo na trybunach ? Bilet kupiony, ale praca nie pozowolila przjechac na mecz. Widzialem transparenty, w c+ bylo slychac momenty "przekrzykwiania sie", ale niestety nic więcej.
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.08.2016, 23:44
Nie mamy piłkarzy. Mamy amatorów i emerytów! Uryga nie potrafi prosto kopnąć piłki i podaje na aut śmiech na sali! A ten jego strzał na wiwat? Co to miało być? Mamy jednego zawodnika na poziomie ekstraklasy słownie jednego!!! Dramat! Chyba już nic się z tego nie da zrobić. Nie unikniemy spadku!!! Płakać się chce i wyć!!! Serce boli!!! Kopacze i emeryci!!! Wolski odszedł i się skończyło!! Z taka grą to nie wiem czy byśmy z Izolatorem Boguchwała wygrali?
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 26.08.2016, 23:48
To chyba był najsmutniejszy mecz na jakim byłem przy R22. Takiego podziału miedzy kibicami nie było bardzo dawno.. a co do przyśpiewki ze nic sie nie stało.. ? Stało sie. Patetyczna konferencja a pozniej ? Grali bez ambicji. Bez ochoty. Mozna przegrać, byc słabszym. Ale nie tak. Obrona nie istnieje. Zal mi tylko Arka. zrobili mu nadzieje i został. Ani forma nie ta, ani nie zasłużył zeby sie tak żegnać. Zdecydowanie ławka. Gumisia sprzedać komukolwiek za cokolwiek.
I na koniec.. Nie wiem czy Wdowiec powinien zostać zwolniony. Ale wiem, ze on kompletnie nie panuje nad zespołem. A wstawianiem do zespołu urygi i brozka w tak tragicznym stanie prosi sie o zmianę zdania przez ts.

Mam nadzieje, ze ten mecz pokazał nowym władzom Wisły - natychmiastowa konieczność pozyskania dobrego środkowego pomocnika. Zaraz ktos powie ze to nie najważniejsze... Ale. My nie istniejemy. Nie da sie grac dwoma defensywnymi pomocnikami z czego jeden jest na poziomie amatora (uryga). I dwoma napastnikami. Kto miał te piłki rzucać ? Mąka bez formy ? Musimy miec 10 ( nie jakiegoś popovicia) bez tego gra sie nie poprawi. Nie bedzie wynikow -> nie bedzie kibiców -> nie bedzie sponsorów.
Grzana
Member

Od: 05.2010

Stary 27.08.2016, 00:01
Jak Mójta strzelił karnego na 1:1, był ten moment że stadion wybuch z radości i ulgi, i było .......nięcie mimo tych 13k.

Gdyby piłkarze mieli inna mentalność pociągnęliby od tej chwili i może nawet przycisnęli- wygrali czy coś.

Poprawiłoby to atmosferę, psychikę kopaczy, zmobilizowało by ludzi na mecz z Piastem, może przekonałoby sponsora jakiegoś...

A tak to huj bombki strzelił.
Żeby ten dzisiejszy moment nie odbił nam się czkawką tak jak niestrzelony karny Brożka z Piastem.

Małeckiemu nie wyszedł mecz, Brożek pod formą, Arek po prostu jest już po prostu stary...

Ale Miśkiewicz i Uryga to naprawdę kalecy.

Czemu Brlek nie gra z Mączyńskim w środku?
lopez71
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2010

Stary 27.08.2016, 00:03
pirat999 napisał(a):Wyświetl post
byłem dziś z rodziną na trybunie E... i jestem załamany zachowaniem części kibiców którzy gwizdali na przyśpiewki na nowe zgody. Pamiętajcie gdyby nie było WSH to chodzilibyście z szalikiem w majtkach. Czym wam sie zasłużył ten Slask... mają zgode z Motorem któregy nas nie nawidzi wiec i my możemy robić zgodę z kim chcemy. Przypominam także że Ruch i Widzew to dawne zgody Wisły
Niech kolega się tak nie rozpędza z tymi dawnymi " zgodami" jeśli nie wie lub nie pamięta jak one się zakończyły. Za Śląskiem też nie przepadam po tym jak 6/7 lat temu usłyszałem pod ich gniazdem " Wisła to k...a" co skończyło się grubym zgrzytem i wyjściem z sektora
kubad99
Member

Od: 05.2008

Stary 27.08.2016, 00:32
Dla mnie pójście na stadion w tym momencie mija się z celem. Niestety na meczu nie mogłem być. Natomiast kolega na rodzinnym doświadczył przejścia stada łysych karków w stronę sektora gości. Stwierdził, że nie chcę żeby takie rzeczy oglądały jego młode córeczki. Wiadomo SKWK WShakrs walczymy o ten klub!
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.08.2016, 00:33
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Trzeba powiedzieć dość takim osobom jak: Miśkiewicz, Głowacki, Guzmics, Uryga, Boguski, Brożek, Mójta, Załuska, Buchalik, Mączyński, Popović. Dramat!!! Nie ma kim grać! Na bramce ręcznik, obrona nie istnieje, pomoc nie istnieje, atak nie istnieje. Nie sądziłem, że kiedyś to powiem, ale zaczynam tęsknić za Gargułą, Łobodzińskim, Paljiciem, Junior Diaz itd Taki Jaliens wciągał nosem Guzmicsa. Paljic wszystkich naszych lewych obrońców razem wziętych!!! Genkov to był mega snajper w porównaniu do Zachary, Ondraska, Drzazgi...Od Miśkiewicz to chyba nawet Jovanić i Juszczyk byli lepsi!!!
Wypada sie zgodzić. Dopiero teraz widać różnice
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.08.2016, 00:42
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Argumentacja troglodyty.

Brak grup pseudokibiców rozwiązałby problem noszenia barw na mieście w sposób radykalny
To znaczy nosił byś barwy parchów. Wybacz, ale dziękuję.

Już mecz w Kielcach mnie wkurzył, gdzie zamiast dowieść remis to my na siłę odwalamy atak i nadziewamy się na kontrę w ostatniej minucie. Dzisiaj to nie był nasz dzień. Kiedy strzeliliśmy gola na 1-1, ROZUM podpowiadał - grać wyrachowanie, ostrożnie z tyłu, a z przodu może znowu coś wpadnie. Tymczasem my atak, atak i otwieramy się na kontry. Niestety - ale Darek powinien przemyśleć sporo. Bo nie mamy siły w ataku po odejściu Wolskiego i czasem lepiej grać z przysłowiowej "konterki" niz na siłę grać cały czas do przodu. Grając na siłę ofensywnie przy słabych piłkarzach będziemy częściej przegrywać. Wolę jednak rozum.

A co do trybun.

Śląsk się ładnie udrapował w kostium Lechii. Wrzuta z "ośćmi" żeby jeszcze bardziej podzielić nasze trybuny. No aż się wzruszyłem. Czy chociaż raz pozdrawiali motórowców? Dla mnie to już cyrk w wykonaniu Śląska, pokazać że są najświętsi.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.08.2016, 00:47
Odnośnie trybun, to zdecydowana większość tych klaskaczy w stronę Śląska to pikniki w szalikach Spółki Akcyjnej, których kibicowanie ogranicza się do przyjścia na stadion w Krakowie i oychaniem sę pop cornem i piciem piwa, W sektorze A w którym siedziałem starłem się słownie z kilkoma z nich odnośnie ich zachowania i wyjaśniły się przypuszcenia, że jedyne ich wyjazdy to te na R22, Po racowisku przestali być już tacy aktywni i do końca meczu siedzieli juz cicho. Po kilku mocnych słowach innych kolesi ostudzili swoje rozłamowe gierki. Prawda jest taka, że gdyby na sektor weszło kilku gości by zdyscyplinowtych tych gierojów to skończyła by się ich odwaga. Jedynie na co ich stać to klaskanie i gwizdanie.
Nie ma co się dziwić, pokolenie które wyrosło w czasach jednej zgody od 20 lat ma poczucie jakby im sie świat zawalił. Ja pamiętam inne czasy i wiele różnych zgód. I zawsze będę stał za Wisłą i chłopakami, którzy chodzą i jeżdżą za Białą Gwiazdą, Kwestia czasu gdy wszystko wróci do normy. Wielu musi to przetrwić i zrozumieć, że ich koledzy nie siedzą w sektorze przyjezdnych.
Śląsk inteligentnie grał na podział wśród kibiców Wisły a dali się wciągnąć w tą ich gierkę ci najmniej uświadomieni.
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 27.08.2016 o godz. 00:50.
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.08.2016, 00:48
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To znaczy nosił byś barwy parchów. Wybacz, ale dziękuję.

Śląsk się ładnie udrapował w kostium Lechii. Wrzuta z "ośćmi" żeby jeszcze bardziej podzielić nasze trybuny. No aż się wzruszyłem. Czy chociaż raz pozdrawiali motórowców? Dla mnie to już cyrk w wykonaniu Śląska, pokazać że są najświętsi.
Chodzi mi o brak bojówek któregokolwiek z klubów, o sytuację, w której ubierasz sobie koszulkę Wisły, idziesz na miasto i nie boisz się, że zostaniesz pobity, stanie Ci się coś złego.

Normalni kibice mają w dupie jakieś dziecinne, narzucane sztucznie, odgórnie zgody i kibicują Wiśle.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.08.2016, 00:53
Chodzi mi o brak bojówek któregokolwiek z klubów, o sytuację, w której ubierasz sobie koszulkę Wisły, idziesz na miasto i nie boisz się, że zostaniesz pobity, stanie Ci się coś złego.

Normalni kibice mają w dupie jakieś dziecinne, narzucane sztucznie, odgórnie zgody i kibicują Wiśle.
"Normalni" kibice? Czy pikniki.

A co do braku bojówek - to zobacz Warszawę i kibiców Polonii. Albo Bielsko i Podbeskidzie vs Stal.

BTW
Świetnie to by było jakby ludzie nie chorowali, nie było głodu na świecie itd...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Patryko
Senior Member

Stary 27.08.2016, 00:58
Normalni kibice - czy to pikniki, czy to ludzie siedzący na bardziej "zaawansowanych" kibicowsko sektorach, których po prostu nie obchodzi jakiś Ruch, Widzew, Śląsk czy Lazio.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.08.2016, 01:00

A na świecie nie będzie wojen, głodu, wszyscy będą szczęśliwi, Skoro "normalni" kibice mają w dupie, to niech ci normalni kibice założą koszulkę Wisły i przejdą w niej po Warszawie czy Poznaniu.
Był kiedyś taki termin w historii określający pewną grupę ludzi słowem "utopiści",
Patryko
Senior Member

Stary 27.08.2016, 01:04
Tak, zdaję sobie sprawę, że idealizuję.
Jakim terminem określiłbyś ludzi, którzy są w stanie wyrządzić krzywdę drugiemu człowiekowi w imię przywiązania do barw klubowych?

Edit: może nieco niefortunnie użyłem słowa "normalny", powinienem użyć słowa "przeciętny". Mea culpa.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 27.08.2016 o godz. 01:21.
nesta
Senior Member

Stary 27.08.2016, 01:12
A przestańcie poerdolic w o jakiś WKS, Lechiach itp. Żeby z powodu jakiś zjebanych zgod narażać jedność kibiców.
Ogarnijcie sie! Co wam ....a wks laske zrobił? ....a 90% gwizdajacych nie było na ich żadnym meczu i nagle zgrywają niewiadomo kogo. Co was to obchodzi Jak można narażać kibicowanie Wisle bo ktos z kim w ogóle nie mieliście nigdy do czynienia nie ma juz zgody na Wisle. Mitomani. HKS i bardzo dobrze, ktokolwiek i bardzo dobrze. Cała Wisła razem. I chyba oszalescie żeby z w powsunX Y Z zgody robić konflikty. Co nas te klubiki obchodzą

Największy zyg miałem jak wks sie tu cieszył z mistrzostwa a cześć kibcow Wisły biła mu brawo i została na fecie. Jak ....a mogliście spojrzeć w lustro wtedy ciesząc sie z mistrza innego klubu na stadionie R22!!
Ostatnio edytowane przez nesta : 27.08.2016 o godz. 01:16.
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.08.2016, 01:17
Szukamy przyczyn porazek w roznych sferach dzialania klubu, a moim zdaniem kluczem do obecnej zlej sytuacji sportowej jest fatalna polityka kadrowa Wisly w ostatnich latach. Wszystkie druzyny sie rozwijaja, wietrza szatnie, po prostu szukaja nowych zawodnikow ktorzy dadza nowa jakosc. U nas tego nie ma. Niech swiadczy o tym fakt, ze z fenomenalnej drużyny Lecha ktora zdobyła tytul w 2010 roku nie ma tam juz nikogo, a u nas w pierwszym skladzie gra 4 zawodnikow, ktorzy swietowali tytul w 2008 r.!!! Z calym szacunkiem dla nich ale futbol idzie do przodu, a ich metryka wskazuje coraz wiekszy bagaz przezytych lat. Od tego sie nie ucieknie. Ja to mozliwe ze jestesmy uzaleznieni od Brozka od 10 lat? Przeciez normalny klub w tym czasie mialby 5-6 klasowych napastników. To samo na srodku obrony. Odejdzie Głowa, a my nie mamy nikogo kto moglby go zastapic. Boguski nadaje sie juz tylko do LKS Łomża, szkoda slow na jego temat. Transfery letnie to kpina, bo Mojta totalnie nie umie grac w pilke. Jedyna jego zaleta jest kopniecie pilk stojacej, co juz duzo o nim mowi. Gosc ma takie braki techniczne ze to hit ze znalazl sie w E-klasie. Wszelkie udane transfery w ostatnich latach bardzo szybko konczyly sie odejsciem tych zawodnikow i to za darmo. Stilic czy Wolski znajdowali sobie kluby a Wisla nie miala z tego ani grosza. Pokazuje to fatalna polityke, ktora od dluzszego czasu niczego dobrego nie zwiastowala. Kazdej druzynie trzeba swiezej krwi, wiele zespolow na tym dobrze wychodzi. Chocby taki Slask ktory naprawdę jest aktywny w tym oknie. Wisla stoi w miejscu i jestem pewien ze z tymi zawodnikami nie ruszy juz ani razu.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.08.2016, 02:36
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Kibiców Wisły nie trzeba dzielić. Dzielimy się sami.

Gdy całe D skandowało 'jazda jazda jazda' to na C ludzie coś sobie mruczyli. Co to ma być? Jak przyśpiewka nie ma swojej genezy na trybunie C to już się pod nią sharksi nie podpisują?

Zapełnienie sektora C z każdym miesiącem jest coraz mniejsze i wmawiajcie sobie dalej, że to wina pikników lub kibiców Śląska...

Akurat sie niezgodzę.

1.Jak kilka razy D cos skandowalo.i caly stadion sie podłaczał,C tez sie podłączało.Juz nie wyciagaj takich wniosków ze ktos sie pod czyms podpisuje.,albo nie.

2.No akurat na C dzis bylo jak na ostatnie mecze,czy mecze w grupie spadkowej nawet sporo Ludzi.,nawet duzo ludzi.

I nie wrzucajcie kibiców z C do jednego worka.dzis bylem na C ruch ,ruch nie spiewalem,jak masa ludzi dookoła.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 27.08.2016 o godz. 02:39.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Michal_23
Junior Member

Stary 27.08.2016, 02:52
Nie popadajmy w skrajności. Inni piłkarze wygrywali prawie wszystko po przyjściu Wdowczyka?
Nie sadze, ze wszystko można tłumaczyć brakiem Wolskiego.

Moim zdaniem na papierze mamy ciągle skład na miejsca 5-8.
To co się obecnie dzieje pokazuje jak mało w tj branży znaczą umiejętności a jak duzo psychika, nastawienie czy tez terminowość wpłat na konto....

Swoja droga zaczyna to wyglądać na jakiś sabotaż - sprzedajcie nas przed końcem okienka albo rozwiążcie kontrakt bo inaczej pokażemy wam ile potrafimy przegrac.

Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Trzeba powiedzieć dość takim osobom jak: Miśkiewicz, Głowacki, Guzmics, Uryga, Boguski, Brożek, Mójta, Załuska, Buchalik, Mączyński, Popović. Dramat!!! Nie ma kim grać! Na bramce ręcznik, obrona nie istnieje, pomoc nie istnieje, atak nie istnieje. Nie sądziłem, że kiedyś to powiem, ale zaczynam tęsknić za Gargułą, Łobodzińskim, Paljiciem, Junior Diaz itd Taki Jaliens wciągał nosem Guzmicsa. Paljic wszystkich naszych lewych obrońców razem wziętych!!! Genkov to był mega snajper w porównaniu do Zachary, Ondraska, Drzazgi...Od Miśkiewicz to chyba nawet Jovanić i Juszczyk byli lepsi!!!
"...kto z paskami spodnie nosi, hahahaczyk na bluzie, robi często smutne oczy i smutną ma buzię. O czym myśli tajemniczo smutnooka młodzież, czy z paskami ma ubranie i z haczykiem odzież?"
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 27.08.2016, 04:34
W przypadku poprzednich porażek jestem w stanie uwierzyć w "spisek" piłkarzy przeciwko braku wypłat przez byłego właściciela. Sprawa wygląda podobnie jeśli chodzi także o zeszły sezon. Nie wierzę jednak w bunt zawodników w tym meczu.

Jeżeli chodzi o miłość do Wisły (lub jej brak) niektórych piłkarzy i przełożenie tego na wyniki, to też z biegiem lat coraz bardziej przekonuje mnie, że to jest jakieś romantyczne wyobrażenie, które nijak się ma do rzeczywistości. Albo jest się profesjonalistą i ma się umiejętności, albo nie. Chyba nie powiecie mi, że Morioka, Stjepanović, czy Kokoszka wygrali dzisiaj mecz 1-5 dzięki ich sympatii do Śląska Wrocław, a przynajmniej przez to, że lubią WKS bardziej niż Mójta i Guzmics Wisłę. To brzmi tak absurdalnie, że aż śmiesznie.

Wisła ma słabych piłkarzy? Ok, nie jesteśmy potęgą. Ktoś tutaj słusznie zauważył, że piłkarze na których wcześniej narzekaliśmy są lepsi od tych, których mamy teraz. Fakt, nasi kluczowi zawodnicy są po prostu starzy i z roku na rok coraz szybciej tracą swoje walory... ale ludzie kochani... bez jaj!

Nasza drużyna nie jest kadrowo najgorsza w Ekstraklasie. Jesteśmy ekipą na przynajmniej połowę tabeli. Część zawodników, których tutaj wymieniliście wzięłoby do pierwszego składu z 75% klubów Ekstraklasy. Do tego nawet kadra jest ciut szersza niż w ciągu ostatnich paru lat.

Moim zdaniem tutaj chodzi o psychikę. Jesteśmy kompletnie rozbici, wokół klubu panuje tragiczna atmosfera. Oczywiście to nie jest usprawiedliwienie dla piłkarzy, bo 1-5 u siebie to całkowita kompromitacja, ale trzeba na sprawę spojrzeć obiektywnie, że gra przy takich warunkach, nie ma dobrego wpływu na drużynę.

Szatnia potrzebuje pozytywnego wstrząsu i w tym jest najtrudniejsza rzecz. Nie mamy jak sprowadzić nowych piłkarzy. Zwolnić trenera? Mamy topowego szkoleniowca w Polsce, kto lepszy do nas przyjdzie? Może nam by się przyfarciło z kolejnym trenerem, a może mielibyśmy powtórkę z Pana Tadeusza (i to niestety Pawłowskiego).

Każda decyzja to będzie ryzyko podjęte samoistnie, bo przecież pozostawienie Wdowczyka na stanowisku i brak zmian kadrowych to jak jazda na motorze, w którym nie wiadomo czy działają hamulce. Oby to wszystko skończyło się dla nas dobrze, choć nie wygląda to różowo. Niby jest dopiero jest sierpień, ale zapowiada się 110. rok istnienia naszego klubu będzie czarną kartą w historii Wisły.
ABG ABG ABG
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 27.08.2016, 05:43
Topowy szkoleniowiec w Polsce Po wyroku za korupcję. Polska liga w skrócie.
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.08.2016, 06:02
Zarówno kibice, jak i piłkarze pokazali jak im zależy na piłkarskiej Wiśle !!
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 27.08.2016, 07:12
Wystawianie Urygi w podstawowym składzie to kryminał. Dramatem szkoleniowca jest to,że Brlek i Popowić to takie same dramaty...
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 27.08.2016, 07:15
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Akurat sie niezgodzę.

1.Jak kilka razy D cos skandowalo.i caly stadion sie podłaczał,C tez sie podłączało.Juz nie wyciagaj takich wniosków ze ktos sie pod czyms podpisuje.,albo nie.

2.No akurat na C dzis bylo jak na ostatnie mecze,czy mecze w grupie spadkowej nawet sporo Ludzi.,nawet duzo ludzi.

I nie wrzucajcie kibiców z C do jednego worka.dzis bylem na C ruch ,ruch nie spiewalem,jak masa ludzi dookoła.
To prawda, zgodę z ....ami z Chorzowa chce mała grupa osób...nawet C nie akceptuje tej kompromitacji z volksdeutchami i żydzewem...
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 27.08.2016, 07:15
kubad99 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie pójście na stadion w tym momencie mija się z celem. Niestety na meczu nie mogłem być. Natomiast kolega na rodzinnym doświadczył przejścia stada łysych karków w stronę sektora gości. Stwierdził, że nie chcę żeby takie rzeczy oglądały jego młode córeczki. Wiadomo SKWK WShakrs walczymy o ten klub!
To musiało być takie straszne. Najlepiej niech córeczki nie wychodzą z domu, bo po ulicach na co dzień też chodzi masa łysych karków. Co za czasy :/
piotru1906
Junior Member

Od: 06.2015

Stary 27.08.2016, 07:19
Nie udzielałem sie tutaj odkąd jestem zarejestrowany, ale teraz musze coś napisać po wczorajszym meczu i po przeczytaniu kilku wpisów.

Zastanówcie się wszyscy Ci którzy wczoraj bili brawo Śląskowi, komu Wy kibicujecie i co jest w Waszych sercach? Śląsk, Lechia? Bo ja przychodzę na stadion dopingować Wisłę. Nie interesują mnie żadne zgody i nigdy nie przeszła mi przez gardło żadna pieśń ku drużynie przeciwnej. My jesteśmy Wisła, czy na C, czy na E. Mamy dawać drużynie i całej Polsce dowód że to my jesteśmy siłą tego klubu a nie wsparciem dla naszych byłych czy obecnych zgód. Co do sharksów, to jak koledzy wspomnieli. Dzięki nim w mieście mamy względny spokój. W drodze na stadion możemy dumnie nieść nasz szal.

Zjednoczmy się i bądźmy ponad podziałami! Bo jeśli My nie będziemy razem, to kto wtedy nastąpi najgorsze, czego nasi przeciwnicy sobie napewno życzą. Bo zobaczcie, pomimo wyników, medialnej otoczki wczoraj było nad 13 tys. Pokażcie inny klub który ma taką siłę kibicowską.

AVE WIELKA WISŁA !!!
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.08.2016, 07:24
Jeśli chodzi o aspekt sportowy? Jedyny pozytyw? Niżej upaść się już nie da. Albo się odbijemy od dna albo na nim zostaniemy i lecimy z ligi.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 27.08.2016, 07:26
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie trybun, to zdecydowana większość tych klaskaczy w stronę Śląska to pikniki w szalikach Spółki Akcyjnej, których kibicowanie ogranicza się do przyjścia na stadion w Krakowie i oychaniem sę pop cornem i piciem piwa, W sektorze A w którym siedziałem starłem się słownie z kilkoma z nich odnośnie ich zachowania i wyjaśniły się przypuszcenia, że jedyne ich wyjazdy to te na R22, Po racowisku przestali być już tacy aktywni i do końca meczu siedzieli juz cicho. Po kilku mocnych słowach innych kolesi ostudzili swoje rozłamowe gierki. Prawda jest taka, że gdyby na sektor weszło kilku gości by zdyscyplinowtych tych gierojów to skończyła by się ich odwaga. Jedynie na co ich stać to klaskanie i gwizdanie.
Nie ma co się dziwić, pokolenie które wyrosło w czasach jednej zgody od 20 lat ma poczucie jakby im sie świat zawalił. Ja pamiętam inne czasy i wiele różnych zgód. I zawsze będę stał za Wisłą i chłopakami, którzy chodzą i jeżdżą za Białą Gwiazdą, Kwestia czasu gdy wszystko wróci do normy. Wielu musi to przetrwić i zrozumieć, że ich koledzy nie siedzą w sektorze przyjezdnych.
Śląsk inteligentnie grał na podział wśród kibiców Wisły a dali się wciągnąć w tą ich gierkę ci najmniej uświadomieni.
Powiem krótko, ale dobitnie. Możecie mnie zbanować. Ale zasady Bog, Honor i Ojczyzna ważniejsze od regulaminu forum.

Jebać Śląska, ale jeśli ktoś popiera łamanie sumień Polaków i Wiślaków przy pomocy niemieckiej siły i ich pomagierów to mogę tylko powiedzieć: Wypierdalaj smierdzący volksdeutchu do chorzowa albo żydzie do żydzewa.

Wisła znaczy Polska. Bratanie się z V kolumną niemiecką w Polsce to kompromitacja i głupota osób decyzyjnych
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 27.08.2016 o godz. 08:14.
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.08.2016, 07:31
Widzę, że pogląd iż dysponujemy składem dobrym na I ligę przebija się do zbiorowej świadomości.
Z wyjątkiem dwóch trzech zawodników, reszta to albo zawodnicy kiedyś nieźli ale dziś już nie osiągną ekstraklasowego poziomu, albo tacy którzy nigdy takiego poziomu nie mieli i mieć nie będą.

Do tego trener fantasta, który lansuje swoje chore urojenia typu gra 3 obrońcami albo wystawia beznadziejnie słabego Urygę zamiast słabego, ale jednak mimo wszystko lepszego Brleka.

Ogarnięty trener typu Ojrzyński nauczyłby ich wymuszać faul w każdej sytuacji + dwa trzy schematy dośrodkowań z wolnego i byłoby. Ale my wciąż bredzimy o krakowskiej piłce i górnej ósemce. Z zawodnikami, którym piłka odbija się na pięć metrów przy przyjęciu lub którzy na te pięć metrów nie umieją prosto podać piłki do nogi.

Pół królestwa za napastnika.

Nie rozumiem też zaskoczenia w kwestii kibicowskiej. Podziały są głębokie, trwają od dłuższego czasu liczonego już w latach i opierają się na fundamentalnie innym rozumieniu dobra Wisły i jej tradycji. Są nie do zasypania.
Po wczorajszym meczu mam też wrażenie, że dochody z dnia meczowego nie są obecnie ,mimo deklaracji, priorytetem. Lepiej więc oglądać mecz w domu. Z dwóch smutków oglądania trybun i gry piłkarzy pozostanie tylko ten drugi.
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.08.2016, 07:37
Takie pytanie z rodzaju masochistycznych: ktos moze znalazl/czytal kiedy przegralismy tyle u siebie? I kiedy u siebie stracilismy 5 bramek? (oczywiscie pomijajac 06 Legia'93)
Ostatnio edytowane przez bódyń : 27.08.2016 o godz. 07:42.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.08.2016, 07:39
Nowy hymn?

Anty PO-PiS!!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów