The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2016, 14:12
A mi sier marzy powrót do TS do normalnego herbu i wszystkiego co jest związane z TS Wisla od 110 lat może teraz nie siedzą tam dla mnie same ideały, ale sekcja piłki wreszcie znowu w rękach TS to po prostu powrót do normalności i wierze że będzie to dla nas najlepsze rozwiązanie.
pirat999
Junior Member

Od: 05.2013

Stary 21.08.2016, 14:29
nie wiem czy Smolny może zostać właścicielem Wisły, skoro ma udziały w Pogoni? Komisja licencyjna jasno mówi że nikt nie może być właścicielem 2 klubów.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.08.2016, 14:32
heoij napisał(a):Wyświetl post
Sorry za OT, ale mam pytanie odnośnie Smolnego: gość jest związany ze Szczecinem od wielu lat, wspiera Pogoń finansowo od IV ligi, jest jej udziałowcem, więc tak na chłopski rozum po co mu drugi klub?
Nie można być właścicielem akcji dwóch klubów. Albo Wisła labo Pogoń.

Widać na restrukturyzacji Pogonii udało się zarobic i dostarczyć wiele satysfakcji. Czyli z grubsza takie same powody jak JM.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Mat1977
Member

Od: 06.2011

Stary 21.08.2016, 14:56
byłem kilka dni w podróży i z 82 stron mamy 131.... i jakoś nie widzę obrońców JM, kilku pisało że warszawka ma ból dupy, żeby dac czas JM do 31 sierpnia ( ch.. wie czemu 31 sierpnia a nie 25 grudnia ) i co teraz ? doszło do głowy że jesteśmy w dupie ? Już Wam nie imponuje ten krętacz
Gdy pisałem że JM zapłacił 250 tys. funtów ....to niekórzy chcieli dac mi bana.
Wystarczyło czytać ludzi którzy mają wiecej niż 20 lat i MATURĘ
obawiam się że jak się SKWK dorwie .... może być podobnie. Na zabawę w właściciela klubu trzeba sporo kasy, a teraz boję się że ludzie którzy kręcą się też raczej chcą wycisnąć kasę....
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 21.08.2016, 15:02
Smolny to przedstawiciel Grupy Azoty z tego co słyszałem, ale po tym jak nie udało im się przejąć 100% udziałów Pogoni Smolny wycofał się ze Szczecina.
Franeklowcabramek
Senior Member

Stary 21.08.2016, 15:07
a i jeszcze tweet od Andrzeja Klemby
https://twitter.com/and_klemba/statu...53967084990464
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 21.08.2016, 15:26
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Nie chce tutaj się rozpisywać, ale być może będzie to partnerstwo, w którym TS będzie miał swoje udziały.

Trochę naiwne myślenie.
Niestety ale Towarzystwo Sportowe (samo) nie jest w stanie zagwarantować należytej płynności finansowej. Jeżeli tak by było, to udałoby się im za pierwszym razem odkupić Wisłę od TF.
Wiec idac twoim tokiem rozumowania, jesli JM udało sie odkupic Wisle od TF to musi on gwarantowac nalezyta plynnosc finansowa. Wiec o co tyle placzu ?

Nie...to jest wlaśnie naiwne myślenie!
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 21.08.2016, 15:46
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Wiec idac twoim tokiem rozumowania, jesli JM udało sie odkupic Wisle od TF to musi on gwarantowac nalezyta plynnosc finansowa. Wiec o co tyle placzu ?

Nie...to jest wlaśnie naiwne myślenie!
Nie, nie był w stanie, oszukał tf o czym piszemy od kilkunastu stron. Zacznij czytać ze zrozumieniem a nie bawić się w kumatego.

Tf dorzucala co roku 4-5 milionów do Wisły, skąd ma wziąć kasę na to Ts? Tylko jeśli znajdą inwestora, sami nie dadzą rady bo niby jak?

Oby nam wszystkim wyszło na dobre powrót do korzeni po 19 pięknych latach z Cupialem...
Ddf
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 21.08.2016, 16:33
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 21.08.2016, 16:38
MatMario napisał(a):Wyświetl post
TS miał piłkę w swoich sekcjach w latach 90. Od katastrofy wyratował nas Cupiał. TS nie ten rozmiar kapelusza do spółki piłkarskiej
To było prawie 19 lat temu, wtedy inni ludzie zasiadali w TS-ie. 19 lat to prawie jedno pokolenie tak więc myślę, że to porównanie nie ma dużego sensu.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.08.2016, 16:53
Wiem, wiem. Przyjdzie TS, to nie będzie LM i Semirka :( Czas rozpaczać.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.08.2016, 16:53
Czyli TS.. Jutro o 12.00 ogłoszenie i konferencja. Ciekawe czy zaprezentują zarząd odrazu?
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.08.2016, 16:54
Lepszy TS, bo przynajmniej zależy im na Wiśle. A Mereś... brak słów

JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.08.2016, 16:55
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Wiem, wiem. Przyjdzie TS, to nie będzie LM i Semirka :( Czas rozpaczać.
A ja się mogą cieszę i warto było tych nerwów żeby w 110 rocznicę sekcja wróciła do TS. Wiem że tam jest różnie ale jakoś będę spokojny.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.08.2016, 17:03
Każdy normalny się cieszy. Reszta jest oderwana od rzeczywistości i wierzy w wróżki zębuszki.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.08.2016, 17:12
Przyjdzie TS, nie ma pieniędzy na funkcjonowanie klubu i spłatę zadłużenia. Komisja licencyjna zaprosi przedstawicieli vide nowy zarząd aby przedstawił plan finansowania.... i będzie kupa. Wisła jest na ostatnim miejscu w tabeli jeżeli planowane są dodatkowe odejścia to czy to wszystko .......nie teraz czy za trzy miesiące jaka to różnica. Bez poważnych inwestorów Wisły nie będzie i TS w niczym tu nam nie pomoże albowiem poza sekcją koszykówki Pań żadna inna nie rozwija się a to tylko dlatego że koszykarki Wisły mają sponsora.
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 21.08.2016, 17:13
Biorąc pod uwagę to co działo się w ostatnim czasie to jest to dobra, pozytywna informacja.
Tak jak pisał ZWE, TS zakłada partnerstwo, zapewne posiada chętnego inwestora, są świetnie rozeznani na rynku krakowskim i małopolskim. Myślę, że znajdą ludzi, którzy będą zainteresowani tym projektem.
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.08.2016, 17:15
Bogu niech będą dzięki że ten matrix w którym żyliśmy od 3 tygodni wreszcie dobiega końca - szkodnik zostanie usunięty. Jakby nie było jesteśmy w tym momencie świadkami historycznego wydarzenia jakim niewątpliwie jest powrót pod skrzydła TS. Nie ma co spodziewać się teraz jakiegoś eldorado ale jestem dobrej myśli

Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 21.08.2016, 17:16
Wygląda wiec na to że widmo zagłady udało się zażegnać. Teraz ciężka praca u podstaw i spore pole do popisu także dla samych kibiców. Frekwencja i wpływy z biletów to wszystko będzie teraz na wagę złota. O ile Kubuś nie wytnie jakiegoś numeru w ostatniej chwili.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.08.2016, 17:22
Lepsi swoi niz obcy
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 21.08.2016, 17:24
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Każdy normalny się cieszy. Reszta jest oderwana od rzeczywistości i wierzy w wróżki zębuszki.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
stero87
Member

Od: 09.2007

Stary 21.08.2016, 17:27
Panowie i panie trochę lodu na rozgrzane głowy, nie jest pewne w jakiej sprawie ta konferencja, ja też bym chciał żeby była o wyjebaniu tego krętacza i oszusta, ale dotąd jak nie ogłoszą tego oficjalnie to wyluzujmy żeby nie było rozczarowania.
ŚWL!!!!!!!
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.08.2016, 17:33
Dokładnie. Patologiczni kłamcy w styli Meresia mają w zwyczaju kłamać do końca i iść w zaparte. Poczekajmy do jutra.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2016, 17:34
Obawiam się, że sprawa jeszcze nie jest klepnięta. Pozostaje czekać na oficjalny komunikat lub samą konferencję.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.08.2016, 17:36
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Przyjdzie TS, nie ma pieniędzy na funkcjonowanie klubu i spłatę zadłużenia. Komisja licencyjna zaprosi przedstawicieli vide nowy zarząd aby przedstawił plan finansowania.... i będzie kupa. Wisła jest na ostatnim miejscu w tabeli jeżeli planowane są dodatkowe odejścia to czy to wszystko .......nie teraz czy za trzy miesiące jaka to różnica. Bez poważnych inwestorów Wisły nie będzie i TS w niczym tu nam nie pomoże albowiem poza sekcją koszykówki Pań żadna inna nie rozwija się a to tylko dlatego że koszykarki Wisły mają sponsora.
Owszem, ale jeśli nie dogramy do końca sezonu, to tylko na własne życzenie (nie zorganizumjemy meczu lub nie wystawimy kadry).
Mądre głowy z TF twierdziły ze środki, pod warunkiem sprzedaży 2ch zaodników, są zapewnione na funkcjonowanie do końca rundy. Komisja licencyjna (idąc za Sachsem) nie wycofa nas z rozdrywek w tym sezonie na 99.99%.

TS musi zrobić różnicę w przecięgu pół roku, albo szybko i dobrze sprzedać sekcję.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.08.2016 o godz. 17:41.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
nesta
Senior Member

Stary 21.08.2016, 17:41
Moze to być konferencja na zasadzie - działamy, pracujemy nad przejęciem itp. Z tym, że do tego wystarczyłby chyba komunikat. Konferencja zwiastuje raczej cos poważniejszego. No nic, czekamy.
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2016, 17:42
Nic mnie tak nie irytuje, jak ciągłe oglądanie się na "właściciela" czy "sponsora".

Do cholery, to MY KIBICE jesteśmy najważniejszym sponsorem klubu.

Gdy jesteśmy MY, gdy kupujemy bilety, ewentualnie gadżety w sklepiku klubowym, ewentualnie nabijamy oglądalność Canal+ wtedy:
- zapełniamy budżet,
- skłaniamy ewentualnego sponsora do wykupienia reklamy.

Tak ciężko to zrozumieć?

Wyobraźcie sobie (kwoty trochę zmyślam), że w budżecie w związku z odejściem TF brakuje 5 mln zł.

No to "wystarczy", że 12,5 tys. ludzi (tyle wzięło udział w akcji Wisła to nasza historia) zrzuciło się po kwocie 400 zł za rok. 10 miesięcy, w których trwa sezon po 40 zł.

Oczywiście, ktoś przypomni, że na muzeum nie chciało się kliknąć więcej niż 4000 ludzi i to jest prawda. Ale z drugiej strony akcja Fans4Club pokazała, że jest potencjał. Obudźmy go wreszcie! A potem wymagajmy znalezienia sponsora.
nesta
Senior Member

Stary 21.08.2016, 17:43
Juszczyk napisał, ze z ciekawości zajrzy, ale służbowo nic o tym nie wie... Dziwne.
Franeklowcabramek
Senior Member

Stary 21.08.2016, 17:46
Na TT Wisły napisali, że to konferencja TS a nie Wisły Kraków SA.
GAMBOS
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.08.2016, 17:47
rav napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że sprawa jeszcze nie jest klepnięta. Pozostaje czekać na oficjalny komunikat lub samą konferencję.

Dokładnie tak to będzie coś czuje.
Wyjdą powiedzą ze TS stara się o to żeby spółka prawidłowo działała po spotkaniu z gimbusem TS ma plan jak prowadzić spółkę i chce przejąć to od gimbusa i prosimy kibiców o wsparcie bo dobro Wisły jest najważniejsze i kolejny krok ma gimbus .

oby tak nie było ale na to się zanosi

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów