|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
A mi sier marzy powrót do TS do normalnego herbu i wszystkiego co jest związane z TS Wisla od 110 lat może teraz nie siedzą tam dla mnie same ideały, ale sekcja piłki wreszcie znowu w rękach TS to po prostu powrót do normalności i wierze że będzie to dla nas najlepsze rozwiązanie.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
nie wiem czy Smolny może zostać właścicielem Wisły, skoro ma udziały w Pogoni? Komisja licencyjna jasno mówi że nikt nie może być właścicielem 2 klubów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Widać na restrukturyzacji Pogonii udało się zarobic i dostarczyć wiele satysfakcji. Czyli z grubsza takie same powody jak JM. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
byłem kilka dni w podróży i z 82 stron mamy 131.... i jakoś nie widzę obrońców JM, kilku pisało że warszawka ma ból dupy, żeby dac czas JM do 31 sierpnia ( ch.. wie czemu 31 sierpnia a nie 25 grudnia ) i co teraz
Gdy pisałem że JM zapłacił 250 tys. funtów ....to niekórzy chcieli dac mi bana. Wystarczyło czytać ludzi którzy mają wiecej niż 20 lat i MATURĘ ![]() obawiam się że jak się SKWK dorwie .... może być podobnie. Na zabawę w właściciela klubu trzeba sporo kasy, a teraz boję się że ludzie którzy kręcą się też raczej chcą wycisnąć kasę.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Smolny to przedstawiciel Grupy Azoty z tego co słyszałem, ale po tym jak nie udało im się przejąć 100% udziałów Pogoni Smolny wycofał się ze Szczecina.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a i jeszcze tweet od Andrzeja Klemby
https://twitter.com/and_klemba/statu...53967084990464 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie...to jest wlaśnie naiwne myślenie! ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Tf dorzucala co roku 4-5 milionów do Wisły, skąd ma wziąć kasę na to Ts? Tylko jeśli znajdą inwestora, sami nie dadzą rady bo niby jak? Oby nam wszystkim wyszło na dobre powrót do korzeni po 19 pięknych latach z Cupialem... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To było prawie 19 lat temu, wtedy inni ludzie zasiadali w TS-ie. 19 lat to prawie jedno pokolenie tak więc myślę, że to porównanie nie ma dużego sensu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wiem, wiem. Przyjdzie TS, to nie będzie LM i Semirka :( Czas rozpaczać.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Lepszy TS, bo przynajmniej zależy im na Wiśle. A Mereś... brak słów
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Każdy normalny się cieszy. Reszta jest oderwana od rzeczywistości i wierzy w wróżki zębuszki.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Przyjdzie TS, nie ma pieniędzy na funkcjonowanie klubu i spłatę zadłużenia. Komisja licencyjna zaprosi przedstawicieli vide nowy zarząd aby przedstawił plan finansowania.... i będzie kupa. Wisła jest na ostatnim miejscu w tabeli jeżeli planowane są dodatkowe odejścia to czy to wszystko .......nie teraz czy za trzy miesiące jaka to różnica. Bez poważnych inwestorów Wisły nie będzie i TS w niczym tu nam nie pomoże albowiem poza sekcją koszykówki Pań żadna inna nie rozwija się a to tylko dlatego że koszykarki Wisły mają sponsora.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę to co działo się w ostatnim czasie to jest to dobra, pozytywna informacja.
Tak jak pisał ZWE, TS zakłada partnerstwo, zapewne posiada chętnego inwestora, są świetnie rozeznani na rynku krakowskim i małopolskim. Myślę, że znajdą ludzi, którzy będą zainteresowani tym projektem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Bogu niech będą dzięki że ten matrix w którym żyliśmy od 3 tygodni wreszcie dobiega końca - szkodnik zostanie usunięty. Jakby nie było jesteśmy w tym momencie świadkami historycznego wydarzenia jakim niewątpliwie jest powrót pod skrzydła TS. Nie ma co spodziewać się teraz jakiegoś eldorado ale jestem dobrej myśli
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wygląda wiec na to że widmo zagłady udało się zażegnać. Teraz ciężka praca u podstaw i spore pole do popisu także dla samych kibiców. Frekwencja i wpływy z biletów to wszystko będzie teraz na wagę złota. O ile Kubuś nie wytnie jakiegoś numeru w ostatniej chwili.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Lepsi swoi niz obcy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Panowie i panie trochę lodu na rozgrzane głowy, nie jest pewne w jakiej sprawie ta konferencja, ja też bym chciał żeby była o wyjebaniu tego krętacza i oszusta, ale dotąd jak nie ogłoszą tego oficjalnie to wyluzujmy żeby nie było rozczarowania.
![]()
ŚWL!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dokładnie. Patologiczni kłamcy w styli Meresia mają w zwyczaju kłamać do końca i iść w zaparte. Poczekajmy do jutra.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Obawiam się, że sprawa jeszcze nie jest klepnięta. Pozostaje czekać na oficjalny komunikat lub samą konferencję.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Mądre głowy z TF twierdziły ze środki, pod warunkiem sprzedaży 2ch zaodników, są zapewnione na funkcjonowanie do końca rundy. Komisja licencyjna (idąc za Sachsem) nie wycofa nas z rozdrywek w tym sezonie na 99.99%. TS musi zrobić różnicę w przecięgu pół roku, albo szybko i dobrze sprzedać sekcję.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.08.2016 o godz. 17:41.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nic mnie tak nie irytuje, jak ciągłe oglądanie się na "właściciela" czy "sponsora".
Do cholery, to MY KIBICE jesteśmy najważniejszym sponsorem klubu. Gdy jesteśmy MY, gdy kupujemy bilety, ewentualnie gadżety w sklepiku klubowym, ewentualnie nabijamy oglądalność Canal+ wtedy: - zapełniamy budżet, - skłaniamy ewentualnego sponsora do wykupienia reklamy. Tak ciężko to zrozumieć? Wyobraźcie sobie (kwoty trochę zmyślam), że w budżecie w związku z odejściem TF brakuje 5 mln zł. No to "wystarczy", że 12,5 tys. ludzi (tyle wzięło udział w akcji Wisła to nasza historia) zrzuciło się po kwocie 400 zł za rok. 10 miesięcy, w których trwa sezon po 40 zł. Oczywiście, ktoś przypomni, że na muzeum nie chciało się kliknąć więcej niż 4000 ludzi i to jest prawda. Ale z drugiej strony akcja Fans4Club pokazała, że jest potencjał. Obudźmy go wreszcie! A potem wymagajmy znalezienia sponsora. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na TT Wisły napisali, że to konferencja TS a nie Wisły Kraków SA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Dokładnie tak to będzie coś czuje. Wyjdą powiedzą ze TS stara się o to żeby spółka prawidłowo działała po spotkaniu z gimbusem TS ma plan jak prowadzić spółkę i chce przejąć to od gimbusa i prosimy kibiców o wsparcie bo dobro Wisły jest najważniejsze i kolejny krok ma gimbus . oby tak nie było ale na to się zanosi ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|