|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Może trochę mniej jadu co? 99% ludzi snuje tu domysły, dywagacje, po to jest ten temat, więc i ja się zastanawiam nad różnymi opcjami- nie życzę sobie jeżdżenia po mnie. Nie jestem kibicem k....y z drugiej strony Błoń, więc proszę o minimum szacunku, bo ja nikogo tu nie opluwam!
A skąd taka pewność, że tak nie było? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Takiego planu to by nawet Hitchcock nie wymyślił.
Ps. Powiedz mi Leszek w którym momencie ktoś po tobie jedzie?
Ostatnio edytowane przez Wisła Prokocim : 20.08.2016 o godz. 11:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Nic mi nie wiadomo o niecnych tam praktykach; owszem, super by było gdybyśmy wszyscy ”byli godnymi podania ręki” i wstydu Wiśle nie przynosili. Potrzeba naszego zjednoczenia teraz, nie kłótni, byśmy byli dla Niej solidnym oparciem, bo kto ma być jak nie my, kto ![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Majac rozwinietą sieć małych sponsorow plus dwoch sponsorow koszulkowych nawet TS byłby sam w stanie utrzymać Wisłe przy budżecie 30 mln. Około 20 mln Wisła sama wypracowuje przy obecnym poziomie sportowym. Mając około 20 drobnych sponsorow ktorzy dawaliby tak po 300 tys na sezon uzyskuje sie jakieś 6 mln, pozostałe 4 od sponsorow koszulkowych. Wiem, że nie łatwo pozyskać tyle firm zainteresowanych reklama poprzez piłke ale gdyby udało sie rozbudować taką sieć sponsoringu to TS poradziłby sobie
Ostatnio edytowane przez Davey777 : 20.08.2016 o godz. 12:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sytuacja piłkarskiej Wisły przypomina, mniej więcej, okres końca działalności Skrobowskiego czy Voigta. Oczywiście są pewne różnice ale ogólny obraz jawi się dość podobnie. Na obecną chwilę mamy stosunkowo niewielkie zadłużenie zewnętrzne jednak z każdym tygodniem pobytu rowerzysty będzie się ono zapewne powiększać dlatego tak ważne jest szybkie odcięcie go od klubu.
Czas jest bardzo istotny tylko czy, tak jak to przebija się w wypowiedzi Rava i nie tylko akurat, powrót do Wisły jest najlepszym rozwiązaniem. Poniekąd tak z tym, że jest to tylko wybór mniejszego zła. Ale jednak ZŁA. Powrót piłkarzy pod skrzydła TSW to konserwacja marazmu i spowolnienie śmierci wyczynowej piłki. Sport wyczynowy pod rządami Wisły ma się po prostu kiepsko. Koszykarki są jedynie wyjątkiem - a to dzięki Can Packowi (który nota bene już kilka razy rozważał możliwość wycofania się z Wisły i śmiem twierdzić, że jedynie dzięki PDS udało się tego uniknąć) natomiast siatkarki czy koszykarze czyli sekcje, które mogłyby być wiodące, dyscypliny medialne i dość popularne w kraju, są na poziomie czysto amatorskim. Wyniki sportu młodzieżowego też nie powalają na kolana - 20 pozycja za rok 2015 głównie za sprawą gimnastyczek czyli sportu mocno niszowego. Jest to regres w stosunku do lat poprzednich. Od dawna nie było sukcesów w strzelectwie czy judo. Sekcja bokserska szkoli chyba tylko na potrzeby najnowszej sekcji TSW. Jeżeli całą Wisłą wraz z najważniejszą sekcją ma zarządzać TSW do spółki z SKWK a gdzieś na tylnym siedzeniu, niczym Jarek Kaczyński ma zasiadać PM, to nie jest to wcale dobre rozwiązanie. Jesteśmy w fatalnym położeniu, z jednej strony uciekający czas, ogromna dewastacja wartości marketingowej, fatalna prasa, podziały wśród kibiców, spadająca frekwencja, perspektywa powiększającego się zadłużenia z drugiej oddanie zarządzania ludziom, którzy powinni być trzymani na odległość kilku ulic od Reymonta...no może trochę więcej bo tyle jest do Ruszczy, którą od środka zwiedzali. Wiem, że Rav dążyłby do tego aby sekcję przejęło TSW po czym w miarę szybko oddało komuś innemu, tylko takie rozwiązanie jest mocno wątpliwe. Szansa na to, że znów pojawi się ktoś taki jak Ziętek, Urban i Cupiał w początkowym okresie jest mglista. Nie mówię, ze nierealna. Ale jeśli nie stanie się to w ciągu kilku dni może nie stać się nigdy. Tak jak każdy gorący temat z czasem Wisła zniknie z czołówek medialnych i przestanie kogokolwiek poza nami interesować, więc takie zamieszanie paradoksalnie może być naszą ostatnią szansą. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://twitter.com/mateuszmiga/stat...61133370634240
Tymczasem "viceprezes" juz na wakacjach w Alicante..
Ostatnio edytowane przez nesta : 20.08.2016 o godz. 12:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To sie napracował. Wisłe powinien sprzedać żeluś jak najszybciej, bo w innym wypadku narobi nowych długow, zniknie kasa z dni meczowych czy podpisze kontrakty za ktore trzeba bedzie płacić odszkodowania
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
To, że TS potrzebuje inwestora jest jasne, ale pytanie po co inwestorowi jest potrzebny TS, zamiast przejąć osobiście? Dla takiego Włodarskiego czy Wojciechowskiego lepszego momentu do kupienia Wisły już nie będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
SKWK jest już całkowicie skompromitowane. I to nie od dziś. Pracowali na to długie lata. To nie jest żaden oficjalny głos kibiców Wisły Kraków, nie reprezentują nikogo poza samymi sobą.
Mam kilkunastu, może kilkudziesięciu znajomych, którzy aktywnie kibicują Wiśle, nie pamiętam kiedy ktoś pochlebnie wyraził się na ich temat. Zaryzykuję tezę, że to powszechna opinia. Nie wiem skąd optymizm rava na ich temat, ale zapewne jest bliżej tego środowiska niż ja. A być może ma po prostu większe złudzenia. Dużo mniej wiem o działalności TS. Jak na tle SKWK wygląda TS i na ile te dwa środowiska się przenikają? Ktoś potrafi te relacje jakoś przybliżyć? ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Inna sprawa, że poważni inwestorzy zawsze domagają się audytów finansowych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Denerwują mnie żarty z suikodena. Facet się drastycznie pomylił, bo podszedł do sprawy jak prawdziwy kibic, z niezachwianą wiarą w końcowe zwycięstwo. Potem pokazał, że ma jaja.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sam nie miałem skrupułów żeby po Tobie pojechać parę dni temu. Ukłony, że przyznałeś się do błędu, kilku innych obrońców JM zabrakło odwagi.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
No cusz Panowie sa ludzie do ktorych przemawia sila argomentu sa trz tacy do ktorych jedynie przemawia argument sily .Niestety taki las zgotowal Cupil Wisle .POZOSTAJE WYWISCI DZIADZ TACZKA DO WISLY .Pelna odpowiedzialnoscia ponosi WASZ ukochany WUJASZEK CUPIAL.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czyli pewnie nici ze Stilicia ;/...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kluivert też nie dojedzie.... (info 100%!)
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
A Tristan chociaż?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
I oczywiście, że bardzo wątpliwe jest rozwiązanie, że znów pojawi się ktoś aż tak zamożny jak wspomniane przez Ciebie trio. Natomiast nie widzę żadnych szans, by takie trio, czy ktoś może nieco mniej zamożny, ale stabilny, przejął klub w najbliższych dniach. Powód jest prosty: nikt z zewnątrz nie wie jak wygląda klub od środka. Poznanie tej sytuacji, audyty nie audyty = czas. Czas, którego nie ma, bo przejąć klub od gimbossa trzeba NATYCHMIAST. Tymczasem w ostatnim półroczu prezesem Wisły SA był Piotr Dunin-Suligostowski, prezes TS Wisła. Członkiem Rady Nadzorczej Wisły SA Robert Szymański - wiceprezes TS Wisła. Byłbym bardzo zdziwiony, gdyby nie byli oni w kontakcie z Rafałem Smalcerzem, niedawnym prezesem Wisły SA i Zdzisławem Kapką - wiceprezesem Wisły SA tudzież szefem pionu sportowego. Innymi słowy: TS Wisła ma pełny obraz sytuacji w jakiej był klub 3 tygodnie temu + ma sporo przecieków na temat aktualnej sytuacji klubu. Jeśli nie wiedzą wszystkiego, to wiedzą gdzie sprawdzać (czy np. jakaś kasa nie wyciekła, na jakich zasadach zatrudniono tego Adamczewskiego, czy jeszcze kogoś zatrudniono itp....). Dlatego uważam, że TS Wisła jest raczej jedynym podmiotem, który jest w stanie przejąć klub niemal od strzała. Innym takim podmiotem może być ktoś narajony przez M. Citkę. Mówi się o tym Grzegorzu Smolnym, ale czy on ma aż takie zaufanie do Citki, że mógłby przejąć klub od razu? Nie potrafię ocenić. Mam natomiast wrażenie graniczące z pewnością, że taki Kapka to przy Citce jest Paganini rynku transferowego. * * * Odnośnie TS-u i SKWK - nie mam wątpliwości, że wizerunek tych instytucji jest gorszy niż rzeczywistość. I tu największe wyzwanie przed TS-em. Szczególnie przegonienie tych wizji "miśków" chodzących i trzęsących wszystkim. Jeszcze jedna rzecz, odnośnie sklecenia budżetu Wisły SA przez TS. Miejcie świadomość, że w ostatnim półroczu BC zablokował możliwość wpłynięcia do klubu kilku milionów zł. Chodzi m.in. o sponsora na koszulki (veto bossa w ostatniej chwili), czy chociażby sprzedaż Cierzniaka, Handzlika i jeszcze jednego gracza. Innymi słowy, gdyby ówczesne władze Wisły SA, które (personalnie) pokrywają się w części z władzami TS, nie miały nad sobą właściciela, wówczas do klubu wpłynęłyby niemałe pieniądze. Teraz nowy właściciel będzie miał większą swobodę w poszukiwaniu sponsorów czy chociażby chętnych na wynajęcie skyboksa. * * * Na koniec mniej optymistycznie. Byłbym idiotą, gdybym twierdził, że przejęcie klubu przez TS to wyjście bardzo dobre. Natomiast moim zdaniem to jedna z dwóch dróg do tego, by otworzyć któryś z bardziej optymistycznych scenariuszy. Druga droga, to szybkie przejęcie klubu przez kogoś solidnego, kto zgłosił się bezpośrednio do gimbossa (via Citko). Przy czym nic nie stoi na przeszkodzie, by ten ktoś porozumiał się szybko z TS-em. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przyjedzie Hajto na białym koniu i kupi klub za 3 tiry szlugów.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Dariook : 20.08.2016 o godz. 15:31.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Tak jak rav uważam że w tej sytuacji najlepszym rozwiązaniem (nie znaczy że idealnym) jest przejęcie Wisły S.A. przez TS. Czasu mało, a JM jedyne co może zrobić to zatrudnić kolejnego "makarona" czy innego "znajomka". Inaczej faktycznie skończymy w IV lidze.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Narzucenie takiej polityki cenowej, że stoją puste.
Toć właśnie napisałem, że wizerunek jest dużym problemem. A także, że mam wrażenie, że ten wizerunek jest gorszy niż rzeczywistość. |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
To jakbyś był tak dobry i wyjaśnił ogólnie jaka jest rzeczywistość i czym się różni od wizerunku w tym przypadku. Również w przypadku tych "wizji".
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Akurat polityka cenowa w tym przypadku była dość elastyczna.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ja wiem, czy "płacisz X... tys z góry, albo spierdalaj", to taka elastyczna oferta?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Była tak bardzo elastyczna, że skyboksy świeciły pustkami, nie wypełniały się nawet przy okazji takich meczów jak derby.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|