|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Taaa... transfery są teraz NAJWAŻNIEJSZE!
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie pisałem o transferach, lecz o kosztach stałych. Tym razem spółka musi być terminowa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Oczywiście wiem, że w obecnej sytuacji jest to jedyne, rozsądne wyjście, tyle że, i jest to moja prywatna opinia, w ciągu ostatnich lat gdzieś tak od zwolnienia Holendrów, skwk rzetelnie sypało piach w tryby Wisły SA.
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 19.08.2016 o godz. 22:51.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Różnica jest taka, że o ile do momentu oddania Wisly w ręce Kubusia chodziło o zagwarantowanie poziomu prowadzenia klubu na czołowym szczeblu ekstraklasy, tak teraz chodzi o być albo nie być....
Ostatnio edytowane przez Vinci : 19.08.2016 o godz. 23:06.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Rozumiem, że po prostu ich zbajerował, tak jak nas wszystkich? Jest to szokujące, jaki zastęp osób dał się nabrać jakiemuś byle kmiotowi. O ile to prawda. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Zmieniła się sytuacja w Wisła S.A, w której zmniejszono dług oraz zaległości w stosunku do pracowników. Tak więc zmieniła się również wartość rynkowa klubu. A ostatnie zawirowania jeszcze tę wartość zmniejszyły. Nie znam szczegółów dotyczących spotkania na linii SKWK - Jakub Meresiński, więc nie chce się tutaj wdawać w zbędną przepychankę, kto komu co obiecał i za ile. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chciałbym wierzyć, że TS+SKWK podoła, że ma większe szanse w negocjacjach zaległości z miastem za stadion niż pajac, że znajdzie inwestorów, że będzie chciało znaleźć inwestora. Tylko gdzie Ty widzisz takie przesłanki?
Wiadomo, wszystkie ręce na pokład, żeby pogonić jełopa ale w resztę waszej układanki osobiście wątpię. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Tylko uprzedzam, ze przez wielu tu kolegow forumowiczow "karkiem - nie wiem czym tam handlujacym - ktory chce zniszczyc Wisle dla interesow" zostaniesz nazwany. Lepiej tobie sobie spokojnie przebywac w internecie i krytykowac ile wlezie tych, ktorzy rzeczywiscie cos dla Wisly robia. ![]() ![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Czego nie ma na twitterze to dla wielu nie istnieje. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jak mamy upaść to i tak upadniemy. Wole to zrobić z TSem, bo wiem, że ludzie w towarzystwie to osoby które Wisłe mają głęboko w sercu. Są swojakami i rodowitymi Wiślakami, wolę stać z nimi i bronić Wisły niż stać obok tego oszusta gimbusa z Warszawy. Weekend pewnie nic nie przyniesie, więc trzeba czekać co przyniesie nowy tydzień. Oby chłopaki się wyciszyły przez te 2dni i w poniedziałek powalczyli o punkty bo one są nam potrzebne jak rybie woda.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Herbi1303 : 20.08.2016 o godz. 08:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Towarzystwo Sportowe Wisła NIE może być (jedynym) właścicielem Spółki Akcyjnej, jak również analogicznie Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków. Jeżeli statuty tych dwóch podmiotów nie wskazują na możliwość prowadzenia działalności gospodarczej nabycie akcji w ogóle jest wyłączone.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 20.08.2016 o godz. 08:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
2. Zarówno TS, jak i SKWK zgłosiły możliwość prowadzenia działalności w sądzie, co pojąłbyś poświęcając sprawie 30 sek. w wyszukiwarce KRS. Ergo najpewniej statuty przewidują taką możliwość. A do tego podmioty te prowadzą tę działalność w praktyce, co też nie jest chyba trudne do odgadnięcia. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Jeśli cena miiona złotych (6% zadłużenia zewn.) była za duża, to raczej nadal nic się nie zmieniło w kwestii możliwości przejęcia klubu przez TS. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Jeśli klub przejmie TS do spółki ze Stowarzyszeniem Kibiców Wisły Kraków to zapewne wraz z jakimś inwestorem.
Obecnie TS współpracuje z dwoma dużymi podmiotami Can-Pack oraz Foodcare (Włodarski) być może to ktoś z tej dwójki. Idealnym rozwiązaniem byłoby stworzenie struktury 49% udziałów dla prywatnego inwestora, 51% udziałów klubu (czyli w tej sytuacji kibice+TS Wisła). Podobnie wygląda to w Niemczech. Choć wiadomo, że to inna mentalność. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Najważniejsze to odkupić Wisłe z rąk tego pajaca. Trzeba bedzie pozyskać inwestorow bo sam TS nie ma takich możliwości finansowych, ale czym dłużej właścicielem jest JM tym wiecej szkod może narobić
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Trwały rozmowy, ale TF miała jednocześnie ofertę od JM, która, jak teraz widać, oparta była na kicie. Ale wyglądała na lepszą dla TF, więc taką TF wybrała.
Po drugie: oczywiście, że TS może być jedynym właścicielem Wisły SA.
Ostatnio edytowane przez rav : 20.08.2016 o godz. 10:03.
|
||
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Czas ratować Wisłe panowie pomyliłem się strasznie chcac dac czas panu JM to kawał ### i zł#### tylko ciekaw jaki przekręt szykuje.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Szczerze serce mnie boli, że klub którego jestem kibicem od 8 roku życia jest w bardzo kiepskiej sytuacji zarówno sportowej jak i administracyjnej, Kochani czas się zebrać i ruszyć na ratowanie klubu. Nie wiem moż.e Wisłe powino przejąć jakieś zrzeszenie towarzystwo biznesmenów krakowski który miałby jakieś w stopniu udziały ale rzaden wiekszości.
Może jak udziały by były np podzielone na 5 właściceli po 20% akcji to nie zależni byśmy byli od jednego gości Cupiał pan JM |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
To już nie czekamy do 31 sierpnia?
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
St Yabol nie ma co czekać miałem nadziej ze tamto to były błędy przeszłości jak u mnie jeden błąd, a teraz juz w pana JM nie wierze boja się tragedi
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Przypomnijcie sobie ten program dragons den, gdzie inwestorzy wspierali wynalazców. Tam każdy z rekinów chciał finansować, pod warunkiem że będzie miał większość w udziałach. Teraz pytanie czy to źle oddać władzę komuś kto ma kasę dzięki temu że dorobił się zarządzając innymi spółkami i mnożąc ich kapitał? Myślę że to rozwiązanie którego potrzebujemy : szanujący się inwestor z większością udziałów i pełną władzą. Do tego powinien być kibicem Wisły (choć to nie konieczne), gdyż jeśli klub potraktuje jak kolejny biznes który trzeba rozwinąć, tak jak lesniodorski, to i tak będziemy zadowoleni. Dla mnie najlepszym właścicielem mógłby być Włodarski z Foodcare, ale ponoć nie jest zainteresowany. Może swój kapitał zainwestował gdzie indziej i już go nie ma. Niestety nie znam innego dzianego freaka który dysponowałby dużym kapitałem i był na tyle szalony żeby zainwestować w klub piłkarski ![]()
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ludzie czy Wy nie widzicie, że to było prawdopodobnie wszystko zaplanowane z tym przejęciem Wisły przez JM, narobienie smrodu wobec własnej osoby i "rzekoma próba" ratowania sytuacji przez SKWK odkupując akcje?
Sądzę, że taki był plan od początku by klub trafił w ręce Miśka i kompanów. Nie chcę być złym prorokiem ale wiadomo na co może być narażony i przykrywką jakiś interesów może się stać Wisła? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
A w jaki sposob Misiek mialby zarządzac klubem? Wytlumacz mi bo ja tego nie rozumiem..
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Raczej nie bo TS naprawdę chciał kupić od razu SA od Cupiała ale ten wolał rowerzystę
Ja to mówią lepsi swoi chłopcy z ferajny niż ci z Kielc ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Nie wiem, wszystko to jest podejrzane i nie jasne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak nie wiesz to po co jakieś głupoty wypisujesz i ploty siejesz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
No wlasnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Leszekpw to już rajdowcy sie wycofali? Córka Sołowowa usunęła Meresia ze znajomych na fejsie?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |