The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2016, 22:35
Taaa... transfery są teraz NAJWAŻNIEJSZE!
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.08.2016, 22:36
Nie pisałem o transferach, lecz o kosztach stałych. Tym razem spółka musi być terminowa.
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2016, 22:39
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Bo Towarzystwo Sportowe nie dysponowało zapleczem finansowym, które mogłoby zapewnić funkcjonowanie klubu na standardzie ekstraklasowym.
Następne pytanie?
Czy w ciągu trzech tygodni coś się zmieniło w sytuacji finansowej i organizacyjnej TS?
Oczywiście wiem, że w obecnej sytuacji jest to jedyne, rozsądne wyjście, tyle że, i jest to moja prywatna opinia, w ciągu ostatnich lat gdzieś tak od zwolnienia Holendrów, skwk rzetelnie sypało piach w tryby Wisły SA.
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 19.08.2016 o godz. 22:51.
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 19.08.2016, 22:43
Różnica jest taka, że o ile do momentu oddania Wisly w ręce Kubusia chodziło o zagwarantowanie poziomu prowadzenia klubu na czołowym szczeblu ekstraklasy, tak teraz chodzi o być albo nie być....
Ostatnio edytowane przez Vinci : 19.08.2016 o godz. 23:06.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.08.2016, 22:49
Bo Towarzystwo Sportowe nie dysponowało zapleczem finansowym, które mogłoby zapewnić funkcjonowanie klubu na standardzie ekstraklasowym.
Następne pytanie?
następne pytanie dotyczy oświadczenia SKWK po spotkaniu z JM.

Rozumiem, że po prostu ich zbajerował, tak jak nas wszystkich?

Jest to szokujące, jaki zastęp osób dał się nabrać jakiemuś byle kmiotowi.
O ile to prawda.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 19.08.2016, 23:49
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
Czy w ciągu trzech tygodni coś się zmieniło w sytuacji finansowej i organizacyjnej TS?
Oczywiście wiem, że w obecnej sytuacji jest to jedyne, rozsądne wyjście, tyle że, i jest to moja prywatna opinia, w ciągu ostatnich lat gdzieś tak od zwolnienia Holendrów, skwk rzetelnie sypało piach w tryby Wisły SA.
Nie sytuacja w Towarzystwie Sportowym się nie zmieniła na tyle, aby sam TS mógł zapewnić funkcjonowanie Wisły w Ekstraklasie na kolejne lata.

Zmieniła się sytuacja w Wisła S.A, w której zmniejszono dług oraz zaległości w stosunku do pracowników. Tak więc zmieniła się również wartość rynkowa klubu. A ostatnie zawirowania jeszcze tę wartość zmniejszyły.

gdsmk napisał(a):Wyświetl post
następne pytanie dotyczy oświadczenia SKWK po spotkaniu z JM.

Rozumiem, że po prostu ich zbajerował, tak jak nas wszystkich?

Jest to szokujące, jaki zastęp osób dał się nabrać jakiemuś byle kmiotowi.
O ile to prawda.
Nie znam szczegółów dotyczących spotkania na linii SKWK - Jakub Meresiński, więc nie chce się tutaj wdawać w zbędną przepychankę, kto komu co obiecał i za ile.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

BigLeb
Senior Member

Stary 20.08.2016, 00:12
Chciałbym wierzyć, że TS+SKWK podoła, że ma większe szanse w negocjacjach zaległości z miastem za stadion niż pajac, że znajdzie inwestorów, że będzie chciało znaleźć inwestora. Tylko gdzie Ty widzisz takie przesłanki?

Wiadomo, wszystkie ręce na pokład, żeby pogonić jełopa ale w resztę waszej układanki osobiście wątpię.
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 20.08.2016, 00:30
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
My tutaj za bardzo się rozmarzyliśmy. Natenczas najważniejszym jest odbicie Wisły z rąk tego kmiota.
A chcialbys sie wziasc za to?

Tylko uprzedzam, ze przez wielu tu kolegow forumowiczow "karkiem - nie wiem czym tam handlujacym - ktory chce zniszczyc Wisle dla interesow" zostaniesz nazwany.

Lepiej tobie sobie spokojnie przebywac w internecie i krytykowac ile wlezie tych, ktorzy rzeczywiscie cos dla Wisly robia.

May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.08.2016, 01:14
universe napisał(a):Wyświetl post

Tylko uprzedzam, ze przez wielu tu kolegow forumowiczow "karkiem - nie wiem czym tam handlujacym - ktory chce zniszczyc Wisle dla interesow" zostaniesz nazwany.

Lepiej tobie sobie spokojnie przebywac w internecie i krytykowac ile wlezie tych, ktorzy rzeczywiscie cos dla Wisly robia.

+1

Czego nie ma na twitterze to dla wielu nie istnieje.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.08.2016, 06:51
universe napisał(a):Wyświetl post

Nie, nie chciałbym się wziąć. Widzę, że TSW wraz z SKWK zakasały rękawy i krytykują wszystkich, którzy mają coś do powidzenia i zamykają usta tym, którzy rzeczywiście mają coś do powiedzenia. Krytykować mogę, wręcz muszę. Ale skoro zamykacie ludziom usta, milknę na wieki. Dobranoc.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.08.2016, 08:16
Jak mamy upaść to i tak upadniemy. Wole to zrobić z TSem, bo wiem, że ludzie w towarzystwie to osoby które Wisłe mają głęboko w sercu. Są swojakami i rodowitymi Wiślakami, wolę stać z nimi i bronić Wisły niż stać obok tego oszusta gimbusa z Warszawy. Weekend pewnie nic nie przyniesie, więc trzeba czekać co przyniesie nowy tydzień. Oby chłopaki się wyciszyły przez te 2dni i w poniedziałek powalczyli o punkty bo one są nam potrzebne jak rybie woda.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Herbi1303 : 20.08.2016 o godz. 08:17.
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.08.2016, 08:36
Towarzystwo Sportowe Wisła NIE może być (jedynym) właścicielem Spółki Akcyjnej, jak również analogicznie Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków. Jeżeli statuty tych dwóch podmiotów nie wskazują na możliwość prowadzenia działalności gospodarczej nabycie akcji w ogóle jest wyłączone.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 20.08.2016 o godz. 08:49.
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.08.2016, 09:11
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Towarzystwo Sportowe Wisła NIE może być (jedynym) właścicielem Spółki Akcyjnej, jak również analogicznie Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków. Jeżeli statuty tych dwóch podmiotów nie wskazują na możliwość prowadzenia działalności gospodarczej nabycie akcji w ogóle jest wyłączone.
1. Z czego by to miało wynikać? Podaj przepis, bo ciekawy jestem. Podmioty, które nie prowadzą działalności mogą przecież swobodnie rozporządzać swoim majątkiem, nabywać aktywa itd.
2. Zarówno TS, jak i SKWK zgłosiły możliwość prowadzenia działalności w sądzie, co pojąłbyś poświęcając sprawie 30 sek. w wyszukiwarce KRS. Ergo najpewniej statuty przewidują taką możliwość. A do tego podmioty te prowadzą tę działalność w praktyce, co też nie jest chyba trudne do odgadnięcia.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.08.2016, 09:37
Zmieniła się sytuacja w Wisła S.A, w której zmniejszono dług oraz zaległości w stosunku do pracowników. Tak więc zmieniła się również wartość rynkowa klubu. A ostatnie zawirowania jeszcze tę wartość zmniejszyły.
Nie rozumiem co ma spadająca wartość rynkowa klubu do zadłużenia zewnętrznego.

Jeśli cena miiona złotych (6% zadłużenia zewn.) była za duża, to raczej nadal nic się nie zmieniło w kwestii możliwości przejęcia klubu przez TS.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 20.08.2016, 09:37
Jeśli klub przejmie TS do spółki ze Stowarzyszeniem Kibiców Wisły Kraków to zapewne wraz z jakimś inwestorem.
Obecnie TS współpracuje z dwoma dużymi podmiotami Can-Pack oraz Foodcare (Włodarski) być może to ktoś z tej dwójki.

Idealnym rozwiązaniem byłoby stworzenie struktury 49% udziałów dla prywatnego inwestora, 51% udziałów klubu (czyli w tej sytuacji kibice+TS Wisła). Podobnie wygląda to w Niemczech. Choć wiadomo, że to inna mentalność.
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.08.2016, 09:54
Najważniejsze to odkupić Wisłe z rąk tego pajaca. Trzeba bedzie pozyskać inwestorow bo sam TS nie ma takich możliwości finansowych, ale czym dłużej właścicielem jest JM tym wiecej szkod może narobić
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 20.08.2016, 09:56
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego TS nie skorzystał z prawa pierwokupu? Skoro jesteś taki akuratny, to mnie oświeć.
Ależ próbował skorzystać!

Trwały rozmowy, ale TF miała jednocześnie ofertę od JM, która, jak teraz widać, oparta była na kicie. Ale wyglądała na lepszą dla TF, więc taką TF wybrała.

Merkury napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze: oczywiście, że TS prowadzi działalność gospodarczą. Sprzedaż biletów, wynajem hali, powierzchni reklamowej.
Po drugie: oczywiście, że TS może być jedynym właścicielem Wisły SA.
Ostatnio edytowane przez rav : 20.08.2016 o godz. 10:03.
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 20.08.2016, 10:00
Czas ratować Wisłe panowie pomyliłem się strasznie chcac dac czas panu JM to kawał ### i zł#### tylko ciekaw jaki przekręt szykuje.
suikoden
Banita

Stary 20.08.2016, 10:06
Szczerze serce mnie boli, że klub którego jestem kibicem od 8 roku życia jest w bardzo kiepskiej sytuacji zarówno sportowej jak i administracyjnej, Kochani czas się zebrać i ruszyć na ratowanie klubu. Nie wiem moż.e Wisłe powino przejąć jakieś zrzeszenie towarzystwo biznesmenów krakowski który miałby jakieś w stopniu udziały ale rzaden wiekszości.
Może jak udziały by były np podzielone na 5 właściceli po 20% akcji to nie zależni byśmy byli od jednego gości Cupiał pan JM
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 20.08.2016, 10:08
suikoden napisał(a):Wyświetl post
Czas ratować Wisłe panowie pomyliłem się strasznie chcac dac czas panu JM to kawał ### i zł#### tylko ciekaw jaki przekręt szykuje.
To już nie czekamy do 31 sierpnia?
suikoden
Banita

Stary 20.08.2016, 10:12
St Yabol nie ma co czekać miałem nadziej ze tamto to były błędy przeszłości jak u mnie jeden błąd, a teraz juz w pana JM nie wierze boja się tragedi
sepot
Member

Od: 06.2003

Stary 20.08.2016, 10:25
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli klub przejmie TS do spółki ze Stowarzyszeniem Kibiców Wisły Kraków to zapewne wraz z jakimś inwestorem.
Obecnie TS współpracuje z dwoma dużymi podmiotami Can-Pack oraz Foodcare (Włodarski) być może to ktoś z tej dwójki.

Idealnym rozwiązaniem byłoby stworzenie struktury 49% udziałów dla prywatnego inwestora, 51% udziałów klubu (czyli w tej sytuacji kibice+TS Wisła). Podobnie wygląda to w Niemczech. Choć wiadomo, że to inna mentalność.
Na układ 49/51 z kibicami nie zgodzi się żaden z szanujących się biznesmenów. Nikt nie zainwestuje swoich pieniędzy nie mając wpływu na losy spółki.

Przypomnijcie sobie ten program dragons den, gdzie inwestorzy wspierali wynalazców. Tam każdy z rekinów chciał finansować, pod warunkiem że będzie miał większość w udziałach. Teraz pytanie czy to źle oddać władzę komuś kto ma kasę dzięki temu że dorobił się zarządzając innymi spółkami i mnożąc ich kapitał? Myślę że to rozwiązanie którego potrzebujemy : szanujący się inwestor z większością udziałów i pełną władzą. Do tego powinien być kibicem Wisły (choć to nie konieczne), gdyż jeśli klub potraktuje jak kolejny biznes który trzeba rozwinąć, tak jak lesniodorski, to i tak będziemy zadowoleni.

Dla mnie najlepszym właścicielem mógłby być Włodarski z Foodcare, ale ponoć nie jest zainteresowany. Może swój kapitał zainwestował gdzie indziej i już go nie ma. Niestety nie znam innego dzianego freaka który dysponowałby dużym kapitałem i był na tyle szalony żeby zainwestować w klub piłkarski
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 20.08.2016, 10:49
Ludzie czy Wy nie widzicie, że to było prawdopodobnie wszystko zaplanowane z tym przejęciem Wisły przez JM, narobienie smrodu wobec własnej osoby i "rzekoma próba" ratowania sytuacji przez SKWK odkupując akcje?
Sądzę, że taki był plan od początku by klub trafił w ręce Miśka i kompanów.
Nie chcę być złym prorokiem ale wiadomo na co może być narażony i przykrywką jakiś interesów może się stać Wisła?
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 20.08.2016, 11:00
A w jaki sposob Misiek mialby zarządzac klubem? Wytlumacz mi bo ja tego nie rozumiem..
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.08.2016, 11:00
Raczej nie bo TS naprawdę chciał kupić od razu SA od Cupiała ale ten wolał rowerzystę

Ja to mówią lepsi swoi chłopcy z ferajny niż ci z Kielc
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 20.08.2016, 11:02
Nie wiem, wszystko to jest podejrzane i nie jasne.
Wisła Prokocim
Senior Member

Stary 20.08.2016, 11:17
Jak nie wiesz to po co jakieś głupoty wypisujesz i ploty siejesz?
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 20.08.2016, 11:19
No wlasnie walnąc glupotę a i owszem, ale argumentow brak
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 20.08.2016, 11:19
Leszekpw to już rajdowcy sie wycofali? Córka Sołowowa usunęła Meresia ze znajomych na fejsie?
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 20.08.2016, 11:20
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Ludzie czy Wy nie widzicie, że to było prawdopodobnie wszystko zaplanowane z tym przejęciem Wisły przez JM, narobienie smrodu wobec własnej osoby i "rzekoma próba" ratowania sytuacji przez SKWK odkupując akcje?
Nie, tak nie było.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów