The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2016, 13:41
haeno napisał(a):Wyświetl post
@wolfy pamiętaj, że dla niektórych łamanie prawa to tylko plus i pokaz zaradności... [ręce opadają]

a potem ktoś taki zacznie przywoływać Reymana...
Tak, tak. Koleś ciągle się tu udziela.

LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Wolfy ile za ten most chcesz?
Grunwaldzki 2,5 tys. Dębnicki 1,5.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 19.08.2016, 13:41
A kogo obchodzi potem?
Akurat scenariusz Nesty wcale nie jest nierealny.
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.08.2016, 13:42
bevierek napisał(a):Wyświetl post
Nesta bredzisz. A co potem?
Nie tak do końca.Na pewno teraz łatwiej przejąć Wisłę niż d BC
Bednarz=Landryna=......
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 19.08.2016, 13:42
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ktos tu pisał, ze przewiduje scenariusz taki: po tym burdelu wjeżdża wybawiciel na białym koniu i wszyscy go kochają kimkolwiek by nie był. Tylko obawiam sie, ze to moze nie być ani JW ani inny dobrodziej tylko właśnie np. TS i SKWK. Stad ich milczenie, stad ich przygotowujące grunt oświadczenie o zaniepokojeniu.

Wyobraźcie sobie ze biorą klub od Cupiała - wszyscy po nich jadą, ze jak to, dlaczego, teraz będzie tragicznie. Teraz przejmą Wisle od JM, moze mu nawet złoża propozycje "nie do odrzucenia" i w glorii bedą jako Ci wybawcy, którzy uwolnili Wisle z rąk grabarza. Część kibiców ich pokocha, zyskają kolejne wpływy itp.

Upieką dwie pieczenie na jednym ogniu - nie dość, ze zyskają Wisle o której za Cupiała mogli marzyć i pralkę moze podobna jak chciał to zrobić JM, to jeszcze swietnie bedą wyglądać wizerunkowo i wielu machnie ręka - no juz każdy lepszy niz JM.

I obawiam sie ze to realny scenariusz...
W obecnym czasie KAŻDY mit przytoczony przez WAS jest możliwy, a jak będzie to i tak się nie dowiemy

@Wolfy nie udawaj greka, pisałem ile za ten most chcesz?

nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2016, 13:47
A co potem to sie bedą martwić potem.. Wyprzedaż, niższa liga. Główny cel osiągnięty - Wisła jest ich.
JM jest juz w panice, zrobi wszystko żeby chociaż nie stracić. Sam właśnie przyznał ze wszystko opierało sie na Citce.
wolfy
Senior Member

Stary 19.08.2016, 13:48
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
@Wolfy nie udawaj greka, pisałem ile za ten most chcesz?
Napisałem wyżej. Mam jeszcze Rondo Mogilskie do opchnięcia, jak CMSNero nie będzie chciał.

A co potem to sie bedą martwić potem.. Wyprzedaż, niższa liga. Główny cel osiągnięty - Wisła jest ich.
JM jest juz w panice, zrobi wszystko żeby chociaż nie stracić. Sam właśnie przyznał ze wszystko opierało sie na Citce.
nesta, teraz tak na serio - czy mógłbyś przestać kolportować swoje upośledzone scenariusze? Mam Ci przypomnieć jakie głupoty .......iłeś odnośnie przejęcia Wisły przez Meresińskiego jeszcze tydzień temu?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.08.2016 o godz. 13:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2016, 13:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak, tak. Koleś ciągle się tu udziela.

Grunwaldzki 2,5 tys. Dębnicki 1,5.
Biorę Dębnicki. Na priva podesłałem listy intencyjne i gwarancje bankowe.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.08.2016, 13:50
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Nie tak do końca.Na pewno teraz łatwiej przejąć Wisłę niż d BC
Meresiński może mieć inne zdanie na ten temat.
bevierek
Member

Od: 09.2010

Stary 19.08.2016, 13:51
Ok, ale co SKWK później zrobi? Sponsorzy? Wolę nie myśleć. Zarządzanie? wątpię. ...
wolfy
Senior Member

Stary 19.08.2016, 13:54
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Biorę Dębnicki. Na priva podesłałem listy intencyjne i gwarancje bankowe.
Gwarancje byłyby OK, ale nie wiem który bank wystawia je kredkami...

Niestety, nie mam takich możliwości sprawdzenia i analizy wiarygodności jak Tele-Fonika. Przykro mi, tylko gotówka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.08.2016, 13:58
Oswiadczenie Bońka w sprawie Wisly
https://www.laczynaspilka.pl/federac...-wisly-krakow1

"Zwracam się z apelem do środowiska krakowskiego, krakowskich biznesmenów, dobrze sytuowanych osób, którym los Wisły leży na sercu. Nie czekajcie z założonymi rękoma. Pomnik łatwo się burzy, a trudniej się go stawia na nowo."
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 19.08.2016, 14:00
Zastanawia mnie tylko czy szybkie pozbycie się akcji klubu nie ma biznesowego i prawnego powiązania z planowanym przejęciem przez TFK SA bydgoskiej FK ? Plan połączenia jest z 20 lipca, umowa z JM 23 lipca ?
Może z tego powodu nastąpiło szybkie podjęcie decyzji.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2016, 14:01
Pomyśleć, że jeszcze parę dni temu po takim oświadczeniu Bońka byłoby tutaj oburzenie, że Warszawka się boi odrodzenia Wisły i robi wszystko, że to stłumić w zarodku. A Stanowski, podrabia papiery i podrzuca świnie, żeby tylko zdyskredytować jaśnie pana JM.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
seta
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 14:02
apel Bońka świadczy o tym że w obecnej konfiguracji nie dostaniemy licencji na przyszły sezon
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 14:04
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Pomyśleć, że jeszcze parę dni temu po takim oświadczeniu Bońka byłoby tutaj oburzenie, że Warszawka się boi odrodzenia Wisły i robi wszystko, że to stłumić w zarodku. A Stanowski, podrabia papiery i podrzuca świnie, żeby tylko zdyskredytować jaśnie pana JM.
Poczekaj chwilę i nie trać nadziei, jeszcze ktoś się znajdzie jak nie tutaj to na SB

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Gwarancje byłyby OK, ale nie wiem który bank wystawia je kredkami...

Niestety, nie mam takich możliwości sprawdzenia i analizy wiarygodności jak Tele-Fonika. Przykro mi, tylko gotówka.
A przelew z depozytu notarialnego wchodzi w grę ? Zawsze marzyłem o Dębnickim...
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 19.08.2016 o godz. 14:08.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.08.2016, 14:08
Upieką dwie pieczenie na jednym ogniu - nie dość, ze zyskają Wisle o której za Cupiała mogli marzyć i pralkę moze podobna jak chciał to zrobić JM, to jeszcze swietnie bedą wyglądać wizerunkowo i wielu machnie ręka - no juz każdy lepszy niz JM.

I obawiam sie ze to realny scenariusz...
JM obiecał swoje, zdania nie zmienił więc nie ma co się szarpać. Sytuacja zmieni się gdy stwierdza (jak Citko) ze JM ich 'oszukał'. na to zapewne nakładają się ich własne wewnętrzne problemy więc jest jak jest.

Czyli presji nie ma, że zacytuję kolege:

Cytat:
(..) Meres jest wlascicielem i mamy trzymac za niego a nie za jakas ....e ktora po 3 tygodniach zrezygnowala ... byl Citko , nie ma Citko - pokazal sie tylko jaki ....a , nic nie zrobil ... Jest Meres , kiedys go nie bedzie , ale na dzis dzien... (..)
OT:/

funkykoval napisał(a):Wyświetl post
A przelew z depozytu notarialnego wchodzi w grę ? Zawsze marzyłem o Dębnickim...
Ja Ci zalatwie kogoś kto wyłoży kasę - taki interes to żyła złota. No bez jaj, ten kto chce sprzedać ten most, za taką kaśe, to skonczony baran i kretyn.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 19.08.2016 o godz. 14:13.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
nesta
Senior Member

Stary 19.08.2016, 14:13
J.Meresiński chce pilnie sprzedać klub, zainteresowany odkupem jest W.Włodarski właściciel firmy FoodCare razem z inną lokalną firmą. @Janex89
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 19.08.2016, 14:14
Cytat:
"Zwracam się z apelem do środowiska krakowskiego, krakowskich biznesmenów, dobrze sytuowanych osób, którym los Wisły leży na sercu. Nie czekajcie z założonymi rękoma. Pomnik łatwo się burzy, a trudniej się go stawia na nowo."
Zbychu ! Gdzie byłeś jak Legia wyciągała bezprawnie Cierzniaka z Wisly ?
As
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 14:14
seta napisał(a):Wyświetl post
apel Bońka świadczy o tym że w obecnej konfiguracji nie dostaniemy licencji na przyszły sezon
Jesli tak beda wypelnia dokumenty licencyjne jak ten wniosek co dzisiaj byl wklejany to nie zdolaliby nawet wyrobic sobie biletu miesiecznego o skomplikowanej licencji nawet nie wspominajac.

bevierek napisał(a):Wyświetl post
Ok, ale co SKWK później zrobi? Sponsorzy? Wolę nie myśleć. Zarządzanie? wątpię. ...
Dokladnie! Na SKWK czy TS ja osobiscie nie licze, powatpiewam w ich zdolnosci organizacyjne i biznesowe.

Futsalowa Wisla umarla, TS nie byl w stanie tego utrzymac a byl to nieporownywalnie mniejszy projekt niz druzyna ekstraklasowa.

SKWK od czasow bojkotu nie bylo w stanie przeprowadzic zadnych sensownych akcji nakierowanych na zapelnieni trybun po tym kretynskim bojkocie. Nie byli w stanie wspomoc klubu finansowo w postaci zwiekszenia wplywu z biletow W jaki wiec sposob mieliby nagle byc w stanie ogarnac klubowy marketing jesli nawet nie potrafili zagospodarowac swojego niewielkiego poletka.
Poza tym z kim bym nie rozmawial ze znajomych Wislakow to kazdy czuje do SKWK niechec, pogarde a ci bardziej wyrozumiali dezaprobate.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.08.2016, 14:18
Jak SKWK i TS coś zrobi - źle bo chce przejąć klub. A najlepiej przejąć i od razu zrzucić do IV ligi. Jak nic nie robi, również źle. Jak skorzysta z oferty współpracy i wsadzi swoich ludzi do zarządu żeby móc wpływać na Wisłę - również źle. W zasadzie czy coś robią czy nie - źle!

Pytanie - jakie mamy możliwe scenariusze. Czy jest jakikolwiek wiarygodny podmiot faktycznie zainteresowany odkupieniem udziałów od JM? Jeśli tak to można zorganizować się wokół tego i "naciskać" na JM żeby sprzedał udziały. Z pomocą SKWK czy też bez.

Natomiast jak nikt poważny nie jest zainteresowany przejęciem Wisły to co możemy zrobić poza protestem dla protestu? Bo rozumiem że przejecie Wisły przez TS dla wielu jest gorszym rozwiązaniem niż JM?

Ma ktoś pomysł co w takiej sytuacji można zrobić?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 19.08.2016, 14:26
J.Meresiński chce pilnie sprzedać klub, zainteresowany odkupem jest W.Włodarski właściciel firmy FoodCare razem z inną lokalną firmą. @Janex89
Co za .......enie.
"Pilnie chce sprzedac" - ta informacja powoduje ze cena juz nie zalezy od sprzedajacego, tylko od kupujacego. Skoro pilnie, to znaczy ze za kazda cene.

Ten caly janekx89 to chyba dobry komediopisarz. Cos jak te nieletnie glaby z ..............
Boia chi molla !
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jak SKWK i TS coś zrobi - źle bo chce przejąć klub. A najlepiej przejąć i od razu zrzucić do IV ligi. Jak nic nie robi, również źle. Jak skorzysta z oferty współpracy i wsadzi swoich ludzi do zarządu żeby móc wpływać na Wisłę - również źle. W zasadzie czy coś robią czy nie - źle!

Pytanie - jakie mamy możliwe scenariusze. Czy jest jakikolwiek wiarygodny podmiot faktycznie zainteresowany odkupieniem udziałów od JM? Jeśli tak to można zorganizować się wokół tego i "naciskać" na JM żeby sprzedał udziały. Z pomocą SKWK czy też bez.

Natomiast jak nikt poważny nie jest zainteresowany przejęciem Wisły to co możemy zrobić poza protestem dla protestu? Bo rozumiem że przejecie Wisły przez TS dla wielu jest gorszym rozwiązaniem niż JM?

NIech chłopaki z SKWK/WSH podeślą Cupiałowi mec. Burdę - podejrzewam, że ma lepszą głowę niż sztab prawników w TFK
nesta
Senior Member

Jak udało się nam dowiedzieć do Jakuba Meresińskiego zgłosił się Wiesław Włodarski twórca marki FoodCare z propozycją wykupu udziałów Wisły Kraków. To już drugie podejście tego biznesmena do Wisły, pierwsze było nieudane za sprawa Bogusława Cupiała. Były właściciel Wisły nie przepada za Panem Włodarskim, a wśród kibiców Białej Gwiazdy panuje opinia, że Włodarski chce się ogrzać w blasku Wisły Kraków.

Istnieje też opcja przejęcia klubu przez kibiców TSW i SKWK. Jak wczoraj podał Tomek Smokowski z wizytą u Cupiała byli dziś najzagorzalsi kibice Wisły. Tu problem mogą być pieniądze, bo jak wiadomo kibice nie mają szans na zebranie kwoty za jaką Meresiński kupił Wisłę od Telefoniki.

Wiele sie nie pomyliłem...

Wlodar kibic, jeżdżono tu po nim, ale teraz chyba byłoby święto jakby mu sie udało.
Jesli TS i SKWK nie zastosują "niestandardowych" metod to klub powinien trafić do Włodarskiego.
nesta
Senior Member

Stary 19.08.2016, 14:27
sorry, double post
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.08.2016, 14:29
Wlodar kibic, jeżdżono tu po nim, ale teraz chyba byłoby święto jakby mu sie udało.
Jesli TS i SKWK nie zastosują "niestandardowych" metod to klub powinien trafić do Włodarskiego.
Wychodzi na to, ze wszyscy lepsi od JM
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.08.2016, 14:30
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Jak bedzie jakis zainteresowany to SKWK i TS niech sie odstosunkuja od interesu. Tak jak teraz niech ....a milcza. Tylko tyle czesc i czolem.

Maja swoje sekcje niech tam sie wykazuja.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.08.2016, 14:34
Z facebooka FW napisali że Sharksi przekonali JM że interesy ma robić gdzie indziej ... i spółkę miałby oddać/sprzedać TS.
Gdzieś dzwoni ale nie wiadomo w jakim kościele.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.08.2016, 14:35
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Wychodzi na to, ze wszyscy lepsi od JM
Poczekaj aż prominenci z SKWK/TS wyjdą na świecznik. Myślę że będzie podobine jak z JM. Zreszta juz tak bylo przy otwieraniu siłowni.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.08.2016, 14:35
Jak udało się nam dowiedzieć do Jakuba Meresińskiego zgłosił się Wiesław Włodarski twórca marki FoodCare z propozycją wykupu udziałów Wisły Kraków. To już drugie podejście tego biznesmena do Wisły, pierwsze było nieudane za sprawa Bogusława Cupiała. Były właściciel Wisły nie przepada za Panem Włodarskim, a wśród kibiców Białej Gwiazdy panuje opinia, że Włodarski chce się ogrzać w blasku Wisły Kraków.

Istnieje też opcja przejęcia klubu przez kibiców TSW i SKWK. Jak wczoraj podał Tomek Smokowski z wizytą u Cupiała byli dziś najzagorzalsi kibice Wisły. Tu problem mogą być pieniądze, bo jak wiadomo kibice nie mają szans na zebranie kwoty za jaką Meresiński kupił Wisłę od Telefoniki.

Wiele sie nie pomyliłem...

Co to za źródło? Smokowski nigdzie nie pisał o żadnej wizycie, to jest kosmiczna nadinterpretacja.

Plankton 7 kotów trafił w punkt, ten janekx już się grubo skompromitował raz, dzielę to wszystko na pół.

EDIT: found it http://watch-ekstraklasa.com/jest-sz...sie-wlodarski/
ten tweet o niczym nie świadczy. TS powielił plotkę sprzed kilku tygodni. On nie ma źródeł w Krakowie.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 19.08.2016 o godz. 14:46.
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.08.2016, 14:38
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Poczekaj aż prominenci z SKWK/TS wyjdą na świecznik. Myślę że będzie podobine jak z JM. Zreszta juz tak bylo przy otwieraniu siłowni.
Ale na pewno mniejsze zło i nagonka medialna.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów