|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja myślałem, że nic nie przebije Króla i jego zaginionych przelewów, które szły i nie dochodziły. A jednak...
Życie jest brutalne i dynamiczne... Całe szczęście, że sytuacja jest tak groteskowa, iż pajac miażdży już tylko siebie. Wisły żałują nawet Jej niektórzy oponenci.
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 19.08.2016 o godz. 12:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Król przy JM to PAN Biznesmen przez wielkie "B" stojący tak kilka lig wyżej...
Ostatnio edytowane przez TeeS : 19.08.2016 o godz. 12:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
to naprawde niesamowite przeżycie , czytac twoje wypociny z innych tematow ...( bez odbioru http://wislakrakow.com/forum/search....archid=1643628 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tak patrząc na to komu Cupiał sprzedał Wisłę to powiedzcie mi czym różni się on od Wojciechowskiego. Chyba tylko tym że Cupiał inwestował w Wisłę prawie 20 lat, a Wojciechowski w Polonię o wiele krócej
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
||
Nie znalazłem na forum tej informacji i głupio byłoby być pierwszym kto się sypnie ale Pan Cupiał podupadł trochę na zdrowiu i jest chyba zajęty czymś innym niż biznesem a tym bardziej swoją - do niedawna- zabawką piłkarską. Jak ktoś nie słyszał plotek i teraz się zastanawia to nie, nie zwariował, nie jest alkoholikiem, nie ma rogów ani kochanki. Ale, że tak ujmę, w Rio w biegu na 100m raczej by nie wystartował. :} Cytat:
Ten chłop bardzo mi przypomina mojego kolegę. Nie skończył technikum, potem zakochał się w MLMach. Garniturki za 500zł i marzenia o bmw w leasingu za "dochód pasywny". Płatne szkolenia w stylu "jesteś zwycięzcą!!!". Pustka w głowie i kombinowanie na poziomie 2-latka który udaje że nie ma kupy w pielusze bo dalej chce się bawić zamiast przebierać. JM to taki sam typ tylko w ciut większej skali. Cytat:
Owszem zauważyłem kilkanaście miesięcy temu, że podobno w zakładach TF wśród robotników i niższej rangi kierowników to panuje raczej grypsera niż normalne stosunki zawodowe. I dalej podtrzymuje, że jeśli ktoś dopuszcza w swojej firmie do takich patologii to jest raczej prostakiem, któremu życie założyło zbyt duży kapelusz niż przedsiębiorcą biznes-wizjonerem. Potwierdził to kilka postów temu PanJotka. No to u nas powszechny archetyp "właściciela" firmy. W niejednej takiej miałem nieprzyjemność pracować. Buractwo na zasadzie "dziś zarobiliśmy 200% prognozy- świętujemy, rozpierdalamy kasę, śpiewamy, krzyczymy" a kolejnych kilka miesięcy na minusie no to mamy doła, jest agresja i pretensje. Przedsiębiorca kalkuluje na chłodno, inwestuje kosztem np. siebie, planuje na kilka miesięcy czy lat do przodu, zapewnia solidne fundamenty biznesu. Tego u nas nie było, tylko to zasrane "tu i teraz!!" A co do obecnej sytuacji: kurde ale to męczenie buły z TF też nie było lepsze. Ja już od ok. 2012 roku miałem ten niesmak, to wrażenie że jeśli jakiś piłkarz się tylko delikatnie wychyli to nie będzie nas na niego stać. No i tak było. Melikson, w pewnym sensie Biton, Stilić, Wolski... Wymagano płynności i autonomii finansowej od klubu bez zaplecza i fundamentów. To było sztuczne podtrzymywanie życia i nie mogło trwać w nieskończoność. Chyba jedyną szansą, oprócz zmiany właściciela, było liczenie na jakiś kolejny spontan BC i rzucenie kolejnej szalonej sumy. Szanse na taki rozwój wydarzeń ok 0,1%... Teraz mamy szanse na jakieś katharsis. Idiota bez skarpetek sam się w końcu zapędzi w kozi róg i ktoś go usunie (organy państwowe z powodu łamania przepisów dt. spółek lub PZPN) albo przyłapie na gorącym uczynku podczas wyprowadzania/prania kasy. Nawet jeśli trzeba będzie zacząć od niższych lig to z perspektywy kibica będzie ciekawiej. Każdy sezon do przodu, każda złotówka z każdego biletu będzie ważna, każda bramka będzie cieszyć. Mówię za siebie: wolę katharsis i znów walkę o jakąkolwiek stawkę niż to dogorywanie, podczas którego nawet po 5:0 z Legią pomyślałbym "no i fajnie no i gówno z tego, za tydzień znów w dupę z jakąś Łęczną i 5-10 miejsce na koniec sezonu" bo progresu żadnego nie było tylko agonalne miotanie kończynami. ![]()
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
2 lata temu SKWK opisywalo czemu jest przeciwko Bednarzowi w Wisle.
http://skwk.pl/skwk/4-stowarzyszenie...-bednarza.html Jednym z podpunktow jest np "Sponsorzy i wizerunek". Teraz Jakub M robi gorsze rzeczy a SKWK milczy. Wymowne milczenie |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ten fragment:
Cytat:
Dogadał się z JM na taki scenariusz natomiast w świetle wydarzeń zmienił termin, czy następna ściema? ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
chciał przejąć udziały od Meresińskiego i od razu odsprzedać inwestorowi o którym mówił
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
Pewnie miał jakiegoś inwestora ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
SKWK wstyd żenada kompromitacja!!! Dalej milczycie?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Lukasz,
Citko przyprowadził Smolnego z Pogoni. Współwłaściciel w latach chyba 2012-2015. Wiec to co mówi JM w tym fragmencie to moze być prawda akurat. Teraz jest większa szansa na sprzedaż paradoksalnie. W świat poszło info, ze klub jest spłacony, zawodnicy, pracownicy rownież. Sa długi zewn, ale wcale nie jakies wysokie, które ma podejrzewam większość klubów w Polsce. Innymi słowy można mieć stosunkowo niewielkim kosztem Wisle obecnie - czyli jakby nie było markę do rozbudowania. Nic tylko brać. Skład jest, stadion jest, baza jest. A on w wywiadzie jasno dał do zrozumienia ze chce sprzedać. |
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Albo Wisła jest w tak tragicznej sytuacji , że po prostu JM ma za zadanie ją doprowadzić do jej upadłości a w zamian wyciągnąć z niej co się da. Na to mogłaby wskazywać sytuacja z Kucharem , który po zrobieniu audytu nie podjął żadnych negocjacji w sprawie kupna klubu. Naprawdę nie wierze w taką desperację TF , żeby nie sprawdzili gwarancji bankowych albo listów intencyjnych. Jaki klub w Polsce poza Lechem i Legią ma wpływy od sponsorów na poziomie 9,3 mln złotych ? ( nie liczę sponsorów właścicielskich typu KGHM czy Comarch ) Następnie dlaczego Wisła i TF nie rozgłosiły tego , ze zadłużenie wewnętrzne zostało skonwertowane na dług. Można to było wykorzystać dwojako : 1. Pijarowo - dobry wujek dał Wiślę kolejne 62 mln 2. Poszedł by sygnał do potencjalnych kupców , że TF rzeczywiście poważnie przymierza się do sprzedaży Wisły. Teraz ta cała historia z Citką. Wiem , że JM mógł go omamić pieniędzmi jakie mógłby zarobić ale nie wierzę , że nie wiedział z kim ma do czynienia. Być może jeżeli zorientował się , że JM może doprowadzić Wisłę do piachu w kilka tygodni i przestraszył się albo rzeczywiście chciał objąć udziały i być pośrednikiem przy odsprzedaży. A z JM bym się nie śmiał. Zwykły drobny oszust i kombinator nie przejąłby w ten sposób Wisły. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Właścicielem Wisły była TF, tak wygląda jej zarząd: http://www.tfkable.com/en/about-us/g...anagement.html ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekaw jesten czy WSH zamierza nas w jakis sposob "bronic" przed Meresiem. Na ulicy staja w szranki z cracovia i bronua barw, a tutaj jak narazie w najwazniejszej walce w historri klubu sa podejrzanie bierni.... Ehhh
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Citko probuje sie wymiksowac z ukladu w ktory z pelna premedytacja wlazl. To nie jest wyrzut sumienia, ani otrzezwienie.
Citko nie jest biednym misiem oszukanym przez ta klapoucha przyblede w obcislych jeansach. Citko jest jego wspolnikiem i glowna twarza tego dealu. Co prawda w obsranej zbroi, ale wciaz twarza. Gdyby nie Knura czy jak mu tam, wciaz by sobie krecili swoje mini lody gdzies w ciszy gabinetu. Gdyby Wisla byla Korona pomimo publikacji te lody by szly dalej. Jesli komus zal Citki albo tego ze Citko odszedl, to jest ....a glupszy niz ci co wciaz wierza w "meresia". Faktycznie, idzcie sobie kupic most grunwaldzki albo debnicki od wolfy'ego. Jestesmy w absolutnie tym samym miejscu z Citka co bez Citki. Jedyna roznica jest taka, ze jeden szczur (czy oszust, zlodziej etc dowolne skreslic) ucieka zgrywajac niewinnego. O domniemanych stolkach dla SKWK.... Moje zdanie jest takie, ze podobnej mentalnosci ludzie kolaborowali ze szkopami za okupacji. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Polska to jednak naród głupców, pozwalamy się dymać wszystkiemu i wszystkim. Wolimy dyskusję w stylu co by było gdyby? Co jeśli? Kto jest winny a kto nie? Widzę tu analogię to naszego narodowego fatum...targowicy. Nasi przedstawiciele jakby nie było milczą, bo widzą w tym korzyść dla swoich interesów. Druga strona coś by chciała zmienić ale ... Ludzie pod stadion i ratujmy Wisłę! Nikt, kto choć troszkę ma oliwy w glowie nie może myśleć że coś się jeszcze zmieni na lepsze. Trzeba brać sprawy w swoje ręce i ratować 110 lat krakowskiej tradycji!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nie wierze że BC nie wiedział komu sprzedają. Przecież żadna decyzja nie mogła być podjeta za jego plecami. Pozwolił na to co sie stało
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Jestes właścicielem warzywniaka a Twoj pracownik, mówi Ci: sprzedaj interes bo nie bede tutaj pracowął, za właściciela chce Władka z mięsnego. A potem, gdy słyszy 'nie', publicznie przyznaje że został oszukany.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 19.08.2016 o godz. 13:25.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby Skwk czy WSH zalezalo na tej Wisle to powini tego plastusia tak nastraszyc i przycisnac do muru ze Meres powinien sie zesrwc na mietko i oddac wszystkie udzial za darmo plus jeszcze prEprosic w fakcie na ostatniej stronie.
No ale... Musieliby miecc w tym jakis interes. ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Nasz klub nie miał żadnych solidnych podstaw bytu przez wiele lat i również dlatego to wszystko tak wygląda i sypie się jak domek z kart. Ogromnie współczuję tym, dla których mistrzostwa, puchary i extraklasa są najważniejsze. .. ja też chcę dla mojego klubu wszelkiej glorii i chwały, szacunku i poważania...ale dla mnie Wisła w IV lidze czy klasie okręgowej, czy tak jak teraz, poniżona - gdzie pozwolono/pozwoliliśmy aby ktoś perfidnie się Nią zabawił, to ciągle ta sama Wisełka: Najlepsza, Najwspanialsza, Jedyna. Nie wiem ile czasu przyjdzie nam spędzić w piekle obecnej sytuacji i jak długa będzie droga z powrotem do nieba, ale wiem, ze miłość przetrwa wszystko. ![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Chciałbyś może kupić Rondo Mogilskie? Akurat mam, puszczę po kosztach. Możesz później VAT odpisać. Przy okazji - oferta wciąż aktualna. A tak na serio, niektórym radzę wyluzować z tekstami na temat inteligencji Meresińskiego. Doskonale wiedział jak was podejść, omamić bajkami o pięciu transferach i wielkiej Wiśle. Wystarczyła ta zapowiedź i niektórzy byli gotowi się za niego pokroić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.08.2016 o godz. 13:37.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
@wolfy pamiętaj, że dla niektórych łamanie prawa to tylko plus i pokaz zaradności... [ręce opadają]
a potem ktoś taki zacznie przywoływać Reymana... ![]()
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ktos tu pisał, ze przewiduje scenariusz taki: po tym burdelu wjeżdża wybawiciel na białym koniu i wszyscy go kochają kimkolwiek by nie był. Tylko obawiam sie, ze to moze nie być ani JW ani inny dobrodziej tylko właśnie np. TS i SKWK. Stad ich milczenie, stad ich przygotowujące grunt oświadczenie o zaniepokojeniu.
Wyobraźcie sobie ze biorą klub od Cupiała - wszyscy po nich jadą, ze jak to, dlaczego, teraz będzie tragicznie. Teraz przejmą Wisle od JM, moze mu nawet złoża propozycje "nie do odrzucenia" i w glorii bedą jako Ci wybawcy, którzy uwolnili Wisle z rąk grabarza. Część kibiców ich pokocha, zyskają kolejne wpływy itp. Upieką dwie pieczenie na jednym ogniu - nie dość, ze zyskają Wisle o której za Cupiała mogli marzyć i pralkę moze podobna jak chciał to zrobić JM, to jeszcze swietnie bedą wyglądać wizerunkowo i wielu machnie ręka - no juz każdy lepszy niz JM. I obawiam sie ze to realny scenariusz... |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Nesta bredzisz. A co potem?
Ostatnio edytowane przez bevierek : 19.08.2016 o godz. 13:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
|

|