The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2016, 10:01
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
A kiedy ty widziałeś upadłość likwidacyjną w której wierzyciele dostają swoja część? Po drodze jest sąd, syndyk, ZUS, US, daniny , potem ci zabezpieczeni rzeczowo i gdzies na samym końcu byłaby TF. Poz atym co chciałbyc licytować? Stadion nie był spółki,ośrodek treningowy jest dzierżawiony, piłkarze plus herb to jedyne aktywa. A jak się nie płaci piłkarzowi to on sam staje sie wierzycielem haha
Widziałem niejedną upadłość z racji wykonywanego zawodu. Miałem do czynienia z upadłością, gdzie nie tylko wszyscy wierzyciele zostali zaspokojeni, ale skapły resztki z pańskiego stołu na rzecz akcjonariuszy - jeżeli jesteś bardziej zainteresowany szczegóły w prive.
Aktualnie mam do czynienia z upadłością, gdzie 3 kategoria wierzytelności zostanie zaspokojona w ok. 70 %, ale głównym skutkiem upadłości dla wierzyciela nawet jeżeli z masy dostanie ochłapy są skutki podatkowe....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 19.08.2016, 10:03
Wjechał właśnie wywiad na oficjalnej z właścicielem.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cent_udzialow/
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.08.2016, 10:04
Agencja TASS donosi http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cent_udzialow/
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 10:06
Ja pier...dole rzecznik prasowy Wisły przeprowadza wywiad z właścicielem. Tego Mrożek z Ionesco by nie wymyślili. Curva ale Kyrk
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2016, 10:13
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Ja pier...dole rzecznik prasowy Wisły przeprowadza wywiad z właścicielem. Tego Mrożek z Ionesco by nie wymyślili. Curva ale Kyrk
Nie bardzo rozumiem czemu się dziwisz? Polecenie służbowe - znasz takie pojęcie?

emgje napisał(a):Wyświetl post
SKWK tylko zaciera ręce i już nie może się doczekać nowego sezonu w IV lidze z ich własnym klubem TS Wisła 1906.
Walnij łbem o ścianę.
nesta
Senior Member

Stary 19.08.2016, 10:14
Dupa mu sie pali... Jeszcze wczoraj decyzja o sprzedaży miała być ostatecznością. Dziś juz to poważnie rozważa.
Kwestia czasu myśle.
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2016, 10:14
"To nas uspokoili"

Biedny meres, cały świat przeciwko niemu.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 19.08.2016, 10:17
On tak .......i w tym czymś że mnie już zęby zaczynają boleć, jacy ....ą sponsorzy jakie transfery .......i trzy po trzy , wszytko zaplanowane na kiedyś. Taki pan Kiedyś z niego. .......ona gimbaza.
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Czyli jak zwykle zero konkretow. Jedyny pozytyw tego wywiadu, że rozważa sprzedaż Wisły
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

nesta napisał(a):Wyświetl post
Dupa mu sie pali... Jeszcze wczoraj decyzja o sprzedaży miała być ostatecznością. Dziś juz to poważnie rozważa.
Kwestia ceny myśle.
fixed that for you
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 19.08.2016, 10:18
Jestem pewny na 100% że meresinski dyktował pytania szkoda tego rzecznika. Sam napisał na twitterze mi odpisał, że on tylko "dba o przecinki" myślę, że to wiele wyjaśnia
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 10:18
hunter napisał(a):Wyświetl post
Nie bardzo rozumiem czemu się dziwisz? Polecenie służbowe - znasz takie pojęcie?
NIe chodzi mi o rzecznika tylko o formę - przecież mógł wydać oświadczenie i tyle, a tutaj forma wywiadu - debilizm..
nesta
Senior Member

Stary 19.08.2016, 10:20
A moze taki był plan? Wejdę, zrobię burdel, kupiłem za bańkę, sprzedam za 2 i jestem po miesiącu bogatszy o bańkę. A za pół roku wszyscy zapomną o JM
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.08.2016, 10:20
Widziałem niejedną upadłość z racji wykonywanego zawodu. Miałem do czynienia z upadłością, gdzie nie tylko wszyscy wierzyciele zostali zaspokojeni, ale skapły resztki z pańskiego stołu na rzecz akcjonariuszy - jeżeli jesteś bardziej zainteresowany szczegóły w prive.
Aktualnie mam do czynienia z upadłością, gdzie 3 kategoria wierzytelności zostanie zaspokojona w ok. 70 %, ale głównym skutkiem upadłości dla wierzyciela nawet jeżeli z masy dostanie ochłapy są skutki podatkowe....
Masz rację i Ci wierzę. Tylko pomyśl ile trwa postępowanie układowe. Nie wiemy czy TF nie musiało dostać tego kredytu na już/a raczej na wczoraj/
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.08.2016, 10:21
Meres wyżej sra niż gówna ma.
Fajne jest to ze nowy właściciel będzie porównywany do Meresia a nie do Cupiala. Dużo łatwiej mu będzie.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
hunter
Senior Member

Stary 19.08.2016, 10:23
NIe chodzi mi o rzecznika tylko o formę - przecież mógł wydać oświadczenie i tyle, a tutaj forma wywiadu - debilizm..
Kwestia formy komunikacji to już sprawa drugorzędna - co to za różnica czy wywiad, czy oświadczenie? Chodzi o przekaz do odbiorcy i tyle. Oświadczenie ma bardziej suchą formę, wywiad wydaje się czytelnikowi bliższy. Biedny pan właściciel walczy przeciwko całemu światu. Najpierw wstrętne media mu utrudniły pracę, a teraz jeszcze Citko (jego wysokość zadłużenia w bankach też daje do myślenia jeśli chodzi o intencje).

Myślę, że jest kwestią kilkunastu dni maksymalnie jak zaczniemy grać kadrą rezerw. Jeśli nic się nie zmieni to po prostu czeka nas ucieczka piłkarzy.
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.08.2016, 10:23
to jest Nasza Wisła a nie Twoja!!! Jezu 3 tygodnie temu mówili, że zarząd będzie po tygodniu, następnie przesunęli o tydzień, w kolejnym o następny tydzień i teraz znowu o tydzień. Miej honor człowieku i odejdź!!! Aha zapomniałem, że w gimnazjum mogli jeszcze nie uczyć o takich wartościach jak honor...
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.08.2016, 10:24
nesta napisał(a):Wyświetl post
A moze taki był plan? Wejdę, zrobię burdel, kupiłem za bańkę, sprzedam za 2 i jestem po miesiącu bogatszy o bańkę. A za pół roku wszyscy zapomną o JM
Prokuratura nie zapomni. Zastanawiam się tylko, co trzeba mieć w głowie, żeby będąc obiektem zainteresowania 2 różnych prokuratur, robić takie "interesy" w świetle kamer. Gdyby kręcił z dyskoteką, warsztatem, sklepem ok, ale klub piłkarski?

I jeszcze jedno, ciekawe jak wygląda sprawa tych gwarancji bankowych. Któryś dziennikarz pisał, że mogły być sfałszowane. Jeśli tak, to M. działałby jako recydywista, bo ma już wyrok za fałszowanie dokumentu (matura).
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 10:25
Biorąc pod uwagę doniesienia z DP to cały czas przynajmniej formalnoprawnie TFK może odstąpić od umowy sprzedaży akcji. Tylko problem jest jeden czy TFK będzie tego chciała ?
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 19.08.2016, 10:26
Herbi1303 napisał(a):Wyświetl post
to jest Nasza Wisła a nie Twoja!!! Jezu 3 tygodnie temu mówili, że zarząd będzie po tygodniu, następnie przesunęli o tydzień, w kolejnym o następny tydzień i teraz znowu o tydzień. Miej honor człowieku i odejdź!!! Aha zapomniałem, że w gimnazjum mogli jeszcze nie uczyć o takich wartościach jak honor...
CYRK !!! Meresinski won z Wisly!!!
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
hunter
Senior Member

Biorąc pod uwagę doniesienia z DP to cały czas przynajmniej formalnoprawnie TFK może odstąpić od umowy sprzedaży akcji. Tylko problem jest jeden czy TFK będzie tego chciała ?
Nie będzie. Wynika to jasno z wczorajszego oświadczenia. Dla TFK etap Wisły to historia zamknięta.
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

pete29 napisał(a):Wyświetl post
To są bzdury

Leśnodowrski kupił Legię w styczniu 2014 r

za 2013 budżety klubów przedstawiały się następująco

Legia 120 mln , Lech 60 , Śląsk 35 , Wisła 30.

To ITI stworzyło podstawy to takiego rozwoju klubu ,który obecnie widzimy , Leśny po prostu tego nie spieprzył.

Co najśmieszniejsze w Wiśle też takie podstawy były , wystarczyło otrzymać płynność finansową w 2011 r.

Rozgrywki w 2012 były tak żałośnie słabe , ze Wisła ze swoim składem powinna spokojnie obronić tytuł a przynajmniej wejść do pucharów.
Przy sensownym zarządzaniu Wisła powinna mieć teraz ok 50 mil budżetu
Od stycznia 2013 Leśniodorski byl Prezesem Zarzadu, Przychody za 2013 mieli ok 94mln, w 2011 65mln, a chyba 2012 ok 75-80 (nie mam danych na wierzchu) takze on na dobre ta maszynke rozkrecal i budowal struktury...
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 10:28
hunter napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie. Wynika to jasno z wczorajszego oświadczenia. Dla TFK etap Wisły to historia zamknięta.
E tam nie będzie - nie dostaną 2 transzy, i dalszych to mogą zmienić zdanie ;-) A JM za transze nie będzie mógł płacić ze środków klubu, bo KE patrzy na rączki
silver03
Senior Member

Stary 19.08.2016, 10:30
Ja pier.dol.e ten wywiad to kuriozum, tego cwela trzeba siłą zmusić bo sam po dobroci nic nie zrobi. Mereś jeszcze potwierdził, że SKWK czeka na stołki, a to jest najzwyklejsza w świecie zdrada.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 19.08.2016 o godz. 10:32.
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.08.2016, 10:37
TFK to Monika Cupiał, która Wisły nienawidzi i miała gdzieś komu i za ile ją sprzedaje. Chciała się tylko jej pozbyć. W związku z tym, nie ma żadnych szans na to, że TF będzie probować ratować klub, chyba, że Boguś wróci, da niemądrej córeczce w ucho i zacznie podejmować decyzje. A na to się nie zanosi.

A na tego idiotę Meresińskiego nawet patrzeć nie mogę. To jest typowa cecha idiotów, że myślą, że cały świat jest tak samo głupi jak oni.

Chciałbym jeszcze zwrócić się do tych, którzy tak domagali się odejścia Cupiała. Jesteście zadowoleni?! Bo przecież gorzej niż za BC być nie mogło, nie?
Save
Save
Save
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.08.2016, 10:38
Cupial przez 19 lat tylko kilka razy miał kupca. Teraz jest jeden ale jeżeli Meres zacznie tak działać jak działa to może na BBC o nas powiedzą i znajdzie się jakiś szejk który zacznie działać i postawi fortece przy R22
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
As
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 10:38
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
W ten sposób będziemy napełniać sakwy Meresińskiemu. To chyba żart. Wierzysz w to, że gość wtedy odejdzie, jak będzie miał samonapędzający się rower? Tutaj trzeba gościa odciąć od kasy i to drapieżnie. Wtedy może szybko zrezygnuje. Trzeba go przestraszyć. Kibicować zza stadionu. Menedżerów piłkarzy namówić by nie sprzedawali swoich graczy, piłkarzy i trenera też poprosić o cierpliwość. Trzeba wykurzyć tego szkodnika stąd.
TeeS napisał(a):Wyświetl post
Jakub Meresiński lubi to.
Będzie więcej kaski do wyprowadzenia z klubu.
arti napisał(a):Wyświetl post
Tylko jak to zrobić żeby ta kasa poszła na piłkarzy, innych pracowników i zobowiązania Wisły, a nie do kieszeni oszusta?
Z tego co sie rientuje, to mamy zalozony nadzor finansowy z komisji licencyjnej wiec chyba w takim ukladzie kase najpierw dostaja wierzyciele.
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 10:40
Na dzień dzisiejszy nie chce , chyba ze zajdą nadzwyczajne okolicznosci które mogłyby zaszkodzić TF
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 10:41
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
TFK to Monika Cupiał, która Wisły nienawidzi i miała gdzieś komu i za ile ją sprzedaje. Chciała się tylko jej pozbyć. W związku z tym, nie ma żadnych szans na to, że TF będzie probować ratować klub, chyba, że Boguś wróci, da niemądrej córeczce w ucho i zacznie podejmować decyzje. A na to się nie zanosi.
Nie znam na tyle córki BC, ale z drugiej strony po co TFK dokonywała spłaty kolejnych 4 mln zł zobowiązań Wisły ?
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.08.2016, 10:42
No to właśnie wychodzą. Chcąc, nie chcąc ta cała sytuacja uderza w wizerunek TF.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów