The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2016, 07:43
nesta napisał(a):Wyświetl post
No panowie... Mamy chyba do czynienia z jednym z najwiekszych oszustw w historii polskiej piłki klubowej..
OK, niech najpierw niech Cupiał pokaże owe 'fałszywe'' gwarancje czy dokumenty. Pokaże?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 19.08.2016 o godz. 07:47.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.08.2016, 07:58
takie przemyslenia przy porannej kawie...

dziwilismy sie ze kazda sprawe/spor w uefa/pzpn przegrywamy?
no jesli ta zgraje fachowcow i prawnikow od Cupiala oje.al przy sprzedazy klubu jakis kolo bez matury to ja juz nie mam pytan... czego oczekiwac? banda ku.wa jego mac amatorow...
zreszta jak wszystkie jego przydupasy...

czysto teoretycznie wyrwanie sie ze szponow TF moglo by dobrze wplynac na losy Bialej Gwiazdy...
budowa klubu z prawdziwego zdarzenia opartego na normalnych i zdrowych zasadach a nie humorach Cupiala...

no ale jesli w miejsce jakiegos obrotnego biznesmena Wisla dostaje sie w rece JM to nie ma o czym mowic
Powód: JW czy JM...jeden ch.j
Ostatnio edytowane przez piotrus1985 : 19.08.2016 o godz. 07:59.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.08.2016, 08:01
To chyba cud, że Cupiał nadal funkcjonuje w biznesie bo jest kur tak naiwny, że o ja cie pier.dol.e
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 19.08.2016, 08:01
piotrus1985 napisał(a):Wyświetl post

no jesli ta zgraje fachowcow i prawnikow od Cupiala oje.al przy sprzedazy klubu jakis kolo bez matury to ja juz nie mam pytan... czego oczekiwac? banda ku.wa jego mac amatorow...

czysto teoretycznie wyrwanie sie ze szponow TF moglo by dobrze wplynac na losy Bialej Gwiazdy...
budowa klubu z prawdziwego zdarzenia opartego na normalnych i zdrowych zasadach a nie humorach Cupiala...

no ale jesli w miejsce jakiegos obrotnego biznesmena Wisla dostaje sie w rece JM to nie ma o czym mowic
dobre przemyślenia, chyba sam o*ebie sobie kawę.
Ale to już niestety nie ważne nic, trzeba coś działać.
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.08.2016, 08:07

dokładnie, nie ma co się dziwić, że wszystkie procesy przegrywaliśmy skoro TF ma takich prawników na swoim pokładzie.
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2016, 08:11
Jedyna nasza nadzieja, że wczorajsze oświadczenie Citki to nie ucieczka z tonącego okrętu tylko przygotowywanie klubu pod sprzedaż... Na zasadzie, że Meresiński wyjdzie, powie, że on chciał, ale wszystko przeciwko niemu, a odejście Citki sprawiło, że postanowił odpuścić i klub sprzedać.

Ech.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Bassart
Member

Od: 01.2003

Stary 19.08.2016, 08:11
Cała historia pokazuje jedno - sytuacja Wisły lub TF (obu?) jest tak ciężka, że zostało to sprzedane pierwszemu, który naprawdę chciał ją kupić.

Wypowiedzi po sprzedaży są takie, że JM nie zrobił żadnego poważnego badania prawno-finansowego (trwa to miesiącami) przed zakupem - to jest standard a tu go jak domniemuję nie było. To już wskazuje na to, że TF powinna była co najmniej podejrzewać co jest na rzeczy i jedyne co im popsuło sytuację to to, że JM ma poważne problemy osobiste.

Moim zdaniem Ci co sprzedawali, może nie wiedzieli o sytuacji osobistej p. JM ale wiedzieli, że sprzedają komuś kto nie gwarantuje niczego poza tym, że przejmie klub.

Nie wierzę żeby TF nie wiedziała, że nawet prawdziwy list intencyjny nie ma żadnego znaczenia prawnego.

Jak nie da się spółki zlikwidować, zrobić upadłości a spółka jest w fatalnej sytuacji finansowej to sprzedaje się słupom i tak to zaczyna tu wyglądać ;(

Mimo, że są (liczne) możliwości prawne żeby TF stała się ponownie właścicielem Wisły to mało to prawdopodobne, chyba że boją się o wizerunek. Moim zdaniem CI co podjęli decyzję o sprzedaży (niekoniecznie BC) musieli się spodziewać, że to wszystko musi się posypać z przyczyn finansowych...
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.08.2016, 08:19
Bassart napisał(a):Wyświetl post
Mimo, że są (liczne) możliwości prawne żeby TF stała się ponownie właścicielem Wisły to mało to prawdopodobne, chyba że boją się o wizerunek. Moim zdaniem CI co podjęli decyzję o sprzedaży (niekoniecznie BC) musieli się spodziewać, że to wszystko musi się posypać z przyczyn finansowych...
A jakie sa te mozliwosci prawne?

Budzet Wisly wynosi 30 mln a okazuje sie ze 10 mln jest obiecane ale ich nie ma. To znaczy ze mamy 2/.3 budzetu zapewnione. Czyli tak okolo lutego 2017 staniemy sie niewyplacalni.O ile w inny sposob nie bedziemy mieli tych 10 mln(np sprzedaz zawodnikow).tak wychodzi z prostego rozumowania
piotrus1985
Senior Member

Stary 19.08.2016, 08:21
Moim zdaniem CI co podjęli decyzję o sprzedaży (niekoniecznie BC) musieli się spodziewać, że to wszystko musi się posypać z przyczyn finansowych...
albo spodziewali sie tak samoz jak przy okazji sprawy Genkova, Jovanica, Jovanovica, Mandziary i ch.j wie kogo jeszcze... tak czy siak... jak to o nich swiadczy?
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.08.2016, 08:22
Z oświadczenia TF wynika jedno: opchnęli byle komu, bo już dłużej nie dąło się zwodzić banków. Wiem, ze liga włoska to odleglejsza galaktyka, ale tam sprzedaż klubu odbywa się podobnie. Tzn. sprzedaz klubu jest autonomiczną decyzją właściciela, nie wymagana jest żadna zgoda innych klubów jak w anglii.
I tak Romę sprzedawała rodzina Sensi, Lazio rodzina Cragnotti, Milan zbywał Berlucsoni itd. Kilku z nich także było ciśniętych przez banki, ale nikt nie oddał klubu byle komu ! Zgłaszali się milarderzy, ale oni sprawdzali kto jest kim. A tutaj proszę...TF nie był w stanie zapytac sie kim jest 30 letni milioner teraz już wiem, ze Cupialw białych rękawiczkach pozbył się niechcianej zabawki.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 19.08.2016, 08:23
szprotson napisał(a):Wyświetl post
offtopic.

Citko menadżerze - jestes debilem.
D E B I L E M
Całym sercem przyłączam się do życzeń!!!
Bassart
Member

Stary 19.08.2016, 08:26
bódyń napisał(a):Wyświetl post
A jakie sa te mozliwosci prawne?

Budzet Wisly wynosi 30 mln a okazuje sie ze 10 mln jest obiecane ale ich nie ma. To znaczy ze mamy 2/.3 budzetu zapewnione. Czyli tak okolo lutego 2017 staniemy sie niewyplacalni.O ile w inny sposob nie bedziemy mieli tych 10 mln(np sprzedaz zawodnikow).tak wychodzi z prostego rozumowania

Nie będę się rozwodzić, ale punktem wyjścia jest to, że podczas transakcji zostali wprowadzeni w błąd... a w którą stronę z tym można pójść to nie wiem bo nie znam sprawy...
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 19.08.2016, 08:28
heoij napisał(a):Wyświetl post
Nadal masz zamiar czekać na konferencję prasową? To możesz się nie doczekać....

Przecież każda godzina z tym Panem u steru to strata dla Wisły.

Tu nie ma na co czekać!
Tak nadal czekam aż sytuacja się uspokoi potem przedstawię gwarancje bankowe od Vivusa i odkupie klub od Meresińskiego, potem powiem "biorę po 200 zł z konta każdego kibica klubu i słucham Państwa" i odsprzedam klub ludziom, którzy go kochają.

P.S Tak, mam maturę.
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 19.08.2016, 08:28
Nie wiem jakie są papiery dokładnie, ale wiem, że:
- potwierdzenie wystawienia gwarancji bankowej - wymaga jednego telefonu do instytucji, która ją wystawiła
- sprawdzenie ważności listu intencyjnego - wymaga sprawdzenia czy osoby go podpisujące mają do tego prawo zgodnie z KRS'em. Przy odrobinie staranności - można to także potwierdzić telefonicznie; Natomiast list intencyjny może mieć charakter, że nic nie gwarantuje - tylko wyraża intencję, że coś tam, coś tam się może wydarzy albo jest zapisany warunek, że w przypadku zajścia zdarzenia X zobowiązujemy się do tego i tego. Pierwszy jest o kant dupy rozbić, drugi jest praktycznie umową warunkową.
- zaświadczenie o niekaralności - ma swój okres ważności, jeśli było wystawione przed skazaniem i było ważne to było czyste;

Reasumując, Więc albo ktoś w TF całkowicie olał sprawę w co do końca nie wierzę bo to jednak podważa ich wiarygodność w oczach banków i kontrahentów, albo JM miał rzeczywiście papiery tylko jak został skazany "strony" listów i gwarancji - swoje zobowiązania wypowiedziały, bo piękny Kubuś szedł w zaparte....
Ostatnio edytowane przez Savik : 19.08.2016 o godz. 08:35.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 19.08.2016, 08:30
Siemion napisał(a):Wyświetl post
Koleś znany z pokazywania się z Jabłczyńską na vipowskiej scenie. Świetnie.

Jeśli ktoś w Wiśle myślał, że duet Meresiński-Citko to ten sam garnitur co Mioduski-Leśnodorski to się grubo pomyli.
Pozdrawiam tych, którzy cytując tego posta wylewali na mnie swoje żale.

I żeby była jasność - nie mam, ani nie mają dziesiątki innych osób, które czuły co się święci, jakiejkolwiek satysfakcji. Wolałbym żeby to był śmieszny żart, który się nie sprawdzi.

Dlaczego to przypominam? A no dlatego, że u nas na forum zrodziła się jakaś bzdurna inicjatywa humanitarna pt. "Dajmy mu czas", a która jest powtarzana za każdym razem, jak do klubu przyjdzie przeciętny piłkarz, słaby trener lub nieumiejętny/niegospodarny prezes. Może przestańmy pieprzyć za każdym razem o dawaniu szansy i czekaniu na efekty, których nie ma? Jeśli ktoś na pierwszy rzut oka wygląda na niekompetentnego i nienadającego się do przymierzanej roli pod żadnym względem to o jakim dawaniu czasu mówimy? Praktycznie 100% takich przypadków kończy się fiaskiem, a my zostajemy z ręką w dupie przez:
  • słabych piłkarzy, którym trzeba jeszcze zapłacić, bo sądzą sie o pieniądze,
  • niekompetentnych działaczy/prezesów, którzy zostawiają nas z jeszcze większymi długami m.in. dzięki umowom z wspomnianymi słabymi piłkarzami,
  • trenerów bez warsztatu i umiejętności mimo zaawansowanego wieku,
  • "właścicieli", którzy nie wiadomo kim są, bo odpieprzali w przeszłości czarne interesy.

Dalej ofiarowujmy wszystkim czas jak organizacja humanitarna i dalej zbierajmy kopy w dupę.
Bassart
Member

Stary 19.08.2016, 08:33
Savik napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jakie są papiery dokładnie, ale wiem, że:
- potwierdzenie wystawienia gwarancji bankowej - wymaga jednego telefonu do instytucji, która ją wystawiła
- sprawdzenie ważności listu intencyjnego - wymaga sprawdzenia czy osoby go podpisujące mają do tego prawo zgodnie z KRS'em. Przy odrobinie staranności - można to także potwierdzić telefonicznie; Natomiast list intencyjny może mieć charakter, że nic nie gwarantuje - tylko wyraża intencję, że coś tam, coś tam się może wydarzy albo jest zapisany warunek, że w przypadku zajścia zdarzenia X zobowiązujemy się do tego i tego. Pierwszy jest o kant dupy rozbić, drugi jest praktycznie umową warunkową.
- zaświadczenie o niekaralności - ma swój okres ważności, jeśli było wystawione przed skazaniem i było ważne to było czyste;

Reasumując, Więc albo ktoś w TF całkowicie olał sprawę, albo JM miał rzeczywiście papiery tylko jak został skazany "strony" listów i gwarancji - swoje zobowiązania wypowiedziały....

List intencyjny nie ma żadnej mocy prawnej - każdy kolega go może wystawić. Wystarczy znać wysoko postawionych ludzi w kilku firmach i oni podpiszą... to pokazuje jak to wszystko było przeprowadzone
As
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 08:37
Panie i panowie.

Sytuacja wyglada na dosc dramatyczny z finansowego punktu widzenia.
Wedlug doniesien prasowych sytuacja w klubowej kasie jest agonalna a sponsorzy od Meresinskiego to bujda. Niektorzy sa nawet zaskoczeni, ze mieli byc sponsorami.

Co my jako kibice mozemy zrobic?

Ewidentnie nie mozemy liczyc na przywodcza role SKWK, ktore nie dosc, ze reprezentuje jakas kilkuprocentowa grupe fanow i to w wiekszosci nastoletnich to dodatkowo doszczetnie skompromitowalo sie jedzac Meresinskiemu z reki w zamian za pare etatow i jakies przywileje. "Nowy wlasciciel rozumie kibicowskie kwestie" hehehe.

Jako kibice mamy tylko i wylacznie jeden orez ktory mozemy podniesc w tej sytuacji aby ratowac klub, ten orez to FREKWENCJA. Tylko i wylacznie przychodzac na trybuny bedziemy w stanie wymiernie i relatywnie natychmiastowo pomoc klubowi. Korzysci z tego sa dwie:

1. Kasa z biletow! Klub potrzebuje pieniedzy jak ryba wody. Zapelniajac stadion na meczach u siebie bedziemy w stanie wlasnorecznie pokryc czesc (o ile nie wszystkie ) biezacych zobowiazan. Nawet jesli nie mozesz byc na meczu to kup bilet! W ten sposob co dwa tygodnie bedziemy mieli "Wisla Krakow to nasza historia". Odpowiedz sobie na pytanie czy jestes lokalnym patriota i czym dla ciebie, jest klub, miasto i region.

2. Jest dla mnie oczywistym faktem, ze latwiej bedzie znalezc sponsora gdy na trybnunach bedzie 30 000 ludzi niz gdy jest 10 000. Kazda firma chce byc kojarzona jako podmiot ktory ze swoim produktem trafia do wielkich rzesz ludzi. Inaczej sprawa wyglada gdy twoj produkt jest wyswietlane na tle pustych trybun a inaczej gdy nie ma wolnego krzeselka. Nie moze byc tak, jak z Volkswagenem gdzie ludzie z Wolfsburga widzac owczesny dramat na trybunach zrezygnowali z negocjacji. Bo nie widzieli sensu inwestowac w cos co trafia do niewielkiej liczby ludzi.

Tylko i wylacznie spelniajac nasz kibicowski obowiazek wymiernie pomozemy naszemu klubowi i wyslemy w Polske komunikat ze "...po burzy slonce wychodzi zza chmur i nad Krakowem zaswieci znow".

Wisla Krakow to moja historia! Na stepnym meczu MUSI byc 30 000!!!
https://youtu.be/XnQBx9q1OuU
Pan Jotka
Senior Member

Stary 19.08.2016, 08:40
Kiedy to zrozumiecie, że SKWK i TSWisła ma INTERES w upadku Wisła SA. Sa wtedy w stanie przejąc klub, zacząc w IV lidze i sobie porządzić. Model sprawdzony w GKS Katowcie, Pogoń Szczecin, Lechia Gdańsk.... Lech uciekł do przodu poprzez fuzje z Amicą, tyle tylko, ze tam nikt najpierw nie oddał klubu gołodupcowi...
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 08:42
List intencyjny nie ma żadnej mocy prawnej - każdy kolega go może wystawić. Wystarczy znać wysoko postawionych ludzi w kilku firmach i oni podpiszą... to pokazuje jak to wszystko było przeprowadzone
Tak jak napisałem list może mieć dwie formy - albo, że może coś się wydarzy w formie nie zobowiązującej deklaracji, albo zawiera warunek X, że jeśli on zostanie spełniony to zobowiązujemy się zrobić to i to - natomiast tak jak napisałem ma on wtedy charakter Umowy warunkowej lub przedwstępnej.
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 08:45
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Kiedy to zrozumiecie, że SKWK i TSWisła ma INTERES w upadku Wisła SA. Sa wtedy w stanie przejąc klub, zacząc w IV lidze i sobie porządzić. Model sprawdzony w GKS Katowcie, Pogoń Szczecin, Lechia Gdańsk.... Lech uciekł do przodu poprzez fuzje z Amicą, tyle tylko, ze tam nikt najpierw nie oddał klubu gołodupcowi...
nic ując - nic dodać...
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.08.2016, 08:46

Może tak właśnie miało być i klub miał trafić do tego typu typa. TF skasowała dług wewnętrzny, ale gdyby nie bąknął o tym jakiś pismak oraz nie napisali o tym na forum jacyś ludzie, to nikt by o tym nie wiedział
Ciekawe, kto tak naprawdę pierwszy się kim zainteresował, Meresiński Wisłą, czy odwrotnie?
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 19.08.2016, 08:48
As napisał(a):Wyświetl post

1. Kasa z biletow! Klub potrzebuje pieniedzy jak ryba wody. Zapelniajac stadion na meczach u siebie bedziemy w stanie wlasnorecznie pokryc czesc (o ile nie wszystkie ) biezacych zobowiazan. Nawet jesli nie mozesz byc na meczu to kup bilet!
Jakub Meresiński lubi to.
Będzie więcej kaski do wyprowadzenia z klubu.
Pan Jotka
Senior Member

Stary 19.08.2016, 08:54
Savik napisał(a):Wyświetl post
nic ując - nic dodać...
Nieprawda jest co dodać. Dlatego ludzie z zarządu się usunęli, bo wiedzieli, ze Wisłę i tak czeka jazda na pysk. Po co firmować to swoim nazwiskiem? A tak wyjdzie, ze Cupiał sprzedal, bo miał dobre intencje, SKWk i TSW przecież nie brałow tym udziału, a tłuszcza zakoduje tylko, że to tylko wina tego chuja Meresińskiego. I od przyszłego sezonu startujemy jako TS Wisla Kraków 1906 w IV lidze, mamy carte blanche, bo długi to kwestia upadłego podmiotu Wisła Kraków SA, kibice i tak będa chgodzić, WSH założy spółki cateringowe, ochroniarskie , sprzątajace i Bóg wie co jeszcze i tak będziemy oczekiwac 120 lecia klubu.
A kibic? A kibic głupi, bo wierzy w swoją ukochaną drużynę to i tak zapłaci za bilet.
Daif1906
Member

Od: 06.2010

Stary 19.08.2016, 08:56
Niech ten zalosny Meresinski sprzeda Wisle, cyrk co chłop wyprawia...4 liga jak tak dalej pojdzie
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.08.2016, 08:59
Czy Wisła w IV lidze/A klasie będzie oznaczać silniejsze WSH/SKWK? Sytuacja w której będzie jeden ekstraklasowy klub w mieście, na pewno przełoży się na popularność Wisły, a co za tym idzie wpływy finansowe. Nie sądzę żeby to było w ich interesie.

W ogóle dyskusja na temat pieniędzy w obliczu tego co się dzieje w klubie to żenada do kwadratu.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.08.2016, 08:59
Tylko i wylacznie spelniajac nasz kibicowski obowiazek wymiernie pomozemy naszemu klubowi i wyslemy w Polske komunikat ze "...po burzy slonce wychodzi zza chmur i nad Krakowem zaswieci znow".

W ten sposób będziemy napełniać sakwy Meresińskiemu. To chyba żart. Wierzysz w to, że gość wtedy odejdzie, jak będzie miał samonapędzający się rower? Tutaj trzeba gościa odciąć od kasy i to drapieżnie. Wtedy może szybko zrezygnuje. Trzeba go przestraszyć. Kibicować zza stadionu. Menedżerów piłkarzy namówić by nie sprzedawali swoich graczy, piłkarzy i trenera też poprosić o cierpliwość. Trzeba wykurzyć tego szkodnika stąd.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
qbbba
Senior Member

Stary 19.08.2016, 09:00
Nieprawda jest co dodać. Dlatego ludzie z zarządu się usunęli, bo wiedzieli, ze Wisłę i tak czeka jazda na pysk. Po co firmować to swoim nazwiskiem? A tak wyjdzie, ze Cupiał sprzedal, bo miał dobre intencje, SKWk i TSW przecież nie brałow tym udziału, a tłuszcza zakoduje tylko, że to tylko wina tego chuja Meresińskiego. I od przyszłego sezonu startujemy jako TS Wisla Kraków 1906 w IV lidze, mamy carte blanche, bo długi to kwestia upadłego podmiotu Wisła Kraków SA, kibice i tak będa chgodzić, WSH założy spółki cateringowe, ochroniarskie , sprzątajace i Bóg wie co jeszcze i tak będziemy oczekiwac 120 lecia klubu.
A kibic? A kibic głupi, bo wierzy w swoją ukochaną drużynę to i tak zapłaci za bilet.
Trafione w dziesiątkę.
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
Pan Jotka
Senior Member

Stary 19.08.2016, 09:03
fialo napisał(a):Wyświetl post
Czy Wisła w IV lidze/A klasie będzie oznaczać silniejsze WSH/SKWK? Sytuacja w której będzie jeden ekstraklasowy klub w mieście, na pewno przełoży się na popularność Wisły, a co za tym idzie wpływy finansowe. Nie sądzę żeby to było w ich interesie.

W ogóle dyskusja na temat pieniędzy w obliczu tego co się dzieje w klubie to żenada do kwadratu.
Czy Cracovia w III lidze miała pustki na stadionie? Pomyśl fialo tak. Grasz w III lidze o awans. Czyli grasz o jakis zdefiniwaony konkretnie cel.. Cała strategia marketingowa pod hasłem WALCZYMY O AWANS, KRAKÓW ZASŁUGUJE NA DWA KLUBy itp.
A jak walczysz z cieniem w Ekstraklasie to o nic ni grasz. Nic atrakcyjnego. Poza tym jak SKWK czy WSH zyska wpływ na klub to cos z tego ma. A jak teraz jest na aucie to co ma? Wpływy z puszek czy organizacji wyjazdów?
PS. Zeby nie było , ze to jakies odkrycie moje wielkie to zdradzę, ze wiem z żcyia jak doprowadza sie spólki do upadku tak, aby wszedł syndyk, który pokieruje naprawą
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 19.08.2016 o godz. 09:06.
arti
Guest

Stary 19.08.2016, 09:05
Panie i panowie.

Jako kibice mamy tylko i wylacznie jeden orez ktory mozemy podniesc w tej sytuacji aby ratowac klub, ten orez to FREKWENCJA. Tylko i wylacznie przychodzac na trybuny bedziemy w stanie wymiernie i relatywnie natychmiastowo pomoc klubowi. Korzysci z tego sa dwie:

1. Kasa z biletow! Klub potrzebuje pieniedzy jak ryba wody. Zapelniajac stadion na meczach u siebie bedziemy w stanie wlasnorecznie pokryc czesc (o ile nie wszystkie ) biezacych zobowiazan. Nawet jesli nie mozesz byc na meczu to kup bilet! W ten sposob co dwa tygodnie bedziemy mieli "Wisla Krakow to nasza historia". Odpowiedz sobie na pytanie czy jestes lokalnym patriota i czym dla ciebie, jest klub, miasto i region.

2. Jest dla mnie oczywistym faktem, ze latwiej bedzie znalezc sponsora gdy na trybnunach bedzie 30 000 ludzi niz gdy jest 10 000. Kazda firma chce byc kojarzona jako podmiot ktory ze swoim produktem trafia do wielkich rzesz ludzi. Inaczej sprawa wyglada gdy twoj produkt jest wyswietlane na tle pustych trybun a inaczej gdy nie ma wolnego krzeselka. Nie moze byc tak, jak z Volkswagenem gdzie ludzie z Wolfsburga widzac owczesny dramat na trybunach zrezygnowali z negocjacji. Bo nie widzieli sensu inwestowac w cos co trafia do niewielkiej liczby ludzi.

Tylko jak to zrobić żeby ta kasa poszła na piłkarzy, innych pracowników i zobowiązania Wisły, a nie do kieszeni oszusta?
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.08.2016, 09:06
qbbba napisał(a):Wyświetl post
Trafione w dziesiątkę.
Dokładnie.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów