The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bevierek
Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2016, 22:57
Na taczki go i do lasu z nim!
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 18.08.2016, 22:58
A niektorzy JM bronili, że nie ma czego z Wisły wyciągnąć. Otoż nie płacąc pensji i innych obciążeń, sprzeda kogo sie da, zniknie kasa z dni meczowych i gnoj zniknie. Takie są jego biznesy, szybki zysk i spalona ziemia
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.08.2016, 23:00
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Telefonika zaprzeczyła, że zostawiła na koncie 4 mln złotych.
Telefonika zaraz wyda oświadczenie że nigdy nie była właścicielem Wisły
że to wszystko złudzenie i ten
no
mirage ... a Cupiała nie znajom
Ostatnio edytowane przez emjot : 18.08.2016 o godz. 23:03.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.08.2016, 23:03
tomaso napisał(a):Wyświetl post
Ale ze się naszych zagorzałych kibiców nie boi to dziwne
Ja wiem, czy dziwne? Gdyby miał trochę oleju w głowie, to by to brał pod uwagę. A kora mózgowa słabo pofałdowana..
Tu wcześniej qbbba go zdiagnozował w punkt:

qbbba napisał(a):Wyświetl post
Ten człowiek żyje gdzieś w chmurach, gdzieś sobie lata mentalnie nad Placem Zbawiciela, nad Charlotte, gdzie spędził połowę swojego życia. To człowiek, który obyciem jest poziom niżej niż Józef W. Józek był burakiem, bo miał tyle siana, że mógł pozwolić sobie na bycie burakiem. Kiedyś, ktoś mi powiedział, że ludzie prości mają o tyle łatwiej w życiu, że zbytnio nie analizują, że nie kminią, nie biorą pod uwagę porażki, po prostu idą przed siebie niczym kombajn podczas żniw. Pisarz właśnie taki jest, poszedł, udało się, sorry, udoło się, a że wymiar sprawiedliwości nie ustawił na gg opisu, że był on karany, to przecież jest niewinny, czysty, jest kozakiem. Biedne to, smutne. Szczerze mówiąc to trochę mi żal człowieka, bo może nawet nie zdaje sobie sprawy, że jest zwykłym ananasem z puszki (bez skojarzeń). Z Wisłą też się miało udoć. Może chociaż ciasto będzie dobrze wypieczone...
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 18.08.2016, 23:04
Cupial sobie balkonik zagwarantował na 10 lat.... po ....? Moim zdaniem to juz jest koniec
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.08.2016, 23:04
Byłbym ostrożny z oskarżeniami o "wypłaty". To mogą być zwyczajne plotki na podgrzanie atmosfery. Starajmy się bazować na tym, co widać - a to i tak jest przecież dramat.

Natomiast na ciekawą rzecz zwrócił uwagę na TT (wyjątkowo zajrzałem) red. Miga - data wyciągu z KRK dot. JM, z którym zapoznała się TF wskazuje, że rzeczywiście kombinowali coś odnośnie do ważności umowy sprzedaży.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 18.08.2016, 23:07
Jeden wspólnik już odpadł to zostanie więcej do podziału pomiędzy Jakubem M. i Pizzermanem z Włoch, przelewy już pewnie idą i chłopaki nie nadążają z wpisywaniem nowych kodów do autoryzacji transakcji.

A tak na serio to ładnie nas wyrucha(ł).
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.08.2016, 23:11
Jedyne co ten kmiot może kombinować to:
-sprzedać kogo się da i co się da.
-wypłacić sobie dywidendę.
-sprzedać Wisłę lub ogłosić upadłość.

Pytanie, czy piłkarze mogą się nie zgodzić na sprzedaż?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
JacekFan
Senior Member

Stary 18.08.2016, 23:16
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post

Jeśli nie zaplacil pensji to może pomarzyc o pilkarzach. A w tej sytuacji pzpn szybciutko porozwiazuje kontrakty.
JacekFan
Senior Member

Stary 18.08.2016, 23:17
A pozatym ma tydzien kto od niego kogoś kupi?
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.08.2016, 23:17
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post

Teoretycznie nie dogadasz się w sprawie kontraktu i dealu nie ma. Chociaż nie sądzę by większość z naszych kopaczy miała tutaj skrupuły.
Eppur si muove!
heoij
Senior Member

Stary 18.08.2016, 23:18
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.08.2016, 23:45
Scenariusze mogą być różne:

1. Wiadomix tkwi w bagnie dalej, co dla klubu pewnie skończyłoby się tragicznie.
2. Wiadomix sprzedaje klub - tutaj też trzeba brać w nawias jako taką przyszłość klubu, bo zamiarów i możliwości ewentualnego inwestora (nie wykluczam TS tudzież niestety wiadomo kogo, kto wyciera sobie gębę Wisłą) przewidzieć się nie da, co pokazuje obecna sytuacja
3. Wiadomix sprzedaje klub koleżkom-słupom, zatem agonia postępuje, pacjent już lekko śmierdzi, ale zmienia mu się prześcieradło.
4. Obudźcie mnie jak już ten film się skończy.
Ostatnio edytowane przez qbbba : 18.08.2016 o godz. 23:47.
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 19.08.2016, 00:06
Ciekawe czy prawda.
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...c-wisle-krakow

Gdyby ktoś nie wiedział kim dla Pogoni był Smolny to http://pogonszczecin.pl/aktualnosci/...i-z-klubu.html
nesta
Senior Member

Stary 19.08.2016, 00:12
Na plus jest na pewno to, ze sa ludzie, którzy nie dadzą Wisle upaść. Sa gotowi zainwestować i odkupić klub od tego człowieka. Wiem to na 1000% i nie pytajcie skąd. Największym problemem jest żeby on chciał sprzedac... Ale na .... ten .... to ma trzymać jeszcze? Nic nie wyciągnie chyba ze to megalomania i chora ambicja żeby teraz pokazać ze potrafi
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 19.08.2016, 00:14
Czemu Ci ludzie nie chcieli inwestować wcześniej?
dudzon
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.08.2016, 00:19
ZawszeSztywny napisał(a):Wyświetl post
Citko to dobry kolega Stanowskiego, który mu udostępnił swój portal do WYBIELENIA się. Jest też radnym PiSu czyli obecnej partii rządzącej. Nie może być kojarzony z osobą podejrzaną o wyłudzanie VATu. Więc sam albo dostał polecenie odcięcia się od JM , a teraz napisał oświadczenie wybielające swoją osobę. Będzie dobrze.
Nie w.k.u.r.w.i.a.j. mnie człowieku. Trzeba brać przykład z Widzewa i zaczynać wszystko od nowa.
Żeby mi się chciało, tak jak mi się nie chce
nesta
Senior Member

Stary 19.08.2016, 00:32
Franeklowcabramek napisał(a):Wyświetl post
Czemu Ci ludzie nie chcieli inwestować wcześniej?
Bo np. dopiero teraz zrobiło sie głośno o tym, ze Wisła jest cała spłacona w TF, wypłaty uregulowane, a dług zewn. obniżony do stosunkowo niewielkich plus/minus 10 mln.
nesta
Senior Member

Stary 19.08.2016, 01:35
Konkurencyjne forum FW, właśnie napisało na FB, ze Meresinski... podrobił gwarancje bankowe, które przedstawił TF. Nie wiem skąd to wzięli, ale grubo jednym słowem. Oczywiście pytanie skąd takie info tez maja.

Cytat:
Niektórzy z przedstawicieli firm, których nazwy udało nam się ustalić, mają wątpliwości, czy teraz nawiązywać współpracę z Wisłą, a inni – co już poważnie niepokoi – są zdziwieni, dlaczego ich spółki są łączone z osobą nowego właściciela „Białej Gwiazdy”. – Nie podpisywałem żadnego listu intencyjnego. Zresztą nawet nie mógłbym tego zrobić, bo takie prawo w naszej spółce przysługuje tylko prezesowi i wiceprezesowi – powiedział nam dyrektor marketingu jednego ze sponsorów piłkarskiej reprezentacji Polski, prosząc o nieujawnianie nazwiska, dopóki nie będzie tego wymagało dobro sprawy.
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...skim,10530704/

No panowie... Mamy chyba do czynienia z jednym z najwiekszych oszustw w historii polskiej piłki klubowej..
Ostatnio edytowane przez nesta : 19.08.2016 o godz. 01:41.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.08.2016, 02:05
nesta napisał(a):Wyświetl post
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...skim,10530704/

No panowie... Mamy chyba do czynienia z jednym z najwiekszych oszustw w historii polskiej piłki klubowej..
Wow. Serio? Nikt nie chce aby jego firma była łączona z Meresińskim? No szok i niedowierzanie. Znaczy co, nie musimy czekać do 31 sierpnia z oceną?

Przy okazji - kupujesz ten most Dębnicki? Prawdziwa okazja. Mogę Ci przesłać akt własności.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Sevi
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.08.2016, 05:37
Wstaje rano niczego nieświadomy, a tu taka informacja.
Czas wywieść tego chuja na taczkach!
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.08.2016, 05:48
A SKWK milczy. Czyzby miejsca w zarzadzie upadajacego klubu bylo tak wazne?
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.08.2016, 06:56
Mam nadzieję że po rezygnacji Citki i syfie który dalej płynie złotousty JM odsprzeda Wisłę...
Jakie ruchy z naszej strony Już kiedyś sąsiadkę ratowali jej kibice.. My będziemy siedzieć bezczynnie?
SKWK pisało że kontroluje sytuację i jes w kontakcie z JM, rozumiem że wiedzieli o planach Citki i rozmowach o odkupieniu Wisły przez innego inwestora?
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

mcrap
Member

Od: 05.2011

Stary 19.08.2016, 07:00
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Prawda po oświadczeniu Citki jest bajecznie prosta. Meresiński to żaden słup, żaden "zderzak". To zwykły krętacz oraz człowiek o niezbyt wysokiej inteligencji. Wisła jest w rękach oszusta oraz lokalnego ziomka. Każdy dzień klubu w rękach JM to agonia, przedłużanie męki Wisły, jej marki, tradycji, kibiców.

Za jakie grzechy tyle nieszczęść? Niestety, ale w świetle obecnych informacji, albo znajdzie się (i to szybko) nowy inwestor z dużym kapitałem (potrzebna zgoda JM) albo za rok Wisła wyląduje w IV lidze. Odbudowa klubu będzie ciężka, ale oczyszczona.

Co do dziennikarzy (m.in. Stanowski) to raczej kibice Wisły powinni im dziękować za wyjaśnienie przeszłości JM niż besztać. Prawda boli, ale wyzwala.

Nic dodać nic ująć!
arti
Guest

Stary 19.08.2016, 07:05
Trzeba złapać oszusta i "wyjaśnić" mu niestosowność bycia w dalszym ciągu właścicielem Wisły albo doprowadzić żeby jak najszybciej znalazł się w pudle i stracił Wisłę w ten sposób.
JacekFan
Senior Member

Stary 19.08.2016, 07:24
No właśnie czemu nikt na psy nie zadzwonił��
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.08.2016, 07:25
offtopic.

Citko menadżerze - jestes debilem.
D E B I L E M
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.08.2016, 07:28
Jeśli szukaliście słupa to był nim właśnie Citko i już go nie ma.Citko jako znana postać miał uwiarygodnić pana M podczas rozmów z TF i jak widać zadanie wypełnił nieźle.Pewnie kapnął się że hajsu to on tu nie zrobi i trza spierdalać by nie przylgnęła do niego łatka przydupasa przekręta(M).

Jak dla mnie są 2 opcje.Jak da się nas wydoić jakoś legalnie to M nas wydoi i s.......i.Jak się nie da to będzie szukał kogoś kto nas kupi ale jak TF nie znalazła to ciężko by znalazł go gołodupiec.

Trza by go przegonić jak zrobiła to Gieksa z 'krulem', tyle że jak dla mnie nie ma kto to zrobić a jakieś manifestacje na 'pińcet' osób to będzie śmiech na sali.O ile tylu się zbierze bo chłopaki zgodnie z zasadą '.... z kibicami , liczy się miasto' zniechęciły mnóstwo osób do jakiejkolwiek działalności na Wiśle.
Tak więc jesteśmy w dupie.
Jedyny plus, jeśli to prawda, to pokrycie wewnętrznego zadłużenia przez TF czyli de facto zrzeczenie się długu.Choć to bardziej decyzja PR.Stadion miasta, baza treningowa chyba też, terenów brak, mogli jedynie kilka baniek przytulić za kopaczy ale chujowo by to wyglądało.

ps

wie ktoś kto ma hajs za transmisje i miejsce, ktróre zdobyliśmy w poprzednim sezonie?
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.08.2016 o godz. 07:38.
94 - Allah Akbar!!
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.08.2016, 07:29
Myślę sobie, że reputacja Citki na "rynku menedżerskim" również została mocno zachwiana. Uzasadnienie, że był czegoś tam nieświadomy, że został wprowadzony w błąd... tylko podkreśla jego debilizm. Nie mógł o niczym nie wiedzieć, rżnie idiotę po prostu i tyle, a na dodatek w momencie kiedy wszystko wyszło na wierzch - spierdala stąd jako pierwszy, bo się przestraszył, że spali się całkowicie. WY-PIER-DA-LAJ. Krzyż Ci chuju na drogę.
heoij
Senior Member

Stary 19.08.2016, 07:30
Franeklowcabramek napisał(a):Wyświetl post
W przeciwieństwie do suikoden ja nie mam zamiaru przepraszać, czekam na rozwój sytuacji i na konferencje prasową. Dziękuję.
Nadal masz zamiar czekać na konferencję prasową? To możesz się nie doczekać....

Przecież każda godzina z tym Panem u steru to strata dla Wisły.

Tu nie ma na co czekać!
Ostatnio edytowane przez heoij : 19.08.2016 o godz. 07:38.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów