|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 19.08.2016 o godz. 07:47.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
takie przemyslenia przy porannej kawie...
dziwilismy sie ze kazda sprawe/spor w uefa/pzpn przegrywamy? no jesli ta zgraje fachowcow i prawnikow od Cupiala oje.al przy sprzedazy klubu jakis kolo bez matury to ja juz nie mam pytan... czego oczekiwac? banda ku.wa jego mac amatorow... zreszta jak wszystkie jego przydupasy... czysto teoretycznie wyrwanie sie ze szponow TF moglo by dobrze wplynac na losy Bialej Gwiazdy... budowa klubu z prawdziwego zdarzenia opartego na normalnych i zdrowych zasadach a nie humorach Cupiala... no ale jesli w miejsce jakiegos obrotnego biznesmena Wisla dostaje sie w rece JM to nie ma o czym mowic Powód: JW czy JM...jeden ch.j
Ostatnio edytowane przez piotrus1985 : 19.08.2016 o godz. 07:59.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
To chyba cud, że Cupiał nadal funkcjonuje w biznesie bo jest kur tak naiwny, że o ja cie pier.dol.e
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Ale to już niestety nie ważne nic, trzeba coś działać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jedyna nasza nadzieja, że wczorajsze oświadczenie Citki to nie ucieczka z tonącego okrętu tylko przygotowywanie klubu pod sprzedaż... Na zasadzie, że Meresiński wyjdzie, powie, że on chciał, ale wszystko przeciwko niemu, a odejście Citki sprawiło, że postanowił odpuścić i klub sprzedać.
Ech. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Cała historia pokazuje jedno - sytuacja Wisły lub TF (obu?) jest tak ciężka, że zostało to sprzedane pierwszemu, który naprawdę chciał ją kupić.
Wypowiedzi po sprzedaży są takie, że JM nie zrobił żadnego poważnego badania prawno-finansowego (trwa to miesiącami) przed zakupem - to jest standard a tu go jak domniemuję nie było. To już wskazuje na to, że TF powinna była co najmniej podejrzewać co jest na rzeczy i jedyne co im popsuło sytuację to to, że JM ma poważne problemy osobiste. Moim zdaniem Ci co sprzedawali, może nie wiedzieli o sytuacji osobistej p. JM ale wiedzieli, że sprzedają komuś kto nie gwarantuje niczego poza tym, że przejmie klub. Nie wierzę żeby TF nie wiedziała, że nawet prawdziwy list intencyjny nie ma żadnego znaczenia prawnego. Jak nie da się spółki zlikwidować, zrobić upadłości a spółka jest w fatalnej sytuacji finansowej to sprzedaje się słupom i tak to zaczyna tu wyglądać ;( Mimo, że są (liczne) możliwości prawne żeby TF stała się ponownie właścicielem Wisły to mało to prawdopodobne, chyba że boją się o wizerunek. Moim zdaniem CI co podjęli decyzję o sprzedaży (niekoniecznie BC) musieli się spodziewać, że to wszystko musi się posypać z przyczyn finansowych... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Budzet Wisly wynosi 30 mln a okazuje sie ze 10 mln jest obiecane ale ich nie ma. To znaczy ze mamy 2/.3 budzetu zapewnione. Czyli tak okolo lutego 2017 staniemy sie niewyplacalni.O ile w inny sposob nie bedziemy mieli tych 10 mln(np sprzedaz zawodnikow).tak wychodzi z prostego rozumowania |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
albo spodziewali sie tak samoz jak przy okazji sprawy Genkova, Jovanica, Jovanovica, Mandziary i ch.j wie kogo jeszcze... tak czy siak... jak to o nich swiadczy?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Z oświadczenia TF wynika jedno: opchnęli byle komu, bo już dłużej nie dąło się zwodzić banków. Wiem, ze liga włoska to odleglejsza galaktyka, ale tam sprzedaż klubu odbywa się podobnie. Tzn. sprzedaz klubu jest autonomiczną decyzją właściciela, nie wymagana jest żadna zgoda innych klubów jak w anglii.
I tak Romę sprzedawała rodzina Sensi, Lazio rodzina Cragnotti, Milan zbywał Berlucsoni itd. Kilku z nich także było ciśniętych przez banki, ale nikt nie oddał klubu byle komu ! Zgłaszali się milarderzy, ale oni sprawdzali kto jest kim. A tutaj proszę...TF nie był w stanie zapytac sie kim jest 30 letni milioner ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
Nie będę się rozwodzić, ale punktem wyjścia jest to, że podczas transakcji zostali wprowadzeni w błąd... a w którą stronę z tym można pójść to nie wiem bo nie znam sprawy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
P.S Tak, mam maturę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiem jakie są papiery dokładnie, ale wiem, że:
- potwierdzenie wystawienia gwarancji bankowej - wymaga jednego telefonu do instytucji, która ją wystawiła - sprawdzenie ważności listu intencyjnego - wymaga sprawdzenia czy osoby go podpisujące mają do tego prawo zgodnie z KRS'em. Przy odrobinie staranności - można to także potwierdzić telefonicznie; Natomiast list intencyjny może mieć charakter, że nic nie gwarantuje - tylko wyraża intencję, że coś tam, coś tam się może wydarzy albo jest zapisany warunek, że w przypadku zajścia zdarzenia X zobowiązujemy się do tego i tego. Pierwszy jest o kant dupy rozbić, drugi jest praktycznie umową warunkową. - zaświadczenie o niekaralności - ma swój okres ważności, jeśli było wystawione przed skazaniem i było ważne to było czyste; Reasumując, Więc albo ktoś w TF całkowicie olał sprawę w co do końca nie wierzę bo to jednak podważa ich wiarygodność w oczach banków i kontrahentów, albo JM miał rzeczywiście papiery tylko jak został skazany "strony" listów i gwarancji - swoje zobowiązania wypowiedziały, bo piękny Kubuś szedł w zaparte....
Ostatnio edytowane przez Savik : 19.08.2016 o godz. 08:35.
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
I żeby była jasność - nie mam, ani nie mają dziesiątki innych osób, które czuły co się święci, jakiejkolwiek satysfakcji. Wolałbym żeby to był śmieszny żart, który się nie sprawdzi. Dlaczego to przypominam? A no dlatego, że u nas na forum zrodziła się jakaś bzdurna inicjatywa humanitarna pt. "Dajmy mu czas", a która jest powtarzana za każdym razem, jak do klubu przyjdzie przeciętny piłkarz, słaby trener lub nieumiejętny/niegospodarny prezes. Może przestańmy pieprzyć za każdym razem o dawaniu szansy i czekaniu na efekty, których nie ma? Jeśli ktoś na pierwszy rzut oka wygląda na niekompetentnego i nienadającego się do przymierzanej roli pod żadnym względem to o jakim dawaniu czasu mówimy? Praktycznie 100% takich przypadków kończy się fiaskiem, a my zostajemy z ręką w dupie przez:
Dalej ofiarowujmy wszystkim czas jak organizacja humanitarna i dalej zbierajmy kopy w dupę. |
|
|
|
Member
Offline |
|
List intencyjny nie ma żadnej mocy prawnej - każdy kolega go może wystawić. Wystarczy znać wysoko postawionych ludzi w kilku firmach i oni podpiszą... to pokazuje jak to wszystko było przeprowadzone |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Panie i panowie.
Sytuacja wyglada na dosc dramatyczny z finansowego punktu widzenia. Wedlug doniesien prasowych sytuacja w klubowej kasie jest agonalna a sponsorzy od Meresinskiego to bujda. Niektorzy sa nawet zaskoczeni, ze mieli byc sponsorami. Co my jako kibice mozemy zrobic? Ewidentnie nie mozemy liczyc na przywodcza role SKWK, ktore nie dosc, ze reprezentuje jakas kilkuprocentowa grupe fanow i to w wiekszosci nastoletnich to dodatkowo doszczetnie skompromitowalo sie jedzac Meresinskiemu z reki w zamian za pare etatow i jakies przywileje. "Nowy wlasciciel rozumie kibicowskie kwestie" hehehe. Jako kibice mamy tylko i wylacznie jeden orez ktory mozemy podniesc w tej sytuacji aby ratowac klub, ten orez to FREKWENCJA. Tylko i wylacznie przychodzac na trybuny bedziemy w stanie wymiernie i relatywnie natychmiastowo pomoc klubowi. Korzysci z tego sa dwie: 1. Kasa z biletow! Klub potrzebuje pieniedzy jak ryba wody. Zapelniajac stadion na meczach u siebie bedziemy w stanie wlasnorecznie pokryc czesc (o ile nie wszystkie ) biezacych zobowiazan. Nawet jesli nie mozesz byc na meczu to kup bilet! W ten sposob co dwa tygodnie bedziemy mieli "Wisla Krakow to nasza historia". Odpowiedz sobie na pytanie czy jestes lokalnym patriota i czym dla ciebie, jest klub, miasto i region. 2. Jest dla mnie oczywistym faktem, ze latwiej bedzie znalezc sponsora gdy na trybnunach bedzie 30 000 ludzi niz gdy jest 10 000. Kazda firma chce byc kojarzona jako podmiot ktory ze swoim produktem trafia do wielkich rzesz ludzi. Inaczej sprawa wyglada gdy twoj produkt jest wyswietlane na tle pustych trybun a inaczej gdy nie ma wolnego krzeselka. Nie moze byc tak, jak z Volkswagenem gdzie ludzie z Wolfsburga widzac owczesny dramat na trybunach zrezygnowali z negocjacji. Bo nie widzieli sensu inwestowac w cos co trafia do niewielkiej liczby ludzi. Tylko i wylacznie spelniajac nasz kibicowski obowiazek wymiernie pomozemy naszemu klubowi i wyslemy w Polske komunikat ze "...po burzy slonce wychodzi zza chmur i nad Krakowem zaswieci znow". Wisla Krakow to moja historia! Na stepnym meczu MUSI byc 30 000!!! https://youtu.be/XnQBx9q1OuU |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiedy to zrozumiecie, że SKWK i TSWisła ma INTERES w upadku Wisła SA. Sa wtedy w stanie przejąc klub, zacząc w IV lidze i sobie porządzić. Model sprawdzony w GKS Katowcie, Pogoń Szczecin, Lechia Gdańsk.... Lech uciekł do przodu poprzez fuzje z Amicą, tyle tylko, ze tam nikt najpierw nie oddał klubu gołodupcowi...
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak jak napisałem list może mieć dwie formy - albo, że może coś się wydarzy w formie nie zobowiązującej deklaracji, albo zawiera warunek X, że jeśli on zostanie spełniony to zobowiązujemy się zrobić to i to - natomiast tak jak napisałem ma on wtedy charakter Umowy warunkowej lub przedwstępnej.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Ciekawe, kto tak naprawdę pierwszy się kim zainteresował, Meresiński Wisłą, czy odwrotnie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Będzie więcej kaski do wyprowadzenia z klubu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nieprawda jest co dodać. Dlatego ludzie z zarządu się usunęli, bo wiedzieli, ze Wisłę i tak czeka jazda na pysk. Po co firmować to swoim nazwiskiem? A tak wyjdzie, ze Cupiał sprzedal, bo miał dobre intencje, SKWk i TSW przecież nie brałow tym udziału, a tłuszcza zakoduje tylko, że to tylko wina tego chuja Meresińskiego. I od przyszłego sezonu startujemy jako TS Wisla Kraków 1906 w IV lidze, mamy carte blanche, bo długi to kwestia upadłego podmiotu Wisła Kraków SA, kibice i tak będa chgodzić, WSH założy spółki cateringowe, ochroniarskie , sprzątajace i Bóg wie co jeszcze i tak będziemy oczekiwac 120 lecia klubu.
A kibic? A kibic głupi, bo wierzy w swoją ukochaną drużynę to i tak zapłaci za bilet. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Niech ten zalosny Meresinski sprzeda Wisle, cyrk co chłop wyprawia...4 liga jak tak dalej pojdzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
W ogóle dyskusja na temat pieniędzy w obliczu tego co się dzieje w klubie to żenada do kwadratu. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jak walczysz z cieniem w Ekstraklasie to o nic ni grasz. Nic atrakcyjnego. Poza tym jak SKWK czy WSH zyska wpływ na klub to cos z tego ma. A jak teraz jest na aucie to co ma? Wpływy z puszek czy organizacji wyjazdów? PS. Zeby nie było , ze to jakies odkrycie moje wielkie to zdradzę, ze wiem z żcyia jak doprowadza sie spólki do upadku tak, aby wszedł syndyk, który pokieruje naprawą
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 19.08.2016 o godz. 09:06.
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|