The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
borys
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2016, 17:11
@wiesniak842 Zamiast jechać na mecz wplace pieniądze na Akademię. Nawet złotówki nie dam jeśli ma przejść przez łapy JM.
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.08.2016, 17:26
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post

Problem w tym, ze nawet jakby taki sie w Wisle pojawil, to na tym forum znalazloby sie milion innych powodow do narzekan i wylewania swoich zali w internecie.
Wystarczy popatrzeć na to forum tuż po tym jak się okazało że JM kupił klub a przed informacjami o vatach i maturach... generalnie dokładnie to samo, a słowem kluczem każdej wypowiedzi było 'golodupiec'. Czyli tak jak piszesz.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.08.2016, 17:30
adamus napisał(a):Wyświetl post
Ludzie trochę ogarnięcia... Czy wy naprawdę nie widzicie że zdecydowana większość z półświatka mediów chce naszą Wisłę zmieszać z błotem Jak do tej pory wszystkie informacje pojawiające się w mediach to spekulacje kłamstwa i podejrzenia które mają za zadanie zniszczyć Wisłę w kontekście medialnym. Komuś jest bardzo na rękę wyszukiwanie bądź co bądź nowych afer to z udziałem JM albo z innymi działaczami Wisły. Nasz klub jest komuś bardzo nie wygodny.
wester napisał(a):Wyświetl post
Te gnidy warszawskie zwyczajnie boją się tego że Wisła może być znowu silnia.
Nie mogę napisać więcej poza TOR, bo boję się o swoje życie, ale są to ci sami ludzie, którzy dodają do pasty do zębów fluor, ułatwiający kontrolę społeczeństwa, a w samolotach montujący mechanizmy do rozpylania chemi-trails. Więcej, także o spisku przeciw Wielkiej Wiśle można znaleźć na wikileaks. Ale tego już tutaj nie napiszę.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.08.2016, 17:32
Z tego wychodzi że jakby się pojawił najbogatrzy człowiek na świecie ( jak on się nazywa ?) To I tak by miał za mało kasy
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.08.2016, 17:37
suikoden napisał(a):Wyświetl post
tak jak pisałem wczęsnie by jego spółka mogła kupić klub na kredyt musiała się uwolnić o urzedu
Skoro tak bronisz JM to zbij mój argument -JM to osoba, poza działanościa jaka prowadzi, jest osobą skupiająca spółki. Przykład?

Wygląda to na prowadzenie biznesu czy restrukturyzację? Jak tu sie nie dziwić że nie kojarzy w której spółce widnieje a wktórej nie.

NIECH MNIE KTOS SPRAWDZI GRZEBALEM NA SZYBKO
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.08.2016 o godz. 17:59.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.08.2016, 17:38
Dokladnie. Wiekszosc tutaj piszacych przyzwyczaila sie do pieniedzy Cupiala jak do cycka matki. Cycka nie ma i placz, gdzie pieniadze, chcemy transferow, sponsorow, akademii, zadamy, wymagamy, sramy w pieluchy w zamian i najlepiej niech ktos jeszcze po nas posprzata.
Ja jeszcze dodatkowo zwrócę uwagę na jeden aspekt.
Jak za Cupiała zdarzało się poszaleć z transferami (początkowe lata lub później za Holendrów) to ostatecznie można było liczyć na to, że Cupiał się podąsa, zwolni dwóch trenerów, ale potem kasy dosypie (niby to było pewnie zapisywane jako wewnętrzny dług wobec TF, ale potem umorzone).

Natomiast ze strony tego drobnego cwaniaka na to bym nie liczył, choćby z tego powodu, że tych pieniędzy zwyczajnie nie ma. Więc jak usłyszałem o tych mitycznych pięciu transferach i zobaczyłem chwilowy entuzjazm na forum, to trochę się wystraszyłem. Bo jak dług będzie rósł i ten świetny plan biznesowy, jaki sobie ten koleś na serwetce w knajpie napisał razem z Citko nie wypali, to skrupułów żadnych miał nie będzie, żeby tym pieprznąć, a dla nas to będzie oznaczało spiralę w dół (kontrakty nowych piłkarzy). Więc ja chciałbym jeden transfer np. ofensywnego pomocnika, który pozwoli nam zrealizować podstawowy cel na ten sezon, czyli się utrzymać i przedłużać nadzieję, że karta się odwróci.
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.08.2016, 17:39
adamus napisał(a):Wyświetl post
Ludzie trochę ogarnięcia... Czy wy naprawdę nie widzicie że zdecydowana większość z półświatka mediów chce naszą Wisłę zmieszać z błotem Jak do tej pory wszystkie informacje pojawiające się w mediach to spekulacje kłamstwa i podejrzenia które mają za zadanie zniszczyć Wisłę w kontekście medialnym. Komuś jest bardzo na rękę wyszukiwanie bądź co bądź nowych afer to z udziałem JM albo z innymi działaczami Wisły. Nasz klub jest komuś bardzo nie wygodny. A jedynym na to lekarstwem jest czekanie ze spokojem na dalszy rozwój wypadków i wypatrywanie rzetelnych i prawdziwych informacji a nie bajeczek wymyślanych tylko dla kliknięć i dla fejmu... A jeśli chodzi o ten link powyżej to od kiedy się wierzy redaktorzynie który babra się z TVN-em.. Pewnie 3/4 wyssane z palca powiązanie osób bo obaj są z Częstochowy...
Jest na sali lekarz?
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 18.08.2016, 17:39
....a, ludzie się cieszą, że dostaliśmy licencję, jakich czasów dożyliśmy...
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.08.2016, 17:54
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ja .......e jaka młócka... Każdy te same fakty interpretuje pod swoją tezę. Spokojnie - już Citki miało nie być, Meresinski miał z 4 bańkami wypoczywać na Kajmanach, a Wisła dostać dziś jakies sankcje od komisji.
Grunt to być optymistą...
Wprawdzie nowy chłopak córki jest mordercą, ale nie seryjnym, i nie kanibalem. Nie jest aż tak źle.
piotrus1985
Senior Member

Stary 18.08.2016, 18:05
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Nawet konferencji jeszcze nie było, moze bys tak poczekał a potem zaczał narzekac? a nie słuchasz to co sobie Knur i inni wymyslaja (tak jak z tymi 4mln). I niby gdzie ja napisałem, ze to jest warszawski spisek? napisałem tylko, ze Stanowski szukał sensacji a teraz jak sie okazało, ze sensacji nie ma to go "szlag trafi".
na konferencje chetnie bym poczekal ale raz juz ja przelozyli/odwolali... a po za tym nie spodziewam sie uslyszec wiecej niz przeczytalem w wywiadzie gdzie JM nie przedstawia zadnych konkretow i wszystko zwala na bledy mlodosci...

PS.
ty naprawde myslisz ze Stanowski po nocach nie spi z powodu Wisly i szlag go trafia kiedy Meresinski kompromituje sie (i Wisle) tylko odrobine?
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 18.08.2016, 18:12
Wychodzą coraz nowe rewelacje, niektore plotki są obalane, ale żeluś jaki był gołodupcem tak dalej jest, a sponsorow nie widać. Teraz opchnie Mąke i Guzmicsa a Citko uzupełni skład szrotem ze swojej stajni. Taka polityka jest krotkowzroczna i może starczy na rok, bo poźniej kogo sprzedamy
Krotochwila
Senior Member

Stary 18.08.2016, 18:16
Ale jaja.
Ciągle są tu ludzie, którzy mają złudzenia, że nasz właściciel jest spoko i, że należy mu dać czas. To jest NIEWIARYGODNE jaki trud sprawia niektórym wyciąganie prostych wniosków.
Jak to możliwie, że wasi przodkowie nie zostali pożarci przez drapieżniki gdzieś na afrykańskiej sawannie?
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 18.08.2016 o godz. 18:19.
vel HatefulRespect
As
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2016, 18:19
qbbba napisał(a):Wyświetl post
Jest na sali lekarz?
Nie ma, musimy go spisac na straty. Niestety ma syndrom oblezonej twierdzy w najpowazniejszym stadium rozwoju. Nie ma juz dla niego ratunku.
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.08.2016, 18:24
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Jak to możliwie, że wasi przodkowie nie zostali pożarci przez drapieżniki gdzieś na afrykańskiej sawannie?
Może chociaż potrafią szybko biegać.

Jest ch..., ale pytanie brzmi: jak (i czy w ogóle) możemy to zmienić.
Lukasz
Senior Member

Stary 18.08.2016, 18:25
Ale jaja.
Ciągle są tu ludzie, którzy mają złudzenia, że nasz właściciel jest spoko i, że należy mu dać czas. To jest NIEWIARYGODNE jaki trud sprawia niektórym wyciąganie prostych wniosków.
Jak to możliwie, że wasi przodkowie nie zostali pożarci przez drapieżniki gdzieś na afrykańskiej sawannie kilka milionów lat temu?
Wbrew pozorom, po tym co przeczytalem w KRS na temat JM i Esposito, jest mozliwy jeszcze inny scenariusz. Mianowicie taki ze obaj Panowie są ekipą do sprzątania dla bogatych. Odkupują spółki, czyszczą wszedzie nawet pod dywanem. Sprzedający ma pewność że Panowie jeśli znajdą trupa w szafie, zostanie on wywieziony, zakopany i nikt się nie dowie. Wchodzą, sprzątają i wychodzą odsprzedając. Czyli obecnie działają na zlecenie Cupiała i wszystko idzie w sumie zgodnie z planem.

P.S.
Nawet Włoch ma na koncie kilka spółek gdzie widnieje lub widniał jako v-ce prezes.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.08.2016 o godz. 18:32.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 18.08.2016, 18:29
Dokladnie. Wiekszosc tutaj piszacych przyzwyczaila sie do pieniedzy Cupiala jak do cycka matki. Cycka nie ma i placz, gdzie pieniadze, chcemy transferow, sponsorow, akademii, zadamy, wymagamy, sramy w pieluchy w zamian i najlepiej niech ktos jeszcze po nas posprzata.
Prowadziłem kiedyś dość popularny kanał na YT o tematyce Wiślackiej, cała zabawa kosztowała mnie w .... siana, oraz czasu. Zapierdalałem z ciężkim sprzętem przez pól Krakowa było miło, jarali się. Rób więcej, daj nam więcej, jedynie co wysłuchiwałem jak potrzebowałem pomocy to odwracali się plecami. Najlepiej żebyś zapierdalał za darmo, a oni by tylko żarli w zamian niektórzy cie jeszcze zwyzywają, że chujową muzykę dałeś. To jest typowy obraz kibiców z tego forum.
Ostatnio edytowane przez wester : 18.08.2016 o godz. 18:35.
Krotochwila
Senior Member

Stary 18.08.2016, 18:39
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Wbrew pozorom, po tym co przeczytalem w KRS na temat JM i Esposito, jest mozliwy jeszcze inny scenariusz. Mianowicie taki ze obaj Panowie są ekipą do sprzątania dla bogatych. Odkupują spółki, czyszczą wszedzie nawet pod dywanem. Sprzedający ma pewność że Panowie jeśli znajdą trupa w szafie, zostanie on wywieziony, zakopany i nikt się nie dowie. Wchodzą, sprzątają i wychodzą odsprzedając. Czyli obecnie działają na zlecenie Cupiała i wszystko idzie w sumie zgodnie z planem.

P.S.
Nawet Włoch ma na koncie kilka spółek gdzie widnieje lub widniał jako v-ce prezes.
Daj spokój. Zbyt skomplikowane i wymagające subtelności jak na naszych włodarzy.
Koronkowa, precyzyjna by to by musiała być robota, przygotowywana przez kilka długich miesięcy. Łącznie z teatrem kieleckim.
vel HatefulRespect
Lukasz
Senior Member

Stary 18.08.2016, 19:03
Daj spokój. Zbyt skomplikowane i wymagające subtelności jak na naszych włodarzy.
Koronkowa, precyzyjna by to by musiała być robota, przygotowywana przez kilka długich miesięcy. Łącznie z teatrem kieleckim.
Owszem, plan ma minusy ale, sobie pospekuluję.

Jak chcesz zaistnieć w branży, trzba zrobić skok na bank. Dobrze zrobiona robota w stajni augiasza na której można zarobić krocie otwiera drzwi do wiekszych deali.

I teraz następna spekulacja:
BIURO MISS POLONIA SP Z O O (KRS: 0000064578, NIP: 5220001234, REGON: 012000456)
KRS: http://www.krs-online.com.pl/biuro-m...krs-61295.html

Czerwiec 2014:
Cytat:
Marcelina Zawadzka, Miss Polonia z 2011 r., jest przekonana, że najbliższe wybory najpiękniejszej Polki będą na wyższym poziomie, bo zmieniło się kierownictwo biura konkursu. Wcześniej dyrektor generalną imprezy była Małgorzata Herde, menadżerka takich gwiazd, jak Aleksandra Kwaśniewska, Edyta Herbuś, Karolina Malinowska. Współpraca została zerwana po oskarżeniach o oszustwa finansowe.
http://plejada.pl/marcelina-zawadzka...-lepiej/sk7e0m

Październik 2015
Ruch w danych adresowych spółki http://www.krs-online.com.pl/msig-4562-236350.html

Październik 2015
Zmiana na fotelu prokurenta. Meresiński w papierach: http://www.krs-online.com.pl/msig-4833-299860.html

Grudzien 2015
Fiasko (próbu reorganizacji) http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,...s-polonia.html

Cytat:
Miał to być pierwszy taki konkurs, bo całkiem niedawno organizatorzy ogłosili współpracę z Miss Polonia i połączenie obu konkursów
GIGANTYCZNA AFERA w Miss Polski i Miss Polonia. Nie będzie jednego konkursu piękności?!
http://www.se.pl/rozrywka/teleshow/g...ci_741847.html

Kwiecień 2016
KONKURS MISS POLONIA POWRACA!
http://plejada.pl/newsy/konkurs-miss...powraca/hy279l

Przypadek? Pomyliłem spółki?

-----------------------
Edit:
Oświadczenie Grupy Tele-Fonika ws. zbycia akcji Wisły Kraków SA
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...w-sa,10529016/
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.08.2016 o godz. 19:14.
arti
Guest

Stary 18.08.2016, 19:23
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Mereś a co szykujesz na tego 31 sierpnia, nie kręć wal prawdą prosto w twarz.
Kasiaści przyjaciele będą bardzo chcieli pomóc niestety biednemu JM wywali skrzynkę mailową w dodatku bank ogłosi całodniową przerwę w działalności... gdyby nie to 5 transferów byłoby wtedy jak amen w pacierzu
Ostatnio edytowane przez arti : 18.08.2016 o godz. 19:30.
Lukasz
Senior Member

Stary 18.08.2016, 19:32
raindog napisał(a):Wyświetl post
Może znalazł się gość, który po prostu chciał mieć klub - nic konkretnego. Z Koroną nie wyszło, to padło na Wisłę. ...a panowie M. i Ć. nadal mają to samo zadanie.
Nadal podtrzymam swoją wersję - Meresiński chciał zrestrukturyzować klub i na tym zarobić. Do restrukturyzacji ma konkretne zaplecze i na tym się 'zna'. Złożył też przez Citkę ofertę Cupiałowi (przed rozmowami w Kielcach) który na poczatku ją odrzucił ale potem z niej skorzystał.

Cytat:
Utrzymanie w ekstraklasie, restrukturyzacja finansów, szukanie inwestora – to priorytety dla zajmującej 14. miejsce w tabeli po jesiennej części rozgrywek Korony Kielce. W przerwie zimowej klub otarł się o bankructwo. Ostatecznie uratowały go pieniądze miasta.
Cytat:
W grę wchodzi sprzedaż należącej w całości do miasta spółki. We wrześniu 2013 r. radni Kielc jednomyślnie zgodzili się na pozbycie się wszystkich udziałów w Koronie. Obecnie prezes spółki zapowiada wdrożenie zakrojonego na szeroką skalę planu naprawczego, którego celem jest poprawa jej sytuacji finansowej.
Z tego też powodu TF nie jest i nie będzie zainteresowana 'odbiciem' klubu z rąk JM.
qubu
Senior Member

Stary 18.08.2016, 20:10
Nadal podtrzymam swoją wersję - Meresiński chciał zrestrukturyzować klub i na tym zarobić.
Łukaszu, Meresiński kiblował w szkole średniej! Czytałeś jego wpisy na Facebook'u? Widziałeś jego fotki na Instagramie? Przecież ten gość nie ogarnia nawet tego, że nie stawia się spacji przed kropką.

W jaki sposób miałby zrestrukturyzować klub? Jakie know-how miałby wnieść, aby klub zaczął generować zyski?

Dajcie spokój...

https://goo.gl/bd2nTz
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.08.2016, 20:12

P.S.
Plan naprawczy wdrażany przez ludzi, którzy zaangażowali rzecznika prasowego w pomoc przy wypełnianiu standardowych formularzy do PZPN, mają prasę gorszą niż politycy prawicy w mediach lewicy (i odwrotnie) oraz wrzucają do mediów społecznościowych beztroskie informacje o pięciu transferach oraz oskarżenia pod adresem prezesa PZPN.

Ja rozumiem, że bardzo chcesz się doszukać w tym wszystkim jakiegoś większego planu, myśli, logiki, ale tu wszystko jest bardzo proste. Znalazł się ktoś, kto chciał wziąć Wisłę, do tego nie nalegał na audyt (bo nie potrzebował, bo nie rozumiał, że potrzeba - kto wie?), do tego obiecał i w miarę sprawnie tę obietnicę przypudrował, że da radę utrzymać i rozwinąć klub.

Gdyby BC chciał wziąć klub na siebie, to by wziął od TF i nie wpuszczał tam nawet na chwilę obcych ludzi z Warszawy, którzy przed chwilą chcieli kupić Koronę.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.08.2016, 20:20
Ja ciągle skłaniam się ku wersji, że ktoś ich wynajął, bo wiedział że zrobią bajzel i smród, jednocześnie opłacił media lub podsunął im tropy i już wkrótce przyjedzie na białym koniu ktoś kogo wcześniej byśmy za ch... nie zaakceptowali tj. jakiś Wojciechowski, Ptak, czy inny cudak.

Druga wersja jest taka, ze nasz WicePrezes i pewien Pan mają wspólnych znajomych w Lazio....

Trzecia wersja, najbardziej niestety prawdopodobna jest taka, że Meresiński ma lekko zaburzone mniemanie o sobie i był przekonany, że z jego wiedzą to Wisła będzie hulać jak ta lala....
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
momo
Senior Member

Stary 18.08.2016, 20:30
Jakub Meresiński ...110/6 ratunek dla Wisełki
wygląda na to że idealnym sponsorem dla właściciela, i większości forumowiczów będzie portal pudelek
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 18.08.2016, 20:58
qubu napisał(a):Wyświetl post

https://goo.gl/bd2nTz
Jest i Panamera

7 kotów
P.N.R.I.

Stary 18.08.2016, 21:03
Przynajmniej dziewczyna ładna.
Boia chi molla !
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 18.08.2016, 21:04
http://weszlo.com/2016/08/18/tylko-u...tego-firmowac/
Citko się wycofuje...

Cytat:
Powstałe szkody postaram się jak najszybciej naprawić, poprzez znalezienie godnego inwestora, który odkupi klub i przywróci mu świetność. Jestem nawet przekonany, że takiego znalazłem, ale pan Jakub Meresiński nie zgodził się sprzedać swoich udziałów.
W Polskę wierzę.
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.08.2016, 21:07
https://twitter.com/K_Stanowski/stat...566285312?s=09
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.08.2016, 21:08
Hmmm

JM nie chce sprzedać udziałów? Czy tylko się targuje?
(Oświadczenie Citki)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
szorstki
Senior Member

Stary 18.08.2016, 21:09
Wy się tutaj martwicie a ZARZĄD już dawno jest
Kibic z sektora A wizytówką klubu

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów