The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2016, 12:52
Moze z powodu z sytuacji z bankami itp. nikt w TF nie potwierdzi tego..
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.08.2016, 12:57
Franeklowcabramek napisał(a):Wyświetl post
I pisze o tym ta dziewczyna http://www.maxmodels.pl/modelka-malinowa69,1.html.
P.S Nie ma za co
Doświadczenie Średnie
Profesja Modelka
Wiek 95

Hahaha.

Ciekawy jestem jak się to wszystko rozwinie i jak długo jeszcze ten kabaret będzie trwał.
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 12.08.2016, 12:58
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Doświadczenie Średnie
Profesja Modelka
Wiek 95

Hahaha.

Ciekawy jestem jak się to wszystko rozwinie i jak długo jeszcze ten kabaret będzie trwał.
Malinowa 69 Juz ją lubię .
bevierek
Member

Od: 09.2010

Stary 12.08.2016, 13:06
Franeklowcabramek: wolę "jakąś tam normalność" z BC niż kabareto-dramat z JM
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 12.08.2016, 13:09
yarow napisał(a):Wyświetl post
Być może, nie ma takiej możliwości prawnej. Dla mnie jednak info nadal jest jednoźródłowe. Ten gimnazjalista, nie jest dla mnie autorytetem z zakresu prawa.
W rzeczy samej znawca prawa i problemów prawniczych po AP w Częstochowie - skoro złożył świadectwo we wrześniu 2013 to maksymalnie co mógł skończyć to licencjat......

Dramat!!!
Mam nadzieję, że faktem jest, że nabycia dokonał na swoją spółkę, a nie osobiście, bo największą tragedią byłoby zajęcie akcji WIsły Kraków SA przez prokuratora na zabezpieczenie zapłaty wyłudzonego VAT. Jeżeli akcje klubu nabyła spółka to nie ma problemu, ale jeśli nabył JM to przestaję się śmiać i zaczynam się bać....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.08.2016, 13:09
Franeklowcabramek napisał(a):Wyświetl post
No właśnie więc co innego rzeczywistość a co innego pisanie dziennikarzy, którzy chcą wykorzystać aktualną sytuację Wisły do zwiększenia popularności swoich wypocin. Pan Andrzej Klemba to jedna z nielicznych osób w dziennikarstwie, która ma rzetelne informacje i sprawdzone, reszta zachowuje się jakby miała pasiak pod koszulą.
Wg mnie wrecz na odwrot. Klemba zawsze mi sie kojarzyl z chlodnymi uczuciami wobec Wisly. Najbardziej wislacki jest wg mnie Miga i Wojtowicz.

Klemba chyba po prostu skolowal nr do Citki i tyle, stąd jego wiarygodność.
Inni polegają na pogłoskach od ludzi pracujących w klubie.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 12.08.2016 o godz. 13:13.
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 12.08.2016, 13:16
bevierek napisał(a):Wyświetl post
Franeklowcabramek: wolę "jakąś tam normalność" z BC niż kabareto-dramat z JM
A ja polecam aby to co czytasz w mediach o sytuacji Wisły traktować z wielkim przymrużeniem oka
Powtarzam, że z Telefoniką/B.Cupiałem nie będzie już normalności bo ktoś go zawsze będzie atakował, że nie daje kasy na wzmocnienia tak jak kiedyś, więc po co jemu to i Wiśle? Czas zacząć funkcjonowanie klubu bez Pana Cupiała i uzbrojenie się w cierpliwość. Gdyby klub został przejęty przez nowych ludzi w czasie gdy nie byłoby długów itd to już dawno byłoby po konferencji. Teraz trzeba tylko czekać i nie ufać tym co piszą o chęci ponownego przejęcia klubu przez B.Cupiała bo oni udają tylko, że chcą dla Wisły dobrze.
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 12.08.2016, 13:18
W tej sytuacji jesli tak dalej bedzie, a pracownicy z pilkarzami nie dostana obiecanych pensji w poniedziałek 15 sierpnia, to jutro gramy oststni mecz i przykro mi o tym pisac.
_al3x
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.08.2016, 13:23
Gdzie jest SKWK, po co Oni w ogóle są. Nasz klub staje się pośmiewiskiem w całej Polsce a Oni w najlepszą śpią.

Przecież w interesie wszystkich kibiców jest to żeby klub działał na normalnych warunkach.
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
YakuzaOyabun
Banita

Od: 08.2016

Stary 12.08.2016, 13:47
być może SKWK macza w tym wszystkim palce lub ugrywa jak najwiecej dla siebie ...jest za cicho z ich strony
Raf 66
Member

Od: 04.2006

Stary 12.08.2016, 13:48
SKWK TSW (trenuje sporty walki) i nie zajmuje się pierdołami.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.08.2016, 13:49
Jakubowi Meresińskiemu może grozić do 10 lat pozbawienia wolności. Warszawska prokuratura zarzuca mu przywłaszczenie mienia o znacznej wartości. To już kolejne takie informacje w ostatnich dniach.

http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...ego_16203.html
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.08.2016, 13:51
Raf 66 napisał(a):Wyświetl post
Za to Ty możesz się zająć, zamiast trawić czas na pisanie na forum.

Co niby mają zrobić? Prawnika wynająć? (SKWK). Czy już nie znając całej sytuacji rozpocząć protest? Sprawa jest tak gorąca nikt nawet nie wie jak się rozwinie za 3 dni a Ty czego oczekujesz? Żeby WS odwiedziło pana JM?

Czy niektórzy tu nie przesadzają? Jak się coś wyklaruje to można działać, na razie to jest chmura dymu i nic nie widać.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 12.08.2016 o godz. 13:53.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
borsuk
Senior Member

Stary 12.08.2016, 13:52
nesta napisał(a):Wyświetl post
Plotka o TF żyła chyba tylko jeden dzień..

@AKlemba: Dwa źródła mówią to samo ws Cupiała. Nieoficjalnie z Tele-Foniki: Nie ma takich rozmów.
JM: Nie ma takiej możliwości prawnej.
Nie wiem jak jest ale:
- co ma TF do komentowania (nawet nieoficjalnie) prywatnych spotkań BC w jego posiadłości?
- co o możliwościach prawnych ewentualnie rozpatrywanych przez BC może powiedzieć JM?
ten tweet się kupy nie trzyma co nie znaczy, że BC chce odzyskać (do ponownego odsprzedania) Wisłę SA.
Nejlepší černoch je BERNARD z Humpolce!
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.08.2016, 13:57
Raf 66 napisał(a):Wyświetl post
SKWK na spotkaniu z JM dostało zapewnienie że będzie dla nich miejsce w zarządzie lub nawet dwa. Od tego czasu siedzą cicho....
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 12.08.2016, 14:01
Przecież jasne jest, iż przyznawanie się publicznie do chęci unieważnienia transakcji może być TF nie na ręke.
Takie sprawy powinno załatwiać się po cichu to po pierwsze, a po drugie trzeba też brać pod uwagę banki, które mogłyby zacząć stawiać warunki, próbować to zablokować. Tak sądzę.

Jest coraz gorzej, wychodzą nowe kwiatki. Wg mnie Ryszard Niemiec, który napisał na tt o chęciach Cupiała to dość wiarygodne źródło. Temat pewnie, więc istnieje, pytanie czy są szanse, chce wierzyć że tak.

Jest źle, mam przeczucie, że Meresiński już myśli jak stąd spier.......
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 12.08.2016, 14:03
Meresiński nie myśli jak stąd spier...., on juz to zrobił
Pan Jotka
Senior Member

Stary 12.08.2016, 14:06
Vega będzie mógł zrobić Pitbula 3
nesta
Senior Member

Stary 12.08.2016, 14:07
Wlasnie gdyby chciał s.......ic to ew oferta Cupiała byłaby dla niego wybawieniem i powinien sam dążyć do odwrócenia transakcji.
Jesli będzie to blokował to z jakiegoś względu chce tkwić w tym układzie.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 12.08.2016, 14:07
I to pewnie z kasą. Kolejne wojewodztwo ma odhaczone

On kompletuje sprawy karne w województwach. Chce zdobyć koronę prokuratury polskiej...
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 12.08.2016, 14:08
Ja wszystko rozumiem , tylko dla czego taka żenada musiała się przytrafić akurat nam ? Na co liczył Meresiński? Co mu się na solarce przyśniło ?
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.08.2016, 14:11
Wlasnie gdyby chciał s.......ic to ew oferta Cupiała byłaby dla niego wybawieniem i powinien sam dążyć do odwrócenia transakcji.
no jak
Jeśli kupił za banke klub który ma na koncie 4, to ma 3 banki do przodu.
Nie sadzisz chyba ze Cupiał mu powie - dam Ci 10 baniek tylko raczej coś w stulu "cofnijmy sie w czasie i po dobroci, chłopczyku, cofnij swoje popierdo**ne ruchy które kupy sie nie trzymają."
Bo nie uwierze ze Cupiał do niego zadzwoni i mu powie - dam Ci 4 kolejne banki jak mi klub odsprzedaż.

Jak dla mnie pan buc idiota kretyn ma 3 banki do przodu na całej transakcji i chocby skały srały to ich nie odda.

Głupie to wszystko i logiki w tym szukać na próżno, no ale taki mamy klimat
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.08.2016, 14:13
Sprawa zamknięta. Skoro Prof. i Dr prawa i największy autorytet w tej dziedzinie tak twierdzi.: haha:
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Cytat:
Jeśli będzie to blokował to z jakiegoś względu chce tkwić w tym układzie.
Najlepsze jest to, że ten koleś twierdzi że opcja z anulowaniem sprzedaży klubu przez BC jest prawnie niemożliwa (jeśli wierzyć wpisom Klemby na tt).
Rozumiecie to, koleś który jest na bakier z prawem, ścigają go wszystkie prokuratury w PL, albo prawie wszystkie wypowiada się w kwestiach prawnych. To jest paradoks.

Sięgamy dna i albo Cupiał odzyska klub, albo całkiem idziemy na dno.
Choć tak jak pisałem, uważam że jeśli Cupiał chce odzyskać Wisłę to to zrobi. Ma argumenty po swojej stronie. Zbyt poważnym człowiekiem jest aby sąd przychylił się do wersji czy stanął po stronie Meresińskiego. Tak przynajmniej uważam.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 12.08.2016 o godz. 14:15.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Plotka o TF żyła chyba tylko jeden dzień..

@AKlemba: Dwa źródła mówią to samo ws Cupiała. Nieoficjalnie z Tele-Foniki: Nie ma takich rozmów.
Akurat Meresiński to jest ....a ekspert w dziedzinie prawa
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 12.08.2016, 14:17
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Nie chce tkwic, ale dlaczego ma nie doic finansowo frajera teraz ?

Przeciez jesli sie okaze, ze umowy nie da sie odkrecic, to on bardzo chetnie odsprzeda z powrotem Wisle. Za 50mln.

Teraz spokojnie moze juz nikomu nie placic bo sponsorzy sie odsuneli. Wytlumaczenie ma.

Przeciez on tu przyszedl zarobic pieniadze w krotkim czasie, a nie zdobywac Puchar Europy.

Jesli sie umowe da jednak odkrecic, to jedyna strata bedzie wizerunkowa. Co w PL nie jest problemem bo nie takie lajzy juz wybielano.

Ludzka pamiec jest krotka. O Meresinskim nikt nie bedzie pamietal w szczegolach o co kaman za pare lat.

Irek Krol gdyby teraz gdzies sie pojawil wciaz bylby biznesmenem z okladek Esquire.
Boia chi molla !
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.08.2016, 14:18
Zapytam z innej beczki tylko nie zjadajcie.A to nie jest tak,że w ciągu 14 dni można odstąpić od podpisanej umowy ? nie znam się tylko pytam....jak by nie było to chyba jest umowa kupna/sprzedaży ?!?
Piggy oddaj hajs
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.08.2016, 14:19
szprotson napisał(a):Wyświetl post
no jak
Jeśli kupił za banke klub który ma na koncie 4, to ma 3 banki do przodu.
Nie sadzisz chyba ze Cupiał mu powie - dam Ci 10 baniek tylko raczej coś w stulu "cofnijmy sie w czasie i po dobroci, chłopczyku, cofnij swoje popierdo**ne ruchy które kupy sie nie trzymają."
Bo nie uwierze ze Cupiał do niego zadzwoni i mu powie - dam Ci 4 kolejne banki jak mi klub odsprzedaż.

Jak dla mnie pan buc idiota kretyn ma 3 banki do przodu na całej transakcji i chocby skały srały to ich nie odda.

Głupie to wszystko i logiki w tym szukać na próżno, no ale taki mamy klimat
Też uważam, że jest tak jak mówisz - jeśli umowa zostanie uznana za nieważną, to TF zwraca przelew który otrzymała od JM i otrzymuje 100% akcji z powrotem.

I to nie jest "oferta" od BC, bo w przypadku stwierdzenia nieważności (np. Cupiał zaskarża) to chyba JM nie ma nic do gadania.
I jeśli przywłaszczy te 3 banie, to Cupiał oskarża go o przywłaszczenie mienia i koleś idzie do pierdla.

O ile faktycznie JM podpisał umowę w im. spółki Projekt Gmina, a nie Ewa Ptak.

Ew. nie wiem, czy TF może się procesować potem z Projekt Gmina o odszkodowanie z tytułu strat spowodowanych nieważnością umowy, która wyniknęła z winy tejże spółki?
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 12.08.2016 o godz. 14:21.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.08.2016, 14:21
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
I jeśli przywłaszczy te 3 banie, to Cupiał oskarża go o przywłaszczenie mienia i koleś idzie do pierdla.
Jemu już chyba wszystko jedno a zawsze są to trzy banie na plus po wyjściu

Ale syf...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Pan Jotka
Senior Member

Stary 12.08.2016, 14:22
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Ja wszystko rozumiem , tylko dla czego taka żenada musiała się przytrafić akurat nam ? Na co liczył Meresiński? Co mu się na solarce przyśniło ?
A na co liczył Marcin Plichta? A na co liczył Bogusław Bagsik? A na co liczył lech Grobelny? Na co oni liczyli? Na zyski

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów