The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2016, 12:44
_al3x napisał(a):Wyświetl post
Cała ta sytuacja bardzo dziwnie wygląda. Może to tak właśnie miało być, że klub ma upaść, wyzerować wszystkie długi. Nawet SKWK dalej cicho siedzi, prawie jak "nasz" prezes.
Siedzą cicho, bo wiedzą wszystko co chcieliby wiedzieć.
Zwracam uwagę, że SKWK to jedyne grono, z którym nowi właściciele byli łaskawi się skomunikować.
Kto wie czy faktycznym właścicielami klubu nie są przypadkiem osławieni panowie w krótkich spodenkach.
vel HatefulRespect
Mat1977
Member

Od: 06.2011

Stary 10.08.2016, 12:54
Jesli masz racje a tego tez sie chyba najbardziej boje to....
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.08.2016, 12:57
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Siedzą cicho, bo wiedzą wszystko co chcieliby wiedzieć.
Zwracam uwagę, że SKWK to jedyne grono, z którym nowi właściciele byli łaskawi się skomunikować.
Kto wie czy faktycznym właścicielami klubu nie są przypadkiem osławieni panowie w krótkich spodenkach.
Ta teoria tez krążyła po TT. Ale ma jedna zasadnicza wadę - po co byłaby im Korona?
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.08.2016, 12:59
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ta teoria tez krążyła po TT. Ale ma jedna zasadnicza wadę - po co byłaby im Korona?
może dla odwrócenia uwagi ? czysta zagrywka taktyczna
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.08.2016, 13:03
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
może dla odwrócenia uwagi ? czysta zagrywka taktyczna
taa, i dlatego podpisali umowę z Lubawskim, która została zerwana dopiero przez miasto na ostatniej prostej.

To już bardziej prawdopodobne, że potrzebowali dowolnego klubu jako słupa dla lewych akcji finansowych, ale czy wtedy Citko ryzykowałby całą swoją karierą menedżerską?
_al3x
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.08.2016, 13:09
Przypomina to model obecnie panujący w naszej polityce. Wybrani przedstawiciele a z drugiego siedzenia rządy.
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.08.2016, 13:12
niech ten spektakl durnych oświadczeń, zapowiedzi, odwołań się skończy bo jest mi przykro jak widzę to co się dzieje z klubem o 110letniej tradycji
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 10.08.2016, 13:13
....a... "Beavis and Butthead do a Football Club"
Boia chi molla !
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 10.08.2016, 13:14
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
....a... "Beavis and Butthead do a Football Club"
Tamci byli przynajmniej śmieszni, nasi mędrcy są tylko żałośni.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.08.2016, 13:16
Byłem na początku pełen nadziei. Z każdym dniem moja nadzieja malała. Kolejne informacje o JM tylko to potęgowały.
Moja nadzieja całkiem zgasła po przeczytaniu informacji że domniemani sponsorzy to znajomi JM.
Jak ja to widzę. Podpisują umowę sponsorską dajmy na 2 mln zł. Gościu wpłaca na wejście jakieś 100-200 tys po czym żadna kolejna wpłata nie wpływa. JM dzwoni do koleżków z pytaniem dlaczego nic nie wpływa? "Wiesz Kuba my teraz mamy swoje problemy, swoje wydatki wiec jak coś nam więcej skapnie to Wam puścimy" i taka sytuacja co miesiąc....

Teraz odwołanie konfy dolało czary mojej goryczy....

Szczerze to źle to wygląda...
Herbi1303
Senior Member

Stary 10.08.2016, 13:19
Pero napisał(a):Wyświetl post
Byłem na początku pełen nadziei. Z każdym dniem moja nadzieja malała. Kolejne informacje o JM tylko to potęgowały.
Moja nadzieja całkiem zgasła po przeczytaniu informacji że domniemani sponsorzy to znajomi JM.
Jak ja to widzę. Podpisują umowę sponsorską dajmy na 2 mln zł. Gościu wpłaca na wejście jakieś 100-200 tys po czym żadna kolejna wpłata nie wpływa. JM dzwoni do koleżków z pytaniem dlaczego nic nie wpływa? "Wiesz Kuba my teraz mamy swoje problemy, swoje wydatki wiec jak coś nam więcej skapnie to Wam puścimy" i taka sytuacja co miesiąc....

źle to jest chyba zbyt łagodne słowo..

Jak już wcześniej ktoś wspominał do całej tej układanki podejrzanych osób, ziomali JM nie pasuje Citko...
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.08.2016, 13:21
Pero napisał(a):Wyświetl post

Podejrzewam, że pewien hipotetyczny właściciel wraz z hipotetycznymi kolegami chcieli przeprać przez hipotetyczny klub pieniądze. Wydaje się to dobrym "biznesplanem" biorąc pod uwagę jakie sumy przewijają się przez futbol.
Jednak sprawa zrobiła się zbyt głośna i pora na plan B. Muszą go jeszcze tylko wymyślić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.08.2016, 13:26
Korona im niepotrzebna, ale Meresiński już tak.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 10.08.2016, 13:27
piotrus1985 napisał(a):Wyświetl post
pozwole sobie odpowiedziec...
niewiele wiemy szczerze mowiac... ale ponoc prokurator go kojarzy jakos bardziej

Mogę potwierdzić, że pan Jakub M. ma postawione zarzuty w sprawie wyłudzenia podatku VAT oraz prania brudnych pieniędzy - powiedział nam prokurator Tomasz Ozimek z Prokuratury Okręgowej w Częstochowie, która prowadzi postępowanie w sprawie Jakuba Meresińskiego.

to co masz wyzej to sa wlasnie konkrety

no chyba ze prokurator
wyobraź sobie, że Cupiałowi też stawiali zarzuty, o 65 mnl zł. wiedziałeś o tym? jak to się skończyło wiesz?
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.08.2016, 13:28
Generalnie wydaje mi się to co napisał wolfy więcej niż prawdopodobne.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
pete29
Member

Od: 11.2005

Stary 10.08.2016, 13:28
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
wyobraź sobie, że Cupiałowi też stawiali zarzuty, o 65 mnl zł. wiedziałeś o tym? jak to się skończyło wiesz?
Czy na awatarze jest zdjęcie twojego Taty ?
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.08.2016, 13:30
Na koniec ktoś taki jak JW czy AP odkupi klub i okaze sie zbawicielem . hahaha Uwielbiam takie rozgrywki.
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 10.08.2016, 13:31
Eh.. Męczące to juz wszystko zaczyna być. Chciałbym wyłączyć internet i obudzić sie za miesiąc i zobaczyć na czym stoimy.
To zrób to. Nie jest to niewykonalne. Wyłączyć forum, nie czytać newsów sportowych. Wypowiadanie się w tym temacie to zwykłe strzępienie ryja.

Konferencja pewnie odwołana bo nowi właściciele chcą wreszcie czymś błysnąć (sponsorzy, transfery?), a na dzień dzisiejszy pewnie nic nie zostało podpisane. Bez tego konferencja byłaby pewnie w 90% poświęcona przepytywaniu Meresińskiego o mature i wyłudzanie VAT-u co jest zupełnie kontr produktywne w obecnej sytuacji.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Davey777
Senior Member

Stary 10.08.2016, 13:32
Stało sie to co podejrzewałem, konferencja odwołana. Nie ma ani obiecanych transferów ani sponsora. Panowie M i C są z każdym dniem coraz mniej wiarygodni. Zaskakujące jest też milczenie SKWK i samego Dunina, który powinien wiedzieć co nieco, bo oprócz zagadkowego "quo vadis Wisło" nic wiecej nie ujawnił.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.08.2016, 13:36
Davey777 napisał(a):Wyświetl post
Stało sie to co podejrzewałem, konferencja odwołana. Nie ma ani obiecanych transferów ani sponsora. Panowie M i C są z każdym dniem coraz mniej wiarygodni. Zaskakujące jest też milczenie SKWK i samego Dunina, który powinien wiedzieć co nieco, bo oprócz zagadkowego "quo vadis Wisło" nic wiecej nie ujawnił.
Nieco więcej wie Mięta i kilka dni temu wypowiedział swoje 3 słowa w temacie nowych właścicieli.
Krotochwila
Senior Member

Stary 10.08.2016, 13:38
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Korona im niepotrzebna, ale Meresiński już tak.
Tak też kminię. Meresińskiemu nie wyszło z Koroną, panom w krótkich spodenkach z Cupiałem. Może się to okazać katastrofalną koincydencją czasową.
vel HatefulRespect
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 10.08.2016, 13:39
Ku*wa, nawet nie porównuj Cupiała - swojego czasu jednego z najbogatszych ludzi w Polsce, doświadczonego biznesmena, czołowego producenta w swojej branży NA ŚWIECIE, posiadającego (topniejący), ale majątek, z jakimś warszawskim cwaniakiem, który ma najwyżej kilku znajomych na Facebooku i jak do tej pory nie zrobił NIC, żeby dobrze zaprezentować się kibicom Wisły, nie wspominając już o mediach.

Przed chwilą bełkotałeś, że chvjowo jest jechać po Meresińskim, a teraz prowokujesz dyskusję o sprawach karnych Cupiała? Poważnie, ku*wa?
Herbi1303
Senior Member

Stary 10.08.2016, 13:39
fialo napisał(a):Wyświetl post
Generalnie wydaje mi się to co napisał wolfy więcej niż prawdopodobne.
nie powiem ta historia ma jakiś sens... tylko ten Citko...
piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 10.08.2016, 13:41
wyobraz sobie ze wiem, a wiesz o co chodzilo?

bo jesli wiesz i prownujesz te dwie sprawy to jestes... no coz...
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.08.2016, 13:44
Herbi1303 napisał(a):Wyświetl post
nie powiem ta historia ma jakiś sens... tylko ten Citko...
A kto powiedział że Citko ogarnia sytuację? Taki deal ktoś musi uwiarygodnić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.08.2016, 13:45
Zamknąć temat na 48h.

Moim zdaniem chłop szuka ludzi do zarządu bo sam jest w dupie. Nie może piastowac żadnych pozycji.
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.08.2016, 13:58
A może po prostu nikt nie chce przyjść do tego burdelu ?
Piggy oddaj hajs
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.08.2016, 14:03
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nieco więcej wie Mięta i kilka dni temu wypowiedział swoje 3 słowa w temacie nowych właścicieli.
Można link do wypowiedzi?
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 10.08.2016, 14:03
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
A może po prostu nikt nie chce przyjść do tego burdelu ?
Zawsze zostaje Zdzichu Kapka.
w87
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 10.08.2016, 14:08
Stary artykuł, ale może coś w tym jest:

http://www.newsweek.pl/polska/czy-ki...,285393,1.html

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów