|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ale jakies konkretry, bo to ze gościu mocno imprezuje, to nic dziwnego, ja tez miałem okres około 30, ze dość mocno imprezowałem, co do uzywek, to pokaz mi ludzi którzy nie miaja "kontaktu" z roznymi uzywkami, szczególnie w warszawce tzw."elity". Ja osobiście nie potrzebowałem innych uzywek, ale nie oceniałem kumpli zle tylko dlatego, ze mieli "kontakt" z innymi uzywkami. Jeśli ktoś ma taka potrzebe to jego sprawa, nie moja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Większość z was ma mgliste pojęcie o prowadzeniu biznesu. Może to i dobrze... za to bajkopisarzy jak mrówków.
Parę ogólników w mediach i wszystko jasne. Życie jest takie proste... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
5 transferów raczej
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Co do zarzutów z VATem czy zorganizowaną grupą przestępczą, wystarczy że on i kilku wspólników mieli zarejestrowaną działalność za granicą by płacić mniejsze podatki i już jakiś prokurator ma używanie. Takich spraw są tysiące i większość kończy się uniewinnieniem. Proponuje by każdy sobie wziął do ręki leksykon VAT i przeszedł się do najbliższego urzędu skarbowego z prośbą o interpretacje a jakiejś sprawie. W naszym kraju w temacie podatków jest jeden wielki burdel i patologia. Wątpię by jakiś poważniejszy biznesmen miał z tego powodu opory, bo prawie każda firma miała z tym problemy.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bez paniki. Przyjdzie Semir to zaczniecie kochac Jakuba.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
^^^ po co chodzić, wystarczy zadzwonić z jednym pytaniem (problemem) do różnych US, każdy prawi inaczej, ba nawet inne osoby z jednego US, też prawią inaczej... pozostaje, na własną rękę kombinować.......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ Myślę, że warto to zobaczyć na własne oczy, poziom kultury, ubiór, zapach, słownictwo etc
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Na własną rękę to nie polecam. Wyoutsourcowanie księgowości nie kosztuje tak dużo, a jak przychodzi co do czego to doświadczenie z fiskusem w sądzie się przydaje.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Wywiad z Citko
Cytat:
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Poprawniej byłoby stwierdzi że mamy mgliste pojęcie o wszystkich faktach dotyczących przejęcia Wisły przez JM jak i jego osoby jako takiej (jego interesy itp.). Ja doniesienia o jego rzekomych (bo póki co żaden wyrok (!!!) jeszcze nie zapadł) odbieram jako rutynową prace prokuratury, mamy coś i to sprawdzamy. Każdy z Was na pewno nie od dzisiaj zauważył że w naszych mediach od dawna częściej piszą o problemach Wisły
Moim drugim postrzeżeniem jest, że biorąc pod uwagę wszystkie wydarzenia od momentu odpadnięcia z LM za Maskanta, klub był przygotowywany pod sprzedaż poprzez minimalizowanie kosztów utrzymania klubu i w końcu osiągnięto cel. Zresztą nie od dzisiaj słyszy sie że Cupiał TF-em już nie zarządza bo ma mieć podobno problemy zdrowotne. Wisła zatrzymała się w rozwoju w każdy aspekci. Wyobraża sobie,że jeszcze kilka lat temu,ktoś że taki Cieżniak wskoczyłby do Wisły odbudować sobie forme i uciec do Legii?Pewnie nie zostałby zatrudniony... Jeżeli JM potrafi zorganizować finanse dla klubu to dobrze,taki ktoś jest tu potrzebny.Jeżeli jest "słupem" i ktoś inny mm zamiar pompować pieniądze to jeszcze lepiej! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Raczej udziały w Wiśle. Ewentualnie potencjalny kupiec zdecyduje co lepsze dla niego mając 100% udziałów. Wyprzedać wszystko czy też komuś odsprzedać udziały.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
użyłem dużego skrótu myślowego.a poza tym masz rację może jakis syndyk zbyc udziały ale np dopiero po tym jak juz "zbedzie" karty zawodnicze np Mąki,Bartosza i kogo tam sie jeszcze tylko da....
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Apel do wszystkich, którzy uzewnętrzniają swoje emocje w tym temacie: PROSZĘ PISAĆ PRECYZYJNIE!!! Nie, że upadnie Wisła, że zlicytują Wisłę. Wszyscy piszecie o spółce akcyjnej prowadzącej sekcje piłki nożnej pod szyldem Wisły Kraków. I wszystko to (poza gównem które rozbryzło po ujawnieniu zarzutów wobec Jakuba M.) dotyczy SPÓŁKI AKCYJNEJ czyli podmiotu gospodarczego. A Wisła Kraków to jest Towarzystwo Sportowe, 110 lat historii, koszykarki w Eurolidze, gimnastyczki, judocy i wiele innych sekcji. Wczoraj sekcję piłkarską prowadziła firma, której właścicielem była TeleFonika, dziś właścicielem tej firmy jest Jakub M. a jutro sekcja wróci do Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków. Pan Jakub M. zostanie wstydliwym faktem w historii klubu i tylko tyle albo aż tyle.
Upraszam aby zamiast lamentów spojrzeć na sprawę trochę szerzej i z większej perspektywy. Choć zdaję sobie sprawę, że dla wielu "małoletnich" będzie to trudne. Powód: rozbryzło
Ostatnio edytowane przez borsuk : 06.08.2016 o godz. 22:46.
![]() Nejlepší černoch je BERNARD z Humpolce!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jakoś tak w tej bezładnej paplaninie nikt nie zauważył jasnej deklaracji Mączyńskiego, że zostaje klubie. Zważywszy że był on raczej zdecydowany żeby odejść można przypiszczać że sytacja w klubie nie jest tak dramatyczna jak głoszą co poniektórzy. Z9baczymy jakie wzmocnienia się ewentualnie pojawią, czy koszulki wzbogacą się o nowe loga. Chcę również przypomnieć że poprzedni właściciel klubu miał nie tylko zarzuty ale nawet sprawę w sądzie. Nie mówię że jestem zadowolony z tego co dzieje się w otoczce Wisły ale panowie więcej spokoju i chłodnego osądu nie dajcie się tak wjręcać
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Widze ze forumowi eksperci od spraw wszystkich przewiduja ze JM jednak pojdzie do wiezienia.Ok. I biedny pan Boniek nie wie skad JM ma pieniadze ?!? Nie wiedzialem ze prezesowi PZPN trzeba takie rzeczy meldowac :/ swoja droga ciekawe to wszystko FIFA przekrety na skale swiatowa najlepszy przyjaciel prezesa z Francji umoczony.... WISLA przetrwala juz nie jednych wlascicieli przetrwa i Meresinskiego....
idzcie sie napic...
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 06.08.2016 o godz. 23:36.
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
Google, hasła: grupa przestępcza VAT. Leć po datach. https://www.google.pl/search?q=grupa...B&start=0&sa=N |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2016
Offline |
|
|
Ale tak szczerze przegięcie to jest to co się dzieje^^
Kimkolwiek by właściciel nie był to wylewane jest wiadro pomyj bo się karnie nie zameldował na śmierdzącym dywaniku wesz(l)o czy innych mediów, pzpn'u i nie klaszcze z automatu uszami pod kibiców i nim tak właściwie nie wykonał żadnych ruchów. Wydawanie osądów bez posiadania wiedzy, sorry ale tak się niszczy ludzi- witamy w Polsce, rynsztok totalny i zwykłe kurestwo ^^ Był oficjalny komunikat i podana informacja,że konferencja odbędzie się wtedy i wtedy to i tak każdy buduje teraz swoje teorie... |
|
|
|
Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
W sprawie JM się nie wypowiadam bo się na tym nie znam, ale nie zastanowiło was jedno czemu akurat ta sprawa [ nie doszukuję się teorii spiskowej ] wypłyneła w dniu meczu derbowego, a nie na przykład dzień lub dwa jak się okazało komu BC sprzedał naszą Wisełkę i to jeszcze ujawniona przez dziennikarzynę znanego ze stosunku jaki ma do Wisły
![]()
ŚWL!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, to Stanowski postawił mu zarzuty i teraz się tarza ze śmiechu, jasne.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesli ktos myśli, ze media rozpętałaby taka sama gównoburze gdyby chodziło o Lesnodorskiego to jest naiwny i to grubo...
I swietnie Citko odpowiedział Bonkowi. Co to ....a za insynuacje do właściciela klubu od prezesa PZPN pieniądze, pewnie nakradł..." Polskie niszczenie ludzi... I jestem pewien ze ta gruba świnia z lovekrakow wysmaruje kolejne pierdy jak w Wiśle sie zacznie układać. A jestem pewien ze zacznie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Zarobiliśmy?,czy zarobili...Do tego kolejnego zawodnika z podstawowego składu mniej.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Citko pamiętam jako świetnego piłkarza nie lecącego na kasę(zrezygnował z transferu do Blackburn).Wielokrotnie będąc w TV podkreślał też ,że jest człowiekiem wierzącym w Boga.Ja w nim widzę jednak promyk nadzieii.
Ostatnio edytowane przez leszekm : 07.08.2016 o godz. 11:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Spoko wywiad.
W kwestii derbów typowy piłkarski bełkot który reporterzy Canal+ wysłuchują po każdym meczu. Dowiedzieliśmy się też, ze spółką piłkarską najstarszego polskiego klubu, klubu legendy zarządzać będzie gość który co prawda nie ma żadnego o tym pojęcia ale za to ma kilka ciekawych pomysłów i chce spełnić swoje dziecinne marzenia. Czyli spółka występuje w charakterze króliczka doświadczalnego. Mamy więc tak. Zarządce który ma pomysły. Właściciela, który oficjalnie nie ma żadnego majątku i o którym nikt dobrego słowa póki co nie powiedział. W sumie zestaw co drugi forumowicz + jego teściowa ma te same predyspozycje. Chociaż nie, forumowicz przynajmniej od jakiegoś czasu kibicuje Wiśle. Ale po czynach ich poznacie. Na razie zarządca jest zajęty Cytat:
Zobaczymy tych dwóch sponsorów i pięciu zawodników, to będzie coś jaśniej widać. Bo póki co : |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Tam nie pisze ze przyjdzie 5 zawodnikow tylko ze tyle jest potrzebnych.
Przyjdzie na 100% na ten moment 1 mlody z potencjalem reszta to narazie niewiadoma ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Co prawda to prawda. Nie przypominam sobie heheszkowania rudego z faktu ze lesnodorskiemu zakazano uprawiania zawodu za nieetyczne działanie.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Media piszą o tym nie dlatego, że JM się u nich nie zameldował, ale dlatego, że jest to temat, o którym ludzie myślą, mówią i chcieliby poczytać. Dla "dziennikarza" to łatwy temat - jest trop, może się sprawdzi, może nie, ale sam nagłówek brzmi krzykliwie. Taka ich praca i taka mentalność. A to, że w tym momencie ludzie mają rację, że obawiają się, kto kupił ich ukochany klub to chyba normalne i uzasadnione, co potwierdza 30 stron tego tematu i rewelacje z piątkowych mediów. A Boniek sobie pozwalał zawsze, po prostu wcześniej nie pisał chyba nic o Wiśle. Już te foty-szpileczki wobec Korony były przegięciem. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
zagadza sie Czaro - czesc ludzi tutaj zaczyna czuc sie jak rosjanie ..czyli syndrom oblezonej twierdzy ...kazdy nam chce dojebac ,weszlo,boniek,stanowski i kto tam jeszcze ...
Panowie i Panie gdyby taka sytuacja dotyczyla sasiadki lub innego klub wszyscy tutaj mieli by beke i nie ma sie co dziwic a tak, niektorzy wymyslaja teorie zeby bronic JM i ze Citko jest nasza jednya nadzieja..... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|