|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
To nie jest możliwe, bo współwłaściciela widziałem przed 13 a Andrzej Klemba wrzucił tweeta o rozmowie z MC po 13 i lokalizacja na jego Twitterze pokazała "Kraków". Pewnie ich rozmowa odbyła się telefonicznie i AK nagrał rozmowę i ją spisał. O 19 wywiad ma być na krakow.sport.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wiadomo o czym mówię
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
rozmowa nie była przeprowadzona w cztery oczy, była nagrywana, przepisywana i redagowana, jestem ciekaw treści
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
[QUOTE=Mat1977;1446313]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masz rację ale oficjalnie to nikt nie wie jaka jest rola Marka Citki dopiero wszystko ujawni się po konferencji prasowej.
P.S Już jest wywiad z MC http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ml#indeks_news |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
strasznie krótki ten wywiad
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może był dłuższy tylko po autoryzacji się skrócił
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Spokojnie to są słupy. Za nimi stoja sponsorzy z milionami w rece!
- kvrwa kabaret, jak sie tu pustakow czyta! ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
gdbym tylko mogl kupic ....och ....jesli faktycznie dali ....to w sumie grosze ( co nie znaczy ze mnie stac )
na nowego Astona mnie stac zeby kupic co nie znaczy ze stac mnie na strate na nim w 3 lata calej wartosci auta (50% mniej za auto plus serwisy ) Tobie i mi zalezy na Wisle i chialbym zeby okazlo sie ze wszystko wyjdzie super tylko ze mam 39 lat i jakies minimalne doswiadczenie w interesach i bardzo slabo to wyglada ...konferencje mozna robic codziennie ...bo ilosc klikniec a co z tym idzie kasa itp, popatrz na Wa-we i koralika PODSUMOWUJAC info. ktore narazie sa nie wygladaja dobrze moglbym sie znow rozpisac ale nie o to chodzi. Wiec mam nadzieje ze moje podejrzenia sa z dupy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Panowie zdążą może posprawdzać wszystkie dokumenty do czwartku
. Gołodupce czystej wody. Sekretarkę może chociaż zatrudnią.. Chociaż najważniejsze info dnia, to schodzi pensja Guzmicsa + zarobiliśmy ponad milion złotych . Kapka by lepiej nie zarządzał! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wywiad spoko.
Potwierdziły sie opinie środowiska, ze jak chcemy sie czegoś w tym momencie złapać żeby mieć na cos nadzieje, to jest to osoba Citki. Jesli tylko potwierdzi sie wiadomość o dwóch nowych sponsorach w przyszłym tygodniu czyli ze idziemy w stronę rozproszonego modelu finansowania - będzie dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Wiemy też że własciciel za priorytet stawia restrukturyzacją klubu a cel sportowy jakim jest MP i wejscie do LM rozlozony jest na 20 lat. Walka o lige europejską też nie jest naszym najbliższym celem, jednak właściclele planują na tyle wzocnić drużynę by zahamować obecny regres sportowy. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
wedlug mnie poczatek wyciagania kasy ...a w zamian Citko da nam jakiegos ogorka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Powiem tak - jesli pomimo tego burdlu medialnego oni podpiszą 2 umowy sponsorskie, a poprzedni zarząd nie umiał tego zrobić nawet w dużo lepszych czasach to dostaniemy kolejny argument za tym w jakim dramatycznym marazmie był klub i jak zle był zarządzany.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
jeżeli będą 3 dobre transfery + 2 umowy sponsorskie to jest lepiej niż przez ostatnie 5 lat
|
|
|
|
Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Tylko pytanie, jacy to sponsorzy. Żeby nie było jak z nowym właścicielem, wszyscy wymieniali kto to nie będzie naszym nowym bossem,a tu zonk, tak że dajmy sobie na wstrzymanie że póżniej nie było rozczarowania i płaczu w sieci
![]()
ŚWL!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tzn. Citko w wywiadzie powiedział, że nie jest, czy to a propos rozmowy kolegów? Bo nasz klub wydał oświadczenie, w którym było napisane, że Citko jest współwłaścicielem.
edit: Ok, widzę wywiad. Tylko jak się to ma do oświadczeń klubu? http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/ >>Oświadczenie nowych właścicieli Wisły Kraków: Jesteśmy dumni (...). Jakub Meresiński, Marek Citko<< >>Pan też jest właścicielem Wisły? - Nie, tylko Jakub Meresiński. Ja odpowiadam za budowę drużyny. <<
Ostatnio edytowane przez czaro : 06.08.2016 o godz. 19:10.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Czeski film. Tyle w temacie na ten moment.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
JM wygląda na takiego, co lubi prokrastynować w necie, może przeczyta i zedytują oświadczenie na stronie : )
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest wręcz niewiarygodne gdyż w ostatnich pięciu latach Telefonika miała przynajmniej trzy konkretne oferty kupna Wisły, a zdecydowała się na sprzedaż klubu gościowi, który ma postawione zarzuty przez prokuratora i grozi mu do 10 lat więzienia, drugi z kolei pan Citko jest stałym klientem kancelarii komorniczych w Wawie i Łodzi. Jeżeli nikt za nimi nie stoi z dużą kasą to jest to początek końca tego klubu. Ciekawe jacy to sponsorzy mają być i kto faktycznie będzie zasiadał w zarządzie - to da odpowiedzi kto ewentualnie za tym wszystkim stoi. Jedno jest pewne zarówno Citko jak i Meresiński znają się dobrze z Wojciechowskim. Inna sprawa, że w Kielcach im nie wyszło, a z tego co wiem ich gwarancje bankowe można wsadzić w dupę i to był jeden z głównych powodów tego że władze miasta nie skorzystali z tej oferty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Z jednej strony TF nie sprzedałaby klubu "nikomu", wiemy że BC kochał Wisłę i że zrobił wszystko by sprzedana w dobre ręcę.
Z drugiej typ, który jest obecnie właścicielem ma tak złą opinię wszędzie, że jak zapytałem znajomego z Warszawy, czy przypadkiem go nie zna to też same złe rzeczy usłyszałem ( ziomkowi memu wierzę ), chociaż powiedział, że typ bardzo dba o tajemniczość i dyskrecję. DOKĄD TO WSZYSTKO ZMIERZA ![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nesta pisał, że był audyt. No może był taki, że sprawdzili, ile jest długu zewnętrznego, czy komornik na coś nie wszedł itd. Wątpię, żeby sprawdzano dokładniej (to trwa, prawdziwe due diligence trwa i kosztuje) i podejrzewam, że TF się naprawdę śpieszyło, żeby tego gorącego kartofla komuś przerzucić.
Ale skąd to wiesz? Bo ktoś napisał, że ktoś tak napisał, że BC tak powiedział? A nawet gdyby tak powiedział, to może jednak od Wisły Kraków wyżej ceni sobie zabezpieczenie własnego źródła dochodów, bo wyżej ceni samego siebie niż Wisłę (w czym nie ma nic złego, ja też cenię siebie samego wyżej niż Wisłę, to chyba normalne)?
Ostatnio edytowane przez czaro : 06.08.2016 o godz. 19:51.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@czaro
wywnioskowałem to z faktu włączenia do rozmów przedstawicieli miasta jak również przedstawienia realnych koków rozwoju klubu w postaci listów intencyjnych od przyszłych sponsorów. Wydaje się, że BC mógł odsprzedać klub komukolwiek, kto przyszedłby z workiem pieniędzy, a jednak chciał dla Wisły dobrze. ![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@fazior
raczej nieprzychylne opinie na temat jego dość mocnego imprezowania i "kontaktu" z używkami różnego rodzaju. ![]()
Take me down
|
|
|
Guest
|
|
Matko Boska Częstochowska miej w opiece Wisłę. Guzmics za 300t euro - kto by się spodziewał takich ochłapów |
|
|
Member
Offline |
|
|
chcecie prawdy ......
Zadnej powaznej oferty nie bylo w ostatnich latach bo dlug wewnetrzny ....kosmos JW stwierdzil ze 50 mln na start plus transfery i min 30 mln do kazdego sezonu to za duzo na zabawke Wiec znalezli sie hmmmm ...tu sobie dopiszczie bo BC od dawna nie "kapitalizowal" Wisly i jak ktos slusznie napisal moze kocha Wisle ale swoja rodzine bardziej co jest normalne. w ciagu kilku lat jego majatek spadl z 1,5 mld do 500/700 mln. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Poczekajcie ,zobacyzmy czy slowa Citki sie sprawdzą.
Gość dal konkretne deklaracje,2 sponsorów i 2 transfery .Poczekam czy bedą i wtedy Citkę ocenimy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|