|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wy tak na poważnie z tym odczytywaniem znaczenia słowa rywalizacja? Co mieli napisać? "Widzimy, że obecni piłkarze są chu**** i nadają się do tarcia chrzanu dlatego szukamy prawdziwych piłkarzy, którzy zluzuja tych przebierancow"?
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Pytanie "Kto za wami stoi" jest jednym z wielu, które chciałbym zadać. PR mówisz... no to ładny PR-owy falstart: milczeniem wzbudzając dziesiątki plotek i szkodliwych domysłów, zamiast je rozwiać (lub przygasić) na jednym spotkaniu. Ja jej nie zrobię. Tej z nowymi właścicielami też nie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rav brak możliwości czy chęci czy akredytacji czy co?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie, a czy nie jest czasem tak, że czynny menago nie może być właścicielem klubu piłkarskiego?
![]()
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Osuch był, poza tym Citko może być dyr.sportowym. Właścicielem w papierach będzie Mereś.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zdaje się, że Osuch przerzucił działalność menedżerską na syna.
Poza tym, z tego co pamiętam, w zeszłym roku weszły w życie spore zmiany w prawie pilkarskim dotyczącym agentów, które poszły w kierunku większej liberalizacji. Tak naprawdę to pojęcie agenta znikło, jest teraz coś takiego jak pośrednik i do tego nie potrzebuje licencji. Czy zmiany te dotyczyły także kwestii obejmowania akcji klubów czy sprawowania w nich jakichś funkcji - nie wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Uchwała nr III/42 z dnia 27 marca 2015 roku Zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej w sprawie współpracy z pośrednikami transakcyjnymi
Pośrednikiem nie może być osoba sprawująca funkcje zarządzające, administracyjne, techniczne lub medyczne w FIFA, konfederacji kontynentalnej, krajowym lub regionalnym związku piłkarskim, lidze zawodowej oraz klubie piłkarskim, a także osoba będąca członkiem tych organizacji, sędzią piłkarskim, sędzią asystentem, trenerem oraz instruktorem, jak również każdy inny podmiot zobowiązany do przestrzegania Statutów FIFA i PZPN, podległy ich władztwu dyscyplinarnemu z każdego innego tytułu uczestnictwa w sporcie piłki nożnej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
A myślicie że Citko ma jakieś udziały w Wiśle?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Z oświadczenia wynika, że tak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
I co Panowie? Już ktoś wczoraj zaczynał mnie mieszać z błotem, że wyskoczyłem kilka dni wcześniej o kierowcy, rajdówkach itd... Pamiętajcie, nie wszystko na pierwszy rzut oka jest takim jakim się wydaje. Jeśli ktoś myśli, że za Panami Meresińskim i Citko nikt nie stoi (bogatszy), to jest bardzo naiwny w takim myśleniu. Ale sądzę, że nigdy się nie dowiemy na 100% kto to jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Leszekpw no to masz pewne iformacje o rajdowcach czy tak sobie spekulujesz? Bo ja mogę napisać na przykład, że za Meresińskim może staći Bill Gates, ale na 100% się tego nie dowiemy...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodzi mi o to, że niestety nikt się poza kręgiem paru osób nie dowie kto stoi za nowymi właścicielami Wisły. Bo jaki sens miałoby wówczas posiłkowanie się takimi osobami, gdyby faktyczny właściciel chciał się ujawniać? Pewne w dzisiejszym świecie nie jest nic. Mogę napisać tylko tyle, że nigdy pisząc o rajdówkach, kierowcy nie były to z mojej strony czyste spekulacje, coś od dawna było na rzeczy. Ale 100% dowodów Wam nie przedstawię. Niech sobie kto chce myśli, że to przypadek, szczęśliwy traf itd... Po prostu nie trzeba niczego wykluczać tak odrazu. A jeśli będzie lepsze zarządzanie, transfery, co za tym pójdzie lepsza gra.... kogo będzie wówczas obchodziło kto faktycznie pociąga za sznurki?
(A czy Bill Gates zna się z Panami Meresińskim i Citko?) Są mniej i bardziej prawdopodobne teorie. |
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Właśnie czytałem, że Lechia coś ociąga się z płatnością za Paixo... 70 tyś. euro. Chcą spłacać w ratach. Takie absurdy w klubach sterowanych zza tylnego siedzenia, choć akurat w Lechii mniej więcej wiadomo, z kim identyfikować właściciela.
Spekulacje, spekulacjami. Obyśmy za 4 lata się z tego wszystkiego śmiali, ciesząc się z dobrego losowania w kwalifikacjach LM i sprzedaży paru kadrowiczów za granicę |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie bardzo widzę powód dla którego ktoś miałby się posługiwać "słupami". Jeśli stałby za tym jakiś bogaty człowiek typu Cupiał to raczej chwaliłby się tym na lewo i prawo , Moim zdanie za nimi może stać jakaś drobnica , jakieś konsorcjum , jakaś grupa firm gdzie pojedyńczej firmy nie byłoby stać na taki zakup za to w grupie mogą mieć całkiem sporo kasy . Tak funkcjonował kiedyś O. Lyon .....mieli budżet ok 100 mln euro nie mając jednego głównego sponsora .
Czegoś takiego bym tu się spodziewał bo gadanie o słupach jest idiotyczne . Wcześniej czy później sprawa by się rypła bo kluby muszą mieć przejrzyste finanse i czegoś takiego nie dałoby się ukryć . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nigdy nie napisałem, że mam pewne informacje na ten temat. Tyle w temacie. Właśnie, że mogą niektóre interesy danego właściciela ucierpieć choćby marketingowo i biznesowo gdyby się przyznał, że wkroczył w dziedzinę sportu. Ludzie myśleć. Tylko ktoś kto nie zna się na ekonomii i marketingu może się z tego śmiać.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 03.08.2016 o godz. 17:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Leszekpw, no rzeczywiście córki Gatesa JM nie ma w znajomych. Generalnie uspokoiłeś mnie, gdyby Sołowow nie sypał kasą na Wisłę, z pewnością nakazałby córce usunięcie Meresia ze znajomych na fejsie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Póki co, to wygląda to wszystko na zupełną partyzantkę, o tym Meresińskim nie wiemy praktycznie nic, a o Citce też nie można powiedzieć wiele dobrego, co dawałoby cień nadziei na to, że Wisła pod jego rządami będzie zmierzała we właściwym kierunku.
Te plotki o tym, że jakieś tłuste misie za nimi stoją to też nic innego, jak wishful thinking, bo zupełnie nic na to nie wskazuje. Wiem jedno, gdyby Filipiak sprzedałby sąsiadkę takim koleżkom, o których podstawowym źródłem informacji jest ich facebook i lista znajomych, to tydzień skakałbym z radości i poszedł się upić na to konto. I oczywiście bardzo chciałbym się jednak mylić. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
https://www.instagram.com/p/BIo3nsUA8Jn/?taken-by=kamillagolda&hl=pl |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gość zarobiony po łokcie...
ale będzie sie z nas kibicowska Polska śmiała jak za rok nasz prezes wystąpi w tańcu z gwiazdami :( |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
![]() ![]() ![]() Może niech ktoś dorzuci jeszcze jakieś zdjęcie z Kubicą (może być w tle)....
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 03.08.2016 o godz. 18:42.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
||
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Duże pieniądze lubią ciszę. Piłkarski biznes nie jest prosty i łatwo popaść w niełaskę kibiców, wywołać bojkot itp. można tytułem przykładu przywołać sytuację z ITI. Każdy poważny nabywca Wisły chyba ma świadomość jaka jest siła przebicia "kibiców" w klubie. Nadto obecna sytuacja klubu daleka jest od co najmniej normalności. W przypadku "nieudanego przedsięwzięcia biznesowego" gromy spadną na słupy a realny nabywca i jego wizerunek oraz interesy na tym nie ucierpią, zaś w razie sukcesu zawsze będzie okazja by dokonać coming out. Prosta kalkulacja. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Cupiał to jest prze skur.rwie.syn, drugiego takie jak on nie ma w Polsce.
Gość był właścicielem Wisły przez 19 lat i ani razu nie usłyszałem jego głosu ;d a na piśmie udzielił 1 czy 2 wywiadów. takze zapomnij by on mial sie chwalic i wychylac z jakims tematem |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Mam to samo
Cupiala przez tyle lat widzialem na 2-3 zdjeciach chyba ma fetach,i gdzies tam na stadionie.,raz chyba wywiad byl. ale zeby gdzies w tv jakis wywiad zeby choc głos uslyszec ....to nie xDTo dopiero tajemniczy Don Pedro xD ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|