The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2016, 12:44
Wy tak na poważnie z tym odczytywaniem znaczenia słowa rywalizacja? Co mieli napisać? "Widzimy, że obecni piłkarze są chu**** i nadają się do tarcia chrzanu dlatego szukamy prawdziwych piłkarzy, którzy zluzuja tych przebierancow"?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 03.08.2016, 12:49
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
3) Brak konferencji prasowej. Po pierwsze - dobrze że Cupiał zwoływał konferencje co tydzień....
Po drugie właściwie czego oczekujecie po tej konferencji? "Dzień dobry, zapewniam że mamy pieniądze i chcemy silnej Wisły" ? To Was uspokoi? I tak na pytanie pt. "Kto za Wami stoi?" nie odpowiedzą. Obstawiam, że chcą na tej konferencji zaprezentować od razu nowych zawodników, co zamknie pytania "macie pieniądze?!" i postawi ich w innym świetle.
Konferencje zwoływał prezes mianowany przez Cupiała. Poza tym co Ty porównujesz. Faceta z pierwszej dziesiątki listy 100 najbogatszych ludzi w PL (tak było, gdy przejmował Wisłę), którego biznes jest dobrze znany i kojarzony do totalnych finansowych no-name'ów? BC od razu zaczął kupować piłkarzy i od razu wiadomo było skąd ma na to środki.

Pytanie "Kto za wami stoi" jest jednym z wielu, które chciałbym zadać.

PR mówisz... no to ładny PR-owy falstart: milczeniem wzbudzając dziesiątki plotek i szkodliwych domysłów, zamiast je rozwiać (lub przygasić) na jednym spotkaniu.

WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Będzie transmisja?
Ja jej nie zrobię. Tej z nowymi właścicielami też nie.
BigLeb
Senior Member

Stary 03.08.2016, 13:06
Rav brak możliwości czy chęci czy akredytacji czy co?
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 03.08.2016, 13:12
rav napisał(a):Wyświetl post
Konferencje zwoływał prezes mianowany przez Cupiała. Poza tym co Ty porównujesz. Faceta z pierwszej dziesiątki listy 100 najbogatszych ludzi w PL (tak było, gdy przejmował Wisłę), którego biznes jest dobrze znany i kojarzony do totalnych finansowych no-name'ów? BC od razu zaczął kupować piłkarzy i od razu wiadomo było skąd ma na to środki.

PR mówisz... no to ładny PR-owy falstart: milczeniem wzbudzając dziesiątki plotek i szkodliwych domysłów, zamiast je rozwiać (lub przygasić) na jednym spotkaniu.
szprotson - tym bardziej chciałbym wiedzieć, jaki dokładnie sukces odnieśli i co zbudowali, że tak spokojnie i z zaufaniem można podchodzić do sprawy. No chyba, że piszesz o tym podmiocie, który produkuje soft dla gmin...i bramce Citki na Wembley (chociaż ta akurat chyba już Wiśle nie pomoże)
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 03.08.2016, 13:13

szprotson - tym bardziej chciałbym wiedzieć, jaki dokładnie sukces odnieśli i co zbudowali, że tak spokojnie i z zaufaniem można podchodzić do sprawy. No chyba, że piszesz o tym podmiocie, który produkuje soft dla gmin...i bramce Citki na Wembley (chociaż ta akurat chyba już Wiśle nie pomoże)
"Kradzione szczęścia nie daje..."
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 03.08.2016, 13:18
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
Rav brak możliwości czy chęci czy akredytacji czy co?
Brak obecności w małopolsce od jutra.
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.08.2016, 14:09
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli to spotkanie z piłkarzami wyglądało tak, jak opisali, to chciałbym zobaczyć minę Arka Głowackiego, jak usłyszał taki tekst o "pieniądzach lubiących ciszę" albo "nie ważne, że jesteście tu naście lat, bo jutro i tak Was może nie być" z ust gościa młodszego od niego.

100 lat tradycji, historii Polski i futbolu, jakie łączy w sobie Wisła, a średni kibic o nowym właścicielu wie tyle, że lubi po palmach chodzić...
Naprawdę sądzisz, że którykolwiek z piłkarzy byłby na tyle bezczelny i zapytał ich, skąd wezmą kasę?
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.08.2016, 14:19
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę sądzisz, że którykolwiek z piłkarzy byłby na tyle bezczelny i zapytał ich, skąd wezmą kasę?
tak pisali dziennikarze - znając życie, przekaz mieli bezpośrednio od jakiegoś piłkarza - że takie pytanie padło.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.08.2016, 14:37
Brak obecności w małopolsce od jutra.
Szkoda. Liczyłem na choć jeden transfer.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
TS FANATIC
Senior Member

Stary 03.08.2016, 14:38
Panowie, a czy nie jest czasem tak, że czynny menago nie może być właścicielem klubu piłkarskiego?
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
mr.eko
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 03.08.2016, 14:44
Osuch był, poza tym Citko może być dyr.sportowym. Właścicielem w papierach będzie Mereś.
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 03.08.2016, 15:03
Zdaje się, że Osuch przerzucił działalność menedżerską na syna.

Poza tym, z tego co pamiętam, w zeszłym roku weszły w życie spore zmiany w prawie pilkarskim dotyczącym agentów, które poszły w kierunku większej liberalizacji. Tak naprawdę to pojęcie agenta znikło, jest teraz coś takiego jak pośrednik i do tego nie potrzebuje licencji. Czy zmiany te dotyczyły także kwestii obejmowania akcji klubów czy sprawowania w nich jakichś funkcji - nie wiem.
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 03.08.2016, 15:10
Uchwała nr III/42 z dnia 27 marca 2015 roku Zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej w sprawie współpracy z pośrednikami transakcyjnymi

Pośrednikiem nie może być osoba sprawująca funkcje zarządzające, administracyjne, techniczne lub medyczne w FIFA, konfederacji kontynentalnej, krajowym lub regionalnym związku piłkarskim, lidze zawodowej oraz klubie piłkarskim, a także osoba będąca członkiem tych organizacji, sędzią piłkarskim, sędzią asystentem, trenerem oraz instruktorem, jak również każdy inny podmiot zobowiązany do przestrzegania Statutów FIFA i PZPN, podległy ich władztwu dyscyplinarnemu z każdego innego tytułu uczestnictwa w sporcie piłki nożnej.
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.08.2016, 15:22
A myślicie że Citko ma jakieś udziały w Wiśle?
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.08.2016, 15:25
Z oświadczenia wynika, że tak.
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.08.2016, 17:31
emptyspacenpg napisał(a):Wyświetl post
A czy ktoś z Was w ogóle się pokusił o przejrzenie listy znajomych "właściciela" Wisły? ^^

Widnieją tam przecież nazwiska dwóch bardzo bogatych małopolskich przedsiębiorców

1. A. Wiśniewski - jego firma jest jednym z partnerów reprezentacji Polski, zna się też z Tomkiem Iwanem (wspólny znajomy z Meresińskim), mocno zaangażowany w sponsoring sportowy

2. Rafał Brzoska, wspólny laureat do nagrody EY "Przedsiębiorca Roku 2013" z Wiśniowskim

3. No i partnerka Rafała Sonika też jest w znajomych (de facto córka Sołowowa)

A jeśli nie Brzoska i Sonik/Solowow to jeszcze Fakro - wspólnie z Wiśniowskim współpracują przy sponsoringu reprezentacji, wspólnie też dofinansowują Sandecję

To tyle w temacie nigeryjskich kopalń, Ptaków itd

I co Panowie? Już ktoś wczoraj zaczynał mnie mieszać z błotem, że wyskoczyłem kilka dni wcześniej o kierowcy, rajdówkach itd...

Pamiętajcie, nie wszystko na pierwszy rzut oka jest takim jakim się wydaje. Jeśli ktoś myśli, że za Panami Meresińskim i Citko nikt nie stoi (bogatszy), to jest bardzo naiwny w takim myśleniu. Ale sądzę, że nigdy się nie dowiemy na 100% kto to jest.
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 03.08.2016, 17:37
Leszekpw no to masz pewne iformacje o rajdowcach czy tak sobie spekulujesz? Bo ja mogę napisać na przykład, że za Meresińskim może staći Bill Gates, ale na 100% się tego nie dowiemy...
leszekpw
Senior Member

Stary 03.08.2016, 17:43
Chodzi mi o to, że niestety nikt się poza kręgiem paru osób nie dowie kto stoi za nowymi właścicielami Wisły. Bo jaki sens miałoby wówczas posiłkowanie się takimi osobami, gdyby faktyczny właściciel chciał się ujawniać? Pewne w dzisiejszym świecie nie jest nic. Mogę napisać tylko tyle, że nigdy pisząc o rajdówkach, kierowcy nie były to z mojej strony czyste spekulacje, coś od dawna było na rzeczy. Ale 100% dowodów Wam nie przedstawię. Niech sobie kto chce myśli, że to przypadek, szczęśliwy traf itd... Po prostu nie trzeba niczego wykluczać tak odrazu. A jeśli będzie lepsze zarządzanie, transfery, co za tym pójdzie lepsza gra.... kogo będzie wówczas obchodziło kto faktycznie pociąga za sznurki?

(A czy Bill Gates zna się z Panami Meresińskim i Citko?) Są mniej i bardziej prawdopodobne teorie.
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 03.08.2016, 17:44
Delgado napisał(a):Wyświetl post
Leszekpw no to masz pewne iformacje o rajdowcach czy tak sobie spekulujesz? Bo ja mogę napisać na przykład, że za Meresińskim może staći Bill Gates, ale na 100% się tego nie dowiemy...
No tak, ma pewne informacje o rajdowcach, a potwierdza je tym, że nowy właściciel Wisły ma córkę rajdowca w znajomych na facebooku
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 03.08.2016, 17:47
Właśnie czytałem, że Lechia coś ociąga się z płatnością za Paixo... 70 tyś. euro. Chcą spłacać w ratach. Takie absurdy w klubach sterowanych zza tylnego siedzenia, choć akurat w Lechii mniej więcej wiadomo, z kim identyfikować właściciela.

Spekulacje, spekulacjami. Obyśmy za 4 lata się z tego wszystkiego śmiali, ciesząc się z dobrego losowania w kwalifikacjach LM i sprzedaży paru kadrowiczów za granicę (no co, wolno mi!)
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.08.2016, 17:48
Nie bardzo widzę powód dla którego ktoś miałby się posługiwać "słupami". Jeśli stałby za tym jakiś bogaty człowiek typu Cupiał to raczej chwaliłby się tym na lewo i prawo , Moim zdanie za nimi może stać jakaś drobnica , jakieś konsorcjum , jakaś grupa firm gdzie pojedyńczej firmy nie byłoby stać na taki zakup za to w grupie mogą mieć całkiem sporo kasy . Tak funkcjonował kiedyś O. Lyon .....mieli budżet ok 100 mln euro nie mając jednego głównego sponsora .
Czegoś takiego bym tu się spodziewał bo gadanie o słupach jest idiotyczne . Wcześniej czy później sprawa by się rypła bo kluby muszą mieć przejrzyste finanse i czegoś takiego nie dałoby się ukryć .
leszekpw
Senior Member

Stary 03.08.2016, 17:49
Nigdy nie napisałem, że mam pewne informacje na ten temat. Tyle w temacie. Właśnie, że mogą niektóre interesy danego właściciela ucierpieć choćby marketingowo i biznesowo gdyby się przyznał, że wkroczył w dziedzinę sportu. Ludzie myśleć. Tylko ktoś kto nie zna się na ekonomii i marketingu może się z tego śmiać.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 03.08.2016 o godz. 17:51.
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 03.08.2016, 17:57
Leszekpw, no rzeczywiście córki Gatesa JM nie ma w znajomych. Generalnie uspokoiłeś mnie, gdyby Sołowow nie sypał kasą na Wisłę, z pewnością nakazałby córce usunięcie Meresia ze znajomych na fejsie.
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.08.2016, 17:59
Póki co, to wygląda to wszystko na zupełną partyzantkę, o tym Meresińskim nie wiemy praktycznie nic, a o Citce też nie można powiedzieć wiele dobrego, co dawałoby cień nadziei na to, że Wisła pod jego rządami będzie zmierzała we właściwym kierunku.
Te plotki o tym, że jakieś tłuste misie za nimi stoją to też nic innego, jak wishful thinking, bo zupełnie nic na to nie wskazuje.

Wiem jedno, gdyby Filipiak sprzedałby sąsiadkę takim koleżkom, o których podstawowym źródłem informacji jest ich facebook i lista znajomych, to tydzień skakałbym z radości i poszedł się upić na to konto.

I oczywiście bardzo chciałbym się jednak mylić.
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 03.08.2016, 18:12
masada napisał(a):Wyświetl post
Póki co, to wygląda to wszystko na zupełną partyzantkę, o tym Meresińskim nie wiemy praktycznie nic(...)
Jak to nic nie wiemy?! Wiemy na przykład co dzisiaj jadł na śniadanie. I gdzie.
https://www.instagram.com/p/BIo3nsUA8Jn/?taken-by=kamillagolda&hl=pl
Szofer
Senior Member

Stary 03.08.2016, 18:37
gość zarobiony po łokcie...

ale będzie sie z nas kibicowska Polska śmiała jak za rok nasz prezes wystąpi w tańcu z gwiazdami :(
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.08.2016, 18:39
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
I co Panowie? Już ktoś wczoraj zaczynał mnie mieszać z błotem, że wyskoczyłem kilka dni wcześniej o kierowcy, rajdówkach itd...
No lepiej nie mogłeś tego naciągnąć
Może niech ktoś dorzuci jeszcze jakieś zdjęcie z Kubicą (może być w tle)....

Jak to nic nie wiemy?! Wiemy na przykład co dzisiaj jadł na śniadanie. I gdzie.
https://www.instagram.com/p/BIo3nsUA8Jn/?taken-by=kamillagolda&hl=pl
Q....a ,motywujące przed derbami.W ogóle wie co to znaczy?
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 03.08.2016 o godz. 18:42.
Bednarz=Landryna=......
kk23
Member

Od: 07.2006

Stary 03.08.2016, 19:23
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
Nie bardzo widzę powód dla którego ktoś miałby się posługiwać "słupami". Jeśli stałby za tym jakiś bogaty człowiek typu Cupiał to raczej chwaliłby się tym na lewo i prawo

Duże pieniądze lubią ciszę. Piłkarski biznes nie jest prosty i łatwo popaść w niełaskę kibiców, wywołać bojkot itp. można tytułem przykładu przywołać sytuację z ITI. Każdy poważny nabywca Wisły chyba ma świadomość jaka jest siła przebicia "kibiców" w klubie. Nadto obecna sytuacja klubu daleka jest od co najmniej normalności. W przypadku "nieudanego przedsięwzięcia biznesowego" gromy spadną na słupy a realny nabywca i jego wizerunek oraz interesy na tym nie ucierpią, zaś w razie sukcesu zawsze będzie okazja by dokonać coming out.

Prosta kalkulacja.
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.08.2016, 19:27
Cupiał to jest prze skur.rwie.syn, drugiego takie jak on nie ma w Polsce.

Gość był właścicielem Wisły przez 19 lat i ani razu nie usłyszałem jego głosu ;d a na piśmie udzielił 1 czy 2 wywiadów.

takze zapomnij by on mial sie chwalic i wychylac z jakims tematem
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.08.2016, 19:37
Mam to samo

Cupiala przez tyle lat widzialem na 2-3 zdjeciach chyba ma fetach,i gdzies tam na stadionie.,raz chyba wywiad byl.

ale zeby gdzies w tv jakis wywiad zeby choc głos uslyszec ....to nie xDTo dopiero tajemniczy Don Pedro xD
WISŁA KRÓLOWA POLSKI

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów