The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2016, 08:37
emptyspacenpg napisał(a):Wyświetl post

2. Rafał Brzoska, wspólny laureat do nagrody EY "Przedsiębiorca Roku 2013" z Wiśniowskim

Daleki byłbym od łączenia Rafała Brzoski z Wisłą Kraków, i nie mam tu na myśl ostatnich medialnych doniesień na temat jednej z jego spółek zależnych, ale też kierunkiem biznesowym, jaki teraz obrał. Jedyne, co przemawia za nim, jako kibicem chcącym zainwestować w klub piłkarski, to chyba jedynie wewnętrzne turnieje piłkarskie, które co roku organizuje dla swoich pracowników. A to stanowczo za mało.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.08.2016, 08:45
nesta napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale w dzisiejszym PS, "zmięty" potwierdził w pewnym stopniu wersję Kmiecika... Robi się ciekawie.
Ponadto Pilch i Kapka mają zostać w klubie. Taki ponoć warunek postawił Cupiał

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-krakow/5w8nrx
Wydaje mi się, że info o Nigeryjczyku, to celowa dezinformacja, by ukryć kto faktycznie stoi za Meresińskim i Citko. Pozostanie Kapki o tym przekonuje. Nie mam przy tym wcale na myśli Cupiała jako ukrytego właściciela (taka teoria tu krążyła), ale tych, którzy prawdopodobnie (?) przekonali (cha cha) B.C., by dawno temu zatrudnił pana Zdzisława. Jak już snuć swoje teorie, to snuć
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.08.2016, 08:50
W związku z czym wypociny z żydowskiego forum o Kulczyku nabierają sensu
Ostatnio edytowane przez Coglin : 03.08.2016 o godz. 08:56.
Wisła Kraków
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 03.08.2016, 09:00
No i wszystko jasne: Kulczyk potrzebował słupów, bo nie żyje i dlatego nie mógł sam kupić Wisły.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 03.08.2016, 09:03
Wydaje mi się, że wobec wysypu szeregu nowych informacji, a także zdroworozsądkowego podejścia do samego Meresińskiego tytuł tego tematu powinien brzmieć "Nowy właściciel Wisły Kraków".....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
nesta
Senior Member

Stary 03.08.2016, 09:12
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że info o Nigeryjczyku, to celowa dezinformacja, by ukryć kto faktycznie stoi za Meresińskim i Citko. Pozostanie Kapki o tym przekonuje. Nie mam przy tym wcale na myśli Cupiała jako ukrytego właściciela (taka teoria tu krążyła), ale tych, którzy prawdopodobnie (?) przekonali (cha cha) B.C., by dawno temu zatrudnił pana Zdzisława. Jak już snuć swoje teorie, to snuć
Pierwsze o czym pomyślałem... Taka tajemnica, cisza i nagle wychodzi news "od źródeł zbliżonych do klubu" o tajemniczym Nigeryjczyku. Przeciek modelowy - czyli im bardziej niedorzeczna i sensacyjna informacja tym lepiej, bo zajmie ludzi, którzy będą robić śledztwo.
Za bardzo wszyscy węszą więc trzeba im coś rzucić.

Może rzeczywiście JW? Kluczem jest myślę odpowiedź na pytanie czy przejęcie Korony dawałoby mu jakieś tereny pod deweloperkę.

Cały czas nie wykluczam też teorii, że nie stoi za nimi nikt. A Meresiński to obrotny biznesmen, który zbudował przy sobie sieć sponsorów. Nie trzyma się to jednak kupy w takim aspekcie, że piłkarzom obiecał spłatę wszystkich zaległości w najbliższych dniach - chyba, że do tej sieci wchodzą majętne firmy, które stać było na zakup Wisły i spłatę zobowiązań. Ale wtedy patrz pkt.1 jakie firmy za nim stoją..
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.08.2016, 09:23
nesta napisał(a):Wyświetl post
Nie trzyma się to jednak kupy w takim aspekcie, że piłkarzom obiecał spłatę wszystkich zaległości w najbliższych dniach - chyba, że do tej sieci wchodzą majętne firmy, które stać było na zakup Wisły i spłatę zobowiązań. Ale wtedy patrz pkt.1 jakie firmy za nim stoją..
Sprzedajemy przecież Mączyńskiego . Wystarczy na zaległości dla piłkarzy.
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.08.2016, 09:40
emptyspacenpg napisał(a):Wyświetl post
A czy ktoś z Was w ogóle się pokusił o przejrzenie listy znajomych "właściciela" Wisły? ^^

Widnieją tam przecież nazwiska dwóch bardzo bogatych małopolskich przedsiębiorców

1. A. Wiśniewski - jego firma jest jednym z partnerów reprezentacji Polski, zna się też z Tomkiem Iwanem (wspólny znajomy z Meresińskim), mocno zaangażowany w sponsoring sportowy

2. Rafał Brzoska, wspólny laureat do nagrody EY "Przedsiębiorca Roku 2013" z Wiśniowskim

3. No i partnerka Rafała Sonika też jest w znajomych (de facto córka Sołowowa)

A jeśli nie Brzoska i Sonik/Solowow to jeszcze Fakro - wspólnie z Wiśniowskim współpracują przy sponsoringu reprezentacji, wspólnie też dofinansowują Sandecję

To tyle w temacie nigeryjskich kopalń, Ptaków itd
Haha, to że ma ich w znajomych nic nie znaczy, przecież nie wiesz jaki stopień znajomości ich łączy. Przecież są ludzie, którzy jak Cię minął na ulicy to od razu zaproszenie na FB wysyłają ; ) Poza tym, to że ktoś z kimś wódkę pił, nie znaczy, że od razu jest skłonny przekazać mu kilka milionów.

Pero napisał(a):Wyświetl post
Tak pół żartem. Jeżeli Kapka ma faktycznie zostać w klubie to zaczynam się domyślać dlaczego powierzono klub Meresińskiemu.

Jak wiadomo miał on przedstawić listę sponsorów, strategię rozwoju oraz Listę osób zarządzających klubem. Otóż na tej o to liście przedstawionej Bossowi widniało nazwisko Kapka. W gronie osób odpowiedzialnych za sprzedaż pomyślano "no tak, goście muszą się znać na rzeczy skoro biorą Zdziska". I tak oto nastąpiła decyzja o sprzedaży
Kapka jest jaki jest, ale na pewno zna mechanizmy działające w obecnej Wiśle. Nigdy nie wywala się doświadczonych pracowników dopóki nie przekażą wszystkich informacji na temat funkcjonowania przedsiębiorstwa nowym ludziom
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.08.2016, 09:43
Dlaczego JW miałby się chronić słupem. Lubi nagonkę medialną, Szum wokół własnej osoby, Lansowanie się z partnerką i przede wszystkim tą całą zabawę (zwalnianie i zatrudnianie trenerów i piłkarzy).

Dlatego JW można wg włożyć między bajki....

Wątek z Nigeryjczykiem jest dla mnie tyle wiarygodny że znam przypadki kiedy chińczycy w różnych inwestycjach w PL chronią się słupami. Wynika to bodaj z tego że rząd czy coś tam zabrania im osobistego lokowania własnych pieniędzy poza ich krajem. Może tak samo jest w Nigerii?
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.08.2016, 09:44
A może po prostu jednym z warunków sprzedaży Wisły przez Cupiała było - obok gwarancji bankowych - zostawienie Zdzicha w klubie na jakiś czas, w jakiejkolwiek roli.
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.08.2016, 09:48
Pero napisał(a):Wyświetl post

Wątek z Nigeryjczykiem jest dla mnie tyle wiarygodny że znam przypadki kiedy chińczycy w różnych inwestycjach w PL chronią się słupami. Wynika to bodaj z tego że rząd czy coś tam zabrania im osobistego lokowania własnych pieniędzy poza ich krajem. Może tak samo jest w Nigerii?
Nie. Ten Nigeryjczyk nie dość, że ma obywatelstwo polskie, to w dodatku jego firmy są założone i zarejestrowane w naszym kraju. To info, to bzdura od dziennikarza, który powinien pisać co najwyżej bloga o drapaniu się w odbyt, a nie newsy sportowe.
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 03.08.2016, 09:49
crux.a napisał(a):Wyświetl post
No i wszystko jasne: Kulczyk potrzebował słupów, bo nie żyje i dlatego nie mógł sam kupić Wisły.
: ))))))))))))))

Dokladnie tak!
Boia chi molla !
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 03.08.2016, 10:00
Tak z innej beczki. Czytał ktoś w ogóle książkę nowego właściciela?

http://dyskusja.biz/lifestyle/jakub-...zcze-raz-56182

Bo, jak się okazuje, nie jest o jakiś podręcznik trenera osobistego lub poradnik młodego biznesmena, ale powieść, beletrystyka polana sosem literatury faktu.

A napisać książkę (sam fakt jej napisania), to jednak świadczy w jakimś stopniu na korzyść człowieka (no chyba, że napisał ją Ghost Writer, jak to bywa w przypadku niemal wszystkich celebrytów).

Nie patrzmy na to jaki wygląda na zdjęciach i co lubi, tylko jaki może być w facecie potencjał. A jeżeli rzeczywiście przejął się tak bardzo przejęciem W. Kruka, że popełnił o tym powieść, to albo kręci go temat takich giełdowych przejęć, albo zwyczajnie uważa takie coś za niesprawiedliwe - być może, patrząc na ten cytat z książki -

Nigdy nie wiadomo, co los przygotował za życiowym zakrętem. Warto się jednak odważyć, by to sprawdzić, zwłaszcza jeśli ma się do stracenia dorobek życia… Demokracja i kapitalizm mają to do siebie, że potrafią ukryć złodziejstwo pod wieloma różnymi nazwami. Jedni nazywają je przejęciem, dla innych jest to transfer dużej ilości kapitału bez wiedzy organów państwowych. Złodziejstwo zawsze jest jednak złodziejstwem, jedynie bardziej lub mniej wyrafinowanym. Łatwiej zawsze coś komuś zabrać niż postarać się o to samemu i bez znaczenia pozostaje, czy zabierają barbarzyńcy, czy ludzie ubrani w luksusowe garnitury.

- to drugie. I być może po drugiej stronie lustra jest ktoś, kto na prawdę ma dobre intencje.

Tylko, k***, ten Citko wszystko psuje :/
nesta
Senior Member

Stary 03.08.2016, 10:15
Citko jest dla uwiarygodnienia jego osoby. Otwiera drzwi w światku piłkarskim, bo Meresinskiego nikt nie zna.
Plus kontakty z zawodnikami jako menager, znajomość piłki itp. Czyli jasny podział: od zarządzania i administracji JM, a od sportu MC.
Może rzeczywiście szukamy drugiego dna, ale za nic nie widzę jakby oni tylko w dwójkę mieli przekonać Cupiała do sprzedaży.
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.08.2016, 10:15
master777 napisał(a):Wyświetl post
Tylko, k***, ten Citko wszystko psuje :/

http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...sly_15982.html

Za organizację i sprawy sportowe będzie odpowiadał Citko. I tu bardzo żałuję, że nie przejął Korony. To człowiek poukładany, mający kontakty i bardzo uczciwy. Mam prawie stuprocentową pewność, że poukłada wiślackie sprawy – twierdzi nasz rozmówca.
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.08.2016, 10:38
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ale Wisła Kraków to jest klub z ponad stuletnią tradycją, z jednego z największych miast i jeden z najbardziej utytułowanych w historii kraju, a nie fanpage na facebooku albo półamatorski klub z okręgówki. ...
I co z tego? Historia nie gra, nie takie kluby padały zazwyczaj w efekcie złego zarządzania.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.08.2016, 10:45
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Ale dopóki Wisła nie odetnie się od "przekonywaczy" to niestety nie będzie miała szansy na profesjonalny rozwój. Jeśli kluczowym jest by zarobili swoi, co widać choćby po historii Mandziary w Wiśle to podejmuje się złe decyzje biznesowe. Problem w tym, że tam gdzie UBcja nie może wymusić ochrony monopolu (vide LOT) tam rynek takie firmy wykańcza.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.08.2016, 11:02
Panie i Panowie,

Przede wszystkim spokój..duży spokój. Ocenimy ich dopiero za jakiś czas. Cieżko jest oceniać kogokolwiek na podstawie fb i kilka artykułów.
Zarzadzanie Wisły w ostatnich latach było fatalne i zależało od woli jednej osoby. Potencjał jak i możliwości dla Nas są ogromne. Zanim obwieszczamy koniec świata zaczekajmy na pierwsze decyzje oraz ruchy.

Po owocach ich poznanie.
Suchman
Member

Od: 03.2006

Stary 03.08.2016, 11:28
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...369,1,727.html
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 03.08.2016, 11:47
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-krakow/5w8nrx
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 03.08.2016, 11:55
Jeżeli to spotkanie z piłkarzami wyglądało tak, jak opisali, to chciałbym zobaczyć minę Arka Głowackiego, jak usłyszał taki tekst o "pieniądzach lubiących ciszę" albo "nie ważne, że jesteście tu naście lat, bo jutro i tak Was może nie być" z ust gościa młodszego od niego.

100 lat tradycji, historii Polski i futbolu, jakie łączy w sobie Wisła, a średni kibic o nowym właścicielu wie tyle, że lubi po palmach chodzić...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 03.08.2016, 12:02
Uwaga, uwaga, jutro konferencja prasowa

...z udziałem trenera Dariusza Wdowczyka oraz Rafała Boguskiego
(przedderbowa, w Myślenicach).
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.08.2016, 12:12
szprotson napisał(a):Wyświetl post
tyle ze Guzmicz i Mąka są póki co piłkarzami Wisły.
to raz.
a dwa - to ze dzis Guzmicz przejdzie do liteksu łowecz to nie znaczy ze jutro mamy kase na koncie.
póki...,ale przecież pewne sprawy się planuje.
Odroczony termin płatności to normalna sprawa w biznesie...
Bednarz=Landryna=......
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.08.2016, 12:14
Panowie, wyluzujcie trochę.

1) Nic o nich nie wiemy, więc trzeba czekać....

2) Jestem chyba pierwszym przeciwnikiem Kapki, ale zostawienie go świadczy o logicznym myśleniu nowych właścicieli. Musi ich ktoś wprowadzić w ten nasz burdel, pokazać procedury itp. Kapka był tu zawsze i na pewno jest pomocny.

3) Brak konferencji prasowej. Po pierwsze - dobrze że Cupiał zwoływał konferencje co tydzień....
Po drugie właściwie czego oczekujecie po tej konferencji? "Dzień dobry, zapewniam że mamy pieniądze i chcemy silnej Wisły" ? To Was uspokoi? I tak na pytanie pt. "Kto za Wami stoi?" nie odpowiedzą. Obstawiam, że chcą na tej konferencji zaprezentować od razu nowych zawodników, co zamknie pytania "macie pieniądze?!" i postawi ich w innym świetle.

4)Info o transferach - j/w, goście sobie robią PR.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.08.2016, 12:17
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli to spotkanie z piłkarzami wyglądało tak, jak opisali, to chciałbym zobaczyć minę Arka Głowackiego, jak usłyszał taki tekst o "pieniądzach lubiących ciszę" albo "nie ważne, że jesteście tu naście lat, bo jutro i tak Was może nie być" z ust gościa młodszego od niego.

100 lat tradycji, historii Polski i futbolu, jakie łączy w sobie Wisła, a średni kibic o nowym właścicielu wie tyle, że lubi po palmach chodzić...
ja w sumie chciałbym zobaczyć wasze miny,gdy dostajecie nowego szefa który jest młodszy od Was, i mówi ze kazda wypłata bedzie na czas i ze nie ma sie co martwić o pieniadze.
Szrzerze - wali mi to kto mi płaci. Jak ktoś nie potrafi docenić tego ze ktoś młody miał łeb na karku i osiągnał sukces to współczuje. Myslicie ze pod Zuckenbergiem w FB to sami młodsi ludzie pracuja?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.08.2016, 12:21
Vinci napisał(a):Wyświetl post

To są suche słowa, w dodatku mogły być przekręcone. Kontekst mógł być taki, że osoby zasiedziane w klubie (nie tylko piłkarze), nie mogą spocząć na laurach, tylko ciężko pracoewać na sukces. Wszyscy pamiętamy jak pracowali starzy pracownicy Wisły zatrudnieni przez ufa sport pracowali w naszym klubie...

głos rozsądku od dj_ibutti
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 03.08.2016, 12:22
rav napisał(a):Wyświetl post
Uwaga, uwaga, jutro konferencja prasowa

...z udziałem trenera Dariusza Wdowczyka oraz Rafała Boguskiego
(przedderbowa, w Myślenicach).

Będzie transmisja?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 03.08.2016, 12:26
Dziś wybrany ma zostać nowy zarządu klubu i to też coś nam pewnie powie.

Zobaczymy jak będą wyglądać zapowiadane transfery, które również powinny dać odpowiedź na kilka pytań.
Nie liczę nawet na te 5 transferów, ale załóżmy że zasili nas 3 graczy, to ważne będzie również to czy któryś z nich pochodzi ze stajni Citki. Jeśli byłby to jeden zawodnik to nie widziałbym problemu, natomiast jeśli okaże się, że np. 3/3 to ludzi Citki-wówczas wiadomo czemu miałyby służyć te ruchy kadrowe.
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.08.2016, 12:37
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ja w sumie chciałbym zobaczyć wasze miny,gdy dostajecie nowego szefa który jest młodszy od Was, i mówi ze kazda wypłata bedzie na czas i ze nie ma sie co martwić o pieniadze.
Szrzerze - wali mi to kto mi płaci. Jak ktoś nie potrafi docenić tego ze ktoś młody miał łeb na karku i osiągnał sukces to współczuje. Myslicie ze pod Zuckenbergiem w FB to sami młodsi ludzie pracuja?
Ja myślę że takie przedstawienie sytuacji jest ok. Od czego są ci piłkarze. Mają za piłką biegać a od poniedziałku do piątku trenować żeby w sobotę pochwalić się swoimi umiejętnościami.

Co oni mają do pieniędzy. Mają się starać bo to na nich się pieniądze zarabia a nie robić z siebie nie wiadomo kogo.

Trochę to stoi wszystko na głowie i parę rzeczy trzeba wyprostować. Gdzie jest szatnia tam jest szatnia, gdzie jest zarząd tam jest zarząd.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.08.2016, 12:38
"Chcemy wzmocnić rywalizację w drużynie na każdej pozycji, aby szkoleniowcy mieli większy wybór przy ustalaniu składu."

Dla mnie to brzmi mniej więcej jak: Dokupimy kogo się da, byle by więcej graczy było.
Nie liczę, że ewentualni gracze będą od razu do pierwszej 11. Oby tylko byli to w miarę młode chłopaki
z jakimś tam potencjałem.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów