|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dla Ciebie i innych twierdzących że nowy właściciel 'nie ma nic'. Pytanie, w jaki sposób wejść do przedsiębiorstwa obracającego milionami złotych rocznie i stać się jego właścicielem nie mając 'nic'? Wchodzisz i mówisz 'od dziś jestem właścicielem?'. Wyjaśnij a chętnie skorzystam, zostanę właścicielem Orlenu, Telefoniki i kilku innych spółek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oświadczenie nowych właścicieli na oficjalnej.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Rzucam parę faktów dla grona forumowych Rutkowskich, które na pewno znajdzie jakieś koneksje etc.
![]() Meresiński Jakub Adam: VEGA TRANS-SPEDITION SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ powiązanie do 2013.11.21, TRANS-LENA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ powiązanie do 2014.02.12, PROJEKT-GMINA.PL SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, MADE SPECIAL SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ powiązanie do 2013.11.20, GEMCOTEX SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ powiązanie do 2014.08.26, G9 SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ powiązanie do 2014.01.23, FUNDACJA FABRYKA MARZEŃ powiązanie do 2015.12.23, BURLEY SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ powiązanie do 2013.02.28, BIURO MISS POLONIA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ powiązanie do 2015.12.14, „COFFEE ART” SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ powiązanie do 2014.10.27. W większości współdziałał z Esposito Espedito Fabio. Internetowy potencjał przedostatniej pozycji jest nieoceniony ![]()
Ostatnio edytowane przez filemon : 01.08.2016 o godz. 11:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
To jak myślicie kiedy będzie: pa parapapa Kapka.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Chyba już było.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
Chyba czytali rozterki użytkowników tego forum i postanowili na szybko gasić pożar. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ostatnio "Wprost" zamieścił anty-listę biznesmenów. Przeczytaj, a parę rzeczy może zrozumiesz. Jest tam na przykład jeden koleś, który na wszystkie biznesy miał kredyt, a kredyt spłacał za niego bank który mu go udzielił. Wybacz, ale ani Ty, ani ja takiego nie dostaniemy, więc chyba nici z kariery biznesmena ![]() Inny przykład to Amber Gold. Powinieneś był o nim słyszeć. To też był "młody, rzutki biznesmen" z wyrokami na karku za oszustwa pomimo których otrzymał w trybie ekspresowym licencję na handel kruszcami. Licencję wymagającą niekaralności. Jest wiele takich historii i nie ma co ukrywać - nasz nowy właściciel wygląda dziwnie. Jedno co sensowne napisał (poza standardową formułką wygłaszaną też przez każdego nowego prezesa z ramienia TF o nawiązaniu i przywróceniu - do sukcesów i na należne miejsce odpowiednio) to rozwój klubowych struktur. Tylko że to będzie wymagało inwestycji, a i tak bez wyników sportowych niewiele da. Na razie jestem umiarkowanym pesymistą. Jedyny pozytyw to fakt, że jak położą taki klub to Citko będzie w tej branży skończony i mam nadzieje że zdaje sobie z tego sprawę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.08.2016 o godz. 15:21.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
WOLFY ......trudno sie z tobo nie zgodzic .To wyglada tak ze 2 cfarniakow postanowil zrobic rzart ,rzart sie udal i zostali wlascicielem klubu .
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
O panie, weź słownik do ręki zanim coś więcej napiszesz
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jeśli spojrzeć tylko na profil naszych nowych właścicieli to nic nie napawa optymizmem, jednak..
Musimy sobie zdawać sprawę, że nie znamy nawet 5% prawdy dotyczącej sprzedaży akcji Wisły Kraków. Nikt tu nie widział zapewne kilkunastostronicowego aktu sprzedaży, możliwe, że pod postacią aktu notarialnego, gwarancji bankowych ani nie wie kto uczestniczył w rozmowach i jakie miały przebieg. Jeśli ktoś od kilku lat planuje sprzedaż klubu musiał to zrobić z głową. Cupiał może i nie podejmował wielu dobrych stricte sportowych decyzji, jednak w tej jednej sprawie nie wierzę, że się mógł tak bardzo pomylić i dać klub byle komu z ulicy. Nawet jeśli to tak teraz wygląda. Klub był przygotowywany do sprzedaży od roku (pierwsze informacje o wymogach banków), a konkretnie od 3 miesięcy (redukcji długo wewnętrznego). W moim przekonaniu za dużo zrobiono dobrego w ostatnim półroczu (zimowe wzmocnienia, zatrudnianie kolejnych trenerów w celu poprawy wyników, spłata wielu zobowiązań) by teraz pozwolić na upadek klubu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
za Cupiała tyle decyzji i działań było irracjonalnych, że nic mnie już nie zdziwi. Jeśli szybko nie określą "źródeł finansowania" to będzie znaczyc, że taka Nieciecza jest dla nas odległa wyśnioną galaktyką...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jak tak patrzę na to oświadczenie, to dochodzę do wniosku, że to niemal kopia wybranych postów z tematu o zakończeniu współpracy z Telefoniką i tematu o nowych właścicielach.
Konkretów brak, ale miejmy nadzieję, że "po owocach ich poznamy"... ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Cos czuje, ze lepiej nie bedzie ale napewno bedzie ciekawie.
Byc moze Citko z Meresinskim to takie slupy jak Lesniodorski z Mioduskim, stoi za nimi jakis fundusz albo korporacja i sobie beda klubem zarzadzac z tylnego siedzenia. W razie problemow np z SKWK wyzywany bedzie pionek Mersinski a nie ten kto naprawde rzadzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
1. Zatrzymać Mąkę, bo jak widać nasz środek pola bez Niego i Wolskiego to tragedia 2. Zatrzymać Gumisia, bo jak widać Uryga i Cywka to nieporozumienie. A Arek całego sezonu grać nie będzie. Pietrzak na LO to też nie nie ta liga. 3. Dokupić kogoś na prawe skrzydło ASAP, kto z marszu będzie mega wzmocnieniem. To tak na start. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Podstawowe pytanie.Czy Cupiał sprzedał klub na wyjebaniu(patrz Wojciechowski)byle tylko się go jak najszybciej pozbyć a te teksty o zabezpieczeniach , inwestorach to zwykłe mydlenie oczu, czy faktycznie jego prawnicy sprawdzili wszystko dokładnie a za 'małolatem' stoją ludzie którzy mają pieniędzę i nie zawahają się ich użyć
.Bo na Wiśle można wyżyć tylko najpierw trzeba posprzątać ten burdel no i zainwestować. Sprawa jest prosta - będzie dobra gra, będą ludzie, nie będzie problemu ze sponsorami. Niestety to co teraz mamy, piszę tu o grajkach, grać raczej nie potrafi a dobry zespół ciężko zbudować co pokazał przykład Lechii bo tam kasa była, miliony nowych grajków a teraz dopiero zaczyna to się jakoś zazębiać. Ja w obecnej chwili nie jestem ani optymistą ani pesymistą bo po prostu nie wiem kto za tym całym Meresińskim stoi. Natomiast mam takie przeczucie że z Cupiałem to już było by tylko gorzej(czytaj brak licencji i start z 4 ligi) - prędzej czy później. btw. czy w obecnym czasie nie powinienem zmienić podpisu? bo nie posądzam służby o to że znają jego kontekst a nie chcę mieć drzwi w drzazgach o 6 rano
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.08.2016 o godz. 15:42.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() ![]() To w temacie "nie da się zarobić" na klubie ekstraklasowym. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Pierwszą decyzją nowych właścicieli powinno być natychmiastowe zwolnienie towarzysza Kapki. Nie zrobili tego w tamtym tygodniu, bo możliwe, że wzięli za bardzo hasło ŚDM "Błogosławieni miłosierni [...]". Możliwe, że faktycznie mają pomysł na organizację/reorganizację działalności klubu. Czas jednak pokaże kto nam się trafił.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Kapka ,Rogala i inne ciemne typy .... z tymi ludzmi Wisla od czasu zwolnienia Kasperczaka tonie ,powoli ale tonie.Cupial mial takie otoczenie jakie mial.Zresztą on juz pare lat temu Wisle opuśćil,wiec tutaj nie ma zadnego zaskoczenia.
I teraz czas w koncu zeby wlasciele zaczeli sprzątać stajnie Augiasza ,a zaczeli od wyp****lnia na zbity pysk towarzysza Zdzicha a w wtedy chyba kazdmu na tym forum znacząco ulży.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 01.08.2016 o godz. 16:58.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Prędzej czy później pewnie całe biuro pójdzie do wymiany, ale robienie wszystkiego w jednym czasie spowoduje katastrofę. W papierach się odnajdą za 2 lata. Tym bardziej, że ostatnio straciliśmy prezesa i vice prezesa. Jak Kapka poleci w październiku/listopadzie to będę zadowolony.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uważam wprost przeciwnie, że powinniśmy oddać Mączyńskiego póki są na niego chętni. To zawodnik bardzo przeciętny wypromowany przez wujka Nawałkę, aczkolwiek w Wiśle gra piach i nie zanosi się by cokolwiek to zmieniło. Było w historii dużo zawodników którzy swoją grą wnosili coś do zespołu i których należało za wszelką cenę zatrzymać, Mączyński się do nich nie zalicza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja pamiętam jeszcze czasy kiedy Wisła grała w II lidze przed epoką Cupiała . I jak czytam te wypociny ludzi , którzy jadą po nim jak po łysej kobyle to mnie krew chce zalać . Dzieci sukcesu ! Ludzie , którym się w dupach poprzewracało bo za ich kibicowania Wisła była wielka i dla nich to stan oczywisty . Tymczasem nic się samo z siebie nie bierze . To dzięki temu "złemu" Cupiałowi Wisełka zdominowała naszą ligę na jakieś 15 lat i nawet teraz kiedy idzie nam słabo , ciągle mamy markę i jesteśmy uważani za wielki klub . To dzięki Cupiałowi i Telefonice . Większość malkontentów tutaj piszących samemu pewnie nic w życiu nie osiągnęła ale nie przeszkadza im to ,żeby wszystkich na około pouczać . Wy wiecie wszystko lepiej i gryziecie rękę która was karmiła przez tyle lat . Uczycie Cupiała jak ma prowadzić klub i jak ma prowadzić Telefonice . Chcecie wzmocnieni to Boguś ma rzucić kasę i już . A na to trzeba patrzeć z szerszej perspektywy . On nigdy nie miał łatwo bo zawsze ktoś rzucał kłody pod nogi .A to sprawa gruntów , a to stadion ......miasto nigdy Wiśle nie sprzyjało . W Polskiej piłce siedzi mnóstwo leśnych dziadków , którym ludzie sukcesu tacy jak Cupiał nigdy nie byli w smak a jeszcze zagrażali ich ciepłym posadkom . Boguś i tak miał wielką cierpliwość , że mimo wszystko trwał i ładował kasę w studnie bez dna . Czasy się zmieniły , interesy Telefoniki tez już nie kręciły się tak jak dawniej ..... aż w końcu banki wymogły na Cupiale pozbycie się Wisły bo był balastem w grupie TF . I mimo to kolejny raz Cupiał sięgnął do kieszeni i uregulował długi , spłacił zawodników i zostawia Wisłę w całkiem przyzwoitej sytuacji finansowej . Oczywiście bez fajerwerków ale niedawno groziło nam bankructwo !!! Zadbał tez o to żeby nowi właściciele mieli odpowiednia wizje i co najważniejsze ....gwarancje bankowe ! Jedyne co w tej sytuacji powinien zrobić prawdziwy kibic Wisły to bardzo podziękować za te tłuste lata i to z tym klubem zrobił Cupiał . Osobiście dziękuję za te wspaniałe 19 lat i zawsze będę wdzięczny !!!
W temacie nowych właścicieli tez już zaczyna się jazda : słup , małolat , cwaniak itp . Ludzie ....czy Wam się coś w życiu w ogóle podoba ? Może po prostu dajmy im trochę czasu i ocenimy po owocach zamiast wylewać teraz kubły pomyj . Bo może się okazać , że kilku osobą może się zrobić głupio w pyszczku i przyjdzie im to wszystko odszczekać . Osobiście jestem umiarkowanym optymistą . Nie mam pojęcia kto to jest ten Meresiński ale skoro było go stać na Wisłę i był w stanie przekonać Cupiała to może coś w tym jednak jest . Z tego co czytam to stoi za nim kapitał z kilku firm więc poczekajmy i zobaczymy jak będzie to wyglądało w praktyce . W najgorszym razie wrócimy to czasów ery przed Cupiałem więc kilku mądralińskich wieszających na nim psy powinno być zadowolonych Ja jestem dobrej myśli bo moim zdaniem Wisła potrzebowała już zmiany . Model z jednym właścicielem już się wyczerpał .Mało jest takich klubów , które stać na sukcesy mając jednego właściciela . Raczej kluby sponsoruje się właśnie w ten sposób że tworzy się grupę firm , które go wspierają . Boguś miał do Wisły serce i póki było go stać to były też i wyniki . Zarządzanie klubem jednak kulało i z tym się nie ma co spierać . Może teraz się coś zmieni w tym aspekcie . Dlatego jestem lekkim optymistą i wierzę , że coś teraz drgnie i pójdziemy w górę . Ale jeśli się okaże , że jednak się mylę i nowi właściciele faktycznie zrobią "bydło" to ....cóż , wiele gorzej już chyba być nie może biorąc pod uwagę fakt że realnie groziło nam bankructwo . Dajcie im czas i wyluzujcie z tym hejtem . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja chciałbym zauważyć, że z tego oświadczenia wynika, że właścicielem nie jest tylko JM, ale także MC. I że przejęli wszystkie akcje od TF - to po poprzednim było niezrozumiałe.
Aha - nie wiem, kto pisał to oświadczenie, ale nie był to raczej nasz rzecznik. Jest to napisane przejrzyście, klarownie i zrozumiale. Nawet, jeśli przekaz nie jest bogaty w treść, to uniknięto bełkotu. Chyba że wcześniej oświadczenia pisał rzecznikowi ktoś inny i dopiero teraz ma pole do popisu. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Pewnie mnie zjedziecie ale tak sobie myślę, że co by o Kapce nie pisać to on na rynku transferowym jest dosyć skuteczny. Ograniczyć mu władzę i ewentualnie zostawić na stanowisku negocjatora
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Bo Kapka, gdyby go zostawić w pionie sportowym z prawdziwym szefem i konkretnymi obowiązkami pewnie by dał dużo klubowi. Jako prawa ręka bossa w klubie był niezatapialnym robakiem.
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
to,ze nowy prezes bedzie chcial pozwalniac stara ekipe to pewne ale skad wiadomo,ze np Kapka nie ma kontraktu do 2020 roku i w razie zwolnienia trzebu wyplacic do tego czasu pensje...nie wiadmo jak Bogus go zabezpieczyl?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jak ktoś liczy na poprawę to się może ostro pomylić. Jeszcze będziemy tęsknić za BC, klub rzekomo przejęty a żadnej konferencji nie ma. Profesjonalizm już od samego początku.
Martwi tylko to że takich słaby reprezentantów na słupów wybrano, bo nawet to trzeba troszkę umieć. Złota era Wisły się skończyła i pewnie szybko nie wróci. Obym się mylił. ![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|