The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2016, 10:18
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że nasi właściciele nie mają ani jednego, ani drugiego ani trzeciego.
Dla Ciebie i innych twierdzących że nowy właściciel 'nie ma nic'. Pytanie, w jaki sposób wejść do przedsiębiorstwa obracającego milionami złotych rocznie i stać się jego właścicielem nie mając 'nic'? Wchodzisz i mówisz 'od dziś jestem właścicielem?'. Wyjaśnij a chętnie skorzystam, zostanę właścicielem Orlenu, Telefoniki i kilku innych spółek.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.08.2016, 10:24
Oświadczenie nowych właścicieli na oficjalnej.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.08.2016, 10:31
Rzucam parę faktów dla grona forumowych Rutkowskich, które na pewno znajdzie jakieś koneksje etc.

Meresiński Jakub Adam:
VEGA TRANS-SPEDITION SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ powiązanie do 2013.11.21,
TRANS-LENA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ powiązanie do 2014.02.12,
PROJEKT-GMINA.PL SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ,
MADE SPECIAL SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ powiązanie do 2013.11.20,
GEMCOTEX SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ powiązanie do 2014.08.26,
G9 SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ powiązanie do 2014.01.23,
FUNDACJA FABRYKA MARZEŃ powiązanie do 2015.12.23,
BURLEY SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ powiązanie do 2013.02.28,
BIURO MISS POLONIA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ powiązanie do 2015.12.14,
„COFFEE ART” SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ powiązanie do 2014.10.27.

W większości współdziałał z Esposito Espedito Fabio.
Internetowy potencjał przedostatniej pozycji jest nieoceniony
Ostatnio edytowane przez filemon : 01.08.2016 o godz. 11:35.
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.08.2016, 10:36
nesta napisał(a):Wyświetl post
  • witajcie!
  • cieszymy się, że sprzedano nam klub.
  • kiedyś było tu fajnie.
  • teraz nie jest fajnie.
  • uważamy, że trzeba poprawić, by znów było fajnie.
Pozdr, Jakub, Marek.
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.08.2016, 10:40
To jak myślicie kiedy będzie: pa parapapa Kapka.
Bóg, Honor i Wisła!
Kristoferson
Member

Od: 06.2015

Stary 01.08.2016, 10:44
Chyba już było.
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 01.08.2016, 11:07
nesta napisał(a):Wyświetl post

Chyba czytali rozterki użytkowników tego forum i postanowili na szybko gasić pożar.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 01.08.2016, 11:12
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Chyba czytali rozterki użytkowników tego forum i postanowili na szybko gasić pożar.
chyba podmuchali jedynie
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.08.2016, 11:58
momo napisał(a):Wyświetl post
Dla Ciebie i innych twierdzących że nowy właściciel 'nie ma nic'. Pytanie, w jaki sposób wejść do przedsiębiorstwa obracającego milionami złotych rocznie i stać się jego właścicielem nie mając 'nic'? Wchodzisz i mówisz 'od dziś jestem właścicielem?'. Wyjaśnij a chętnie skorzystam, zostanę właścicielem Orlenu, Telefoniki i kilku innych spółek.
Mogę Ci wyjaśnić ale nie zostaniesz, bo kluczowym elementem są kontakty. Najlepiej z UB.

Ostatnio "Wprost" zamieścił anty-listę biznesmenów. Przeczytaj, a parę rzeczy może zrozumiesz. Jest tam na przykład jeden koleś, który na wszystkie biznesy miał kredyt, a kredyt spłacał za niego bank który mu go udzielił. Wybacz, ale ani Ty, ani ja takiego nie dostaniemy, więc chyba nici z kariery biznesmena

Inny przykład to Amber Gold. Powinieneś był o nim słyszeć. To też był "młody, rzutki biznesmen" z wyrokami na karku za oszustwa pomimo których otrzymał w trybie ekspresowym licencję na handel kruszcami. Licencję wymagającą niekaralności.

Jest wiele takich historii i nie ma co ukrywać - nasz nowy właściciel wygląda dziwnie.

Jedno co sensowne napisał (poza standardową formułką wygłaszaną też przez każdego nowego prezesa z ramienia TF o nawiązaniu i przywróceniu - do sukcesów i na należne miejsce odpowiednio) to rozwój klubowych struktur. Tylko że to będzie wymagało inwestycji, a i tak bez wyników sportowych niewiele da.

Na razie jestem umiarkowanym pesymistą. Jedyny pozytyw to fakt, że jak położą taki klub to Citko będzie w tej branży skończony i mam nadzieje że zdaje sobie z tego sprawę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.08.2016 o godz. 15:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 01.08.2016, 12:23
WOLFY ......trudno sie z tobo nie zgodzic .To wyglada tak ze 2 cfarniakow postanowil zrobic rzart ,rzart sie udal i zostali wlascicielem klubu .
fin3st
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 01.08.2016, 12:47
O panie, weź słownik do ręki zanim coś więcej napiszesz
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 01.08.2016, 12:51
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Wisle przejął niespełna 30-letni właściciel ciężkiego do sprecyzownia biznesu, znany z tego ze występuje na pudelku a wy roztrząsacie czy stoi za nim Ptak czy Solowow.
Czy na klubie piłkarskim da sie zarobić? nie. Co nie od dzis wiadomo.
Ale spokojnie z klubu piłkarskiego mozna wyżyć. Zwłaszcza takiego jak Wisła.

Do końca roku tu wszyscy na tym forum bedą klnąć dzień w którym u nas sie pojawiło tych dwóch pajaców.
AMEN.........
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.08.2016, 12:53
Jeśli spojrzeć tylko na profil naszych nowych właścicieli to nic nie napawa optymizmem, jednak..

Musimy sobie zdawać sprawę, że nie znamy nawet 5% prawdy dotyczącej sprzedaży akcji Wisły Kraków. Nikt tu nie widział zapewne kilkunastostronicowego aktu sprzedaży, możliwe, że pod postacią aktu notarialnego, gwarancji bankowych ani nie wie kto uczestniczył w rozmowach i jakie miały przebieg. Jeśli ktoś od kilku lat planuje sprzedaż klubu musiał to zrobić z głową.

Cupiał może i nie podejmował wielu dobrych stricte sportowych decyzji, jednak w tej jednej sprawie nie wierzę, że się mógł tak bardzo pomylić i dać klub byle komu z ulicy. Nawet jeśli to tak teraz wygląda.

Klub był przygotowywany do sprzedaży od roku (pierwsze informacje o wymogach banków), a konkretnie od 3 miesięcy (redukcji długo wewnętrznego). W moim przekonaniu za dużo zrobiono dobrego w ostatnim półroczu (zimowe wzmocnienia, zatrudnianie kolejnych trenerów w celu poprawy wyników, spłata wielu zobowiązań) by teraz pozwolić na upadek klubu.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 01.08.2016, 13:22
za Cupiała tyle decyzji i działań było irracjonalnych, że nic mnie już nie zdziwi. Jeśli szybko nie określą "źródeł finansowania" to będzie znaczyc, że taka Nieciecza jest dla nas odległa wyśnioną galaktyką...
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 01.08.2016, 14:04
Jak tak patrzę na to oświadczenie, to dochodzę do wniosku, że to niemal kopia wybranych postów z tematu o zakończeniu współpracy z Telefoniką i tematu o nowych właścicielach.

Konkretów brak, ale miejmy nadzieję, że "po owocach ich poznamy"...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
As
Socios Wisła Kraków

Stary 01.08.2016, 14:38
Cos czuje, ze lepiej nie bedzie ale napewno bedzie ciekawie.

Byc moze Citko z Meresinskim to takie slupy jak Lesniodorski z Mioduskim, stoi za nimi jakis fundusz albo korporacja i sobie beda klubem zarzadzac z tylnego siedzenia. W razie problemow np z SKWK wyzywany bedzie pionek Mersinski a nie ten kto naprawde rzadzi.
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.08.2016, 14:42
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Aby ugasić pożar, powinni:

1. Zatrzymać Mąkę, bo jak widać nasz środek pola bez Niego i Wolskiego to tragedia
2. Zatrzymać Gumisia, bo jak widać Uryga i Cywka to nieporozumienie. A Arek całego sezonu grać nie będzie. Pietrzak na LO to też nie nie ta liga.
3. Dokupić kogoś na prawe skrzydło ASAP, kto z marszu będzie mega wzmocnieniem.

To tak na start.
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.08.2016, 14:45
Robek napisał(a):Wyświetl post
TF sprzedała drużyne to gdzie oni teraz będą trenować bo przecież kompleks w Myślenicach był pewnie TF albo BC chyba że się myle
O ile pamiętam to jest dzierzawa od Myślenic...Nawet osrodek treningowy nie był własnością Wisła Kraków SA
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.08.2016, 15:36
Podstawowe pytanie.Czy Cupiał sprzedał klub na wyjebaniu(patrz Wojciechowski)byle tylko się go jak najszybciej pozbyć a te teksty o zabezpieczeniach , inwestorach to zwykłe mydlenie oczu, czy faktycznie jego prawnicy sprawdzili wszystko dokładnie a za 'małolatem' stoją ludzie którzy mają pieniędzę i nie zawahają się ich użyć.

Bo na Wiśle można wyżyć tylko najpierw trzeba posprzątać ten burdel no i zainwestować.
Sprawa jest prosta - będzie dobra gra, będą ludzie, nie będzie problemu ze sponsorami.
Niestety to co teraz mamy, piszę tu o grajkach, grać raczej nie potrafi a dobry zespół ciężko zbudować co pokazał przykład Lechii bo tam kasa była, miliony nowych grajków a teraz dopiero zaczyna to się jakoś zazębiać.

Ja w obecnej chwili nie jestem ani optymistą ani pesymistą bo po prostu nie wiem kto za tym całym Meresińskim stoi.
Natomiast mam takie przeczucie że z Cupiałem to już było by tylko gorzej(czytaj brak licencji i start z 4 ligi) - prędzej czy później.

btw. czy w obecnym czasie nie powinienem zmienić podpisu? bo nie posądzam służby o to że znają jego kontekst a nie chcę mieć drzwi w drzazgach o 6 rano
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.08.2016 o godz. 15:42.
94 - Allah Akbar!!
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.08.2016, 15:59

To w temacie "nie da się zarobić" na klubie ekstraklasowym.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.08.2016, 16:34
Pierwszą decyzją nowych właścicieli powinno być natychmiastowe zwolnienie towarzysza Kapki. Nie zrobili tego w tamtym tygodniu, bo możliwe, że wzięli za bardzo hasło ŚDM "Błogosławieni miłosierni [...]". Możliwe, że faktycznie mają pomysł na organizację/reorganizację działalności klubu. Czas jednak pokaże kto nam się trafił.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.08.2016, 16:56
Kapka ,Rogala i inne ciemne typy .... z tymi ludzmi Wisla od czasu zwolnienia Kasperczaka tonie ,powoli ale tonie.Cupial mial takie otoczenie jakie mial.Zresztą on juz pare lat temu Wisle opuśćil,wiec tutaj nie ma zadnego zaskoczenia.

I teraz czas w koncu zeby wlasciele zaczeli sprzątać stajnie Augiasza ,a zaczeli od wyp****lnia na zbity pysk towarzysza Zdzicha a w wtedy chyba kazdmu na tym forum znacząco ulży.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 01.08.2016 o godz. 16:58.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.08.2016, 17:59
Prędzej czy później pewnie całe biuro pójdzie do wymiany, ale robienie wszystkiego w jednym czasie spowoduje katastrofę. W papierach się odnajdą za 2 lata. Tym bardziej, że ostatnio straciliśmy prezesa i vice prezesa. Jak Kapka poleci w październiku/listopadzie to będę zadowolony.
Lysy
Senior Member

Stary 01.08.2016, 18:27
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Aby ugasić pożar, powinni:

1. Zatrzymać Mąkę, bo jak widać nasz środek pola bez Niego i Wolskiego to tragedia
Uważam wprost przeciwnie, że powinniśmy oddać Mączyńskiego póki są na niego chętni. To zawodnik bardzo przeciętny wypromowany przez wujka Nawałkę, aczkolwiek w Wiśle gra piach i nie zanosi się by cokolwiek to zmieniło. Było w historii dużo zawodników którzy swoją grą wnosili coś do zespołu i których należało za wszelką cenę zatrzymać, Mączyński się do nich nie zalicza.
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.08.2016, 18:28
Ja pamiętam jeszcze czasy kiedy Wisła grała w II lidze przed epoką Cupiała . I jak czytam te wypociny ludzi , którzy jadą po nim jak po łysej kobyle to mnie krew chce zalać . Dzieci sukcesu ! Ludzie , którym się w dupach poprzewracało bo za ich kibicowania Wisła była wielka i dla nich to stan oczywisty . Tymczasem nic się samo z siebie nie bierze . To dzięki temu "złemu" Cupiałowi Wisełka zdominowała naszą ligę na jakieś 15 lat i nawet teraz kiedy idzie nam słabo , ciągle mamy markę i jesteśmy uważani za wielki klub . To dzięki Cupiałowi i Telefonice . Większość malkontentów tutaj piszących samemu pewnie nic w życiu nie osiągnęła ale nie przeszkadza im to ,żeby wszystkich na około pouczać . Wy wiecie wszystko lepiej i gryziecie rękę która was karmiła przez tyle lat . Uczycie Cupiała jak ma prowadzić klub i jak ma prowadzić Telefonice . Chcecie wzmocnieni to Boguś ma rzucić kasę i już . A na to trzeba patrzeć z szerszej perspektywy . On nigdy nie miał łatwo bo zawsze ktoś rzucał kłody pod nogi .A to sprawa gruntów , a to stadion ......miasto nigdy Wiśle nie sprzyjało . W Polskiej piłce siedzi mnóstwo leśnych dziadków , którym ludzie sukcesu tacy jak Cupiał nigdy nie byli w smak a jeszcze zagrażali ich ciepłym posadkom . Boguś i tak miał wielką cierpliwość , że mimo wszystko trwał i ładował kasę w studnie bez dna . Czasy się zmieniły , interesy Telefoniki tez już nie kręciły się tak jak dawniej ..... aż w końcu banki wymogły na Cupiale pozbycie się Wisły bo był balastem w grupie TF . I mimo to kolejny raz Cupiał sięgnął do kieszeni i uregulował długi , spłacił zawodników i zostawia Wisłę w całkiem przyzwoitej sytuacji finansowej . Oczywiście bez fajerwerków ale niedawno groziło nam bankructwo !!! Zadbał tez o to żeby nowi właściciele mieli odpowiednia wizje i co najważniejsze ....gwarancje bankowe ! Jedyne co w tej sytuacji powinien zrobić prawdziwy kibic Wisły to bardzo podziękować za te tłuste lata i to z tym klubem zrobił Cupiał . Osobiście dziękuję za te wspaniałe 19 lat i zawsze będę wdzięczny !!!
W temacie nowych właścicieli tez już zaczyna się jazda : słup , małolat , cwaniak itp . Ludzie ....czy Wam się coś w życiu w ogóle podoba ? Może po prostu dajmy im trochę czasu i ocenimy po owocach zamiast wylewać teraz kubły pomyj . Bo może się okazać , że kilku osobą może się zrobić głupio w pyszczku i przyjdzie im to wszystko odszczekać . Osobiście jestem umiarkowanym optymistą . Nie mam pojęcia kto to jest ten Meresiński ale skoro było go stać na Wisłę i był w stanie przekonać Cupiała to może coś w tym jednak jest . Z tego co czytam to stoi za nim kapitał z kilku firm więc poczekajmy i zobaczymy jak będzie to wyglądało w praktyce . W najgorszym razie wrócimy to czasów ery przed Cupiałem więc kilku mądralińskich wieszających na nim psy powinno być zadowolonych
Ja jestem dobrej myśli bo moim zdaniem Wisła potrzebowała już zmiany . Model z jednym właścicielem już się wyczerpał .Mało jest takich klubów , które stać na sukcesy mając jednego właściciela . Raczej kluby sponsoruje się właśnie w ten sposób że tworzy się grupę firm , które go wspierają . Boguś miał do Wisły serce i póki było go stać to były też i wyniki . Zarządzanie klubem jednak kulało i z tym się nie ma co spierać . Może teraz się coś zmieni w tym aspekcie .
Dlatego jestem lekkim optymistą i wierzę , że coś teraz drgnie i pójdziemy w górę . Ale jeśli się okaże , że jednak się mylę i nowi właściciele faktycznie zrobią "bydło" to ....cóż , wiele gorzej już chyba być nie może biorąc pod uwagę fakt że realnie groziło nam bankructwo .
Dajcie im czas i wyluzujcie z tym hejtem .
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.08.2016, 18:36
Ja chciałbym zauważyć, że z tego oświadczenia wynika, że właścicielem nie jest tylko JM, ale także MC. I że przejęli wszystkie akcje od TF - to po poprzednim było niezrozumiałe.

Aha - nie wiem, kto pisał to oświadczenie, ale nie był to raczej nasz rzecznik. Jest to napisane przejrzyście, klarownie i zrozumiale. Nawet, jeśli przekaz nie jest bogaty w treść, to uniknięto bełkotu. Chyba że wcześniej oświadczenia pisał rzecznikowi ktoś inny i dopiero teraz ma pole do popisu.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.08.2016, 18:39
Pewnie mnie zjedziecie ale tak sobie myślę, że co by o Kapce nie pisać to on na rynku transferowym jest dosyć skuteczny. Ograniczyć mu władzę i ewentualnie zostawić na stanowisku negocjatora
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.08.2016, 18:42
Bo Kapka, gdyby go zostawić w pionie sportowym z prawdziwym szefem i konkretnymi obowiązkami pewnie by dał dużo klubowi. Jako prawa ręka bossa w klubie był niezatapialnym robakiem.
Life is short. Wear your passion!
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.08.2016, 18:45
to,ze nowy prezes bedzie chcial pozwalniac stara ekipe to pewne ale skad wiadomo,ze np Kapka nie ma kontraktu do 2020 roku i w razie zwolnienia trzebu wyplacic do tego czasu pensje...nie wiadmo jak Bogus go zabezpieczyl?
_al3x
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.08.2016, 18:51
Jak ktoś liczy na poprawę to się może ostro pomylić. Jeszcze będziemy tęsknić za BC, klub rzekomo przejęty a żadnej konferencji nie ma. Profesjonalizm już od samego początku.

Martwi tylko to że takich słaby reprezentantów na słupów wybrano, bo nawet to trzeba troszkę umieć. Złota era Wisły się skończyła i pewnie szybko nie wróci. Obym się mylił.
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów