The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2016, 19:02
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jak masz czas to sprawdzaj, ja nie mam
Nie chcę Ci prawić kazań. Zwłaszcza, że nie masz czasu.
Sprawdzam. Szacunek dla dyskutanta
Chyba, że ktoś wpada tylko po to, żeby wygłosić swój monolog.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.07.2016, 19:09

Autentyk z TT teraz
Mistrz Yoda
Member

Od: 07.2011

Stary 30.07.2016, 19:13
Managerem Mączyńskiego jest Citko może przejął klub by łatwiej go sprzedać;-)
- Jasiu, czemu akurat Wisła Kraków ?
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle, a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był menelem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
arti
Guest

Stary 30.07.2016, 19:15
Panie Kubo proszę o gracza na pozycję nr 10 (może być Stilic albo Mierzejewski) i skrzydłowego (może kolega Citko mógłby przesunąć Sobotę do Wisły). Z nimi pudło, bez nich duże kłopoty...
P.S. K.rwa wypierd stąd z tą dygant i playem.
Ostatnio edytowane przez arti : 30.07.2016 o godz. 19:43.
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.07.2016, 19:35
wwf napisał(a):Wyświetl post
Kiedy wy to wreszcie zrozumiecie.

TO NIE JEST ŻADEN SŁUP

Koleś miał do zapłaty za Wisłę około miliona złotych. Dał gwarancje bankowe że takie pieniądze ma i klub kupił.
A przecież prowadzi ten swój biznesik gmina coś tam .pl więc co to za problem gwarancje na milion załatwić.

Teraz sprzeda Mączyńskiego za milion euro, Węgra za milion. I już ma na dogranie rundy do końca.
Z wieżycielami się będzie układał na nowo. Usłyszą oni że oddaje 30 może 50% lub bankrutuje klub i niczego nie zobaczą. Twarde warunki gry.
On nawet nie zrobił audytu kupowanego przez siebie klubu. Leśniodorski był rok prezesem, wszystko posprawdzał, zobaczył jak to działa i uznał że da radę nawet bez ITI.

Teraz Citko dorzuci z 4 swoich zawodników z pensjami 150 000 euro rocznie, a wiadomo że menago bierze 10-20% pensji zawodnika i zacznie się drenaż finansowy. Dodatkowo jak się ktoś wypromuje to sprzedaż i klub z tego nie zobaczy nawet złotówki.
Citko ma tam jakiegoś Sobotę co grzeje ławkę w Belgii to akurat będzie jak znalazł. Medialny transfer nowego własciciela.

Układ jest prostu. Po co dogadywać się z trenerami, włąscicielami i dyrektorami sportowymi. Trzeba się męczyć z układami i kobinować z kim pić wódkę, komu posmarować żeby można było wcisnąć zawodnika.

KUPUJEMY CAŁY KLUB

majstersztyk

A wy tu jak dzieci we mgle, piszecie o Ptakach, Cupiałach, i polakach z listy 100 najbogatszych.
Rzeczywiscie, tak też może być.

Za gosciem nikt nie stoi, żadna kasa. Do grudnia nie bedzie Wisły.
Greg
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 30.07.2016, 19:35
Wszystkie spekulacje są fajne
Tylko nie maja znaczenia
Nie wierzę że da się wygospodarować w klubie tak wielkie pieniądze aby Biała Gwiazda dogoniła finansowo najmożniejszych
Nie będzie sukcesu finansowego jak sie nie wyłoży dużej kasy w piłce także. Prochu nowy właściciel nie wymyśli
Trzeba nowych zawodników wzmocnić ławkę dorzucić coś do podstawowego Bez tego nici z powrotu na szczyt
I na pewno Citko to wie (choćby nawet był radnym z ramienia PiS)
Greg
Ps. Mączyński chce na zachód i nic na to nie poradzimy a tak jak ktoś wspomniał miał obiecane że nikt nie będzie blokował (nie pamiętam w którym wywiadzie o tym mówił- sorry zę nie podaję linku)
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 30.07.2016, 19:44
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiscie, tak też może być.

Moze nie do grudnia. Napewno sezon na licencji dogramy.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.07.2016, 19:48
Chyba prezes zaczyna żałować .
Kolejny autentyk

arti
Guest

Stary 30.07.2016, 19:55
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Chyba prezes zaczyna żałować .
Kolejny autentyk

Trza zainwestować parę groszy w dwóch nowych dobrych kopaczy (tzw. 10 i skrzydłowy) i będzie dobrze. Mam nadzieję, że jest to w tzw. planie rozwoju.
PRECZ Z DYGANT I PLAYEM!!!
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.07.2016, 19:58
Prezes chyba lajkuje jak leci, po polubił nawet post apelujący o wyje**** Kapki.
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.07.2016, 20:11
arti napisał(a):Wyświetl post
Panie Kubo proszę o gracza na pozycję nr 10 (może być Stilic albo Mierzejewski) i skrzydłowego (może kolega Citko mógłby przesunąć Sobotę do Wisły). Z nimi pudło, bez nich duże kłopoty...
P.S. K.rwa wypierd stąd z tą dygant i playem.
Panie Kubo? Ja .......e gościu.
Po takich "panach", gogusiach z rozjebanym ego mój dziadek wchodził na konia.

Czy Wy jeden z drugim nie rozumiecie, ze Ci goscie mają wyjebane na Wisłe totalnie?
Nie kupili korony, to kupili nas. Gdyby u nas sie nie udało to kupiliby za 2 miesiące Ruch, Piasta czy obojętnie kogo.
Chodzi tylko o pralkę,kase z menadzerki i z c+. Klub, kibiców i historię tacy ludzie mają w piździe.
Ani z nich poważni biznesmeni ( w stosunku chociażby do Mioduskiego - który jest poważany nie tylko w Wawie,ale w całym światku).
GENERALNIE TO WIADOMO CO
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.07.2016, 20:14
rav napisał(a):Wyświetl post
Nim Leśnodorski objął wraz z bardziej majętnym kolegą własność w Legii to:
- był jej kibicem,
- był jej prezesem.

Więcej analogii widzę w przejęciu Polonii przez Króla.
A jeszcze wcześniej prowadził jedną z większych kancelarii w Warszawie, co dowodzi, że ma łeb. Do tego siedział w tej Warszawie, więc miał większe szanse na znajomości w samorządzie itd., co umożliwia sprawniejsze działanie, np. w negocjacjach z miastem ws. imprez (bo stadion już chyba Legia ma swój, nie jest on miejski).

Pewnym pocieszeniem jest dla mnie to, że trochę osób tutaj rozumuje podobnie jak ja.

El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Warci swego. Jaki szacunek oddaje zwrot "Panie Kubo"? Albo szanowny panie/panie prezesie albo po imieniu.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Coglin
Senior Member

Stary 30.07.2016, 20:15
Niech ktoś mu skrobnie, że na skrzydło może Błaszczykowskiego ściągnąć.
Wisła Kraków
arti
Guest

Stary 30.07.2016, 20:20
El'kabat napisał(a):Wyświetl post

Czy Wy jeden z drugim nie rozumiecie, ze Ci goscie mają wyjebane na Wisłe totalnie?
Nie kupili korony, to kupili nas. Gdyby u nas sie nie udało to kupiliby za 2 miesiące Ruch, Piasta czy obojętnie kogo.
Chodzi tylko o pralkę,kase z menadzerki i z c+. Klub, kibiców i historię tacy ludzie mają w piździe.
Ani z nich poważni biznesmeni ( w stosunku chociażby do Mioduskiego - który jest poważany nie tylko w Wawie,ale w całym światku).
Trochę dystansu Kolego.
To wszystko wygląda oczywiście niezbyt poważnie, ale zobaczymy co się wydarzy. A nuż coś z tego będzie. Albo nie.
Co mi da dołowanie się na zapas?
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2016, 20:26
Jeszcze nic nie zrobił a wy już go skreślacie brawo wy.Było sypnąć bańką i inwestować nikt wa
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 30.07.2016 o godz. 20:37.
Piggy oddaj hajs
arti
Guest

Stary 30.07.2016, 20:28
czaro napisał(a):Wyświetl post
A jeszcze wcześniej prowadził jedną z większych kancelarii w Warszawie, co dowodzi, że ma łeb. Do tego siedział w tej Warszawie, więc miał większe szanse na znajomości w samorządzie itd., co umożliwia sprawniejsze działanie, np. w negocjacjach z miastem ws. imprez (bo stadion już chyba Legia ma swój, nie jest on miejski).

Pewnym pocieszeniem jest dla mnie to, że trochę osób tutaj rozumuje podobnie jak ja.
Warci swego. Jaki szacunek oddaje zwrot "Panie Kubo"? Albo szanowny panie/panie prezesie albo po imieniu.
1. Pewnym pocieszeniem jest dla mnie to, że trochę osób tutaj rozumuje podobnie jak ja.
2. Warci swego. Jaki szacunek oddaje zwrot "Panie Kubo"? Albo szanowny panie/panie prezesie albo po imieniu.

ad.1 I co z tego?
ad.2 A czcigodny Kubo albo prezesie może być czy nie?

No nie wydaje się to być gość typu (ob)Leśny, a co z tego to się okaże.
nesta
Senior Member

Stary 30.07.2016, 20:49
Kilka osób to się powinno zdrowo jebnac w głowę.. Rozumiem krytykować taki obrót sprawy, dyskutować, mieć watpliwości itp, ale obrażać i oskarżać chłopa, który nic złego nam nie zrobił i nie odezwał się jeszcze słowem, to jest jakaś paranoja. Pięknie was w domu kultury nauczyli.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.07.2016, 21:01
Po prostu słoma z butów wystaje, podobnie jak dziadkowi co to niby konia miał
bigees
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 30.07.2016, 21:02
nesta napisał(a):Wyświetl post
Kilka osób to się powinno zdrowo jebnac w głowę.. Rozumiem krytykować taki obrót sprawy, dyskutować, mieć watpliwości itp, ale obrażać i oskarżać chłopa, który nic złego nam nie zrobił i nie odezwał się jeszcze słowem, to jest jakaś paranoja. Pięknie was w domu kultury nauczyli.
samo sedno
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 30.07.2016, 21:04
Strasznie niski poziom wypowiedzi. Totalny defetyzm.

Sami jasnowidze, milionerzy, byli selekcjonerzy, trenerzy, biznesmeni.

Ogarnijcie się trochę. Oto kilka kwiatków z ostatnich dwóch stron.

czaro napisał(a):Wyświetl post
Wszystko wskazuje na to, że w Wiśle będzie cyrk jak w nomen omen klubach Antoniego Ptaka... Sorry, nie kupuję tego. Na moje domysły i na mój nos, to dla Wisły stało się wczoraj wiele złego.
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Do końca roku tu wszyscy na tym forum bedą klnąć dzień w którym u nas sie pojawiło tych dwóch pajaców.
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Mały na pierwszym spotkaniu z właścicielem powinien zadać swoje legendarne pytanie.
Kac napisał(a):Wyświetl post
ja czuję srogi wał i obym się mylił bo szybko skończymy jak Widzew, ŁKS czy inna Polonia...
Fugiel napisał(a):Wyświetl post

Do zobaczenia na meczu z Ruchem.

E:
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Radzę Wam chodzic na mecze. Nie wiadomo czy to nie ostatnie mecze Wisły w Ekstraklasie na wiele lat...
Ostatnio edytowane przez Bene Nati : 30.07.2016 o godz. 21:09.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 30.07.2016, 21:06
Radzę Wam chodzic na mecze. Nie wiadomo czy to nie ostatnie mecze Wisły w Ekstraklasie na wiele lat...
Fugiel
Senior Member

Stary 30.07.2016, 21:09
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Strasznie niski poziom wypowiedzi. Totalny defetyzm.

Sami jasnowidze, milionerzy, byli selekcjonerzy, trenerzy, biznesmeni.

Ogarnijcie się trochę. Oto kilka kwiatków z ostatnich dwóch stron.

Do zobaczenia na meczu z Ruchem.
Akuart moja wypowiedz została wyjęta z kontekstu ...
Fugiel
Senior Member

Stary 30.07.2016, 21:12
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ja moge mowic za siebie . Ja wlasnie mam duże wątpliwosci co do tego goscia i jego pomocnika w postaci Marka Citko. Obym się mylił. Oby Wisłą w następnych 19 latach zbliżyła się do sukcesów tych za Cupiała, na którego niektórzy wylewali kubły pomyj.
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 30.07.2016 o godz. 21:23.
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 30.07.2016, 21:17
Mhm, mhm...

Tak czytam i chyba nie wszyscy wiedzą, że Wisła Kraków nie była też pierwszym wyborem Bogusława Cupiała (wtedy w komitywie z panami Urbanem i Ziętkiem).

Co do szacunku itd... poniekąd się zgadzam. Nie ma co typa obrażać. Ale trzeba też oddać, że jego publiczny wizerunek narcystycznego bananowego dziecka w zachowaniu kultury osobistej nie pomaga i szacunku nie wzbudza.
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Danielek1906
Member

Od: 07.2016

Stary 30.07.2016, 21:19
Z dedykacją dla tych co hejtują właściciela od razu. Poczekajmy na konfę i wtedy będzie można pogadać coś więcej.

https://www.youtube.com/watch?v=b-bIsM5Fq3c
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.07.2016, 21:20
Nie czaje jednego jak mozna kogos mieszac z blotem gdy sie go nie zna ? No chyba ze ktos z nim rozmawial albo go zna osobiscie to rozumiem . Ja wiem ze kazdy z nas ma Wisle w sercu i chce jak najlepiej... Cupial Wisle sprzedal i koniec. CZAS pokaze gdzie prowadzic nas bedzie nowy wlasciciel... oby w ta dobra strone.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 30.07.2016, 21:24
CZY do Was nie dociera ze to cupial zgotowal Wisle taki los ,macie pretesie ze ktos taki ja kupil a no tylko dlatego ze ktos taki ja sprzedal .Znalaz sie ktos kto nie zagladal w papiery i mu ja sprzedal
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 30.07.2016, 21:32
Jeśli to prawda,że nir było audytu. To znaczy,że właściciela interesuje szybka sprzedaż zawodników i kasa z praw telewizyjnych. Reszta to zbędne szczegóły interesujące co najwyżej wierzycieli.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.07.2016, 21:32
Pytanie,

Równie dobrze za ten 1 mln złotych mógł Cupiał sprzedać Wisłę TS. Czemu tego nie zrobił? Sprzedał Wisłę 2 "grabarzom"? A może mimo wszystko coś za nimi przemawia? Nie wiem, ale nie chce mi się wierzyć że oddał Wisłę 2 gościom żeby ci ją zlicytowali i żyli z dotacji z C+. Sam mógł to zrobić albo oddać do TS i mieć święty spokój. Myślę że sporo będziemy już wiedzieli z końcem sierpnia. Na razie to takie SF.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 30.07.2016, 21:34
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to prawda,że nir było audytu. To znaczy,że właściciela interesuje szybka sprzedaż zawodników i kasa z praw telewizyjnych. Reszta to zbędne szczegóły interesujące co najwyżej wierzycieli.

Bzdura. Audyt był.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów