The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2016, 13:36
wwf napisał(a):Wyświetl post
To nic nie znaczy. Jak długo nie zobaczę pod stadionem Antoniego Ptaka tak nie uwierzę w to że znów zaczął się bawić w piłkę.

Poza tym Ptak był cieniutki przy Cupiale i jego ŁKS to był zwykły średniak
Obecnie to B.C. przy A.P. jest cienki...
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.07.2016, 13:56
@wwf, rozumiem, ze jestes realistyczny itp., ale mimo wszystko wiecej wiary i optymizmu. Z takim podejściem do deprecha gwarantowana Nie mowię, ze bedzie super, bo nie wiem. Ale tez Twoje czarnowidztwo jest mocno przesadzone. Zobaczymy.

@reszta,

Z tego co piszecie wyłania sie dość jasny obraz, ze w każdej z tych licznych plotek przewijających sie przed sprzedażą było ziarno prawdy. Włosi, Solowow, konsorcjum itp. Oby tak było rzeczywiście
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.07.2016, 14:01
Dokładnie Nesta.

Nie ma co nad tym mysleć. Będzie co będzie. Dajmy czas, poczekajmy.

Leśniodorski bez majątku potrafił zrobić budżet ponad 100 milionów. Z Wisłą też tyle można wykręcić.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.07.2016, 14:07
Pomimo tego, że nic nie wiemy paradoksalnie sytuacja jest dosyć klarowna. Jeżeli za czasów Cupiała mieliśmy w ostatnich latach kroczący regres i stopniowy upadek to ten wariant zdaje się, że w chwili obecnej odpada. Mówiąc to mam na myśli, że szybko okaże się co wiąże się z przejęciem klubu przez Meresińskiego. Jeżeli rzeczywiście to nie jest żaden słup i scenariusz, który przedstawia wwf jest bliski prawdy to wyjdzie to bardzo szybko, w ciągu paru tygodni. Natomiast jeśli zobaczymy jakieś oznaki poprawy, profesjonalizacji działań to oznacza, że stoją za nimi poważni ludzie.
Eppur si muove!
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.07.2016, 14:19
Najważniejszym jest zrobić porządek na górze. Jeżeli zlikwiduje się ten burdel, który niszczył klub, to z pewnością odbije się to na poziomie sportowym. Mam nadzieję, że Citko nie będzie promował swoich i okaże się gościem z głową na karku, mogącym pracować w spokoju dzięki wsparciu właściciela. Wydaje mi się, że akurat w Wiśle nie trzeba wiele, żeby powrócić do top3. Jak pokazały ostatnie raporty, spory potencjał i "tylko" 16 milionów zadłużenia. Jeżeli Meresiński nie okaże się grabarzem, to to naprawdę można mądrze rozegrać i sporo ugrać.
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.07.2016, 14:34
nesta napisał(a):Wyświetl post
@wwf, rozumiem, ze jestes realistyczny itp., ale mimo wszystko wiecej wiary i optymizmu. Z takim podejściem do deprecha gwarantowana Nie mowię, ze bedzie super, bo nie wiem. Ale tez Twoje czarnowidztwo jest mocno przesadzone. Zobaczymy.

@reszta,

Z tego co piszecie wyłania sie dość jasny obraz, ze w każdej z tych licznych plotek przewijających sie przed sprzedażą było ziarno prawdy. Włosi, Solowow, konsorcjum itp. Oby tak było rzeczywiście
Wszystko wskazuje na to, że w Wiśle będzie cyrk jak w nomen omen klubach Antoniego Ptaka, a wy piszecie: spokojnie, a może jednak spłyną miliony i zacznie się zarządzanie jak w Apple, znów będziemy potentatem. Sorry, nie kupuję tego. Na moje domysły i na mój nos, to dla Wisły stało się wczoraj wiele złego.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 30.07.2016, 14:41
Ciekawe co piszecie o powiązaniach Antoniego Ptaka z Jakubem Meresińskim przez córkę Katarzynę.

Nie wiem, nie znam się.

Pomyliłem coś?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.07.2016, 14:51
pewnie walneli się z datą o 10 lat
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 30.07.2016, 14:53
Wisle przejął niespełna 30-letni właściciel ciężkiego do sprecyzownia biznesu, znany z tego ze występuje na pudelku a wy roztrząsacie czy stoi za nim Ptak czy Solowow.
Czy na klubie piłkarskim da sie zarobić? nie. Co nie od dzis wiadomo.
Ale spokojnie z klubu piłkarskiego mozna wyżyć. Zwłaszcza takiego jak Wisła.

Do końca roku tu wszyscy na tym forum bedą klnąć dzień w którym u nas sie pojawiło tych dwóch pajaców.
Boia chi molla !
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 30.07.2016, 14:57
Ja mam lepsze informacje dla was: Mereszyński jak był na studiach założył mały biznes z nie jakim Sergiejem Abramowiczem. Nie wiem, jak wy ale ja znam tylko jednego Abramowicza.
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co piszecie o powiązaniach Antoniego Ptaka z Jakubem Meresińskim przez córkę Katarzynę.

Nie wiem, nie znam się.
Pomyliłem coś?
Ktoś już pisał, że to inna osoba.

Dlaczego jak ktoś zna córkę Ptaka, to ma z nim mieć powiązanie? Z moich koleżanek z pracy/szkoły nie znałem chyba żadnego ojca... Czasy się zmieniły?

W ogóle nie wiem co ma córka do ojca? Też będzie słupem?

....a jakie tu teorie się tworzą...
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 30.07.2016 o godz. 15:00.
Ddf
janus
Senior Member

Stary 30.07.2016, 15:04
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Wisle przejął niespełna 30-letni właściciel ciężkiego do sprecyzownia biznesu, znany z tego ze występuje na pudelku a wy roztrząsacie czy stoi za nim Ptak czy Solowow.
Czy na klubie piłkarskim da sie zarobić? nie. Co nie od dzis wiadomo.
Ale spokojnie z klubu piłkarskiego mozna wyżyć. Zwłaszcza takiego jak Wisła.

Do końca roku tu wszyscy na tym forum bedą klnąć dzień w którym u nas sie pojawiło tych dwóch pajaców.
Logika każe się zgodzić, ale wciąż mam nadzieję, że może będzie inaczej.

Myślę, że za miesiąc będziemy wiedzieć na czym stoimy. Jeżeli za zakupem stoi ktoś poważny to do końca okienka transferowego powinniśmy się wzmocnić przynajmniej w pomocy i oczywiście przypadku transferów z Wisły, powinni przyjść wartościowi następcy. Jeżeli tego nie będzie, tylko opowieści o transferowej ofensywie w przyszłości sytuacja będzie jasna.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.07.2016, 15:09
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Ja mam lepsze informacje dla was: Mereszyński jak był na studiach założył mały biznes z nie jakim Sergiejem Abramowiczem. Nie wiem, jak wy ale ja znam tylko jednego Abramowicza.
Ktoś już pisał, że to inna osoba.

Dlaczego jak ktoś zna córkę Ptaka, to ma z nim mieć powiązanie? Z moich koleżanek z pracy/szkoły nie znałem chyba żadnego ojca... Czasy się zmieniły?

W ogóle nie wiem co ma córka do ojca? Też będzie słupem?

....a jakie tu teorie się tworzą...
Ewentualnie córka ciągnie słupa if you know what I mean...
Anty PO-PiS!!!
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 30.07.2016, 15:10
To ja mam najlepszą teorię spiskową. Ale uwaga! Ta teoria jest fałszywa i pokazuje mechanizm powstawania tego typu pierdół

W kluby piłkarskie nie wolno inwestować czynnym piłkarzom, więc JM jest słupem za którym kryje się... no właśnie, pomyślcie: rocznik 85 czy 86 jak JM, okolice Częstochowy jak JM, czynny piłkarz, kasa jest, Wisła w sercu też

Zmyślać każdy może
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.07.2016, 15:16
Tbla bla bla
Piszesz takie bzdury ze zeby zgrzytaja, brak ci elementarnej wiedzy a sie wypowiadasz
Sobote z ławki z Belgii maja sciagac jak on od 1,5 roku gra w pierwszym skladzie Sankt Pauli w 2 Bundeslidze
Ptak przy Cupiale jest cienki, jak w ostatnich latach tak rozwinal swoje "targowisko" w Rzgowie, ze jest w pierwszej dziesiatce najbogatszych Polaków, z majatkiem oscylujacym w okolicach 1,5 milarda zl
reszta tych farmazonow jest tyle samo warta co i te dwie"teorie"
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 30.07.2016, 15:25
Mały na pierwszym spotkaniu z właścicielem powinien zadać swoje legendarne pytanie.
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 30.07.2016, 15:38
Serek pozamiatał

edit: A tak na marginesie, ile Cupiał dawał rocznie na Wisłę, skoro banki zablokowały pieniądze z telefoniki, które wpływały do Wisły? Bo wydaje mi się, że Cupiał już od kilku lat nie daje ani grosza na klub, choć się może mylę. Może za tym JM przyjdzie w końcu sponsor, który pozwoli Wiśle finansowo stanąć na nogi?
Ostatnio edytowane przez Blaszczu16 : 30.07.2016 o godz. 15:42.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 30.07.2016, 15:48
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Serek pozamiatał

edit: A tak na marginesie, ile Cupiał dawał rocznie na Wisłę, skoro banki zablokowały pieniądze z telefoniki, które wpływały do Wisły? Bo wydaje mi się, że Cupiał już od kilku lat nie daje ani grosza na klub, choć się może mylę. Może za tym JM przyjdzie w końcu sponsor, który pozwoli Wiśle finansowo stanąć na nogi?
Podobno bardzo duzo daje TF kolejny problem skad nowi wezma tyle kasy.
alejasienieznam
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.07.2016, 15:50
czaro napisał(a):Wyświetl post

5) >>Ta decyzja podyktowana jest odpowiedzialnością za tworzone przez nas 3200 miejsc pracy. Bieżące działania i podejmowane decyzje są częścią uzgodnień zawartych z bankami finansującymi działalność Grupy Kapitałowej.<<

Prawdziwa jest plotka, że TF sprzedała Wisłę, bo taki był warunek banków, udzielających kredyty. Ergo TF zależało na czasie, klub sprzedano temu, kto zaoferował najlepsze warunki w najkrótszym czasie i nie chciałby przeprowadzać za długiego due diligence. Konwersja długu na akcje może być traktowana jako ostatni dar Cupiała, a może być traktowana jako niezbędna konieczność by Wisły się pozbyć. Dużo łatwiej jest sprzedać pozbyć się akcji niż zacząć likwidować spółkę, w której - jak wiemy - nie zawsze wszystko funkcjonowało tak, że audyt przeprowadzony byłby bez żadnych wątpliwości.

6) >>Nie jest tajemnicą, że od wielu miesięcy prowadzone były rozmowy z firmami i inwestorami zainteresowanymi aktywnym zaangażowaniem się w budowanie przyszłości „Białej Gwiazdy”. Proces sprzedaży trwał długo ze względu na wybór inwestora, który zapewni Klubowi jego rozwój i będzie dbał o wizerunek i tradycję Klubu. Z kilku ofert została wybrana ta, która po wszechstronnej analizie spełniła wszystkie postawione warunki i oczekiwania<<

Chciałbym w to wierzyć, ale postaci nowego właściciela i naszej nowej profesjonalnej kadry menedżerskiej nie napawają optymizmem. Pewnie, JM to fajny chłopak, śmiga na paksę i jeździ szybkimi furami - kto by tak nie chciał. No, ale zgodzicie się chyba, że nie zdradza to cech, które charakteryzują (ale oczywiście nie wykluczają - nie szata zdobi człowieka) człowieka przejawiającego troskę i przywiązanie do własnego przedsięrbiorstwa-dziecka, dążącego do stabilizacji, skłonnego podejmować decyzje z chłodną głową i z myślą o pracownikach tego przedsiębiorstwa i kibicach klubu, którym to przedsiębiorstwo jest. Podobnie Marek Citko. To sympatyczny facet, jak byłem dzieciakiem bardzo podobała mi się bramka strzelona Athletico z połowy boiska, ale pomiędzy statusem gwiazdki polskiej piłki lat '90 oraz przeciętną karierą menedżerską a doświadczeniem, zdolnościami i wiedzą cechującymi "profesjonalną kadrę menedżerską" nie ma korelacji.
Ubolewam tez że nie można też wykluczyć scenariusza pt. "KUPIE ZADŁUŻONĄ SPÓŁKĘ" w ktorym Cupiał w zasadzie jest bankrutem (na skraju płynności finansowej) i musi sprzedać spółkę z długami komuś kto specjalnie i z premedytacją na ta okoliczność nic nie ma. Jak sprzedaż własnego mieszkania z niespłaconym kredytem bo za chwilę siądzie na nim komornik.
Kupiec może wykorzysta spółkę do optymalizacji podatkowej, skorzysta z rozgłosu, i może zrestrukturyzuje i pchnie jako mniejsza ale stabilną finansowo. A jak się nie uda to trudno.

Na razie żadnych deklaracji nie ma. Jest tylko chęć grania na stadionie za darmo. Więc to też dużo mówi kto nas kupił.
IMO chce spółkę nadal restrukturyzować. Gdzie w tym wszyskim jest sport.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.07.2016 o godz. 15:56.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 30.07.2016, 16:15
ja czuję srogi wał i obym się mylił bo szybko skończymy jak Widzew, ŁKS czy inna Polonia...
TYLKO WISŁA
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 30.07.2016, 16:18
W raporcie pisało, że Wisła ma 30 mln przychodu. Jakby tego nie liczyć wychodzi, że BC co raku dorzucał 10 baniek
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.07.2016, 16:18
Nie wierze zeby wyzej nad Meresinskim nie było nikogo innego. Nikt nic o nim nie wie, nikt nie wie jaki ma majatek i czy w ogole jakis ma, na ten moment bardzo tajemnicza postac. W koncu pewnie sie dowiemy jak jest na prawde ale wcale sie nie zdziwie jezeli bede miał racje (nie chce mi sie sprawdzac czy ktos, wczesniej myslał podobnie).
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.07.2016, 16:25
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
[...] (nie chce mi sie sprawdzac czy ktos, wczesniej myslał podobnie).

... No tak, po kiego sprawdzać. Tylko 3/4 tematu jest tej kwestii poświęcone.
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.07.2016, 16:26
dziwne dla mnie jest, dlaczego sprzedajemy Mąke ( nie ma go dzisiaj nawet na ławce ) , zawsze jak przychodzi nowy właściciel to są inwestycje itp. a my jeszcze mamy zamiar się osłąbić .. i kto za to zgarnie kasę ? jeśli prawdą jest, że sprzedamy go za milion euro, a zapłacił za klub 1 milion, więc już jest 3 miliony złotych do przodu !! czyli pewnie więcej niż wynosi majątek tych dwóch Panów razem wziętych .. też się bardzo boję co będzie dalej ..
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 30.07.2016, 16:30
I kwota 1 mln euro też nie powala na kolana. W końcu mąka był podstawowym reprezentantem na euro
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.07.2016, 16:44
Mąka miał obiecane, że nie będzie miał problemów jak zechce odejść. Pocieszeniem jest to, że dotrzymujemy słowa.
nesta
Senior Member

Stary 30.07.2016, 17:06
Maczynskiego nie ma na ławce przez uraz nie transfer.
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2016, 17:27
Leśniodorski bez majątku potrafił zrobić budżet ponad 100 milionów. Z Wisłą też tyle można wykręcić.
Nim Leśnodorski objął wraz z bardziej majętnym kolegą własność w Legii to:
- był jej kibicem,
- był jej prezesem.

Więcej analogii widzę w przejęciu Polonii przez Króla.
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.07.2016, 17:36
Dajcie już spokój z tym Leśnodorskim. On ma 20% akcji Legii, słowie: dwadzieścia procent!
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.07.2016, 17:53
yarow napisał(a):Wyświetl post
... No tak, po kiego sprawdzać. Tylko 3/4 tematu jest tej kwestii poświęcone.
Jak masz czas to sprawdzaj, ja nie mam
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.07.2016, 18:46
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Serek pozamiatał

3,5 melona na czysto za koszulki.

Będzie co będzie. A jak gunwo będzie, to Garbarnia ostatnio kręci się coraz lepiej, zawsze chciałem kupić sobie brązową koszulkę, ale nie znalazłem jeszcze dobrego pretekstu.
.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów