|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Obecnie to B.C. przy A.P. jest cienki...
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@wwf, rozumiem, ze jestes realistyczny itp., ale mimo wszystko wiecej wiary i optymizmu. Z takim podejściem do deprecha gwarantowana
Nie mowię, ze bedzie super, bo nie wiem. Ale tez Twoje czarnowidztwo jest mocno przesadzone. Zobaczymy.@reszta, Z tego co piszecie wyłania sie dość jasny obraz, ze w każdej z tych licznych plotek przewijających sie przed sprzedażą było ziarno prawdy. Włosi, Solowow, konsorcjum itp. Oby tak było rzeczywiście |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Dokładnie Nesta.
Nie ma co nad tym mysleć. Będzie co będzie. Dajmy czas, poczekajmy. Leśniodorski bez majątku potrafił zrobić budżet ponad 100 milionów. Z Wisłą też tyle można wykręcić. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Pomimo tego, że nic nie wiemy paradoksalnie sytuacja jest dosyć klarowna. Jeżeli za czasów Cupiała mieliśmy w ostatnich latach kroczący regres i stopniowy upadek to ten wariant zdaje się, że w chwili obecnej odpada. Mówiąc to mam na myśli, że szybko okaże się co wiąże się z przejęciem klubu przez Meresińskiego. Jeżeli rzeczywiście to nie jest żaden słup i scenariusz, który przedstawia wwf jest bliski prawdy to wyjdzie to bardzo szybko, w ciągu paru tygodni. Natomiast jeśli zobaczymy jakieś oznaki poprawy, profesjonalizacji działań to oznacza, że stoją za nimi poważni ludzie.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Najważniejszym jest zrobić porządek na górze. Jeżeli zlikwiduje się ten burdel, który niszczył klub, to z pewnością odbije się to na poziomie sportowym. Mam nadzieję, że Citko nie będzie promował swoich i okaże się gościem z głową na karku, mogącym pracować w spokoju dzięki wsparciu właściciela. Wydaje mi się, że akurat w Wiśle nie trzeba wiele, żeby powrócić do top3. Jak pokazały ostatnie raporty, spory potencjał i "tylko" 16 milionów zadłużenia. Jeżeli Meresiński nie okaże się grabarzem, to to naprawdę można mądrze rozegrać i sporo ugrać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ciekawe co piszecie o powiązaniach Antoniego Ptaka z Jakubem Meresińskim przez córkę Katarzynę.
Nie wiem, nie znam się. ![]() ![]() Pomyliłem coś? ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
pewnie walneli się z datą o 10 lat
![]() ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Wisle przejął niespełna 30-letni właściciel ciężkiego do sprecyzownia biznesu, znany z tego ze występuje na pudelku a wy roztrząsacie czy stoi za nim Ptak czy Solowow.
Czy na klubie piłkarskim da sie zarobić? nie. Co nie od dzis wiadomo. Ale spokojnie z klubu piłkarskiego mozna wyżyć. Zwłaszcza takiego jak Wisła. Do końca roku tu wszyscy na tym forum bedą klnąć dzień w którym u nas sie pojawiło tych dwóch pajaców. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ja mam lepsze informacje dla was: Mereszyński jak był na studiach założył mały biznes z nie jakim Sergiejem Abramowiczem. Nie wiem, jak wy ale ja znam tylko jednego Abramowicza.
Dlaczego jak ktoś zna córkę Ptaka, to ma z nim mieć powiązanie? Z moich koleżanek z pracy/szkoły nie znałem chyba żadnego ojca... Czasy się zmieniły? W ogóle nie wiem co ma córka do ojca? Też będzie słupem? ....a jakie tu teorie się tworzą...
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 30.07.2016 o godz. 15:00.
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Myślę, że za miesiąc będziemy wiedzieć na czym stoimy. Jeżeli za zakupem stoi ktoś poważny to do końca okienka transferowego powinniśmy się wzmocnić przynajmniej w pomocy i oczywiście przypadku transferów z Wisły, powinni przyjść wartościowi następcy. Jeżeli tego nie będzie, tylko opowieści o transferowej ofensywie w przyszłości sytuacja będzie jasna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
To ja mam najlepszą teorię spiskową. Ale uwaga! Ta teoria jest fałszywa i pokazuje mechanizm powstawania tego typu pierdół
![]() W kluby piłkarskie nie wolno inwestować czynnym piłkarzom, więc JM jest słupem za którym kryje się... no właśnie, pomyślcie: rocznik 85 czy 86 jak JM, okolice Częstochowy jak JM, czynny piłkarz, kasa jest, Wisła w sercu też Zmyślać każdy może |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Piszesz takie bzdury ze zeby zgrzytaja, brak ci elementarnej wiedzy a sie wypowiadasz
Sobote z ławki z Belgii maja sciagac jak on od 1,5 roku gra w pierwszym skladzie Sankt Pauli w 2 Bundeslidze ![]() Ptak przy Cupiale jest cienki, jak w ostatnich latach tak rozwinal swoje "targowisko" w Rzgowie, ze jest w pierwszej dziesiatce najbogatszych Polaków, z majatkiem oscylujacym w okolicach 1,5 milarda zl reszta tych farmazonow jest tyle samo warta co i te dwie"teorie" ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mały na pierwszym spotkaniu z właścicielem powinien zadać swoje legendarne pytanie.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Serek pozamiatał
edit: A tak na marginesie, ile Cupiał dawał rocznie na Wisłę, skoro banki zablokowały pieniądze z telefoniki, które wpływały do Wisły? Bo wydaje mi się, że Cupiał już od kilku lat nie daje ani grosza na klub, choć się może mylę. Może za tym JM przyjdzie w końcu sponsor, który pozwoli Wiśle finansowo stanąć na nogi?
Ostatnio edytowane przez Blaszczu16 : 30.07.2016 o godz. 15:42.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kupiec może wykorzysta spółkę do optymalizacji podatkowej, skorzysta z rozgłosu, i może zrestrukturyzuje i pchnie jako mniejsza ale stabilną finansowo. A jak się nie uda to trudno.
![]()
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.07.2016 o godz. 15:56.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
ja czuję srogi wał i obym się mylił bo szybko skończymy jak Widzew, ŁKS czy inna Polonia...
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
W raporcie pisało, że Wisła ma 30 mln przychodu. Jakby tego nie liczyć wychodzi, że BC co raku dorzucał 10 baniek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie wierze zeby wyzej nad Meresinskim nie było nikogo innego. Nikt nic o nim nie wie, nikt nie wie jaki ma majatek i czy w ogole jakis ma, na ten moment bardzo tajemnicza postac. W koncu pewnie sie dowiemy jak jest na prawde ale wcale sie nie zdziwie jezeli bede miał racje (nie chce mi sie sprawdzac czy ktos, wczesniej myslał podobnie).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
dziwne dla mnie jest, dlaczego sprzedajemy Mąke ( nie ma go dzisiaj nawet na ławce ) , zawsze jak przychodzi nowy właściciel to są inwestycje itp. a my jeszcze mamy zamiar się osłąbić .. i kto za to zgarnie kasę ? jeśli prawdą jest, że sprzedamy go za milion euro, a zapłacił za klub 1 milion, więc już jest 3 miliony złotych do przodu !! czyli pewnie więcej niż wynosi majątek tych dwóch Panów razem wziętych .. też się bardzo boję co będzie dalej ..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
I kwota 1 mln euro też nie powala na kolana. W końcu mąka był podstawowym reprezentantem na euro
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Mąka miał obiecane, że nie będzie miał problemów jak zechce odejść. Pocieszeniem jest to, że dotrzymujemy słowa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dajcie już spokój z tym Leśnodorskim. On ma 20% akcji Legii, słowie: dwadzieścia procent!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Będzie co będzie. A jak gunwo będzie, to Garbarnia ostatnio kręci się coraz lepiej, zawsze chciałem kupić sobie brązową koszulkę, ale nie znalazłem jeszcze dobrego pretekstu. ![]() .
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|