The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2016, 17:16
Zaczynają się"sędziowskie błędy". Gil nie widzi fauli na wiślakach
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.07.2016, 18:54
Wdowiec zlamal system dzis...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 16.07.2016, 19:00
Wdowczykowi należy się Nobel za poukładanie tej drużyny, w końcu mamy trenera, który dopasowuje taktykę do piłkarzy, których ma.

P.S. Dzisiaj na stadionie obecni byli amerykańscy projektanci myśliwców, którzy podpatrywali technologię niewidzialności u Drzazgi i Boguskiego.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.07.2016, 19:04
Darek nie wiem jak ożywiłeś drewno(Cywkę),ale szacun wiem,że dopiero pierwszy mecz.Uwaga do Miśka i obrony istnieje coś takiego jak KOMUNIKACJA czyli rozmowa między bramkarzem a obroną i w drugą stronę, na plus Bartosz dobra konkurencja dla Bobka dobry mecz Mójty wiem jeden mecz nic nie znaczy,ale mam nadzieję że udowodni krytykom,że się mylili.MVP ? ciężko może Misiek gdyby nie zawalił gola może Bartosz
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.07.2016, 19:07
Zważywszy na ilość zmian w pierwszej jedenastce zagraliśmy... dobrze.

Widać brak zgrania i dopasowania się do nowego systemu. Na to jest czas.

Obrona sito niestety, ale czego się spodziewać z Cywką i Urygą na stoperach

Miśkiewicz potwierdził, że jest zajebisty na linii i 1/1 (refleks i ustawianie się przy strzałach/szarżach - mistrz) i beznadziejny, gdy ma piłkę przy nodze, albo idzie dośrodkowanie na krawędzi pola bramkowego.

Ktoś podpowie czemu nie grali Popović i Jović? Za słabi? Kontuzjowani?

Bo, to że Guzik i Krzysiu jeszcze się urlopują to oczywista oczywistość.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.07.2016 o godz. 19:09.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.07.2016, 19:08
No wyglądało to dużo lepiej niż można było się spodziewać, bo jak zobaczyłam skład przed meczem, to zastanawiałam się szczerze ile nam władują... Brawa dla Kuby Bartosza, który momentami naprawdę prezentował się, jakby grał w Ekstraklasie przynajmniej z dwa sezony. Mogą być z niego ludzie Mójta przyzwoicie, Pietrzak - szacunek za bramkę. A no i Małecki zrobił nam pierwszego gola, nie ma co ukrywać. Ogólnie z pół składu można by pochwalić. Misiek ewidentnie popełnił błąd, ale też nie raz nam tyłek uratował.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 16.07.2016, 19:11
Popo i Jović z urazami, trener nie ryzykował ich. Jak wrócą razem z Guzmicsem i Mąką to będzie rzeź
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 16.07.2016, 19:22
No i w sumie bez Kapitana, ale tu się domyśliłem, że pewnie coś się przyplątało.

Jak na to, że graliśmy bez 5 podstawowych zawodników to wynik jest świetny.

W powrót Krzyśka po Euro powątpiewam. Raczej pewne, że ktoś go od nas wyjmie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.07.2016 o godz. 19:26.
Odpowiedz cytując
17wojownik
Member

Od: 10.2015

Stary 16.07.2016, 19:27
Pytanie do ekipy tv - coz to Roslon dowalil o naszym budzecie podczas komentowania?
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.07.2016, 19:28
A co dowalił, bo nie słyszałem?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
zbigniew_ramirez
Member

Od: 08.2007

Stary 16.07.2016, 19:32
Zastanawiał się nad tym, czy budżet Wisły pozwoli na odbycie jej zgrupowania w okolicach Trójmiasta pomiędzy meczami z Lechią i Arką.
Kurde faja!
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 16.07.2016, 19:38
Wygraliśmy bez Załuski Guzmicsa Głowackiego Guerriera Jovica Popovica i Maczynskiego to jest budujące, brawo za walkę i 3 pkt.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.07.2016, 19:46
Wynik ponad stan jak na skład Wisły w tym meczu. Misiek raz szkolny błąd, raz parada klasy światowej... byłoby super, gdyby się ustabilizował
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 16.07.2016, 19:48
Pierwsze co mi się nasuwa. Mamy trenera, który reaguje co się dzieje na boisku. Słabo grał Drzazga - zmiana w przerwie. Zgasł Mójta, zmiana na Pietrzaka, Gasł Mały, zmiana na Zacharę.
Cieszą 3 punkty. gra naprawdę niezła, w I połowie do momentu babola Miśka kontrolowaliśmy całkowicie mecz. Mam mieszane odczucia co do Miśkiewicza. Gdyby nie wolno było dośrodkowywać, to byłby najlepszy bramkarz ligi. Świetne interwencje przy strzałach Gyuorcso i Zwolińskiego w sytuacjach sam na sam.
Obrona nieźle. O dziwo Uryga dał radę. Bardzo dobrze Sadlok i Cywka. Dla mnie najbardziej niedoceniany piłkarz Wisły. Gdzie go nie postawią tam gra swoje. Dzisiaj kilka bardzo ważnych interwencji. Brlek - najlepszy mecz w Wiśle. Chyba zaczyna rozumieć grę w naszej ekstraklapie. Brozio i Ondrasek widać, że coraz lepiej się rozumieją. A strzał Pietrzaka palce lizać. Już wcześniej w sparingach było widać, że umie zawinąć swoją lewą nogą. Prawdę powiedziawszy uważam, że do tego systemu gry nadaje się lepiej niż Mójta, bo grać do przodu to zawsze potrafił.
Jak na mecz bez 6 podstawowych graczy - super. Jestem pod wrażeniem.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 16.07.2016, 19:53
Ta wasza NADZIEJA Bartosz jest tak słaby, że aż płakać się. Nigdy nie podnieciłem się choć na sekunde jego grą, szczególnie po meczy z LEgią, keidy jechał na ambicji i miał mase błędów, a 90% forumowiczów okrzyknęło go zbawcą i tym który "spokojnie wystarczy na prawej" --> otóż NIE, NIE WYSTARCZY jest po prostu za słaby na grę w ekstraklasie, co najmniej kalsę niżej niż BURY, którego mi szkoda jak uj....

URYGA dno totalne, do gry dna można jeszcze zaliczyć Drzazgę (choć chyba nie grał na swojej pozycji) i póki co BRLEKa....

Już szkoda beczeć na Wolskim bo jego odejście jeszt dotkliwsze niz strata MEliksona czy Stilica ehhhhhhhh

Tak więc dzisiejszy poziom dna (według kolejności): URYGA, BARTOSZ, DRZAZGA, BRLEK.

Cywka przy Urydze wygladal nawet dobrze na smeisznej jak na jego pozycji.

Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.07.2016, 19:58
To spotkanie było bardzo słabym widowiskiem z obydwu stron. Wygraliśmy bo popełniliśmy w dzisiejszym meczu mniej błędów indywidualnych. Widać, że sportowo Wisła nie jest tą samą drużyną co kiedyś, obecnie jedyne co w miarę wychodzi tej ekipie to gra z kontry. Mam nadzieję, że jakieś uzupełnienia kadry do końca sierpnia będą bo sezon zapowiada się trudny zwłaszcza, że poziom drużyn jest porównywalny czego najlepszym przykładem jest wczorajsza porażka Lechii w Płocku.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.07.2016, 20:13
Cieszy zwycięstwo. Bartosz nie grał źle. Miśkiewicz wybronił z 2 setki.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.07.2016, 20:15
LucjuszWielki, Burliga jest 8 lat starszy od Bartosza. 8 lat! Gdzie był Burliga 8 lat temu? W Mlodej Ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.07.2016, 20:29
Niektórzy tutaj powinni sie isc leczyc na nogi, bo na glowe jest juz za pozno
Pierwszy mecz, sporo mlodych zawodnikow w 11, brak przynajmniej 4 bezwglednie podstawwocyh zawodnikow
momenty dobrej gry, przez pierwsze 35 minut Pogon nie zrobiła niczego
Naprawde wygladalo to calkiem przyzwoicie, duzo lepiej niz sie spodziewalem po skladzie z Uryga, Cywka i Drzazga
A taki Bartosz ma wszystko, zeby byc klasowym bocznym obronca, szybkosc, sile, dosrodkowanie, zadziornosc, determinacje
podlacza sie sie do ofensywy az milo, no wirtuzoem techniki moze nie jest ale na tej pozycji bynajmniej tego nie potrzebuje
Sprawdzie sobie gdzie byl Burliga w wieku 20
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2016, 20:30
Paweł napisał(a):Wyświetl post
LucjuszWielki, Burliga jest 8 lat starszy od Bartosza. 8 lat! Gdzie był Burliga 8 lat temu? W Mlodej Ekstraklasie.
A Milik od Brożka ile jest młodszy

Nie ma znaczenia tutaj wiek. Wiekszosc forum nazwało go zbawca prawej obrony... chłopak jest słabiutki, póki co ekstraklasa za wysokie progi.

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2016, 20:40
staszek2309 napisał(a):Wyświetl post
Brlek - najlepszy mecz w Wiśle. Chyba zaczyna rozumieć grę w naszej ekstraklapie.
Czytam i oczom nie wierz - co gral Brlek?

Brozio i Ondrasek widać, że coraz lepiej się rozumieją.
To też niezłe - szczególnie przy kontrze jak Ondrasek podawał do Brożka w idelanej sytuacji... i kontra po 90 minucie

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.07.2016, 20:42
W tym meczu było tyle błędów w defensywie z obu stron ,że powinno się skończyć wynikiem 5-5.
Miśkiewicz zawalił gola , ale uratował nas później dwukrotnie w sytuacji sam na sam.
Uryga jeden wielbłąd w 1 połowie po którym cudem nie straciliśmy gola.
Małecki grał tylko w 1 połowie.
Brlek coś tam próbował rozgrywać ale ogólnie nie zachwycił.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.07.2016, 20:42
Lucjusz -napij się, zrelaksuj. Taka męczybuła jesteś. Barcelony się spodziewałeś?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 16.07.2016, 20:53
Naszym trochę brakowało siły w drugiej połowie, ale po to Wdowczyk im w.......ił taki okres przygotowawczy, żeby później to przyniosło efekty. Teraz trochę możemy cierpieć w drugich połowach, ale później to przyniesie efekt. Przestańcie narzekać, bo mam wrażenie, że źle wam z tym, że Wisła wygrała.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 16.07.2016, 21:11
Jak porównuje ten mecz do tego co było rok temu albo dwa na inaugurację to widzę postęp
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 16.07.2016, 21:31
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
A Milik od Brożka ile jest młodszy

Nie ma znaczenia tutaj wiek. Wiekszosc forum nazwało go zbawca prawej obrony... chłopak jest słabiutki, póki co ekstraklasa za wysokie progi.
Jakim zbawcą?

Chłopie tu się naucz czytać ze zrozumieniem, większość twierdziło, że Jović jest lepszy od Burligi a z Bartosza jak okrzepnie będą ludzie i nadaje się na zmiennika idealnie.

Posiadanie Burligi i Jovicia blokowałoby rozwój młodego Bartosza i sprawiało, że Bury albo Jovic (pewnie Bury) musiałby grzać ławę (ew. kaleczyć na nie swojej pozycji). Zważywszy na to, że Burliga za frytki u nas by nie grał, nie opłacało się przedłużać kontraktu i go trzymać ma ławce jednocześnie blokując rozwój Bartosza.
Sprzedaż 28 letniego Łukasza to był jeden z najbardziej rozsądnych ruchów transferowych Wisły ostatnich lat.
Tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.07.2016 o godz. 21:35.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.07.2016, 21:33
Pierwsze co mi się nasuwa. Mamy trenera, który reaguje co się dzieje na boisku. Słabo grał Drzazga - zmiana w przerwie. Zgasł Mójta, zmiana na Pietrzaka, Gasł Mały, zmiana na Zacharę.
Cieszą 3 punkty. gra naprawdę niezła, w I połowie do momentu babola Miśka kontrolowaliśmy całkowicie mecz. Mam mieszane odczucia co do Miśkiewicza. Gdyby nie wolno było dośrodkowywać, to byłby najlepszy bramkarz ligi. Świetne interwencje przy strzałach Gyuorcso i Zwolińskiego w sytuacjach sam na sam.
Obrona nieźle. O dziwo Uryga dał radę. Bardzo dobrze Sadlok i Cywka. Dla mnie najbardziej niedoceniany piłkarz Wisły. Gdzie go nie postawią tam gra swoje. Dzisiaj kilka bardzo ważnych interwencji. Brlek - najlepszy mecz w Wiśle. Chyba zaczyna rozumieć grę w naszej ekstraklapie. Brozio i Ondrasek widać, że coraz lepiej się rozumieją. A strzał Pietrzaka palce lizać. Już wcześniej w sparingach było widać, że umie zawinąć swoją lewą nogą. Prawdę powiedziawszy uważam, że do tego systemu gry nadaje się lepiej niż Mójta, bo grać do przodu to zawsze potrafił.
Jak na mecz bez 6 podstawowych graczy - super. Jestem pod wrażeniem.
Zgadzam się z tym. Teraz rozumiem co miał na myśli Broniszewski gdy mówił to co mówił. Brakowało mu według mnie kogoś do sklepania w środku pola, ale umiejętnie regulował tempo gry.

Mecz wyrównany, ale wynik idzie świat. Rok temu takie mecze remisowaliśmy/przegrywaliśmy i to jest dużo różnica.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2016, 21:34
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Lucjusz -napij się, zrelaksuj. Taka męczybuła jesteś. Barcelony się spodziewałeś?
Barcy nie, ale liczyłem na to co było w pierwszych kilku meczach Wdowca..

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 16.07.2016, 21:37
No to miałeś dość wygórowane wymagania zważywszy na naszą wyjściową jedenastkę.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.07.2016, 21:48
Glowa dzis nie gral, bo taka taktyka na nowy sezon, ze juz w roli rezerwowego ma byc? Czy jakas kontuzja?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów