|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Zaczynają się"sędziowskie błędy". Gil nie widzi fauli na wiślakach
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wdowiec zlamal system dzis...
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Wdowczykowi należy się Nobel za poukładanie tej drużyny, w końcu mamy trenera, który dopasowuje taktykę do piłkarzy, których ma.
P.S. Dzisiaj na stadionie obecni byli amerykańscy projektanci myśliwców, którzy podpatrywali technologię niewidzialności u Drzazgi i Boguskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Darek nie wiem jak ożywiłeś drewno(Cywkę),ale szacun wiem,że dopiero pierwszy mecz.Uwaga do Miśka i obrony istnieje coś takiego jak KOMUNIKACJA czyli rozmowa między bramkarzem a obroną i w drugą stronę, na plus Bartosz dobra konkurencja dla Bobka dobry mecz Mójty wiem jeden mecz nic nie znaczy,ale mam nadzieję że udowodni krytykom,że się mylili.MVP ? ciężko może Misiek gdyby nie zawalił gola może Bartosz
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Zważywszy na ilość zmian w pierwszej jedenastce zagraliśmy... dobrze.
Widać brak zgrania i dopasowania się do nowego systemu. Na to jest czas. Obrona sito niestety, ale czego się spodziewać z Cywką i Urygą na stoperach ![]() Miśkiewicz potwierdził, że jest zajebisty na linii i 1/1 (refleks i ustawianie się przy strzałach/szarżach - mistrz) i beznadziejny, gdy ma piłkę przy nodze, albo idzie dośrodkowanie na krawędzi pola bramkowego. Ktoś podpowie czemu nie grali Popović i Jović? Za słabi? Kontuzjowani? Bo, to że Guzik i Krzysiu jeszcze się urlopują to oczywista oczywistość.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.07.2016 o godz. 19:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No wyglądało to dużo lepiej niż można było się spodziewać, bo jak zobaczyłam skład przed meczem, to zastanawiałam się szczerze ile nam władują... Brawa dla Kuby Bartosza, który momentami naprawdę prezentował się, jakby grał w Ekstraklasie przynajmniej z dwa sezony. Mogą być z niego ludzie
Mójta przyzwoicie, Pietrzak - szacunek za bramkę. A no i Małecki zrobił nam pierwszego gola, nie ma co ukrywać. Ogólnie z pół składu można by pochwalić. Misiek ewidentnie popełnił błąd, ale też nie raz nam tyłek uratował. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Popo i Jović z urazami, trener nie ryzykował ich. Jak wrócą razem z Guzmicsem i Mąką to będzie rzeź
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i w sumie bez Kapitana, ale tu się domyśliłem, że pewnie coś się przyplątało.
Jak na to, że graliśmy bez 5 podstawowych zawodników to wynik jest świetny. W powrót Krzyśka po Euro powątpiewam. Raczej pewne, że ktoś go od nas wyjmie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.07.2016 o godz. 19:26.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Pytanie do ekipy tv - coz to Roslon dowalil o naszym budzecie podczas komentowania?
![]()
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A co dowalił, bo nie słyszałem?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zastanawiał się nad tym, czy budżet Wisły pozwoli na odbycie jej zgrupowania w okolicach Trójmiasta pomiędzy meczami z Lechią i Arką.
![]()
Kurde faja!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Wygraliśmy bez Załuski Guzmicsa Głowackiego Guerriera Jovica Popovica i Maczynskiego to jest budujące, brawo za walkę i 3 pkt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wynik ponad stan jak na skład Wisły w tym meczu. Misiek raz szkolny błąd, raz parada klasy światowej... byłoby super, gdyby się ustabilizował
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Pierwsze co mi się nasuwa. Mamy trenera, który reaguje co się dzieje na boisku. Słabo grał Drzazga - zmiana w przerwie. Zgasł Mójta, zmiana na Pietrzaka, Gasł Mały, zmiana na Zacharę.
Cieszą 3 punkty. gra naprawdę niezła, w I połowie do momentu babola Miśka kontrolowaliśmy całkowicie mecz. Mam mieszane odczucia co do Miśkiewicza. Gdyby nie wolno było dośrodkowywać, to byłby najlepszy bramkarz ligi. Świetne interwencje przy strzałach Gyuorcso i Zwolińskiego w sytuacjach sam na sam. Obrona nieźle. O dziwo Uryga dał radę. Bardzo dobrze Sadlok i Cywka. Dla mnie najbardziej niedoceniany piłkarz Wisły. Gdzie go nie postawią tam gra swoje. Dzisiaj kilka bardzo ważnych interwencji. Brlek - najlepszy mecz w Wiśle. Chyba zaczyna rozumieć grę w naszej ekstraklapie. Brozio i Ondrasek widać, że coraz lepiej się rozumieją. A strzał Pietrzaka palce lizać. Już wcześniej w sparingach było widać, że umie zawinąć swoją lewą nogą. Prawdę powiedziawszy uważam, że do tego systemu gry nadaje się lepiej niż Mójta, bo grać do przodu to zawsze potrafił. Jak na mecz bez 6 podstawowych graczy - super. Jestem pod wrażeniem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Ta wasza NADZIEJA Bartosz jest tak słaby, że aż płakać się. Nigdy nie podnieciłem się choć na sekunde jego grą, szczególnie po meczy z LEgią, keidy jechał na ambicji i miał mase błędów, a 90% forumowiczów okrzyknęło go zbawcą i tym który "spokojnie wystarczy na prawej" --> otóż NIE, NIE WYSTARCZY jest po prostu za słaby na grę w ekstraklasie, co najmniej kalsę niżej niż BURY, którego mi szkoda jak uj....
URYGA dno totalne, do gry dna można jeszcze zaliczyć Drzazgę (choć chyba nie grał na swojej pozycji) i póki co BRLEKa....Już szkoda beczeć na Wolskim bo jego odejście jeszt dotkliwsze niz strata MEliksona czy Stilica ehhhhhhhh Tak więc dzisiejszy poziom dna (według kolejności): URYGA, BARTOSZ, DRZAZGA, BRLEK. Cywka przy Urydze wygladal nawet dobrze na smeisznej jak na jego pozycji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
To spotkanie było bardzo słabym widowiskiem z obydwu stron. Wygraliśmy bo popełniliśmy w dzisiejszym meczu mniej błędów indywidualnych. Widać, że sportowo Wisła nie jest tą samą drużyną co kiedyś, obecnie jedyne co w miarę wychodzi tej ekipie to gra z kontry. Mam nadzieję, że jakieś uzupełnienia kadry do końca sierpnia będą bo sezon zapowiada się trudny zwłaszcza, że poziom drużyn jest porównywalny czego najlepszym przykładem jest wczorajsza porażka Lechii w Płocku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Cieszy zwycięstwo. Bartosz nie grał źle. Miśkiewicz wybronił z 2 setki.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
LucjuszWielki, Burliga jest 8 lat starszy od Bartosza. 8 lat! Gdzie był Burliga 8 lat temu? W Mlodej Ekstraklasie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Niektórzy tutaj powinni sie isc leczyc na nogi, bo na glowe jest juz za pozno
Pierwszy mecz, sporo mlodych zawodnikow w 11, brak przynajmniej 4 bezwglednie podstawwocyh zawodnikow momenty dobrej gry, przez pierwsze 35 minut Pogon nie zrobiła niczego Naprawde wygladalo to calkiem przyzwoicie, duzo lepiej niz sie spodziewalem po skladzie z Uryga, Cywka i Drzazga A taki Bartosz ma wszystko, zeby byc klasowym bocznym obronca, szybkosc, sile, dosrodkowanie, zadziornosc, determinacje podlacza sie sie do ofensywy az milo, no wirtuzoem techniki moze nie jest ale na tej pozycji bynajmniej tego nie potrzebuje Sprawdzie sobie gdzie byl Burliga w wieku 20 ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie ma znaczenia tutaj wiek. Wiekszosc forum nazwało go zbawca prawej obrony... chłopak jest słabiutki, póki co ekstraklasa za wysokie progi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To też niezłe - szczególnie przy kontrze jak Ondrasek podawał do Brożka w idelanej sytuacji... i kontra po 90 minucie |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W tym meczu było tyle błędów w defensywie z obu stron ,że powinno się skończyć wynikiem 5-5.
Miśkiewicz zawalił gola , ale uratował nas później dwukrotnie w sytuacji sam na sam. Uryga jeden wielbłąd w 1 połowie po którym cudem nie straciliśmy gola. Małecki grał tylko w 1 połowie. Brlek coś tam próbował rozgrywać ale ogólnie nie zachwycił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Lucjusz -napij się, zrelaksuj. Taka męczybuła jesteś. Barcelony się spodziewałeś?
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Naszym trochę brakowało siły w drugiej połowie, ale po to Wdowczyk im w.......ił taki okres przygotowawczy, żeby później to przyniosło efekty. Teraz trochę możemy cierpieć w drugich połowach, ale później to przyniesie efekt. Przestańcie narzekać, bo mam wrażenie, że źle wam z tym, że Wisła wygrała.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Jak porównuje ten mecz do tego co było rok temu albo dwa na inaugurację to widzę postęp
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chłopie tu się naucz czytać ze zrozumieniem, większość twierdziło, że Jović jest lepszy od Burligi a z Bartosza jak okrzepnie będą ludzie i nadaje się na zmiennika idealnie. Posiadanie Burligi i Jovicia blokowałoby rozwój młodego Bartosza i sprawiało, że Bury albo Jovic (pewnie Bury) musiałby grzać ławę (ew. kaleczyć na nie swojej pozycji). Zważywszy na to, że Burliga za frytki u nas by nie grał, nie opłacało się przedłużać kontraktu i go trzymać ma ławce jednocześnie blokując rozwój Bartosza. Sprzedaż 28 letniego Łukasza to był jeden z najbardziej rozsądnych ruchów transferowych Wisły ostatnich lat. Tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.07.2016 o godz. 21:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Mecz wyrównany, ale wynik idzie świat. Rok temu takie mecze remisowaliśmy/przegrywaliśmy i to jest dużo różnica. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Barcy nie, ale liczyłem na to co było w pierwszych kilku meczach Wdowca..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to miałeś dość wygórowane wymagania zważywszy na naszą wyjściową jedenastkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Glowa dzis nie gral, bo taka taktyka na nowy sezon, ze juz w roli rezerwowego ma byc? Czy jakas kontuzja?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|