The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2016, 13:21
Kirm z sezonu 10/11. Tak, dla mnie to zbliżony poziom.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.05.2016, 13:49
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Mały w formie z minionej wiosny to poziom Kirma? Proszę Cię, zdejmij klapki...
Racja. Kirm był lepszy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.05.2016, 14:43
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Racja. Kirm był lepszy.
Kiro był lepszy? w czym?
Andraża spoko chłop, 3 lata w Polszy a w słowniku raptem pare słówek.
Motorem napędowym to on był tylko w pierwszej połowie Levadii. Tyle i aż tyle.
Kiro - zwód na lewo, głowa w ziemie i wrzuta.
Małecki dziś jest piłkarzem o wiele bogatszym wachlarzu zagrań, motorycznie wygląda lepiej, no i jest nasz.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 29.05.2016, 14:59
Wielu ludzi nie oceni Małeckiego obiektywnie, wiadomo dlaczego...
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 29.05.2016, 15:07
Za to Ty jesteś obiektywny. Jasne.
Nie masz już zbyt wiele lat by wymyślać takie bzdurne argumenty? Jesteś pierwszą osobą, która wspomniała o poza piłkarskich aspektach.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 29.05.2016, 15:11
Przepraszam, ze sie wtrace. Jak podpisywano Maleckiego to wiekszosc oponentow tego dzialania wymieniala tutaj wlasnie aspekty pozapilkarskie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2016, 15:23
jova napisał(a):Wyświetl post
Za to Ty jesteś obiektywny. Jasne.
Nie masz już zbyt wiele lat by wymyślać takie bzdurne argumenty? Jesteś pierwszą osobą, która wspomniała o poza piłkarskich aspektach.
Dlaczego niby mam być nieobiektywny? Lubię Małego, ale jak zagra kichę, potrafię to przyznać. Naprawdę bawi mnie porównywanie Małeckiego w obecnej formie do Kirma - Słoweniec nigdy nie ciągnął naszej gry, nie brał ciężaru spotkania na swoje barki, był wiecznie przestraszony... Grał w dobrej drużynie to i miewał dobre statystyki - tyle. Bzdurne argumenty? Można było przeczytać jakie są bzdurne, gdy go podpisywaliśmy
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 29.05.2016, 15:26
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, ze sie wtrace. Jak podpisywano Maleckiego to wiekszosc oponentow tego dzialania wymieniala tutaj wlasnie aspekty pozapilkarskie.
A czy w tej "większość oponentów" były osoby udzielające się w tej dyskusji? Bo jeśli nie, to jest to fakt niezwiązany z obecną sytuacją.
Dlaczego niby mam być nieobiektywny? Lubię Małego, ale jak zagra kichę, potrafię to przyznać. Naprawdę bawi mnie porównywanie Małeckiego w obecnej formie do Kirma - Słoweniec nigdy nie ciągnął naszej gry, nie brał ciężaru spotkania na swoje barki, był wiecznie przestraszony... Grał w dobrej drużynie to i miewał dobre statystyki - tyle. Bzdurne argumenty? Można było przeczytać jakie są bzdurne, gdy go podpisywaliśmy
Wszyscy jesteśmy nieobiektywni. To ludzka cecha. Obiektywna to może być ilość zdobytych goli, a nie czyjaś opinia o kimś.
Faktycznie ciężko powiedzieć, że Kirm kiedyś ciągnął zespół. Był po prostu jednym z kluczowych piłkarzy w sezonie zakończonym mistrzostwem. Dlatego wcześniej wspomniałem o innych stylach tych zawodników. Swoją drogą należy pamiętać, że Mały większość spotkań grał z dołem tabeli i to raczej na ich tle błyszczał.
Ostatnio edytowane przez jova : 29.05.2016 o godz. 15:36.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.05.2016, 18:40
Jova tak lubi od czasu do czasu cos chlapnac a pozniej tego bronic.

Aspekty tylko pikarskie sa dla Maleckiego.
Andraz nigdy gry Wisly nie ciagnal, nawet ze slabymi druzynami, byl pomylka transferowa.
Malecki mial kilka rund w Wisle o ktorych Kirm moglby pomazyc.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.05.2016, 19:24
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Jova tak lubi od czasu do czasu cos chlapnac a pozniej tego bronic.

Aspekty tylko pikarskie sa dla Maleckiego.
Andraz nigdy gry Wisly nie ciagnal, nawet ze slabymi druzynami, byl pomylka transferowa.
Malecki mial kilka rund w Wisle o ktorych Kirm moglby pomazyc.
Przypominam, ze facet w mistrzowskim sezonie strzelil 9 goli a meczów po 5:0 to wtedy nie wygrywalismy (1,46 gola na mecz)
Ok, oczekiwania zwiazane z jego przejsciem moze i byly wieksze ale bez przesady
Jak to jest pomylka transferowa, to jak poprosze o wiecej takich pomylek
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 29.05.2016, 19:42
Zaszalejmy... Mały jest lepszy niż Kosa 10 lat temu
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.05.2016, 20:14
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Przypominam, ze facet w mistrzowskim sezonie strzelil 9 goli a meczów po 5:0 to wtedy nie wygrywalismy (1,46 gola na mecz)
Ok, oczekiwania zwiazane z jego przejsciem moze i byly wieksze ale bez przesady
Jak to jest pomylka transferowa, to jak poprosze o wiecej takich pomylek

Sory ale Kirm zawsze cos zepsuł,zawsze jak byla walka o pilke to przeciwnik ją wygrywał.
Dla mnie to tez moze nie niewypał,ale jego okres wspominam bardzo bardzo średnio.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.05.2016, 20:41
Wielu ludzi nie oceni Małeckiego obiektywnie, wiadomo dlaczego...
Bo ich nadal dupa boli?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2016, 20:43
Nie inaczej.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Stary 30.05.2016, 00:31
Można różnie oceniać Małeckiego, ale trudno mi znaleźć innego piłkarza który w wieku 27 lat zrobiłby taki postęp w grze
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 30.05.2016, 02:31
Był najlepszym strzelcem zespołu i najlepszym asystującym (mieli z Małym po 7 asyst, jeśli wierzyć transfermarkt.pl). Wiadomo, że to był ten dziwny sezon, gdzie w zimie skład się bardzo pozmieniał i większość kluczowych zawodników nie rozegrała obu rund, ale jak słusznie zauważyłeś, niewiele goli wtedy strzelaliśmy, stąd ten dorobek jest wbrew pozorom całkiem wysoki. Fenomenalny Melikson zrobił w pół roku raptem 4 bramki i 6 asyst, a Genkow i Brożek mieli po 6 goli. Ogólnie Kirm grał w Wiśle poniżej oczekiwań, ale ten jeden sezon mu wyszedł. Nawet w swoich kiepskich meczach potrafił wtedy stworzyć zagrożenie i zapunktować w kanadyjskiej. Jeśli były dla niego jakieś wysokie oferty, to trzeba go było wtedy sprzedać, bo to ewidentnie był sezon życia tego ogólnie przeciętnego zawodnika.
Nie inaczej.
Z ciekawości przejrzałem co też pisałem o Małeckim w przeszłości. Może rzeczywiście jestem do niego uprzedzony i aspekty pozasportowe przysłaniają mi jego klasę czysto piłkarską?

Pod koniec jego pobytu w Wiśle napisałem coś takiego (link): "Moim zdaniem w tej chwili brakuje mu dynamiki. To był jego duży atut. Na małej przestrzeni potrafił się przepchnąć i łatwo odskoczyć. Teraz gdy próbuje tego samego wyraźnie mu to nie wychodzi. Dałbym mu jeszcze trochę czasu na odbudowanie się, ale faktycznie, w obecnej formie nie powinno się o nim myśleć jako o zawodniku, którego koniecznie trzeba zatrzymać." Jak widać kluczowa dla mnie była forma zawodnika były aspekty pozasportowe i chciałem dać mu kolejną szansę jak najszybciej się go pozbyć. Tja...

Jeśli ktoś chciałby zarzucić mi jakieś uprzedzenie do Patryka, to bardzo proszę o jakiś cytacik. Nie pisałem wiele w ostatnich latach i nie powinno być trudno to wszystko przejrzeć. Powodzenia!
Nie zgadzacie się ze mną? Sądzicie, że zaniżam ocenę Małego? OK, nie zgadzajcie się, ale nie insynuujcie jakichś urojonych uprzedzeń.
Ostatnio edytowane przez jova : 30.05.2016 o godz. 02:57.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.05.2016, 10:35
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Można różnie oceniać Małeckiego, ale trudno mi znaleźć innego piłkarza który w wieku 27 lat zrobiłby taki postęp w grze
Byłem jednym z nielicznych broniących jego transferu do nas przytomnie zauważając, że naszym jedynym skrzydłowym wówczas był chimeryczny i nieprzewidywalny Guerrier, ale szczerze mówiąc nie wierzyłem że Patryk wróci do swojej najlepszej dyspozycji. A on nie tyle wrócił, co zdecydowanie się rozwinął.

Przegląd pola, dokładne centry i znacznie chłodniejsza głowa - to jest Małecki 2.0 z obecnej rundy. Jest to o tyle ważne, że lepsze wyniki nie opierają się o szczęście (jak kopnie tak wpadnie) ani o świetną dyspozycję motoryczną, tylko - dojrzałość piłkarską i boiskową inteligencję.

Kirm nigdy nie zbliżył się do tego poziomu gry. Jemu po prostu czasem "żarło", ale pomysłu za wiele nie było w jego akcjach.

I jest to w sumie jedyny znany mi przypadek kiedy facet po kontuzji i grzaniu ławy zanotował taki progres. Widać że dużo indywidualnie nad sobą pracował w kwestiach które zawsze były jego bolączką.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.05.2016, 17:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
I jest to w sumie jedyny znany mi przypadek kiedy facet po kontuzji i grzaniu ławy zanotował taki progres. Widać że dużo indywidualnie nad sobą pracował w kwestiach które zawsze były jego bolączką.
Krzynówek po zerwaniu więzadeł w 2003 roku wrócił jako lepszy zawodnik. Co nie zmienia faktu, że Małecki daje obecnie z siebie tyle co w czasach swojej najlepszej formy z sezonów 2009-2011. Czy jest lepszy? psychicznie na pewno.

Co do Kirma, to jego problemem była przede wszystkim psychika, a raczej zupełny brak chęci do aklimatyzacji w Polsce. W statystykach skrzydłowych to za czasów Cupiała ustępował tylko Kosie, Uche, Małeckiemu, Guerrierowi i Zieńczukowi.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 30.05.2016, 18:12
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Sory ale Kirm zawsze cos zepsuł,zawsze jak byla walka o pilke to przeciwnik ją wygrywał.
Dla mnie to tez moze nie niewypał,ale jego okres wspominam bardzo bardzo średnio.
Alez ja sie nie upieram, ze on byl jakims super zawodnikiem czy nawet , ze spelnil oczekiwania
rowniez mnie irytowal swoim podejsciem, szczegolnie, ze widzialem jak gral w kilku meczach swojej reprezentacji
Przyczepilem sie do nazywania go pomylka transferowa, gdzie zdazyl dac druzynie zdecydowanie wiecej niz Lobo, Cwielong, Paljic, Rios, Boukhari, Iliev i kto tam jeszcze byl probowany w tamtych czasach na skrzydle
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.05.2016, 20:18
Mąka jedzie na EURO, Guzmic chyba też - za kasę od UEFA powinno być na pierwszą ratę za Wolskiego
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2013

Stary 30.05.2016, 20:29
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Mąka jedzie na EURO, Guzmic chyba też - za kasę od UEFA powinno być na pierwszą ratę za Wolskiego
albo można je wydać lepiej
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 30.05.2016, 21:22
ulTraS napisał(a):Wyświetl post
albo można je wydać lepiej
Dokładnie, pewnie kapka już ma na oku jakiegoś bałkańca albo kuźba sciągnie jakiegoś bramkostrzelnego napastnika z portugalii...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 30.05.2016, 21:32
Kupimy sobie drugiego Brleka, mistrzostwo Polski murowane !
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.05.2016, 21:34
Albo ją przeżremy.

Za dwóch piłkarzy powinniśmy dostać ok 300 - 400 tys. ojro. (może i Boban się zalapie).
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 30.05.2016 o godz. 21:38.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 30.05.2016, 21:41
Boban sie raczej nie zalapie
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 30.05.2016, 21:44
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Boban sie raczej nie zalapie
Cała Słowenia się nie załapała
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.05.2016, 21:50
O k.... Faktycznie. Mea culpa.

Nie interesuje się zbytnio euro . Bardziej myślę nad przyszłym sezonem w wykonaniu Wisełki.
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 30.05.2016 o godz. 21:54.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 30.05.2016, 21:54
Alez ja sie nie upieram, ze on byl jakims super zawodnikiem czy nawet , ze spelnil oczekiwania
rowniez mnie irytowal swoim podejsciem, szczegolnie, ze widzialem jak gral w kilku meczach swojej reprezentacji
Przyczepilem sie do nazywania go pomylka transferowa, gdzie zdazyl dac druzynie zdecydowanie wiecej niz Lobo, Cwielong, Paljic, Rios, Boukhari, Iliev i kto tam jeszcze byl probowany w tamtych czasach na skrzydle
Kirm był zawodnikiem efektywnym ale jego gra strasznie irytowała, pod względem statystyk Ilievia zjadał na śniadanie, jednak to Ivicę kibice bardziej szanowali za jego efektowną grę.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 30.05.2016, 22:00
Do dzisiaj zachodzę w głowę, że Iliev przychodził do nas jako król strzelców z Serbii... W sumie ciężko mi pojąć, dlaczego nie wypalił.

Czy nie odjechaliśmy dość porządnie od polityki transferowej?
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 30.05.2016, 22:07
Właśnie sugerowałbym przeniesienie postów o byłych piłkarzach do właściwego tematu.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów